۶۰۸ هزار تومان،‌ حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال ۹۳

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که  شورای عالی کار با افزایش حداقل دستمزد ماهانه کارگران به میزان ۲۵ درصد موافقت کرده است.
 
بر اساس این گزارش،‌ حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال آینده، حدود ۶۰۸ هزار تومان خواهد بود.
 
در حال حاضر، حداقل دستمزد کارگران برای سال جاری، حدود ۴۸۷ هزار تومان است.
 
حداقل دستمزد ۶۰۸ هزار تومانی برای کارگران در شرایطی از سوی شورای عالی کار تصویب شد که نقطه نظرهای متفاوتی در این باره در رسانه های ایران انتشار یافته بود.
 
از جمله به گزارش سایت شبکه خبر،‌ وابسته به تلویزیون دولتی ایران، علی خدایی،‌ رئیس کارگروه مزد کانون شوراهای اسلامی کار، با اشاره به حداقل سبد هزینه خانوار ‌خواستار افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران شده بود.
 
اما به نوشته روزنامه اطلاعات،‌ نمایندگان کارفرمایان و دولت با این توجیه که دولت قرار است میزان تورم را در سال آینده به حدود ۲۰ درصد برساند، خواهان افزایش دستمزد در همین سطح ۲۰ درصد بودند.
 
البته روزنامه آرمان هم خبر داده بود که مهمترین سناریوی دولت برای افزایش دستمزد سال آینده کارگران، افزایش ۲۵ درصدی است.
 
حداقل دستمزد حدودا ۶۰۸ هزار تومانی در حالی از سوی شورای عالی کار تعیین شد که پیشتر مرکز آمار ایران هزینه یک خانوار را حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و کمیته مزد کانون شوراهای اسلامی کار هزینه یک خانوار چهار نفره را حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام کرده بودند.
 
در همین باره روزنامه شرق چند روز پیش در گزارشی درباره هزینه‌های یک کارگر و خانواده‌اش که با این فرض که صاحبخانه هستند و هزینه فرهنگی، تحصیل،‌ پوشاک و درمان هم ندارند،‌ ‌نوشت: اگر هر عضو یک خانواده چهار نفری دو قرص نان بربری، سه ‌عدد تخم‌مرغ،‌ ماست ارزان قیمت،‌ ۵۰ گرم از ارزان‌ترین پنیر بازار،‌۱۰۰ گرم گوجه فرنگی و ۱۰۰ گرم سیب زمینی بخورد و ۲۰ گرم هم قند با چای مصرف کند، در ماه باید ۱۱۵ هزار تومان مصرف کند؛ یعنی ۴۶۰ هزار تومان در ماه برای چهار نفر.
 
این شرایط باعث شده بود که تعدادی از تشکل‌های کارگری مانند کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری خواستار تعیین حداقل دستمزد کارگران به میزان دو میلیون تومان شوند.
 
در عین حال،‌ برخی دیگر از تشکل‌های کارگری مانند کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران بر تعیین حداقل دستمزد ماهانه کارگران با توجه به ماده ۴۱ قانون کار تاکید داشتند.
 
در این ماده تاکید شده است که حداقل دستمزد ماهانه کارگران باید بر اساس نرخ تورم رسمی و نیز هزینه یک خانوار تعیین شود.
 
اما به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا،‌ پروین محمدی،‌ عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران، گفته است که ماده ۴۱ قانون کار، تعیین دستمزد را براساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و در نظر گرفتن معیشت یک خانوار چهار نفره تعیین کرده که متاسفانه این موارد همواره در شورای عالی کار مغفول مانده است.
 
همچنین ناصر آغاجری،‌ دبیر اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای،‌ به خبرگزاری ایلنا گفته است: قانون کار، یکی از معیارهای تعیین دستمزد کارگران را نرخ تورم رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی مشخص کرده است ولی دستمزد کارگران در سطوح مختلف مزدی در سال ۹۲ بین ۱۷ تا ۲۵ درصد تعیین شد و این در حالی بود که نرخ رسمی تورم در سال جاری ۳۱ درصد بوده است.
 
در همین حال، حسین راغفر، استاد دانشگاه و تدوینگر نقشه فقر، در گفت‌و‌گو با روزنامه آرمان با اشاره به سیاست‌های چند دهه اخیر در مورد دستمزد و همچنین فقدان تشکل‌های کارگری موثر گفت: متاسفانه در جامعه  سیاست‌های دستمزدی همواره در جهت سرکوب دستمزد بوده است و با نبود اتحادیه‌های کارگری، کارفرماها در موقعیت بهتری نسبت به نیروی کار قرار گرفته‌اند.
 
به عقیده این استاد دانشگاه،‌ عرضه نیروی کار از تقاضای آن بیشتر است و این عامل دیگری است که موجب شده است تا دستمزدها پایین نگه داشته شود.

+17
رأی دهید
-4

nimaaa - نیویورک - امریکا
اگر حقوق کارگر 25 درصد افزایش پیدا کند شما مطمئن باشید قیمت کالاها صد در صد افزایش پیدا خواهد کرد برای همین که خط فقر یک میلیون 600 هزار تومن شده و حقوق کارگر 480 هزار تومن هست
شنبه 24 اسفند 1392 - 10:38
shahramareia - تهران - ایران
همیشه کار بر دوش کارگران وکارمندان و خوردن و عشق و حالااز بیت المال مال رئیسها و دولتی های گردن کلفت است
شنبه 24 اسفند 1392 - 12:01
تیتو تیتو - تهران - ایران
نکته ای که گفته نمیشود الان تمام کارفرمایان بصورت غیر قانونی و با توجه به نیاز نیازمندان به کار از انان سفته و چک میگیرند و کارگر و نیروی کار اگر صاحب کار در بیمه و حقوق کوتاهی کند توان نفس کشیدن و اعتراض نخواهد داشت و چون کل قرارداد یکطرفه و نسخه ای به کارگر داده نمیشود هیچ کاری از دست نیروی کار بر نمی اید و نکته ای که وجود دارد این موارد و سفته های چندین میلیونی و چک ضمانت بابت حقوق های بسیار پایین که به ششصد یا هفتصد تومن هم نمیرسد گرفته میشود . باید گفت اوضاع مردم مملکت ویرانتر از غزه میباشد و این موارد و زندگی شاهانه مسئولین ایرانی به هیچ وجه قابل دفاع و توجیه نیست و باید اموال دزدیده شده به مردم برگردد تا مردم و جوانان غیر اقازاده ایرانی هم در حداقل رفاه و امنیت شغلی قرار بگیرند!
شنبه 24 اسفند 1392 - 12:18
hossein+87 - ایران - ایران
من به عنوان یک کارفرما باید بگم که با این گرونی های مواد اولیه ، افزایش قیمت حامل های انرژی ، نبود نقدینگی، افزایش حقوق کارگران و به تبع اون افزایش مزایا و همچنین حق بیمه کارگران، همین الان از طرف من 2تا 5 نفر به آمار بیکاران اضافه کنید. من فقط تونستم از اینور و اونور پول جور کنم و با کارگرام شب عیدی تسویه حساب کنم!!! یعنی با اینهمه خواب سرمایه و اصطحلاک و فشار کاری، اخر سال باید وضعیت من این باشه؟!! نه که درامد نداشته باشم. نه. منتها نقدینگی نیست و از عالم و ادم طلبکارم. اینم شد کار؟! حالا شما بیا حقوق رو بکن 1 میلیون. من مجبورم کارگر بیشتری بیرون کنم.در ضمن این حداقل مال ماه های 30 روزه هست. عملا کارگر بیشتر از این میگیره. در ضمن هیچ موقع مزایای کارگر و بن و صدتا کوفت دیگه که من کارفرما باید بدم رو حساب نمیکنن! مثلا خود دولت میاد 500 عیدی میده. من کارفرمای بخش خصوصی 975 تومان! درد رو به کی باید گفت؟!!! کارگر هم حق داره.ولی واقعا دیگه نمیشه. فقط اینم بگم که از بهمن گاز و آب و برق ما گرون شده. گرون میشه نــــه. گرون شد.
شنبه 24 اسفند 1392 - 13:33
srdash - تبریز - ایران
ظلم ،استبداد...وهزاران نوع بدبختی که هرروزگریبان ماکارگران راگرفته واگرحتی خدای ناکرده یه روزبه اداره کارشکایت کنیم همون روزاخراج میشیم دمت گرم آقایه روحانی ،باباروی سیاه احمدی نژادروسفیدکردی.
شنبه 24 اسفند 1392 - 18:26
srdash - تبریز - ایران
ظلم ،استبداد...وهزاران نوع بدبختی که هرروزگریبان ماکارگران راگرفته واگرحتی خدای ناکرده یه روزبه اداره کارشکایت کنیم همون روزاخراج میشیم دمت گرم آقایه روحانی ،باباروی سیاه احمدی نژادروسفیدکردی.
شنبه 24 اسفند 1392 - 18:26
کبالت3 - کرج - ایران
این خودش باعث تورمه اون کارگر هم اولش خوشحاله اما نمیدونه تورم همیشه چندین قدم از حقوقش جلوتره کار فرما هم چاره ای جز کم کردن نیروی کار و فشار به بقیه با اضافه کاری و کنترات نداره تا بلاخره ببینیم کی اقتصاد رو از خره میگیرن و میدن دست آدما کبلائی.
شنبه 24 اسفند 1392 - 18:41
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
ای خاک بر سر آخوند فکر کردند که این حقوق ناچیز کفایست برای زندگی با این گرونی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شنبه 24 اسفند 1392 - 19:38
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.