کسانی که از این واژگان استفاده می کنند افسرده اند

محققان آلمانی دریافته‌اند افرادی که بطور مکرر از واژگان اول شخص مفرد مانند "من" و "خودم" استفاده می‌کنند، در مقایسه با اشخاصی که از کلمه "ما" استفاده می‌کنند، بیشتر محتمل است که مبتلا به افسردگی و دارای مشکلات میان‌شخصی بیشتری باشند.

در یک مطالعه که بر روی 103 زن و 15 مرد انجام شد، این افراد مصاحبه‌های روان‌درمانی 60 تا 90 دقیقه‌ای را در خصوص روابط، گذشته و درک از خودشان تکمیل کردند.

99 درصد این سوژه‌ها بیماران یک کلینیک روان‌درمانی بودند که از مشکلاتی مانند اختلالات غذاخوردن گرفته تا اضطراب رنج می‌بردند.

آن‌ها همچنین پرسشنامه‌هایی را در مورد افسردگی و رفتار میان‌شخصی‌شان پر کردند.

در این تحقیق که به رهبری یوهانز زیمرمان از دانشگاه کاسل آلمان انجام شد، دانشمندان تعداد ضمیر اول شخص مفرد (من) و ضمیر اول شخص جمع (ما) مورد استفاده در مصاحبه‌ها را شمارش کردند.

آن‌ها دریافتند سوژه‌هایی که بیشتر از لغات اول شخص مفرد استفاده کردند، از میزان بالاتری از افسردگی رنج می‌بردند.

این افراد همچنین رفتارهای میان‌شخصی مشکل‌زای بیشتری مانند جلب توجه، خودنمایی و عدم توانایی گذراندن اوقات به تنهایی را بروز دادند.

در مقایسه، شرکت‌کنندگانی که از ضمایری مانند "ما" استفاده کردند، بیشتر آنچه را که محققان سبک میان‌شخصی "سرد" می‌نامند، نشان دادند.

اما این سردی به عنوان راهی مثبت برای حفظ مرزهای روابط حین کمک به دیگران در صورت نیاز، عمل کرد.

استفاده از ضمیر اول شخص مفرد خود را به عنوان یک هویت مجزا برجسته می‌کند، در حالی که ضمیر اول شخص جمع، بر جادادن خود در روابط اجتماعی تاکید دارد.

به گفته دانشمندان، هنوز شواهدی مبنی بر این که استفاده بیشتر از ضمیر "من" واقعا منجر به افسردگی می‌شود، وجود ندارد، بلکه استفاده مکرر احتمالا این موضوع را که افراد چگونه خود را می‌بینند و با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، منعکس می‌کند.

نتایج این تحقیق در Journal of Research in Personality انتشار یافت.

+35
رأی دهید
-7

adamat - خارکف - اکراین
هر زبانی، ریشه در فرهنگ، آداب و باورهای آن‌ ملیت و کشوری را دارد، که گویشورانش در آنجا بدنیا آمده و زندگی‌ میکنند. از نگاه من که یک نظر هست و حق گفتن آنرا دارم، کسی‌ که بگوید من، به یک باور پذیری مناسب در مورد خود رسیده و با اطمینان کامل میتواند دیدگاهش را از زبان *خودش* بیان کند. البته فاکتورهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارند، چرا که ممکن هست کسی‌ *من* را زیاد استفاده کند، اما نشان از غرور بیجا و کاذبش باشد. به هر حال، گمان من بر این هست، که این پژوهشگران گرامی آلمانی، در زمینه ی علم روانشناسی تخصص دارند، و نه‌ در زمینه *زبانشناسی*، چرا که همانگونه در اپتدای نوشته گفتم، هر زبانی، ساختار ظاهری و مفهومی‌ خود را دارا میباشد. در ضمن، در متن هم توضیح داده شده، که ۹۹ درصد افراد تست شده، بیماران کلینیک روان درمانی بوده اند!!!. این پژوهش ها، پایه و اساس آنرا ندارد که برای همگان تعمیم داده شود، و کلا بگونه‌‌ ای نسبی‌، و با درصد کمی‌ از احتمال می‌باشد.
‌سه شنبه 5 فروردين 1393 - 16:02
malekIT - شیراز - ایران
پس پایان نامه ی من حسابی رو هواست......من میخواستم با متن کاوی بدونم در مورد چی حرف میزنن
‌سه شنبه 5 فروردين 1393 - 21:37
sepherdad - سیدنی - استرالیا
فرهنگ هر کشور بر گفتار اون جامعه اثر مستقیم داره.
‌چهارشنبه 6 فروردين 1393 - 05:55
هستیا - شیراز - ایران
هعی پس منم افسردم:((
‌چهارشنبه 6 فروردين 1393 - 15:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.