مجلس ایران کمیته بررسی 'اخراج دانشمندان هسته‌ای' تشکیل داد

سازمان انرژی اتمی به اخراج یاران "دانشمندان هسته‌ای" متهم شده است

مجلس ایران به اتهام اخراج دانشمندان هسته‌ای از سازمان انرژی اتمی ایران رسیدگی می‌کند.

روز پنجشنبه، ٢٢ اسفند (١٣ مارس)، خبرگزاری تسنیم گزارش کرد که کمیسیون اصل ٩٠ مجلس ایران به منظور رسیدگی به شکایت تعدادی از نمایندگان از سازمان انرژی اتمی کمیته ویژه‌ای را تشکیل داده است. براساس این گزارش، "جمعی از نمایندگان مردم تهران" اخیرا از سازمان انرژی اتمی به دلیل اخراج و جابجایی برخی دانشمندان هسته‌ای" به کمیسیون اصل ٩٠ شکایت کرده بودند.

در این خبر، تعداد نمایندگان شکایت کننده ٦ نفر ذکر شده و آمده است که روز گذشته، کمیسیون اصل ٩٠ جلسه‌ای را با حضور این نمایندگان و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، تشکیل داد تا به این موضوع رسیدگی شود. در این جلسه مقرر شد که کمیته‌ای متشکل از تعدادی از اعضای کمیسیون و همچنین چند تن از نمایندگان شاکی تشکیل شود و پس از بررسی شکایت، نظر نهایی خود را نسبت به این موضوع اعلام کند.

پیشتر، همین خبرگزاری به نقل از سخنگوی کمیسیون اصل ٩٠ نوشته بود که این کمیسیون "با توجه به شکایت‌هایی که افراد حقیقی و حقوقی انجام داده‌اند" موضوع اخراج دانشمندان هسته‌ای از سازمان انرژی اتمی را بررسی خواهد کرد.

موضوع "اخراج دانشمندان هسته‌ای" از چند ماه پیش همراه با انتشار اظهاراتی به نقل از پدر مصطفی احمدی روشن مطرح شد که، به گفته برخی سایت‌های منتقد دولت حسن روحانی، گفته بود که "یاران پسرش" از این سازمان اخراج شده‌اند.

در دیماه سال ١٣٩٠، مصطفی احمدی روشن، معاون قسمت بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز، هنگام خروج از خانه‌اش در تهران کشته شد و مقامات امنیتی جمهوری اسلامی گفتند که افراد موتور سوار با چسباندن بمب به شیشه اتومبیل آقای احمدی روشن، این دانشمند هسته‌ای و فرد همراه او را ترور کردند. مقامات جمهوری اسلامی تشکیلات اطلاعاتی اسرائیلی و غربی را عامل ترور مصطفی احمدی روشن دانستند.



اتهام اخراج "نیروهای متعهد" می‌تواند واکنش به تغییر مدیریت در سازمان انرژی اتمی باشد



در واکنش به اظهارات پدر مصطفی احمدی روشن، رسانه‌های طرفدار دولت به نقل از همسر مسعود علیمحمدی، فرد دیگری که در اثر بمب‌گذاری در تهران کشته شده بود، این اظهارات را رد کردند.

مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، در دیماه سال ١٣٨٨ هنگام خروج از خانه‌اش در تهران در اثر انفجار بمب کشته شد و بعدا مقامات جمهوری اسلامی قتل او را نیز توطئه‌ای علیه "دانشمندان هسته‌ای" دانستند و اسرائیل و کشورهای غربی را مسئول این قتل معرفی کردند. و بعدها، فردی به نام مجید جمالی فش پس از پخش اعترافات تلویزیونی، به جرم ترور او اعدام شد.

قتل مسعود علیمحمدی هنگام ناآرامی‌های پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری روی داد و برخی از رسانه‌های مخالف دولت وقت گفتند که او در انتخابات از میرحسین موسوی، نامزد معترض این انتخابات حمایت کرده بود. مراسم تشییع جنازه وی با حضور گسترده نیروهای امنیتی برگزار ش و در مورد زمینه تحقیقاتی و ارتباط این استاد دانشگاه با سازمان انرژی اتمی نیز گزارش‌های ضد و نقیضی انتشار یافت.


دولت روحانی و اخراج "دانشمندان هسته‌ای"

انتشار اخبار مربوط به اخراج برخی از کارکنان سازمان انرژی اتمی در خطبه‌های نماز جمعه احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران نیز مطرح شد که در مورد اخراج "حزب اللهی‌ها" هشدار داد. در واکنش به اظهارات آقای جنتی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که این افراد استعفا داده و اخراج نشده‌اند.




احمد جنتی هم از اخراج نیروهای "حزب اللهی" ابراز نگرانی کرده بود



وبسایت تابناک به نقل از منابع سازمان انرژی اتمی گفته است که تعدادی ازکسانی که گفته می‌شود اخراج شده‌اند همچنان در این سازمان مشغول به کار هستند و به نقل از علی اکبر صالحی اضافه کرده که "دانشمند هسته‌ای تعریف خاص خود را دارد."

در آذرماه سال جاری نیز روابط عمومی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اتهام اخراج نیروهای متعهد گفت که این سازمان "۱۴ هزار متخصص و کادر فنی دارد و هیچ نیروی مؤثر و متعهد خود را از فعالیت اخراج یا برکنار ننموده است. جابه‌جایی حداکثر یک یا دو نفر و جایگزین نمودن آنان با افراد قوی‌تر و مؤثرتر براساس نظام شایسته سالاری نه تنها خللی بر روند رو به‌ جلوی دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران ایجاد نمی‌نماید بلکه باعث تقویت هرچه بیشتر این صنعت می‌گردد."

علی اکبر صالحی پیشتر رئیس سازمان انرژی اتمی بود و بعدا به سمت وزیر امور خارجه در دولت محمود احمدی نژاد منصوب شد. با آغاز به کار دولت حسن روحانی، وی بار دیگر سمت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی را بر عهده گرفت.



مقامات جمهوری اسلامی ترور "دانشمندان هسته‌ای" را به اسرائیل و غرب نسبت داده‌اند



پیش از او فریدون عباسی دوانی ریاست این سازمان را در دست داشت. روز آبان سال ١٣٨٩، خبر ترور نافرجام آقای دوانی انتشار یافت که مقامات جمهوری اسلامی، سازمان های اطلاعاتی اسرائیلی و غربی را عامل این ترور معرفی کردند. در همان روز، یک استاد دیگر فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) با نام مجید شهریاری در نزدیک دانشگاه ترور شد و جان خود را از دست داد.

فرد دیگری نیز که منابع جمهوری اسلامی معمولا در فهرست دانشمندان هسته‌ای شهید ذکر می‌کنند، داریوش رضایی نژاد نام دارد که دانشجوی رشته برق بود و در مرداد ١٣٩٠ به ضرب گلوله در تهران به قتل رسید.

برخی از ناظران اتهام اخراج دانشمندان هسته‌ای و افراد حزب اللهی از سازمان انرژی اتمی را بخشی از رقابت جناحی در جمهوری اسلامی و حاصل واکنش طرفداران دولت سابق به تغییر مدیریت در این سازمان می‌دانند. ظاهرا هدف از طرح این مساله القاء این نظر است که دولت حسن روحانی به منظور به نتیجه رساندن مذاکره با گروه ١+٥ در نظر دارد "دستاوردهای هسته‌ای" جمهوری اسلامی را کنار بگذارد و طرد نیروهای حزب اللهی از سازمان انرژی اتمی بخشی از این برنامه است.

+10
رأی دهید
-16

paksan - آمریکا - آمریکا
من کشتن آدمها رو تایید نمی کنم و ترور یکی از بدترین روشهای غیر انسانی است که خامنه ای بیشترین استفاده رو ازش کرد و انقدر کشته که دیگه براش اهمیتی نداره و یک امر ساده شده .سوال اینجا چطور یک مسئول خرید یک مجتمع هسته ای تبدیل به دانشمند هسته ای میشه؟میگن بخاطر مسائل امنیتی این عنوان رو دادن ولی آخه این فرد فعالیت علمی نداشته !؟ هیجکس توی مراکز هسته ای این فرد رو بعنوان دانشمند نمی شناسه و مگر مسئولیتی برای آزمایش و تولید بمب اتمی داشته باشند و این اینها یک باندی بودند که سپاهی بودند و اصلاً با تخصصهای فیزیک و سایر رشته های وابسته شده اند مسئول قاچاق و خرید . این افراد دانشمند نبودند چون هیچ کار علمی و هیچ کار تحقیقی نکردن فقط مسئول پروژه های نظامی بودن که وابسته به سپاه هستنش
‌پنجشنبه 22 اسفند 1392 - 21:44
کبالت3 - کرج - ایران
با احترام به دانشمندان واقعی وطن اما این مموت و انصار المموت دیگه شورش رو درآوردن از اون دختر دانش آموز که با دیگ و قابلمه تو آشپزخونه انرژی هسته ای عمل میاورد تا فلان ننه قمر که هسته آلبالو گیلاس در میاورد و مربا بار میزاشت رو دانشمند هسته ای ازش میساخت و میزد به حساب حالا هم موندن بیخ ریش حسن کبلائی.
جمعه 23 اسفند 1392 - 12:18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.