کریمه استقلال خود را از اوکراین اعلام کرد

جشن و پایکوبی در سیفروپول پس از اعلام اولین نتایج همه‌پرسی



پارلمان کریمه امروز (دوشنبه ۲۶ اسفند) استقلال خود را از اوکراین اعلام و تمام اموال دولتی اوکراین را ملی کرد. این پارلمان از سازمان ملل و دیگر کشورها خواسته تا استقلال کریمه را به رسمیت بشناسند.

ولادیمیر کنستانتیونوف رییس پارلمان کریمه پس از اعلام استقلال از اوکراین گفت واحدهای نظامی اوکراین که در کریمه مستقر هستند منحل خواهند شد و آنهایی که بخواهند می‌توانند در این شبه جزیره بمانند.

سرگی آکسیونونف نخست وزیر موقت و تعدادی از نمایندگان پارلمان کریمه به مسکو سفر می‌کنند تا درخواست پیوستن کریمه را به روسیه بطور رسمی به این کشور ارائه کنند.

قرار است فردا پارلمان روسیه در بیانیه‌ای حمایت خود را از نتایج همه‌پرسی کریمه اعلام کند و ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در پارلمان درباره کریمه سخنرانی خواهد کرد.

در همین حال وزرای خارجه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل گرد هم آمده‌اند تا تحریم علیه روسیه را بررسی کنند.

این اتحادیه و آمریکا همه‌پرسی کریمه را که نزدیک به ۹۶ درصد رای‌دهندگان خواستار پیوستن به روسیه شدند غیرقانونی می دانند.

باراک اوباما رییس جمهور آمریکا هم به مسکو هشدار داده آمریکا حاضر است تا هزینه اقدامات روسیه را در اوکراین و کریمه بالا ببرد.

ژاپن هم گفته با هماهنگی دیگر کشورهای صنعتی (G-۷) به این اقدام روسیه واکنش نشان خواهد داد.

چین اما خوستار خویشتنداری طرفین شده و راه حل دیپلماتیک را تنها راه برون رفت از بحران اوکراین دانسته است.

اتحادیه اروپا پیش از این گفتگو درباره یک معاهده اقتصادی با روسیه و نیز تسهیل صدور ویزا را متوقف کرده بود.

انتظار می‌رود وزرای خارجه این اتحادیه در مرحله اول ممنوعیت صدور ویزا و مسدود کردن دارایی‌ها را در نظر بگیرند و در جلسه امروز فهرست افرادی را که این تحریم‌ها باید شامل آنها شود تهیه کنند.



سرگی آکسیونونف که عملا نخست وزیر کریمه است نتیجه همه‌پرسی را تاریخی خواند.



گوین هیویت سردبیر امور اروپای بی‌بی‌سی می‌گوید نمایندگان اتحادیه اروپا باید به این سوال پاسخ دهند که چه کسانی باید مشمول تحریم‌ها شوند.

آیا فقط افرادی که مناصب قدرت را در کریمه در دست قرار گرفته‌اند هدف تحریم‌ها باشند یا این تحریم‌ها حلقه افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه را هم در بر بگیرد.

به گفته آقای هیویت در این مورد بین وزاری خارجه اتحادیه اروپا اختلاف نظر وجود دارد.

آنها که موافق تحریم علیه صاحبان قدرت در کرملین هستند استدلال می کنند که اگر چنین رویکردی در پیش گرفته شود نشانه ضعف تلقی خواهد شد.

اما مخالفان می گویند گنجاندن نام افرادی که دیر یا زود باید با آنها مذاکره کرد رویه مناسبی نیست.



هواداران روسیه دیروز دادستانی و چند مرکز حکومتی دیگر را دونتسک در شرق اوکراین اشغال کردند



اگر ممنوعیت صدور ویزا و مسدود کردن دارایی‌ها مانع از تحرکات نظامی روسیه در شرق اوکراین نشود اتحادیه اروپا در مرحله بعد تحریم‌های اقتصادی را در نظر خواهد گرفت.

این نگرانی وجود دارد که روسیه در شرق اوکراین هم وارد عمل شود؛ بعد از آنکه تظاهرکنندگان طرفدار روسیه تعدادی از ساختمان‌های دولتی را اشغال کردند.


همه‌پرسی مناقشه‌برانگیز

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای همه پرسی کریمه را "غیرقانونی و نامشروع" خواند و گفت نتایج آن را به رسمیت نخواهد شناخت.

آمریکا هم اعلام کرده این همه پرسی ناقض قانون اساسی اوکراین و نتیجه دخالت نظامی روسیه است بنابراین این کشور و جامعه جهانی هرگز آن را به رسمیت نخواهند شناخت.

شمارش سه چهارم آرا نشان میدهد ۹۵.۷ رای دهندگان به پیوستن به روسیه رای داده‌اند. نتیجه نهایی امروز اعلام خواهد شد.

۱.۵ میلیون نفر در کریمه واجد شرایط برای رای دادن بودند و برگزارکنندگان انتخابات می‌گویند بیش از ۸۰ درصد در آن شرکت کرده‌اند.

پس از اعلام اولین نتایج رای گیری دیشب هزاران نفر از مردم کریمه به خیابان‌ها آمدند و پیوستن به روسیه را جشن گرفتند.



ناوگان روسیه در دریای سیاه در جشن موافقان پیوستن به روسیه شرکت داشت و برایشان برنامه اجرا کردند.



سرگی آکسیونونف نخست وزیر موقت کریمه که از ماه گذشته و بعد از اینکه روسیه کریمه را در کنترل خود گرفت قدرت را بدست گرفته، در سیمفروپول مرکز کریمه، در مراسمی که در آن پرچم روسیه به اهتزار در آمده بود و سرود این کشور نواخته می‌شد و نیروهای ناوگان روسیه در دریای سیاه در آن شرکت داشتند خطاب به حاضران گفت کریمه "در حال برگشتن به خانه" است و نتیجه این رای‌گیری را تاریخی خواند.

آقای آکسیونوف گفت امروز به مسکو سفر خواهد تا از مسکو رسما درخواست کند کریمه را به خاک خود ضمیمه کند.

مجلس عوام روسیه هم اعلام کرده در اسرع وقت با گذراندن قانونی این الحاق را رسمی خواهد کرد.

جمعیت کریمه از ۵۸ درصد روس تشکیل شده و بقیه مردم اوکراینی یا تاتار هستند بنابراین انتظار می رفت بسیاری از آنها به پیوستن به روسیه رای دهند.

تاتارها ۱۲ درصد جمعیت را تشکیل می دهند رای گیری یکشنبه را بایکوت کردند. آنها می‌خواهند این شبه جزیره بخشی از خاک اوکراین باقی بماند.

رفعت جباروف رهبر پارلمان غیر رسمی تاتارها همه پرسی کریمه را غیر قانونی خوانده و آن را عجولانه و زیر فشار نیروهای روس توصیف کرده است.

"سرنوشت سرزمین مادری ما نباید در چنین شرایطی و در سایه سلاح سربازان تعیین شود."



یکی از مخافان روسیه در تظاهرات در مقابل سفارت روسیه در ویلنیوس پایتخت لیتوانی



استالین تاتارها را در سال ۱۹۴۴ به زور به آسیای مرکزی تبعید کرد و پس از فروپاشی شوروی آنها توانستند به این شبه جزیره برگردند.

در همه پرسی کریمه از رای دهندگان سوال شده بود که مایلند این جمهوری خودمختار به روسیه ملحق شود یا بازگشت به وضعیت پیش از قانون اساسی سال ۱۹۹۲ اوکراین را ترجیح می‌دهند.

باقی ماندن به عنوان بخشی از اوکراین در میان گزینه‌های این همه‌پرسی نبود.

در ماه فوریه پس از سقوط دولت ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهور اوکراین که از حمایت روسیه برخوردار بود، نیروهای هوادار روسیه کنترل کریمه را به دست گرفتند.

دولت تازه بر سر کار آمده اوکراین می‌گوید مسکو رسما با اعزام نیرو به کریمه این شبه جزیره را در کنترل و اشغال خود در آورده اما روسیه می‌گوید نظامیانی که با لباس‌های بدون نشان در کریمه مستقر شده‌اند نیروهای کریمه‌ای هستند که قصد دفاع از سرزمین خود را دارند.

+33
رأی دهید
-34

جنگنده - تهران - ایران
چه تو دهنی‌ای زدن به دهن این آمریکا و نوچه های غربیش. آمریکای وحشی دیگه در حال سقوطه.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 14:07
batistuta - رم - ایتالیا
آمریکا پس از سالها تودهنی سختی خورد.پوتین متشکریم!
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 14:40
Rezanl - امستردام - هلند
مثل این می‌مونه که مردم جزیره کیش بگن ما اینجا اکثرا عربیم میخوایم از ایران جدا شیم، بعد امارات هم بیاد و لشکرکشی کنی‌. مسخرست !
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 15:46
caroline - تهران - ایران
مگه میشه در سال ٢٠١٤ به خاک یه کشور حمله کنى و اونو بخاطر موقعیتى که براى روسها داره همینطورى گرفته بشه ! مثل این میمونه که جزیرهاى ایران رو که عربها توش زندگى میکنن رو کشورهاى عربى بگیرن و بگن که راى گیرى میکنیم که میخوان جزء عرابا بشن یا ایران!!!! چه دنیاى بى در و پیکرى شده
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 16:13
تیردادسورنا - ایران - ایران
مثل اینکه پاچه خواری توی خون این ساندیسخورهاست که اینجا هم اومدن پاچه خواری پوتین میکنن حضرات پاچه خوار! متاسفم براتون این پوتین فارسی بلد نیست که از ابراز لطف و پاچه خواری شما آگاه بشه زحمت بیهوده مکشید ساندیسی از پوتین در کار نیست! به همان ساندیس وطنی قناعت کنید.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 16:25
delmorde - یوتوبوری - سوئد
اصلا این رای گیری غیرقانونی از نظر قوانین بین المللی است. این کشور همیشه جزو خاک اوکران بوده. روسیه داره زور میگه. بالاخر بافشار اکثر کشورهای دنیا مجبور خواهد شد از ضمیمه کردن ان منصرف بشه.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 16:36
sepherdad - سیدنی - استرالیا
کریمه استقلال خود را از اوکراین اعلام کرد!! اما کریمه قبلا هم خود مختار بود! در واقعه کریمه استقلال خودش رو ز دست داد و به اشغال روسیه درامد!
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 16:46
bineshaan - لندن - انگلیس
batistuta - رم - ایتالیا: ما یه همسایه بسیار خوب و متمول داریم که روسی هستند و بسیار به روسیه٬ زبان و فرهنگ روسیه میبالند. خیلی خیلی هم ناسیونالیست هستند. لهجه انگلیسی با مزهای هم دارند٬ حتی بچه هاشون٬ با وجود اینکه ۲۰ و چند سالی هم اینجا هستند. این خانواده به اندازه توی فارسی زبان برای روسیه یقه چاک نمیکنند. جریان چیه؟ حتی در مورد این جریان اوکراین یه مقدار با دلخوری صحبت میکنند. حالا توی فارسی نویس رگ گردن برای روسیه باد میکنی. جریان چیه؟
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 18:30
تیتو تیتو - تهران - ایران
متاسفانه مقصر اصلی این اتفاق امریکا و اتحادیه اروپا بودند که اوکراین را قربانی سیاست بازی خود کردند وقتی تنها به خواست گروهی توجه کنی و حکومت قانونی را سرنگون کنی طبیعی است طرف مقابل هم ساز خود را بزند .
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 18:33
Jalal50 - بیرمینگهام - انگلستان
با دم شیری همچون روسیه نمیتوان بازی کرد. ترس از قدرت نظامی روسیه باعث شد بقیه جفت کنند.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 19:24
caroline - تهران - ایران
جنگنده - تهران - ایران..و......batistuta - رم - ایتالیا..... عقل و منطق شما کجا رفته که دارید از کسى مثل پوتین تشکر و قدر دانى میکنید که تجاوز به خاک دیگرى کرده.... خاک عالم بر وجود کسانى مثل شماها که از تجاوز بخاک دیگرى خوشحال و و حتى قدردانى میکنید!!! ننگتان باد.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 19:23
farhang irani - لندن - انگلیس
تیتو تیتو :موافقم با شما.
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 22:19
طوقی-سوئد - استکهلم - سوئد
اینای که واسه روسیه تو روم سینه چاک میدن زنده باد پوتین میگن یادشون نره ایران و ایرانی هر چی بدبختی کشیدن و میکشن از زوسیه بودو هست نمونه اخرشم خزر بود حالا هی زنده باد روسیه سربدین
دوشنبه 26 اسفند 1392 - 22:38
جنگنده - تهران - ایران
caroline - تهران - ایران .چطور وقتی سودان توسط آمریکای وحشی، به دو قسمت تقسیم شد امثال تو دهانشان را بسته بودند. تو یک جیره خور غرب بیشتر نیستی. در مورد اوکراین هم این شلوغیها را اول اتحادیه اروپا و آمریکا دست به تحریک شورشیان و حضور در بین شورشیان زدند و به راحتی در امور داخلی اوکراین دخالت کردند و روسیه هم چنان کشیده ای به صورتشان کوبید که هنوز نمیدانند از کجا خورده اند. چیزی که عوض داره گله نداره. تو هم خودت رو خسته نکن چه بخوای چه نخوای غرب و آمریکا در حال افول هستند و قدرتهای جدیدی معرفی خواهند شد.
‌سه شنبه 27 اسفند 1392 - 07:16
جنگنده - تهران - ایران
طوقی-سوئد - استکهلم - سوئد ......................... ایران و ایرانی هرچی بدبختی میکشه از دست این استعمار انگلیسی و آمریکاست در درجه آخر روسیه قرار دارد.
‌سه شنبه 27 اسفند 1392 - 07:17
caroline - تهران - ایران
جنگنده - تهران - ایران. از حرف زدنت پیداست که یه ساندیسى بیشتر نیستى که پاچه خوارى پوتین میکنى بدبخت... اگه مغز فندقیت کار نمیکنه ...بیسواد هم که تشریف دارى .... تیتر اخبار مربوط به روسیه و اکراین هستش و ما سر این موضوع داریم بحث میکنیم نه سودان!!!
‌سه شنبه 27 اسفند 1392 - 17:53
Azadikhah - تكسل - هلند
این جزیره‌ قبلا هم تحت نفوذ روسیه بود حالا دیگه کأملا رسمی‌ شد احتمالا با این وضعیت پوست تاتارها رو اونجا میکنند!جنگنده - تهران - ایران:ماهیت شما واسه بیشتر کاربران اینجا نمایان است دیگه لازم به اینقدر شلوغ بازی نیست که! بی‌خیال.چیش به شما میرسه!؟
‌سه شنبه 27 اسفند 1392 - 20:38
جنگنده - تهران - ایران
caroline - تهران - ایران ....................من ساندیسخور نیستم ولی اگر. آدم ساندیس وطنی بخوره خیلی بهتره از اینه که جیره خور انگلیس و آمریکا باشه مثل تویی که ازادی رو فقط بخاطر انجام فساد بیشتر میخوای. پس بشین سرجات حرف زیاد هم نزن و صحبت از سواد نکن که اوکراین رو مینویسی اکراین. پس عقده گشایی نکن و ساکت بشین گوش کن. عینه بچه آدم.
‌چهارشنبه 28 اسفند 1392 - 09:09
caroline - تهران - ایران
جنگنده - تهران - ایران. اگه بیسواد نبودى که میدونستى همین روسیه که دارى ازش دفاع میکنى چه بلایى سر ایران آورد مطمئن باش از همون انگلیس و امریکا که میگى بدتر هستش ! در ضمن تو هنوز معنى آزادى رو نمى فهمى و بقول خودت اون رو در انجام فساد بشتر مى بینى! بهت پیشنهاد میکنم برى بجاى کتابهاى پوسیده و واپسمانده اسلامى چندتا کتاب دیگه بخونى که حال و هوایت عوض بشه ! ...
‌چهارشنبه 28 اسفند 1392 - 11:15
جنگنده - تهران - ایران
caroline - تهران - ایران .................... فقط به حرفات میخندم تو داری روسیه تزاری و بعدش شوروی کمونیست را با روسیه امروزی مقایسه میکنی که نشون از نبود چیزی به نام عقل در مغزت دارد. اگر اینطور باشه یونانیان و مغولها و اعراب بدترین بلاها را سر این کشور آوردند پس چون اجداد اینها اینکار را کردند اونها هم بد هستند. نمیدونم ما ایرانیها چرا بی عرضه‌گی و خیانتمون به کشور خودمون را میخواهیم گردن کشورهای دیگر بیاندازیم. همه کشورها به فکر منافع خودشون هستند و شاهان قاجار و پهلوی هم مثل تو مغزشون کار نمیکرد و به فکر دزدی بودند که اون بلاها سره کشور اومد و کشور را دو دستی در اختیار بیگانگان گذاشتند. در ضمن هر بلایی روسیه تزاری سر ایران آورده نصفه بلایی که انگلیس و آمریکا بر سر این کشور آوردند هم نمیشود. یاد بگیر اول خوب تحقیق کنی بعد بیای بحث کنی و سواد اندک خودت را به دیگران نسبت دهی.
‌چهارشنبه 28 اسفند 1392 - 14:35
تیردادسورنا - ایران - ایران
caroline - تهران - ایران این جنگنده اگه سواد داشت که ساندیس خور نمیشد می رفت از سوادش نون می خورد
‌چهارشنبه 28 اسفند 1392 - 16:29
caroline - تهران - ایران
جنگنده - تهران - ایران. هاها... شاهان قاجار و پهلوى هر چقدر دزدیدند اندازه یک سوم اربابان آخوندت نبوده در ضمن گفتى که داری روسیه تزاری و بعدش شوروی کمونیست را با روسیه امروزی مقایسه میکنم!!! روسیه امروز که بدتره چند سال که میخواد یه نیروگاه بوشهر رو تکمیل کنه ولى بعد سالها پول چاپیدن و گرفتن حق حجاب و هزار کوفت دیگه ... هنوز سر جاش مونده.. البته این یه مثال کوچیک بود! میدونم اگه هزار صفحه هم برات بنویسم ! نمیفهمى !!!! بقول تیردادسورنا - ایران - ایران... اگه سواد داشتى که ساندیس خور نمی شدى و می رفتى از سوادت نون مى خوردى
‌چهارشنبه 28 اسفند 1392 - 21:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.