هواپیمای گم‌شده: خلبانان پرواز ام اچ ۳۷۰

فریق عبدالحمید، کمک خلبان , کاپیتان زاهاری احمد شاه، خلبان



همزمان با ادامه جستجوها برای یافتن هواپیمای گمشده مالزیایی و ۲۳۹ سرنشین آن، پلیس مالزی تحقیقاتی را در مورد خلبانان هواپیما آغاز کرد. این تحقیقات سایر خدمه و سرنشینان هواپیما را شامل می شود ولی تمرکز اصلی تحقیقات پلیس روی کاپیتان زاهاری احمد شاه خلبان و فریق عبدالحمید کمک خلبان این هواپیما متمرکزاست که در غروب ۸ مارس ناپدید شد.

دلیل تمرکز روی خلبانان موارد مشکوکی است که در جریان تحقیقات برملا شده است. مقامات هواپیمایی مالزی می گویند که دستگاه ردیابی پرواز هواپیما در اطاق خلبان خاموش شده است و معتقدند که از کارانداختن سیستم ارتباطی عمدی بوده و هواپیما آگاهانه از مسیر اصلی خود خارج شده است.


کاپیتان زاهاری احمد شاه

    ۵۳ ساله
    در سال ۱۹۸۱ به استخدام خطوط هوایی مالزی درآمد و ۱۸ هزار ساعت سابقه پرواز داشت
    یک دستگاه کامل پرواز مجازی در منزل خود ساخته بود
    از حامیان انور ابراهیم رهبر زندانی مخالف دولت مالزی بود
    سه فرزند بزرگ و یک نوه دارد




ولی مقامات در عین حال این نکته را یادآوری می کنند که هیچیک از این خلبان به طور ویژه تقاضا نکرده بودند که به این ماموریت اعزام شوند.

پلیس مالزی منزل هر دو خلبان را بازرسی کرده است که در محله شاه اعلم شهر کوالالامپور پایتخت مالزی قرار دارد. مقامات می گویند در حال مطالعه وضعیت روحی روانی و بررسی وضعیت خانوادگی و ارتباطات آنها هستند.


کاپیتان زاهاری احمد شاه، خلبان

آقای شاه ۵۳ ساله، یک خلبان با سابقه است که در سال ۱۹۸۱ به استخدام شرکت هوایی مالزی درآمده و در این مدت حدود ۱۸ هزار ساعت سابقه پرواز دارد. او با همسر و سه فرزندش در یک مجموعه مسکونی سطح بالا و خصوصی در شهر کوالالامپور زندگی می کند.

به گفته اعضای خانواده اش آقای شاه به آشپزی و ماهیگیری در اوقات فراغت علاقه فراوانی دارد.

او در میان خلبانان و همکارانش به عنوان یک فرد مسئول و حرفه ای تلقی می شد و خلبانان جوان به او به چشم یک راهنما و سرمشق می نگریستند. یکی از همکاران او در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفت:"یک مرد خیلی خوب، به هوانوردی علاقه فراوانی داشت و یکی از مورد احترام ترین افراد در جمع خلبانان بود."

خود او اذعان داشت که به فنون هوانوردی علاقه زیادی دارد و در منزل خود یک دستگاه پرواز مجازی نصب کرده بود که دقیقا کارهمان مدل از هواپیمای بوئینگ ۲۰۰-۷۷۷ را که او با آن پرواز می کرد، انجام می داد. این اتاق خلبان یا دستگاه پرواز مجازی اکنون مرکز توجه تحقیقات است.

بازرسان تایید کرده اند که در جریان بازرسی از منزل زاهاری احمد شاه این دستگاه را ضبط کرده و توسط پلیس و کارشناسان هوانوردی مورد آزمایش قرار گرفته است.

اما کارشناسان هوانوردی می گویند که داشتن یک چنین وسیله ای در خانه یک خلبان موضوع عجیبی نیست.

روبرت راندازو رییس شرکت سازنده این وسیله مجازی پرواز گفته است:"آقای زاهاری به خاطر حضور فعالش روی شبکه اینترنت و وقف کردن ساعت ها وقت برای لذت بردن از تجربه پرواز و کار با یک چنین وسایلی، برای همه علاقمندان به پروازهای مجازی چهره شناخته شده ای بود."



کاپیتان زاهاری احمد شاه، خلبان



آقای شاه به طور مرتب ویدیوهایی در مورد آموزش فنون پرواز و کار با این وسایل پرواز مجازی را روی اینترنت منتشر می کرد. یک دوست نزدیک آقای شاه گفت که دخالت دادن او در مفقود شدن این هواپیما غیرمنصفانه است و افزود که خود او هم این دستگاه پرواز مجازی را آزمایش کرده است.

پیتر جونگ در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفت:"داشتن یک چنین وسیله ای در حقیقت نشان می دهد که او چقدر به سایرین علاقمند بود، چون به این شکل می خواست لذت پرواز را با دوستانش شریک شود."

نکته دیگری که مورد توجه قرار گرفته و بحث برانگیز شده این است که آقای شاه با انور ابراهیم رهبر مخالفان دولت مالزی که حکم زندان او ساعاتی قبل از این پرواز صادر شد نسبت خانوادگی دارد. انور ابراهیم ابتدا آشنایی با خلبان را تکذیب کرد ولی بعد اعتراف کرد که آقای شاه با دامادهای او خویشاوند است.

او اذعان کرد که در چند مورد با آقای شاه ملاقات کرده و افزود:" آقای شاه یک فرد نجیب و محترم و از دوستان نزدیک حزب مخالف دولت است."

افشای این نکات باعث شد که برخی از روزنامه های بریتانیایی مدعی شوند که خلبان این هواپیما "یک فرد سیاسی تندرو" است که به خاطر انتقام گرفتن از صدور حکم زندان برای انور ابراهیم هواپیما را ربوده است.

انور ابراهیم یک چنین گزارشها و ادعاهایی را رد کرد و آن را کارزاری برای بدنام کردن خلبان و حزب مخالف دولت توصیف کرد.


فریق عبدالحمید، کمک خلبان

آقای عبدالحمید در سال ۲۰۰۷ و سن ۲۰ سالگی به خطوط هوایی مالزی پیوسته ولی از چندی پیش کمک خلبانی هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷ را آغاز کرده است.

او فرزند یک کارمند ارشد ادارات دولتی است و رشته خلبانی را در آموزشگاهی در ایالت لانگ کوای تحصیل کرده است. تا لحظه ناپدید شدن پرواز ام اچ ۳۷۰ سابقه خلبانی آقای عبدالحمید حدود ۲۷۰۰ ساعت بود.

مقامات معتقدند که درآخرین تماس کمک خلبان با برج مراقبت صحبت کرده است. اینطور گزارش شده که ۱۲ دقیقه پس از خاموش شدن اولین سیستم ارتباطی هواپیما و درست دو دقیقه قبل از آنکه فرستنده دوم هم از کار بیافتد، او در تماس با برج مراقبت گفته بود:"خیلی خوب، شب به خیر."

دوستان آقای عبدالحمید وی را فردی متدین توصیف کرده اند که در مورد کارش بسیار جدی است. او قرار بود در آینده نزدیک با یک خلبان که در شرکت هوایی دیگری مشغول به کار است، ازدواج کند.


فریق عبدالحمید، کمک خلبان

    ۲۷ ساله
    در سال ۲۰۰۷ به خطوط هوایی مالزی پیوست ولی همین اواخر کار کمک خلبانی پروازهای بوئینگ را آغاز کرد
    حدود ۲۷۰۰ ساعت سابقه پرواز داشت
    پسر یک کارمند ارشد ادارات دولتی است
    به خاطر دعوت کردن دو مسافر زن به اطاق خلبان در جریان پروازی در سال ۲۰۱۱ به نقض مقررات ایمنی پرواز متهم شده است
    دوستان و اعضای خانواده او را فردی متدین توصیف کرده اند که در مورد کارش بسیار جدی است



یک شبکه تلویزیونی استرالیایی گزارشی را پخش کرد که در آن یک زن اهل آفریقای جنوبی ادعا می کرد که در جریان پروازی در سال ۲۰۱۱ آقای عبدالحمید او و یکی از دوستانش را به دیدن اطاق خلبان دعوت کرده بود. افشای این نکته باعث شد که در مورد احساس مسئولیت حرفه ای و شخصیت آقای عبدالحمید شک و تردیدهایی مطرح شود.

این زن در بخشی از صحبت های خود گفت:"آقای عبدالحمید آنجا سیگار می کشید و با ما رفتار سبکی داشت و در مجموع تجربه محترمانه ای نبود." او با عکسی از این دیدار که چهره آقای عبدالحمید و یک مسافر زن دیگر را در اطاق خلبان هواپیما نشان می دهد ثابت کرد که حرف هایش مستند است.

خطوط هوائی مالزی از افشای این موضوع به شدت اظهار تعجب کرده و اعلام کرد که سوابق آقای عبدالحمید را در رابطه با نقض موازین امنیتی مورد تحقیق قرار خواهد داد.

با این همه امام جماعت یک مسجد که فارق عبدالحمید را می شناخته تاکید دارد که او یک جوان مسلمان خوب، فروتن و آرام بود. امام جماعت مسجد محله‌ای که آقای عبدالحمید در آنجا زندگی می کرد در مصاحبه ای گفت:" به نظرم او جوان هوس باز و عیاشی نبود. ولی خوب من چیز زیادی در مورد زندگی شخصی او نمی دانم."

پلیس مالزی تحقیقاتی را در مورد کاپیتان زاهاری احمد شاه و فریق عبدالحمید کمک خلبان آغاز کرده است.

زاهاری احمد شاه صفحه یوتیوپ ویژه خود را داشت که روی آن مطالب مربوط به آموزش دستگاه پرواز مجازی را منتشر می کرد.

+39
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.