۳۰۰ کیلومتر از مرزهای سیستان و بلوچستان 'مسدود نیست'

احمد گراوند، جانشین فرماندهی مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (ناجا) در خصوص وضعیت مرزهای ایران گفت: "در استان سیستان و بلوچستان یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرز داریم که هنوز ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای این استان مسدود نشده است."

به گزارش خبرگزاری مهر، سرتیپ گراوند امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ماه با اشاره به اینکه در محدوده مسدود نشده جاده، پاسگاه و موانع مرزی وجود ندارد، خواستار تخصیص اعتبار و بودجه برای کنترل و بستن مرزهای این منطقه شد.

این مقام مسئول همجنین افزود: "عمده مشکل ما در این زمینه این است که دو کشور افغانستان و پاکستان اشرافی بر مرزهای خود ندارند و ما یکطرفه مرز را کنترل می کنیم که متاسفانه از درون مرز این دو کشور عناصر ضد انقلاب به سمت نیروهای ما تیراندازی می کنند."

به گفته جانشین فرماندهی مرزبانی مجلس هر سال اعتباراتی را برای انسداد مرز و کارهای مرزی اختصاص می دهد، اما تا آخر سال ۱۳۹۲ تقریبا ۱۰ یا ۱۵ درصد اعتبارات مصوب در اختیار مرزبانی قرار گرفته است.

در عین حال آقای گراوند با اشاره به اینکه ایران هشت هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز دارد اعلام کرد که در سال گذشته به طور میانگین هر روز یک درگیری مسلحانه را در مرزهای ایران رخ داده است.


"نمی‌توانم اظهار نظر کنم"

آقای گراوند در خصوص اخبار ضد و نقیض در خصوص کشته شدن یکی از پنج مرزبان گروگان گرفته شده توسط گروه جیش العدل نیز گفت: "در حال حاضر نمی توانم به طور صد در صد در مورد خبر به شهادت رسیدن این مرزبان یا صحت و سقم آن اظهار نظر کنم."

وی با تاکید بر مسئولیت پاکستان در این خصوص افزود: "به نظر من مسئولیت این پنج نفر به عهده کشور پاکستان است و هر کشوری برابر قوانین بین المللی باید امنیت مرزهای خود را برقرار کند که کشور پاکستان قادر نیست این امنیت را برقرار کند و در ملاقات های مرزی نیز به آنها اعتراض کرده ایم."

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در ۵ فرودین ماه از از کشته شدن یکی از مرزبانان ربوده شده ایرانی "اظهار تاسف شدید" کرده و گفته پاکستان مسئول پاسخگویی درباره "این موضوع ناگوار" است.

پیش از آن معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفته بود که "بر اساس تحقیقات به عمل آمده، خبر شهادت یکی از پنج مرزبان ایرانی تایید شده"، اما ساعاتی بعد حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد که ایران هنوز خبر "رسمی و موثقی" از کشته شدن این مرزبان به دست نیاورده و منتظر اظهارنظر رسمی مقامات پاکستانی است.

همچنین علی عبداللهی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ایران گفته است: "هنوز اطلاع موثقی از شهادت مرزبان کشورمان نداریم، اما این موضوع را تکذیب هم نمی کنم."

پنج مرزبان ایرانی، اواسط بهمن ماه در منطقه مرزی بین ایران و پاکستان ربوده شدند و گروه موسوم به جیش العدل مسئولیت ربودن آنها را به عهده گرفت.

جیش العدل روز یکشنبه ۳ فروردین اعلام کرد که یکی از گروگان ها به نام گروهبان جمشید دانایی‌فر را "اعدام" کرده است.

ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان گفته که جیش‌العدل خواسته‌های خود را برای آزاد کردن مرزبانان ایرانی "رسما" اعلام نکرده است.

+31
رأی دهید
-10

arash_eindhoven - آیندهوون - هلند
سپاه جنایتکار پاسداران با وجود داشتن اسکله‌های خصوصی مبادرت به قاچاق کالا و قوادی مشغول هستند ، حالا هم باداشتن مرزهای شرقی‌ بازار تریاک و هروئین به داغی‌ ذغال جکسون خواهد شد .تًف به ریش خامنه‌ای.
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 17:36
franktehrani - ونکوور - کانادا
خوب بشیند با همسایه هاتون صحبت کنید، موافقنامه بنویسید و نیرو بفرستید.
دوشنبه 11 فروردين 1393 - 19:00
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.