اوباما: ۹۵ درصد تحریم‌ها علیه ایران هنوز به قوت خود باقی است

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا درخواست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و «ایپک»، لابی اسرائیل در آمریکا را برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران رد کرد و به دولت اسرائیل در مورد خیزش فلسطینی‌ها و تحریم و انزوا در جهان هشداری صریح داد.

آقای اوباما در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ، موضع دولت خود را در خصوص لزوم دادن امکان به پیشرفت دیپلماسی، برای پایان دادن به معضل هسته‌ای ایران و خودداری از تشدید تحریم‌ها در دوران مذاکرات، مورد تاکید قرار داد.

رییس جمهوری آمریکا دلایلی را نیز که دولت اسرائیل در مورد کاهش بخشی از تحریم‌های ایران عنوان کرده است، رد کرد و گفت: «کاهش تحریم‌ها، موجب رفتن بازرگانان مشتاق از سراسر جهان به سوی ایران نمی‌شود».

باراک اوباما تاکید کرد که هنوز ۹۵ درصد تحریم‌ها علیه ایران به قوت خود باقی است.

رییس جمهوری آمریکا در همین حال گفت، «تمامی گزینه‌ها» در مورد ایران روی میز قرار دارد. وی در این زمینه به حضور سی و پنج هزار نفر از نیروهای نظامی آمریکا در منطقه و تمرینات نظامی آن‌ها اشاره کرد.

اوباما این را نیز گفت که خود ایران هم مفهوم حضور نیروهای نظامی آمریکا در منطقه را، در حالی که گفت‌و‌گوهای اتمی برای رسیدن به پیمان نهایی اتمی ادامه دارد، درک می‌کند و آن را جدی گرفته است.

خبرگزاری بلومبرگ مصاحبه با آقای اوباما را ساعاتی پیش از دیدار روز دوشنبه او با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل منتشر کرده است.

رییس جمهوری آمریکا در این مصاحبه همچنین گفت از نتانیاهو می‌خواهد فرصت لازم را برای مذاکرات اتمی با ایران قائل شود.

به گفته وی، «به نفع همه است که امکان داده شود که این روند طی شود تا ایران میزان عمل کردن به تعهدات خود را نشان دهد» و «اراده ایران در صحنه عمل، محک زده شود».

اوباما در این مصاحبه درخواست اکید نتانیاهو برای قطع کامل غنی سازی اورانیوم ایران را مورد بی‌اعتنایی قرار داده است.

این در حالی است که نتانیاهو گفته است، در دیدار با اوباما خواهان برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران خواهد شد.

ملاقات نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه دوازدهم اسفند، سوم مارس، در کاخ سفید انجام می‌شود.

نتانیاهو که در روزهای گذشته پی در پی تکرار کرده است که به کمتر از پیاده شدن پیچ و مهره‌های برنامه اتمی ایران رضایت نخواهد داد و غنی‌سازی اورانیوم ایران «باید به صفر کاهش یابد»، قرار است روز سه شنبه سیزدهم اسفند، چهارم مارس، نیز در جمع هزاران تن از اعضای «ایپک»، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، در واشینگتن سخنرانی کند.

فهرست درخواست‌های «آیپک» از مذاکرات نهایی اتمی با ایران

سران «آیپک»، لابی اسرائیل در آمریکا نیز در نامه‌ای در آستانه دیدار اوباما- نتانیاهو، از دولت آمریکا خواسته‌اند، توافق نهایی اتمی میان شش قدرت و ایران، حذف هر نوع غنی‌سازی و برچیدن سایت‌های اتمی فردو و کوره آب سنگین اراک را در برگیرد.

نامه رهبران «آیپک» از سوی شش نفر از سناتورهای هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات آمریکا نیز امضاء شده است، از جمله سناتور‌ها رابرت منندز و لیندزی گراهام از امضاء کنندگان این نامه هستند.

نامه سران «آیپک»، تشدید تحریم‌ها علیه ایران را پیشنهاد می‌کند و استدلال کرده است که «ایران در نتیجه زور تحریم‌ها بر سر میز مذاکرات حاضر شد» و لذا، «تا زمانی که ایران درخواست‌های مذاکره کنندگان را بپذیرد، تحریم‌ها باید ادامه یابد... و امکان دور زدن تحریم‌ها از ایران گرفته شود».

«آیپک» اعلام کرده که از سایر سناتورهای آمریکایی نیز می‌خواهد با امضای این نامه، کاخ سفید را متقاعد کنند که به مفاد و مطالبات مطرح شده در این نامه، پایبندی نشان دهد.

وای. نت، وب سایت روزنامه «یدیعوت آخرونوت»، روز یکشنبه یازدهم اسفند، نوشته بود «آیپک» دیگر قدرت گذشته خود را از دست داده است و دولت کنونی آمریکا حاضر به تن در دادن به مطالبات لابی اسرائیلی نیست – حتی اگر سران این نهاد چنین جلوه دهند که «چیزی تغییر نکرده است».

اوباما: «از دست دادن فرصت صلح، اسرائیل را منزوی خواهد کرد»

باراک اوباما در مصاحبه خود با خبرگزاری بلومبرگ، همچنین به دولت اسرائیل هشدار داد که اگر بگذارد فرصت کنونی برای صلح نهایی با فلسطینی‌ها از دست برود، در دنیا منزوی خواهد شد.

آقای اوباما گفت در صورت شکست مذاکرات، نظر به عواقب بین‌المللی چنین امری، توان آمریکا برای محافظت از اسرائیل و حمایت از این کشور در برابر تلاش‌های جهانی برای انزوای اسرائیل، محدود خواهد شد.

برخی ناظران می‌گویند اشاره آقای اوباما، می‌تواند نوعی تهدید تلویحی نسبت به احتمال تحریم اسرائیل از سوی جامعه جهانی، بویژه در میان کشورهای اروپایی طرفدار فلسطینی‌ها، باشد.

رییس جمهوری آمریکا تاکید کرد که محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی را در رسیدن به صلح نهایی با اسرائیل، «صادق» یافته است.

باراک اوباما همچنین به دولت نتانیاهو نسبت به خیزش دوباره‌ای از سوی فلسطینی‌ها هشدار تلویحی داد.

آقای اوباما گفت: «وقتی (فلسطینی‌ها) ببینند که روند صلح پیشرفت نمی‌کند؛ شهرک سازی‌ها ادامه دارد و حتی گسترش یافته است؛ وقتی مشاهده کنند که تحقق رویای کشور مستقل فلسطین امکان پذیر نیست، آنگاه عواقبی در سطح بین‌الملل اتفاق می‌افتد که توان (آمریکا) برای مدیریت آن کاهش می‌یابد».

اوباما به جفری گلدبرگ روزنامه نگار مشهور آمریکایی که این مصاحبه را انجام داده است، گفت از نتانیاهو می‌خواهد به این پرسش پاسخ دهد که آیا می‌خواهد برای همیشه کرانه باختری را در اشغال خود داشته باشد؟

سخنان صریح اوباما در مورد روند صلح و لزوم پیمودن مسیر مذاکرات در برابر ایران، در حالی بیان شده است که نتانیاهو روز یکشنبه دقایقی پیش از آغاز پرواز از کشورش و نیز بلافاصله پس از ورود به آمریکا، گفت که «فشار را تحمل نخواهد کرد» چرا که «در گذشته نیز آموخته است که تحت فشار هیچ عاملی، اصول خود را تغییر نمی‌دهد و بر سر دیدگاه‌هایش پافشاری می‌کند».

نتانیاهو در پنج سال گذشته مناسبات نزدیکی با اوباما نداشته است و اکثر دیدارهای آن دو با تنش همراه بوده است.

برخی ناظران می‌گویند که دیدار روز دوشنبه کاخ سفید نیز از پتانسیل تنش میان دو رهبر برخوردار است بویژه آنکه آقای اوباما ترجیح داده است، سخنان خود را حتی پیش از این دیدار، علنی با افکار عمومی آمریکا و جهان، در میان بگذارد.

+33
رأی دهید
-17

MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - آلمان
پس نتیجه میگیریم مشکل شخص و دولت احمدی‌ نژاد نبود.اینها از بنیاد با ایران و ایرانی‌ مشکل دارن.یاد دوران احمدی‌ نژاد به خیر.اگر تحریم و تهدید می‌شدیم لااقل جوابی میدادیم و تهدیدی میکردیم و خواب رو از چشم خیلی‌‌ها میگرفتیم.الان که روحانی رو ظریف می‌فرسته به دستبوسی و پا بوسی ......نتیجه ا‌ش همینه.ما ایرانی‌ جماعت توو سری خوردن و دم تکون دادن رو ترجیح میدیم به احقاق حقوق حقه مون.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 12:26
biparva-jan - تهران - ایران
تف به روت نتانیاهو
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 13:10
muhammad-yousefi - تهران - ایران
اینها از نتایج اولیه دیپلماسی خنده و باج دهی هستش.ملت لیاقت نداشتن سعید جلیلی رییس جمهور بشه.جالب اینه که خیلی ها در ایران نمیدونن که بدبختی های هسته ای ما به خاطر لو دادن اطلاعات توسط اصلاح طلب ها و کوتا آمدن امثال روحانی سال 82 بوده.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 14:23
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
۳۵ سال است که حکومت و طرفداران و عاملانش برای روسیه یا همان صاحبشان دم تکان به اینکار افتخار کرده و در دنیا برای نوکری خود هارت و پوت کردند و بر طبلِ تو خالی خود کوفتند، حال این را طرفند و تاکتیک خود دانسته فکر میکنند مردم ایران یا دنیا مانند خودشان سر در برف کرده , چشم بر واقعیت بسته اند، حال این وصله را به ایرانیان می چسبانند یا به کسی‌ که در این مدتِ کوتاه، کمی‌ از فضاحت و نوکری و مزدور بودنِ آنان را پوشاند, زهی بیشرمی , اینان مانندِ رهبرشان عاشقِ خالی‌ بندی و زرِ مفت زدن هستند، کاری که به خاطرِ آن ۸ سال ایران را با بزرگترین اختلاس‌های دولتی , فسادِ دولتی و بی قانونی به روزگارِ سیاهِ فعلی‌ رساندند.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 14:38
fafa316 - تهران - ایران
biparva-jan - تهران - ایران منم باهات کاملا موافقم. تف به روت نتانیاهو
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 18:17
تیتو تیتو - تهران - ایران
این اویاما هم دهن جهان را با این فضولی ها و تحریم ها اسفالت کرده کی نابود بشه این امریکا جهان ی نفسی بکشه .
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 21:30
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
muhammad-yousefi - تهران - ایران- پس برای همین است رهبرت میگه مذاکرات جواب نمیده !! از اون طرف امثالِ شماها باز میخواهید زیر آبی روید و تمساحِ یزدی هم حال شده سخنگو ! شمشیرش را بعدِ فریبِ رهبرت از رو بسته به میدان آماده تا اگر فرصت و موقعیتی دست داد تا تهِ خلأ برود ! حتما انتخابِ جلیلی حکایتِ ریاستِ جمهور شدنِ احمدی نژاد به نقشه مصباح و انتخابِ رهبرت هست، شما‌ها مانندِ مار هفت سر یا اژدها هستید هر سرتان را که له‌ کنیم یک سرِ دیگر تان شروع می‌کند تا به امیدِ خدا هفت سرتان در هم کوبیده شود برای مبارزان میدانِ جهادِ اکبر باکی نیست ، چون تمامِ عمر به خرد کردن سرهای‌ اژدهایانی مشغول, که هفت سرشان، در برابرِ سرهای خرد و ترقه بازی شماها عظیم بود و آتش بازیشان آتشفشان، حقّتان همین است و لیاقتتان که تا خودِ جهنم ادامه دهید. امریکا و دیگران حسابِ کارِ خود را کرده خیلی‌ چیزها دستگیرشان شده, شماها هنوز اندر خمِ یک کوچه اید.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 22:23
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - آلمان- کامنتِ من بی‌ احترامی بهِ شخصِ شما نیست بلکه جوابی است برای افکارِ شماِ نوعی، که ملت را سگی میدانید که بعدِ ۳۵ سال تحملِ حکومتی اجنبی و نوکر روسیه و غرب و عرب ، حال که میخواهند واردِ یک تعاملِ جهانی‌ شوند دمِ خود را تکان میدهند، این است مزدِ بلاهای ۳۵ ساله که بر سرشان آوردید و نگاهِ امثالِ شماها.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 22:30
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
نخیر. هر کى فکر. کرده سیاست جمهورى اسلامى با احمدى نژاد و بى احمدى نژاد تغییر میکنه یا خنگ تشریف داره و یا خودشو زده به خنگى. اینها هم مثل ملت ایران بچه نیستن که گول یه آخوند را بخورند چون چهار بار خندیده و خوش و بش کرده. در همه جا نتیجه مهم است و نه حرف خالى. سیاست نظام جمهورى اسلامى با عوض شدن رئیس جمهور که عوض نمیشه. این آخوند روحانى هم براى ورداشتن التهاب از جامعه بود که فعلا تا ٤ الى ٨ سال آینده مردم یه خورده امیدوار بشن تا ببینیم چیکار میکنیم. چه کوته فکرند کسانى که فکر کردن با آمدن روحانى و لبخند وزیر امور خارجه آقا جواد همه چیز حل میشه و خلاصه بگو و بخند و تو منو ماچ کن من تو رو ماچ کن به قول صمدآقا.
دوشنبه 12 اسفند 1392 - 22:56
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.