نمایندگان مجلس: مذاکره‌کنندگان هسته‌ای حق ورود به برنامه موشکی را ندارند

گزارش ها حاکی است که ۱۸۱ نماینده مجلس در بیانیه ای به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران هشدار داده اند که در مذاکرات خود با گروه ۱+۵ از ورود به مسائلی چون «توان موشکی»  و دفاعی جمهوری اسلامی خودداری کنند.

به گزارش روز یکشنبه ۲۵ اسفندماه خبرگزاری فارس، این نمایندگان همچنین از مذاکره‌کنندگان هسته ای ایران خواسته اند به محدودیت در فعالیت های «راکتور آب سنگین» اراک تن ندهند.

در بخشی  از این بیانیه آمده است: هرگونه توافق با ۱+۵ نباید «هیچ گونه ممنوعیت و محدودیت برای فعالیت‌های مربوط به تحقیق به ویژه توسعه راکتور آب سنگین و غنی‌سازی به عمل آورد که از نظر نمایندگان ملت پذیرفتنی نخواهد بود و نمایندگان برای دفاع از حقوق مسلم هسته‌ای تخلف‌کنندگان را به مردم معرفی خواهد نمود و اجازه نخواهند داد حقوق مردم مورد تضییع و تهدید قرار گیرد».
   
امضاء کنندگان این بیانیه همچنین تصریح کرده اند: «مذاکره کنندگان باید از طرح مباحثی در خصوص موضوعات دفاعی همچون توان موشکی در مذاکرات هسته‌ای جلوگیری نموده و حق ورود و یا گفت‌وگو در این زمینه‌ها را نخواهند داشت.»

اشاره نمایندگان مجلس به اظهارات سخنگوی کاخ سفید در ۲۹ بهمن ماه است که گفته بود که  مسئله توان موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی در مذاکرات نهایی ایران و گروه ۱+۵ مطرح می شود.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، ایران در جریان توافق ژنو و برنامه «اقدام مشترک» در سوم آذرماه سال جاری پذیرفته است که مسائل مطرح شده در قطعنامه های شورای امنیت علیه این کشور هم بپردازد. در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل  علیه ایران در سال ۲۰۱۰ خواسته شده بود که برنامه موشک های بالستیک ایران با قدرت حمل کلاهک های هسته ای متوقف شود.

بیانیه نمایندگان مجلس در خصوص محتوای مذاکرات هسته ای ایران با شش قدرت جهانی در حالی منتشر شده است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته که دور آینده مذاکرات ایران و گروه ۱+۵  در خصوص مسائلی چون  «غنی‌سازی اورانیوم»، «راکتور آب سنگین اراک»، «همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای» خواهد بود.

آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان، اعضای گروه ۱+۵، طی ده سال اخیر کوشیده اند تا از طریق مذاکره به راه حلی دیپلماتیک برای مناقشه هسته ای ایران دست یابند.

در توافق ژنو که سوم آذرماه سال جاری حاصل شد ایران تعهد کرد تا فعالیت های خود را در برخی از زمینه ها محدود یا متوقف کند. ایران همچنین پذیرفت تا از  ساخت و ساز  جدید در راکتور آب سنگین اراک خودداری کرده و سطح غنی سازی اورانیوم را به زیر پنج درصد محدود کند.

کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک نیز متعهد شدند که ظرف شش ماه، چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران را در بانک‌های خارجی آزاد کرده و تسهیلاتی درباره صدور قطعات هواپیما و خودرو برای ایران قائل شوند. ضمن اینکه از تصویب تحریم‌های جدید بر ضد تهران خودداری کنند.

طرفین همچنین توافق کردند که مذاکرات نهایی برای حل و فصل نهایی برنامه هسته‌ای ایران و رفع ابهام از ماهیت احتمالا نظامی آن را آغاز کنند. دور نخست این مذاکرات در روزهای ۱۸ تا ۲۰ فوریه برگزار شد و دور دوم آن نیز قرار است ۱۸ تا ۲۰ مارس در وین برگزار شود.

+18
رأی دهید
-15

کبالت3 - کرج - ایران
هر چی دلت میخواد ببر اما موشک رو با خودت نبر ..لااقل موشک حق مسلم ماست.کبلائی.
یکشنبه 25 اسفند 1392 - 21:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.