مرور روزنامه‌های صبح تهران: شنبه ۳۰ فروردین

مرور روزنامه‌های صبح تهران: شنبه ۳۰ فروردین

روزنامه‌های قانون و شرق در شماره شنبه خود واکنش برخی مقام‌های رسمی به اخبار منتشر شده درباره درگیری و ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین را منتشر کرده‌اند.
 
روزنامه شرق از قول محمود علوی وزیر اطلاعات نوشته است: «وزارت اطلاعات به‌زودی اطلاعیه‌ای در این‌ باره منتشر خواهد کرد» و روزنامه قانون از قول علی مطهری نوشته است: «کسانی که این اتفاق را تکذیب می‌کنند اجازه دهند خانواده‌های این زندانیان با آنها ملاقات کنند تا حقیقت روشن شود.»
 
روزنامه جام جم در تیتر یک شماره شنبه خود از «باطل شدن ﺁخرین قبض برق» خبر داده و نوشته است: «وزارت نیرو با صدور اطلاعیه مهمی اعلام کرد، قبض‌های جدید برق که طی روزهای اخیر صادر شده است، از درجه اعتبار ساقط است و با دستور رئیس جمهور تعرفه‌های جدیدی برای محاسبه قبوض برق ابلاغ شده است.»
 
روزنامه شهروند خبر داده است یک محکوم به اعدام به نام سعید بهرامی‌نیا که به اتهام قتل مهران یوسفی‌مقدم به اعدام محکوم شده بود روز چهارشنبه پیش از اجرای حکم اعدام با اعلام رضایت خانواده مقتول از مرگ نجات یافت.
 
به نوشته روزنامه اعتماد، «برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان سه زن به سمت‌های سیاسی و اجرایی در سطح معاون استاندار و فرماندار در این استان مرزی منصوب شدند».
 
این روزنامه نوشته است: «زهرا اربابی به سمت معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان، حمیرا ریگی به عنوان فرماندار شهرستان قصرقند و معصومه پرندوار به عنوان فرماندار شهرستان هامون منصوب شده‌اند.»
 
ماجرای «فرود یک هواپیمای آمریکایی در فرودگاه مهرآباد» نیز در روزنامه‌های سی‌ام فروردین‌ماه ایران بازتاب گسترده‌ای  داشته است.
 
روزنامه اعتماد در تیتر یک خود این هواپیما را «میهمان مرموز مهرآباد» توصیف کرده و روزنامه ابتکار نیز در گزارشی با تیتر «معمای مهمان ناخوانده مهرآباد» نوشته است: «خبر فرود یک هواپیما متعلق به بانک یوتا در فرودگاه مهرآباد در حالی منتشر شده است که برخی از منابع ایرانی مرتبط با موضوع در داخل و خارج از کشور فرود این هواپیما در فرودگاه مهرآباد را تکذیب کرده‌اند.»
 
روزنامه‌های قانون، اعتماد، شرق، جهان صنعت و آفتاب یزد از جمله روزنامه‌های هستند که عکس یک شماره شنبه خود را به گابریل گارسیا مارکز اختصاص داده‌اند و هر یک گزارش‌ها و یادداشت‌هایی درباره درگذشت این نویسنده کلمبیایی اختصاص داده‌اند.
 
علی دهباشی طی یادداشتی در روزنامه جهان صنعت نوشته است: «مارکز را در زبان فارسی بیش از هر چیز مدیون بهمن فرزانه هستیم. می‌توان گفت این نویسنده در ایران خوش‌شانس بود چون بعضی نویسنده‌ها بدشانس هستند و گرفتار مترجم‌های ناشی می‌شوند اما شاهکار مارکز، صد سال تنهایی را مدیون بهمن فرزانه و رضا جعفری، مدیر و ویراستار آن زمان انتشارات امیرکبیر هستیم.»
 
وزیر اطلاعات: درباره درگیری در بند ۳۵۰ اوین به زودی اطلاعیه می‌دهیم
 
روزنامه‌های قانون و شرق در شماره شنبه خود واکنش برخی مقام‌های رسمی به اخبار منتشر شده درباره درگیری و ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین را منتشر کرده‌اند. روزنامه شرق از قول محمود علوی وزیر اطلاعات نوشته است: «وزارت اطلاعات به‌زودی اطلاعیه‌ای در این‌باره منتشر خواهد کرد» و روزنامه قانون از قول علی مطهری نوشته است: «کسانی که این اتفاق را تکذیب می‌کنند اجازه دهند خانواده‌های این زندانیان با آنها ملاقات کنند تا حقیقت روشن شود.»
 
روزنامه قانون ضمن انتشار گزارشی درباره «درگیری در بند ۳۵۰ زندان اوین» نوشته است: «پنج‌شنبه خبری در برخی رسانه‌ها مبنی بر درگیری در بند ۳۵۰ زندان اوین منتشر شد» مبنی بر این که «در جریان بازرسی از بند ۳۵۰، بین زندانیان و نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در زندان درگیری شدیدی رخ داده که به واسطه آن تعدادی از زندانیان مضروب و مجروح شده و عده‌ای از آنان به بیمارستان و سلول انفرادی منتقل شده‌اند.»
 
این روزنامه نوشته است: «ساعاتی پس از انتشار این خبر، رئیس سازمان زندان‌ها درگیری در زندان اوین را تکذیب کرده و گفته صرفا یک بازرسی معمولی بوده است. این در حالی است که خانواده این زندانیان ابراز نگرانی شدیدی از وضعیت عزیزان خود داشته و دارند.»
 
روزنامه قانون در عین حال نوشته است: «انتظار از رئیس سازمان زندان‌ها که در سال‌های گذشته منشاء خیر و تحول زیادی در نوع اداره زندان اوین بوده به عنوان یک مقام رسمی این است که ضمن بررسی دقیق موضوع، به صورت شفاف اصل اتفاق رخ داده را به اطلاع افکار عمومی برساند که هم راه سوءاستفاده بدخواهان بسته شود و هم خانواده‌های این زندانیان را از نگرانی برهاند.»
 
این روزنامه همچنین خبر داده است که علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی، خواهان «پاسخگویی مسئولان» در این باره شده و گفته است: «کسانی که این اتفاق را تکذیب می‌کنند اجازه دهند خانواده‌های این زندانیان با آنها ملاقات کنند تا حقیقت روشن شود.»
 
به نوشته روزنامه قانون، علی مطهری گفته است: امیدوارم حقیقت نداشته باشد. رئیس سازمان زندان‌ها باید توضیح بدهد. لااقل خانواده‌های این زندانیان سیاسی باید در جریان قضیه قرار بگیرند و اگر برخی از آنها به بیمارستان منتقل شده‌اند اجازه ملاقات به خانواده‌هایشان داده شود.»
 
این نماینده مجلس همچنین درباره برخورد با زندانیان بند ۳۵۰ اوین که در آن زندانیان سیاسی نگهداری می‌شوند گفته است: «معلوم نیست چرا شدت عمل نشان داده شده و عده‌ای مصدوم و عده‌ای به زندان انفرادی منتقل شده‌اند. شاید برخی نهادهای اطلاعاتی موازی وزارت اطلاعات برای ایجاد مشکل برای دولت جدید دست به این اقدام زده‌اند.»
 
به نوشته روزنامه قانون، علی مطهری همچنین گفته است: «قوه قضاییه، وزیر دادگستری و وزیر اطلاعات مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند و رئیس جمهور هم باید از حقوق شهروندان دفاع کند. ما این مسئله را در مجلس پیگیری و از وزیر دادگستری سوال خواهیم کرد.»
 
روزنامه قانون همچنین در شماره شنبه خود یک گزارش و یک یادداشت درباره حقوق زندانیان منتشر کرده و از قول حسین انصاری راد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس ششم نوشته است: «فرد زندانی، یک شهروند بوده و فقط محکوم به تحمل حبس است و نباید بیشتر از این، هیچ‌ گونه فشار و شدتی بر وی تحمیل شود و طبق قوانین بهداشت و تغذیه افراد زندانی باید مورد توجه قرار گیرد و کسی حق ندارد کوچک‌ترین برخورد خشن لفظی و فیزیکی با این افراد داشته باشد.»
 
حسین انصاری راد همچنین گفته است: در صورتی که «زندانبان یا افراد دیگر مرتکب خشونت یا بی‌احترامی فیزیکی و لفظی، نسبت به فرد زندانی شود از نظر اسلام و قوانین موضوعه کشور مجرم بوده و باید مجازات شود، زیرا نظر اسلام و قوانین بر مدارا با زندانی است.»
 
بهمن کشاورز، حقوقدان، نیز طی یادداشتی در روزنامه قانون تاکید کرده است که «ضرب و جرح زندانی بر اساس قوانین جاری در ایران نیز برای مرتکبان مجازات «حبس از ۲ تا ۵ سال» را در پی خواهد داشت.
 
همزمان محمود علوی، وزیر اطلاعات، در گفت‌وگویی کوتاه به روزنامه شرق گفته است: «وزارت اطلاعات به‌زودی اطلاعیه‌ای در این‌باره منتشر خواهد کرد.» وزیر اطلاعات توضیح بیشتری درباره برخورد خشونت‌آمیز با زندانیان بند ۳۵۰ اوین نداده است.
 
به نوشته روزنامه شرق، غلامحسین اسماعیلی رئیس سازمان زندان‌ها نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، اخبار برخی سایت‌های خبری مبنی بر این که در درگیری دست‌وپای برخی از این زندانیان شکسته شده یا مشکل جسمانی برایشان به وجود آمده را تکذیب کرده و گفته است: بنا نداریم که به ادعاهای سایت‌های معارض که دروغ‌پراکنی علیه نظام می‌کنند پاسخگو باشیم.
 
منصور حقیقت‌پور و محمدصالح جوکار دو نفر از نمایندگان مجلس و از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به روزنامه شرق گفته‌اند که «هنوز اطلاعات دقیق و کاملی از آن چه در زندان اوین اتفاق افتاده ندارند اما قطعا آن را پیگیری و نتایج آن را اعلام خواهند کرد».
 
با دستور حسن روحانی «ﺁخرین قبض برق» باطل شد
 
روزنامه جام جم در تیتر یک شماره شنبه خود از «باطل شدن ﺁخرین قبض برق» خبر داده و نوشته است: «وزارت نیرو با صدور اطلاعیه مهمی اعلام کرد، قبض‌های جدید برق که طی روزهای اخیر صادر شده است، از درجه اعتبار ساقط است و با دستور رئیس جمهور تعرفه‌های جدیدی برای محاسبه قبوض برق ابلاغ شده است.»
 
این روزنامه گزارش داده است که وزارت نیرو در اطلاعیه خود «با عذرخواهی از دریافت‌کنندگان قبوض برق» اعلام کرده است که «در محاسبه قبوض جدید برخی از مشترکان، اشتباه‌هایی صورت گرفته که لازم است اصلاح شود» و به همین دلیل «تمام قبض‌های صادر شده از تاریخ بیستم اسفندماه ۹۲ تا بیست و پنجم فروردین‌ماه ۹۳ از درجه اعتبار ساقط است و قبوض اصلاح شده با عنوان اصلاحیه صورت‌حساب برای مشترکان ارسال خواهد شد».
 
بر اساس اعلام وزارت نیرو، در صورتی که برخی از مشترکان قبض‌های یاد شده را تاکنون پرداخت کرده باشند «در قبض دوره بعد اصلاح لازم صورت خواهد گرفت و مبالغ اضافی پرداخت شده از صورت‌حساب بعدی آنان کسر خواهد شد».
 
روزنامه جام جم نوشته است: «نخستین بار است که تمام قبض‌های برق صادره برای کل کشور به خاطر اشتباه فاحش محاسباتی باطل می‌شود»، اما در روزهای اخیر «گلایه‌های مردمی متعددی از نجومی شدن رقم قبض‌های جدید برق به رسانه‌ها اعلام شده بود. در این گلایه‌ها گفته می‌شد رقم افزایش‌های محاسبه شده در قبوض بسیار بیشتر از ۲۴ درصد مصوب قانونی است و گاه تا بیش از۹۰ درصد افزایش یافته است».
 
به گزارش این روزنامه، «به دنبال این گلایه‌ها شرکت توانیر اواخر هفته گذشته در اطلاعیه‌ای از احتمال بروز اشتباه محاسباتی در برق بهای برخی مشترکان خبر داده بود، اما بررسی‌های بعدی نشان داد میزان این اشتباه به قدری گسترده است که این قبوض باید دوباره محاسبه، چاپ و ارسال شود».
 
جام جم نوشته است: «اعلام بعدی وزارت نیرو نشان داد، رئیس جمهور هم به ماجرا ورود کرده و دستور تدوین تعرفه‌های جدیدی را بر مبنای رشد ثابت و نه رشد پلکانی و تصاعدی بر اساس مصرف صادر کرده است».
 
یک محکوم به اعدام دیگر از پای چوبه دار برگشت
 
روزنامه شهروند گزارش داده است با «دومین بخشش، این‌ بار در نیشابور جوان دیگری از پای چوبه دار برگشت».
 
به نوشته این روزنامه، یک محکوم به اعدام به نام سعید بهرامی‌نیا که به اتهام قتل مهران یوسفی‌ مقدم به اعدام محکوم شده بود روز چهارشنبه پیش از اجرای حکم اعدام با اعلام رضایت خانواده مقتول از مرگ نجات یافت.
 
رضا یوسفی مقدم پدر که فرزندش مهران یوسفی‌ مقدم ۱۸ ساله در سال ۸۸ با ضربات چاقوی سعید بهرامی‌نیا از پا درآمد، به روزنامه شهروند گفته است: «به من گفتند اجرای حکم کار خوبی نیست. من هم که آدمکش نیستم. به هیچ عنوان راضی به قتل کسی نمی‌شوم، اگر زندان بماند حرفی ندارم، اما با اعدام موافق نیستم. اگر خدای نکرده، ۵ بچه‌ام را هم بکشند، مور و پرنده را هم نمی‌کشم. من به ‌خاطر خدا و امام حسین و امام رضا بخشیدم. جانش را بخشیدم.  جوان من  که رفت، گذاشتم جوان دیگری زنده بماند.»
 
پدر جوان مقتول در این پرونده همچنین گفته است که «مادر مهران یوسفی مقدم نیز از همان روز اول می‌گفت اعدامش نکنید. حادثه اتفاقی بوده، به هر حال «سعید» هم قصد قتل نداشت، نمی‌خواست آدم بکشد، ما هم که کدورتی نداشتیم، برای قتل برنامه‌ریزی نکرده بود. همه چیز اتفاقی رخ داده. مادر مهران می‌گفت که سعید به‌ خاطر کاری که کرده باید پای چوبه دار برود، تا بداند در مملکت قانونی هست»، اما «هیچ‌وقت نگفت اعدامش کن. گفت از جان این جوان بگذر».
 
داوود بهرامی‌نیا پدر  کشاورز این محکوم به اعدام نیز به روزنامه شهروند گفته است: «همیشه می‌دانستم که ممکن است سعید را تا پای چوبه دار ببرد ولی بالای دار نمی‌برد. در ذات او کشتن نیست.»
 
پدر سعید بهرامی نیا همچنین گفته است که هرگز پیشنهاد پرداخت دیه نیز به خانواده مقتول نکرده است، چون «نمی‌خواستم این فکر را بکنند که ما پول خون می‌خواهیم بدهیم. خود آقای یوسفی هم گفته بود نمی‌توانم ببینم داوود همه زندگی‌اش را بفروشد و پول دیه بدهد».
 
انتصاب سه زن در سمت فرماندار و معاون استاندار در سیستان و بلوچستان

 
روزنامه اعتماد خبر داده است که «برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان سه زن به سمت‌های سیاسی و اجرایی در سطح معاون استاندار و فرماندار در این استان مرزی منصوب شدند».
 
به نوشته این روزنامه، «با صدور حکمی از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، زهرا اربابی به سمت معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری سیستان و بلوچستان، حمیرا ریگی به عنوان فرماندار شهرستان قصرقند در جنوب و معصومه پرندوار به عنوان فرماندار شهرستان مرزی هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان منصوب شدند».
 
این روزنامه نوشته است: «تصمیمات دولت روحانی نام قصرقند را در اذهان پر رنگ کرده است چرا که برای نخستین بار با وجود برخوردار بودن این شهرستان از طوایف و عشایر جنوب استان سیستان و بلوچستان، یک زن مدیریت مهم‌ترین رکن سیاسی این شهرستان را بر عهده گرفت و حمیرا ریگی نخستین فرماندار زن در سیستان و بلوچستان کار خود را به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان قصرقند از پنج‌شنبه هفته پیش آغاز کرد».

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.