انتقاد ظریف از «گزینه روی میز» آمریکا در آستانه مذاکرات نهایی هسته‌ای

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، مذاکرات پیش‌روی ایران و ۱+۵ در وین را «سخت و فشرده» توصیف کرد اما گفت که اگر «طرف مقابل از خود حسن نیت نشان دهد»، امکان دستیابی به «توافق کامل» در شش ماه نخست مذاکرات وجود دارد.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای ظریف روز شنبه ۲۶ بهمن، در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت ۲۱ تلویزیون دولتی ایران، گفت مذاکرات وین، شروع مذاکراتی است که بر اساس تفاهم ژنو «باید ظرف حداکثر یک سال به برنامه اقدام نهایی منتهی شود که در مرحله نخست شش ماهه خواهد بود.»
 
به گفته آقای ظریف، «دستور کار مذاکرات» و «روش پیگیری موضوع»، دو محور کار جلسه نخست مذاکرات در وین خواهد بود.
 
ایران و گروه ۱+۵ شامل آمریکا، فرانسه، بریتانیا، چین، روسیه و آلمان که به سرپرستی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی و امور دفاعی اتحادیه اروپا فعالیت می‌کند، سوم آذر ۱۳۹۲ و پس از ۱۰ سال به توافقی شش ماهه بر سر بحران هسته‌ای ایران دست یافتند.
 
بر مبنای این توافق که در شهر ژنو سوییس صورت گرفت، جمهوری اسلامی ایران بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای خود از جمله غنی‌سازی بالای پنج درصد اورانیوم را تعطیل می‌کند و در مقابل، صدور تحریم‌های جدید علیه تهران متوقف می‌شود و برخی تحریم‌ها مانند صادرات فلزات گرانبها و قطعات خودرو به ایران نیز لغو می‌شود.
 
این توافق به علت شش ماهه بودن، موقتی بوده و قرار است تا در این مدت، گفت‌وگوهای دو طرف برای رسیدن به توافقی جامع و نهایی به منظور یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به بحران اتمی ایران ادامه پیدا کند.
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به سرپرستی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، ساعات پایانی یکشنبه ۲۷ بهمن، تهران را به مقصد وین ترک می‌کند.
 
طرف گفت‌وگوهای آقای ظریف در وین، کاترین اشتون خواهد بود.
 
وزیر امور خارجه ایران، «بررسی چارچوب‌های لازم و ضروری برای مذاکرات سازنده» را یکی دیگر از موضوعات این مذاکرات عنوان کرد و گفت: «اقداماتی صورت نگیرد که باعث بیشتر شدن این شکاف بی‌اعتمادی درمیان مردم ایران به غرب شود »
 
آقای ظریف همچنین بررسی «اقدامات نامناسب و صحبت‌های بی‌معنی» را دیگر دستور مذاکرات وین دانست.
 
او با انتقاد از طرح بحث «همه گزینه‌ها روی میز است» توسط برخی مقام‌های دولت آمریکا گفت: «من نمی‌دانم آمریکایی‌ها از این گزینه چه نفعی در عراق و افغانستان برده‌اند و این گزینه چه فایده‌ای برای آنها داشته که کماکان اصرار دارند به روش قرن پیش این حرف‌ها را تکرار کنند.»
 
وزیر امور خارجه ایران این گونه موضع‌گیری‌های دولتمردان آمریکایی را جدید ندانست و افزود که «در طول ۳۰ سال گذشته آمریکایی‌ها همواره این اظهارات بی‌مورد را زده‌اند. مردم و مسئولان ایران همیشه نشان داده‌اند که این اظهارات برای آنها جایگاهی ندارد و ما حاضر نیستیم این گونه حرف‌ها را بپذیریم.»
 
دولت آمریکا همواره تاکید کرده در صورت شکست مذاکرات دیپلماتیک با ایران بر سر پرونده هسته‌ای این کشور، تمام گزینه‌ها برای برخورد با تهران از جمله حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای آن روی میز خواهد بود.
 
مقام‌های ایران هم با تاکید بر صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی خود می‌گویند که در صورت هرگونه حمله نظامی به خود، پاسخی پشیمان کننده خواهند داد.

+39
رأی دهید
-4

majiddk - کپنهاک - دانمارک
از همین ترس گزینه روی میز مجبور شدید مذاکره کنید.امریکا هم انقدر گزینه رو میز را بهتون نشان میده تا به چیز خوردن بیفتید
دوشنبه 28 بهمن 1392 - 09:31
biparva-jan - تهران - ایران
... majiddk. ایران بیش از ده ساله که داره با اینها بر سر برنامه هسته ای مذاکره میکنه. چیزی نیست که همین دیروز شروع شده باشه. حتی در یک دوران تمام فعالیت های هسته ایش رو کاملا تعلیق کرد.
دوشنبه 28 بهمن 1392 - 18:02
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.