روحانی: راه تقابل ما با دنیا درست نیست

رئیس جمهور ایران: «می‌گویند شما می‌خواهید با دنیا بسازید. نخیر می‌خواهیم خنجر بکشیم؟»

پس از برگزاری همایش «دلواپسان» و انتقاد شرکت‌کنندگان در این همایش به آنچه «سازشکاری» دولت روحانی در مسئله هسته‌ای خوانند، رؤسای دو قوه مجریه و مقننه در ایران از رویکرد کنونی مذاکرات هسته‌ای دفاع کردند.


به گزارش وب‌سایت خبرآن‌لاین، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت در جریان یک نشست در واکنش به انتقادات «دلواپسان» گفت: «آنچه من در این کشور می‌فهمم این است که راه تقابل ما با دنیا درست نیست.»

وی افزود: «وقتی می‌گوییم می‌خواهیم با دنیا راه سازنده داشته باشیم می‌گویند شما می‌خواهید با دنیا بسازید. نخیر می‌خواهیم خنجر بکشیم؟»

رئیس جمهوری اسلامی در بخش دیگری اظهار داشت: «قدرت‌های بزرگ نه تنها برای ما بلکه برای همسایه‌ها و دوستان خود نقشه، طرح و برنامه دارند و باید ما چه کنیم؟»

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی در بخش دیگری از این نشست که مربوط به مراسم تقدیر از استادان نمونه دانشگاهی بود افزوده‌است: «این دولت معتقد است تحریم ظلم بزرگ برای ملت ایران است. هر کس از تحریم خوشش می‌آید، بیاید استدلال کند.»

این اظهارات یک روز پس از آن بیان شد که گروهی از حامیان محمود احمدی‌نژاد و اعضای تشکل‌های دانشجویان بسیجی و نزدیک به جبهه پایداری، جدی‌ترین جریان منتقد دولت حسن روحانی، همایشی با عنوان «دلواپسیم» از سوی  در سفارت پیشین آمریکا در تهران برگزار شد.

شرکت‌کنندگان در این همایش با انتقاد از روند مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های غربی هم‌چنین فریاد «مرگ بر سازشکار» سر دادند.

علی لاریجانی: مشکلات کشور اجازه حاشیه‌پردازی نمی‌دهد

خبرگزاری مهر خبر می‌دهد که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز روز یک‌شنبه به این انتقادها واکنش نشان داده و با ذکر این‌که «در مذاکرات سیاسی نیاز به همگرایی داخلی داریم» گفته‌است: «بنابراین تمام بخش‌های کشور باید از مذاکرات دفاع کنند.»

وی در دیدار با اعضای کانون نمایندگان ادوار مجلس با ذکر این‌که رفع دو معضل اشتغال و تورم در گرو «حرکت چرخ تولید کشور» است، افزوده‌است که بنابر این «مشکلات کشور اجازه حاشیه‌پردازی نمی‌دهد.»

دفاع افخم از «تعامل سازنده» با دنیا

در همین حال روز دوشنبه مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه، نیز به دفاع از روند «تعامل سازنده» میان جمهوری اسلامی با دیگر کشورها «به ویژه با هیئت‌های اروپایی» پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی اظهار داشت: «با شروع بکار دولت یازدهم و رویکرد تعامل سازنده در عرصه روابط خارجی شاهد افزایش تماس‌ها وهمکاری‌های کشورهای جهان با ایران در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و بطور مشخص تبادل هئیت‌ها هستیم که این موضوع نشان از استقبال جهان از روحیه اعتدالی دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی دارد.»

سخنگوی وزارت امورخارجه تأکید کرد: «دستگاه سیاست خارجی تقویت این مراودات را دنبال می‌کند و امیدوار هستیم مجموعه این فعالیت‌ها منجر به تامین منافع اهداف روابط خارجی کشور شود.»

«تمام مراحل مذاکرات با مشورت رهبری است»

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، روز دوشنبه با اشراه به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ گفت: «تمام مراحل مذاکرات با مشورت رهبری است. هر زمان ایشان تشخیص دهند روند مذاکرات شکل دیگری پیدا کند، این دولت مطاع است.»

مهرداد لاهوتی گفت: «نمایندگان عنوان کردند اگر نخواهیم از شدت تحریم‌ها و آثار آن کم کنیم در پی این تحریم‌ها فسادهای بسیاری بوجود می‌آید، به طور مثال وقتی تحریم هستیم مجبوریم برای صادر کردن نفت به افراد متوسل شویم که همچون موارد قبلی می‌تواند فساد اقتصادی ایجاد کند.»

با آن‌که مسئولان دولت پیشین در جمهوری اسلامی تحریم‌های غرب را همواره «بی‌اثر» نامیده و قطعنامه‌های صادرشده علیه ایران را «کاغذپاره» توصیف می‌کردند، دولت حسن روحانی از آغاز کار اعلام کرده که قصد دارد با کاستن از فشار تحریم‌ها وضعیت اقتصاد ایران را بهبود بخشد.

قدرت‌های غربی می‌گویند که نگرانی از وجود ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای ایران باعث اعمال تحریم‌ها علیه ایران است؛ جمهوری اسلامی این نگرانی‌ها را بی‌پایه دانسته اما هم‌اینک درخصوص روند رفع این نگرانی‌ها در حال مذاکره با قدرت‌های جهانی است.

+74
رأی دهید
-6

آزاد10 - آلمان - المان
آغا بارها فرمودند که تحریمها نعمت است و ایشان بابت تحریمها نماز شکر بجا آورده اند. آقای روحانی کی حالیت میشه که نباید خلاف نظر آغا ز... بزنی؟ باید حتما یه اوردنگی بخوری که بفهمی تحریم خون توی رگهای آغاست؟
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 15:13
new idea - لندن - انگلستان
وای که از فیلم بازی کردن این کثافت‌ها حالم بد میشه..خودشون با خودشون میگن و میخندن،اون‌وقت جلوی مردم ادای مشکل داشتن سر توافق هسته‌ای و این جور چیزا رو در میارن.مثلا الان دلواپسیم(یه اصطلاح مضحک دیگه) با روحانی و گروهش بدن؟! اینا هیچکدوم بی‌ اجازهٔ ` علی‌ گدا ` آب نمی‌خورن.نه بخاطر اینکه اون رهبره ،چون منافعشون یکیه.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 15:35
delmorde - یوتوبوری - سوئد
بعید نیست اینطور باشد. توجه داشته باشید در خود تهران کسانی هستند که منافعشان ایجاب می‌کند که این تحریم‌ها ادامه داشته باشند. کسانی که از طریق قاچاق یا رد و بدل کردن پول درباره تحریم‌ها اقدام می‌کردند، کسانی نیستند که بخواهند تحریم‌ها لغو شود. بنابراین سنگ اندازی‌های زیادی خواهد شد. البته اگر آقای روحانی درست کار‌ها را انجام دهد، احتمال برداشته شدن تحریم‌ها بسیار زیاد است. همین امروز اعلام شد که جنرال موتورز و بویینگ، قطعات یدکی هواپیما به ایران خواهند فروخت. پس امکان رسیدن به توافق هست. اما اگر فکر می‌کنند مذاکرات به جایی نمی‌رسد و با نزدیک شدن به کشوری مانند روسیه به جایی می‌رسند، این بزرگ‌ترین اشتباه و خطاست.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 20:58
delmorde - یوتوبوری - سوئد
آیا می‌توان این قرارداد را در صورت نهایی شدن با برنامه نفت در برابر غذا که در زمان صدام حسین میان عراق و سازمان ملل وجود داشت، مقایسه کرد؟ . تا حدودی بله ولی توجه کنید که صدام حسین به یک کشور دیگر تجاوز کرده و با وضعی فلاکت بار و مزبوحانه و به شدت در یک جنگ شکست خورده بود. پس از آن گفته بودند به شما غذا می‌دهیم در برابر نفت. آیا ایران باید خودش را در موقعیت یک کشور شکست خورده و متجاوز بگذارد؟ ایران نباید این را قبول کند. آن اتفاق جز ضرر و زیان چیزی برای عراق نبود. قرارداد تبادل نفت ایران با کالای روسی، قرارداد افراد شکست خورده است و باید از آن پرهیز شود.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 20:59
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
زهی خیال باطل. صدای سقوط شما نزدیکه و به کوش میرسه
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 21:38
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.