پذیرش دانشجویان دختر ایرانی در رشته‌های پزشکی 'محدود می‌شود'

روزنامه شرق، چاپ تهران، از محدود شدن پذیرش دانشجویان دختر ایرانی در رشته‌های پزشکی خبر داده است.

مطابق گزارش شرق و بنا به آمار رسمی در دو دهه گذشته تعداد زنانی که در رشته‌های پزشکی پذیرفته می‌شوند نسبت به مردان افزایش یافته و از نسبت ۴۲درصد به ۵۸درصد در سال ۱۳۷۰، به ۶۸درصد دانشجوی دختر در مقابل ۳۲ درصد دانشجوی پسر در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ رسیده است.

روز شنبه معاون آموزشی وزیر بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفت که افزایش فارغ‌التحصیلان دختر رشته‌های پزشکی مشکل‌ساز بوده است.

به گفته امیرمحسن ضیایی "نیروی پزشک عمومی، متخصص و پرستار مرد در کشور به تعداد مورد نیاز موجود نیست" و "به دلیل کمبود دانش‌آموخته پسر، در اعزام نیروی پزشکی به مناطق دوردست مشکلاتی ایجاد شده است."

آقای ضیایی با اشاره به ضرورت "متعادل" کردن نسبت جنسیتی دانشجویان رشته‌های پزشکی گفت که این امر از طریق سهمیه‌بندی جنسیتی به منظور افزایش قبولی پسران انجام خواهد گرفت.

او در عین حال گفت: "لازم است تسهیلاتی نیز برای بهبود شرایط اعزام زنان ایجاد شود."

روزنامه شرق در گزارش خود می‌نویسد: "موج افزایش حضور زنان در کرسی‌های دانشگاهی منجر به افزایش حضور آنان در موقعیت‌های شغلی، اجتماعی و اقتصادی بالاتر نیز نشده است" به طوری که اگرچه "بین ۵۰ تا ۶۰‌درصد کرسی‌های دانشگاهی در اختیار زنان است... تنها ۲۰‌درصد از زنان عضو هیات علمی هستند و تنها ۱۳‌درصد آنان نقش فعال در بازار کار ایران دارند."

پیش از این شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده گفته بود "حذف سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه‌ها" یکی از برنامه‌های مورد توجه دولت است.

سهمیه‌بندی جنسیتی در دانشگاه‌های ایران از سال ۱۳۸۶ و در دولت محمود احمدی‌نژاد آغاز شد.

+26
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.