7 نکته درباره آموزش زبان مادری

عصرایران ؛ جعفر محمدی - «اکثریت اعضاء فرهنگستان زبان و ادب فارسی با مخالفت در موضوع آموزش به زبان مادری به وسیله آموزش و پرورش در استانها که اخیرا از سوی دولت اعلام شده است این مسئله را تهدیدی جدی برای زبان فارسی و یک توطئه برای کمرنگ کردن این زبان عنوان کردند.»

آنچه خواندید، بخشی از خبر خبرگزاری مهر است که در ادامه اش این جملات آمده است:

- فتح الله مجتبایی عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی موضوع آموزش زبان مادری در کشور را امری وارداتی نامید و گفت: شک ندارم که این موضوع از خارج به ایران آمده است قبل از این در هندوستان نیز این مسئله توسط انگلستان تجربه شد و امروز هم انگلستان و کشورهای شمالی ما هستند که می خواهند این مسئله را به ایران وارد کنند.

- سلیم نیساری دیگر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: عده‌ای فکر می‌کنند علاقه به یک قومیت یعنی تحصیل با زبان آن قوم اما این موضوع بسیار خطرناک است.

- محمد علی موحد عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنان کوتاهی با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست به موضوع آموزش زبانهای محلی توسط دولت اشاره کرد و گفت: دولت باید از مداخله مستقیم در آموزش زبانهای محلی و بومی خودداری کند ما زبان معیاری داریم که زبان رسمی ما است اگر دولت بخواهد آن را فراموش کند و به حوزه زبانهای محلی وارد شود کار ما زار است.

- ... .

درباره سخنان فوق ، نکات زیر قابل ذکر و تذکر است:

1 - اهتمام اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی به زبان و ادب فارسی ، هم قابل درک است و هم قابل احترام.
زبان فارسی ، به عنوان زبان رسمی کشور و یکی از وجوه اتحاد ملی و ارتباط ما ایرانیان ، همواره باید مورد احترام و صیانت قرار گیرد.

2 - قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میثاق ملی ما ایرانیان ، در همان اصلی که فارسی را به عنوان زبان رسمی کشور معرفی کرده ، زبان های محلی و قومی را نیز مورد توجه ویژه قرار داده و گفته است:
« زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‏ های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.» (اصل 15)

بنابراین، همان طور که کسی حق ندارد خلاف این اصل ، فارسی را از دور خارج کند ، این حق را هم ندارد که زبان های دیگر ایرانی را نیز مورد مناقشه قرار دهد.
اعضای محترم فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، باید تمام همّ و غمّ خود را مصروف زبان زیبای فارسی کنند و از پرداختن به امور سایر زبان های زیبای ایرانی خودداری کنند چه آن که اولاً اینان برای حراست از زبان فارسی عضو فرهنگستان شده اند و پول می گیرند نه برای اظهار نظر درباره زبان هایی که درباره شان هیچ نمی دانند.
ثانیاً سخنانی از آن دست، شأن والای ملی فرهنگستان را در حد یک تشکل صنفی و قومی پایین می آورد حال این که چنین نیست.

زبان و ادبیان فارسی به عنوان زبان رسمی و مشترک همه ایرانیان ، باید همچنان در مدارس تدریس شود و در مکاتبات رسمی و انتشارات عمومی (مانند همین متن) ، مورد استفاده عمومی باشد و در عین حال ، هر کدام از ایرانیانی که زبان مادری شان، جز فارسی است ، این حق قانونی را دارند که در کنار فارسی ، از زبان مادری خود در رسانه های گروهی و مدارس بهره گیرند و اگر خواستند ، ادبیات زبان مادری شان را در مدارس یاد بگیرند. در این باب ، نه اجباری برای یادگیری وجود دارد و نه ممنوعیتی برای آن.

3 - هم اکنون در مدارس ما، دو زبان عربی و انگلیسی در کنار زبان فارسی تدریس می شود. همان طور که تدریس این دو زبان ، منافاتی با تدریس فارسی نداشته و ندارد و ضرری بدان نمی زند ، تدریس اختیاری زبان های محلی و قومی نیز هیچ آسیبی بدان وارد نمی کند.

4 - هم اکنون زبان های زیادی در دنیا در معرض نابودی اند کما این که بسیاری از زبان ها نیز نابود شده اند. زبان های موجود در ایران ، بخشی از "میراث تاریخی ایران" هستند و تدریس آنها می تواند در بقای این میراث ارزشمند بسیار مثمر ثمر باشد. یادمان باشد یکی از زیبایی های ایران ، همین تنوع قومی و زبانی است و همان طور که حفاظت از یک کاخ تاریخی ، وظیفه ماست ، حراست از این زبان ها نیز رسالتی تاریخی است.

5 - این "سنت قدیمی زشت" که اگر چیزی باب میل مان نبود ، نیرنگ آمریکایی ها، نقشه انگلیسی ها و کار صهیونیست هاست  و از آن بوی توطئه می آید، اگر از سوی برخی سیاست بازان جناحی چاله میدانی مطرح شود، به عادت مألوف ، قابل درک است(!) اما بهره گرفتن از این ادبیات اتهامی و برچسب زدنی چنین ناروا ، از یک عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، نه منتظره بود و نه قابل قبول.

این که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مردم بتوانند ادبیات زبان مادری شان را در مدارس فراگیرند ، کجایش بوی توطئه می دهد؟!

6 - مردم ایران ، اعم از فارس ، ترک ، لر ، کرد ، عرب ، بلوچ و ... به تعبیر رئیس جمهور روحانی ، گل های رنگارنگ باغ ایران هستند و همه زبان ها نیز به عنوان میراث های ارزشمند فرهنگی ایران، محترم هستند. کسی حق ندارد نازک تر از گل به هیچ قوم و زبانی سخنی بگوید و وحدت ملی ایرانیان را که سرمایه ارزشمند همه ماست، با خام گویی هایش، دچار خدشه کند هر چند که قوام ملت ایران و اتحاد ملی ایرانیان بسیار مستحکم تر از آن است که دشمنان دانا یا دوستان نادان ، بتوانند لطمه ای بدان وارد کنند کما این که در دوران دفاع مقدس هم نتوانستند و همه اقوام ایرانی، دوشادوش یکدیگر در دفاع از "میهن" سنگ تمام گذاشتند و بعد از آن هم - همانند پیش از آن - در دوستی و مهربانی و انسجام ، با یکدیگر زندگی می کنند.

7 - تعدد اقوام در یک کشور ، به ویژه اگر نظام آن کشور مخالفان و دشمنان خارجی هم داشته باشد ، می تواند دشمنان یک ملت را به طمع بیندازد که از این موضوع ، بهره برداری کنند.
عقل و تدبیر حکم می کند که چنین فرصتی به بدخواهانی داده نشود که بی آن که دغدغه قومیت ها را داشته باشند ، در تنور مطالبات می دمند که مثلاً "نگاه کنید! این ها نمی گذارند زبان مادری شما تدریس شود." حال آن که اگر زبان و ادبیات مادری تدریس شود ، هم هنر و ادبیات محلی در ایران قوام و تعالی پیدا می کند، هم مردم احساس نمی کنند که کسی آنان را از حقی محروم کرده و هم بهانه و دستاویز از دست گروه های تندوری قومی که با انواع "پان" ها ، مسیر افراط را می پیمایند ، گرفته می شود.
این ، همان تدبیر خردمندانه ای است که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، دوراندیشانه بدان پرداخته است.

+45
رأی دهید
-5

uk.ali - لیورپول - انگلیستان
سیستم متوجه شده که ٧٠ درصد غیر فارس دارند بر علیه ٣٠ درصد فارس متحد می شوند از ترس اینکه سنگر فارس واژگون شود به سنگر ٧٠ درصد غیر فارس نقل و مکان می کنند ! بوی یوگسلاوی به مشام شان تازه رسیده جا خوردند و تازه از تغییر سیاست ترکیه و اتحاد ترک و کرد اثر خیلی منفی به ایران داشت ! ایران کردهای ترکیه را هل می داد و می گفت ترکها تدریس زبان شما را قدغن کردند و در مجلس نماینده به نام کرد نیست ووو ولی حالا که کردها در ترکیه بتدریج از حقوق قومی خود برخوردارند ایران در دوراهی قرار دارد یا دموکراسی واقعی یا تجزیه بتمام معنی !
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 02:01
مهم - بروكسل - بلزيك
هرکی‌ این ۷ نکته رو نوشته زیادی خورده چی‌ شده قانون اساسی‌ مهم شده به قانون اساسی‌ رجوع می‌کنید ز‌ر مفت نزنید هرکی‌ تو ایران زندگی‌ می‌کنه باید فارسی صحبت کنه همینطور طرف که تو انگلیس یا فرانسه زندگی‌ می‌کنه باید فرانسه و انگلیسی‌ صحبت کند روحانی هم یه گاو بی‌ خاصیت است بعدش زبون عربی‌ و انگلیسی‌ که تو مدرسه درس میدان به عنوان یه زبان خارجی‌ است که تو همه کشور مرسوم است خیلی‌ فرق می‌کنه تو کشوری که زبان رسمیش فارسی است طرف بیاد به ترکی یا عربی‌ یا کردی مکاتبه کنه تو اون شهرستان زبان قومیتها فقط باید دو فامیلشون تو خانواده استفاده بشه
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 02:21
sepherdad - سیدنی - استرالیا
حرف شما کاملا درسته اما هر زبانی ریشه در جایی داره: زبان روسی زبان مردم اسلاو در شمال اورپاست ، زبان ترکی زبان مردم شرق آسیا و نواحی مغلستان و چین هست، زبان عربی‌ زبان مردم نواحی شمال آفریقا و جنوب منطقه خاورمیانه هست. کجای اینها زبان مادری مردم ایران هست?!!?
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 06:13
راهجو - فریدونکنار - ایران
uk.ali - لیورپول - انگلیستان. حرف مفت زدن کار فقط تو بیکاره که ایران رو دست فقط 30درصد فارس کردی !!!! زبان محلی تو شبکه استانی کاملا رایجه!اینجا سویس چند صدساله نیست که باهم اومده باشن و 4 زبون رایج بذارن تازه همسایه هاشم تو اوج دموکراسین و مسئله دله دزدی از خاک همسایه براشون کاملا بی مفهومه برخلاف همسایه های ایران که آمادن یه گوششو بکنن و مثل کفتار جیم بشن،اینجا ایران که به گفته معقول و رسمی و منطقی بیش از هفتاد درصد فارس و گویشهای فارسی دراون رایج هست و ترکها واعراب سایر اقلیتها بیش از 25 تا سی درصد نیست! تو که از رو نمیری بازم میای یه جک دیگه میگی ببینم باز چی لاف میزنی!!!!!
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 09:17
yakhshekan - لندن - انگلستان
مهم - بروکسل - بلزیک, اینجوری که آتیشت تنده، میترسم آخرش در آینده نه چندان دور این طرز فکر را در ایرانی‌ به وسعت کوچکتر از عراق تجربه کنی‌، متاسفانه با وجود انسانهایی‌ متعصب کورکورانه مثله شما، تجزیه نزدیک است!
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 09:10
sanazsarmad - کلن - آلمان
به نظر من ما فارس زبانان باید حتمن از اموزش ادبیات و زبان اقوام ایرانی در مدارس ایران پشتیبانی کنیم تا حساسیت این موضوع کمتر بشه، الکی بین خودمون تفرقه نندازیم. بالاخره همه به یک اندازه از ایران و خاک ایران سهم داریم و همه باید راضی زندگی کنیم. البته همیشه هم باید گوش به زنگ باشیم که اگر حرفی از تجزیه و یا فروختن خاک وطن به همسایه ها و یا مزدوران زده شد، همگی مقابل آنها بایستیم. قبول گروهی نژاد پرست بین ایرانی ها جا زده اند، ولی اقوام ایرانی در کل تاریخ ایران، ایرانی بودن خودشون را با مال و خون خودشون ثابت کردند. نباید الکی بهشون شک کنیم. زنده باد ایران و زنده باد همه ایرانیان
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 11:29
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
yakhshekan - لندن - انگلستان....من هم با شما موافقم...در برهه های مختلف تاریخ. ایرانیها با تمسک به عوامل مختلف توانسته اند که انسجام نسبی بین قومیتهای مختلف بر قرار بکنند. بعضا از احساسات ملی گرایانه به عنوان عامل اتحاد(دوره پهلوی) استفاده کرده اند و بعضا از احساسات دینی و مذهب(جمهوری اسلامی) بهره جسته اند ..به عنوان مثال از لحاظ مشابهت ها ی فرهنگی شاید اشتراکات خیلی کمی بین یک آذری و یک سیستانی باشد ولی فصل مشترکشان یعنی شیعه بودنشان مثل چسب قدرتمندی آنها را کنار هم نگاه میدارد. در وضعیت کنونی خطر از دو جهت است: ملی گرایی و حس وطن مشترک به واسطه جولانگری عوامل افراطی و تحمیل گرا (ازفرهنگستان گرفته تا بین عوام الناس) رو به ضعف نهاده و از طرفی نیر عامل مذهب نیز کارکرد گذشته خود را ندارد و در حال ساییده شدن است (به خصوص در بین نسل جدید)...بنا بر این اگر با درایت برخورد نشودحتی خطر تجزیه ایران مان را تهدید می کند.. عاقل آن است که خطر را پیشبینی کند و آن را به طور صحیحی مدیریت و حل کند وگرنه مشکل قابل حل امروز می تواند به یک سو نامی بنیان افکن فردا تبدیل شود.
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 11:48
arash_eindhoven - آیندهوون - هلند
این حق تمام هموطنانم است به زبان مادری خودشان بنویسند و بخوانند.آزادی زبان، دین،کار،مهاجرت،عقیده سیاسی و و و و .سوئیس دارای ۴ زبان رسمی‌ است .من بزرگ شده تبریزم و با تمام وجودم رنج کودکان دبستانی را دیدم.الان در هلندم.هر شهرداری به مثابه یک دولت عمل می‌کند به غیر از اعلان جنگ و صلح.این شهر‌ها در مجموع کشور قرتمندی به وجود آورده است. تجزیه اگر نمی‌خواهیم به فکر استان‌های محروم باشیم .پول نفت و گاز و مسّ و .. مال آنها هم است.اگر سنی‌ها یک مسجد در تهران ۱۷ میلیونی ناداشته باشند مسلما خود را ایرانی‌ نمی‌دانند.فعلا تمام هم و غم خود را به سرنگونی بسپاریم ،بقیه مسائل حل خواهند شد.
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 12:06
sayeh tars - لندن - بریتانیا
هر کس که ایران و زبان فارسی رو دوست نداره مجبور نیست تو ایران زندگی‌ کنه بره اونجایی که اون زبان رو حرف میزنند
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 12:24
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...می توانم ماخذعلمی گفته هایتان را بپرسم. تا اونجاییکه من خوانده ام گستره زبان ترکی به شکل نوار متصل به همی ازچین تا یوگوسلاوی سابق را در بر می گیرد. مثلا معی لغوی سارایوو پایتخت بوسنی هرزگوین در زبان ترکی لانه زرد می باشد. (ساری: زرد و یووا (لانه).
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 12:53
uk.ali - لیورپول - انگلیستان
اولا هیچ قدرتی مطلق نیست ! ایران مال فارس، روس ، ترک، مغول، عرب،أفغانی ، یونانی، ایلامی ، سومری و غیره بوده ! درضمن قابل توجه کسانی که زبان غیر فارس را نمی توانند هضم کنند و یا تحصیل زبان مادری هموطن غیر فارس را فراموشی زبان رسمی فارسی می دانند ، أیا ارامنه که در ایران به زبان مادری در کنار فارسی تحصیل می کنند ایا انها از فارسی خداحافظی کرده اند ؟ نه هر دو زبان را مسلط هستند و باقیه غیر فارسها همان طور ! ولی ما یا شما بخواهیم یا وخواهیم در اینده تحصیل زبان رسمی دنیا انگلیسی در کنار زبان مادری هر کس إمکان پذیر خواهد بود ! چرا شما عاشق این هستید که زبانتان را به ما تحمیل کنید در عین حالی خوشحالید که زبان مادریمان فرامًوش کنیم ! این نسل کشی نیست ؟ اگر واقعا هموطن هستی و کأسه ای زیر نیم کأسه ات نیست چه عیبی دارد مادر سایه زبان قدرتمند مادر زبان رسمی کشور و زبان رسمی دنیا را یاد بگیریم ! فکرش را بکن اگر ایران فردا دست غیر فارس بیفتد جچه حال روزی خواهد داشت مسلما کاری خواهد کرد که برعکس حکومت قبلی باشد و
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 13:22
uk.ali - لیورپول - انگلیستان
راهجو.. ان ٢٥ درصد امار کسانی هستند که أصلا فارسی بلعد نیستند و شما هم مثل کرد ها هر که دو کلمه کردی حرف بزند فکر می کنند یک نفر به کردها أضافه شد ! حالا شما هر کی غیر فارس در ایران فارسی هم بلعد هست فارس حساب می کنی ! خوب با فرضیه تو ایرانیان خارج که زبان ان کشور را بلعدند دیگر ایرانی نیستند ! فرضیه بابا کسروی تو هم همان طور بود ! نوشته بخاطر چند روستای غیر ترک در ازربایجان پس زبان انها غیر ترک بوده پس جای تات یا ازری سازی دارد ! استانهای فارس ماننده شیراز و اصفهان و خراسان کن هر کدام چند شهر و صدها روستای ترک نشین دارد پس چرا عکس قضیه به نفع ترکها صدق نمی کند !
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 13:36
توپوزی - لینز - اتریش
yakhshekan - لندن - انگلستان -دوست عزیز شخصیت و وقت شما با ارزشتر از این است که برای این تیپ موجودات کامنت بگذارید. این مهمانان حالا طلب خاک دارند. این نوکران رجب تایر ازگلان هر از چندی به نوکری اربابی جدید در می‌آیند.اسماعیل صفوی- سلیم عثمانی‌-روسیه شوروی --خمینی‌-پیشه‌وری‌-دماغ علی‌ آاف؟؟؟ پس از نوشتن کامنت برای این افراد حتمأ دستها را بشویید و ضدّ عفونی کنید. توپوزی
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 14:19
راهجو - فریدونکنار - ایران
همینطور بسیار ترکزبانی که ترک نیستند!!! زبان فارسی جایگاهش در همین سرزمین هست بر خلاف ترکی که خواستگاه شرقی دارد اگر در بوسنی رگه هایی از مغولیست خوب در ژرمنی و انگلیسی نیز رگه های فارسیست! حتی واژه هایی در زبان مازندرانی هست که در جنوب فرانسه تلفظ میشود !این بر اثر مسائل مختلف از جنگ تجارت و گاه اندکی مهاجرت منتقل شده !آموزش زبان ترکی در این سرزمین با شناسنامه ایرانی چه انجام گیرد وچه نه بدلیل ضعف حکومت مرکزی و دست اندازی عوامل بیرونی در هر دو صورت قرار بر این گذارده شده که ایران تکانی بخورد حال باید دید منطق پیروز میشود یا زور! زبان ترکی در کنار فارسی تدریس شود فردا اعراب نیز از همان ابتدایی خواهان تدریس میشوند و نیز کردها و بقیه!!! خودتان کلاهتان را قاضی کنید از ایران با هویت ایرانی چی میمونه
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 15:10
اسکندر ذوالقرنین - اردبیل - ایران
فارسهایی که از تجزیه ایران میترسید چرا این همه در فکر تجزیه هستید نکنه کارهایی انجام داده اید که میدانید نتیجه آن تجزیه است و در فکر جلوگیری از آن هستید شما که برای سایر ملل جوک نساخته اید که بترسید در روزنامه تان آنها را سوسک نکرده اید که نگران باشید برای ستارخان در تهران مقبره باشکوهی درست کرده اید سایتهای اینترنتی و وبلاگهای شما از سایر فرهنگهای ایرانی تمجید میکند فرهنگستان فارسی با فرهنگستان سایر زبانهای ایرانی تعامل خوبی دارد. برای واژ های انگلیسی گاهی از زبانهای دیگر ایرانی معادل سازی میشود در مدارس بر اساس قانون اساسی زبات سایر مردم تدریس میشود نامگذاری فرزندان مطابق آداب و فرهنگ منطقه است زبان سایر اقوام و لهجه آنها در تلوزیون محترمانه استفاده میشود اگر کسی در اتوبوس در تهران با زبان قوم خودش صحبت کند اصلا مسخره نمیشود و ... پس چرا میترسید توهم تجزیه نداشته باشید چون ما قدر شناسیم و نمکدان نمیشکنیم با تمام این اوصاف اگر باز هم اداره ایران بدست سایر اقوام باشد فارسی تکریم خواهد شد تاریخ شاهد است
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 15:20
uk.ali - لیورپول - انگلیستان
دفاع از زبان مادری ، حمله به زبان رسمی نیست اشتباه نکن ! اگر به دید تو دفاع از زبان ترکی در ایران نوکر اردوغان و علی اف هست ، پس دفاع از فارسی هم باید نوکر کرزای یا یزد اف تاجیکستان باشد دیگه ! این چه ر چه رقم فرضیه و فلسفه هست ! إنسان قوی ان هست که بتواند خود را جای انسان دیگر قرار دهد والا. چوخ فلک همیشه دست یک نفر نیست !
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 16:52
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا
یه سرباز آذری تو خدمت با ما بود که به خاطر ندانستن زبان فارسی و به دنبال آن انجام ندادن دستورات همیشه دچار دردسر و تنبیه و گاهی هم تمسخر بود،یک آدم ساده وخوش قلب با صورت تپلی و سرخ رنگ از روستاهای آذربایجان که خیلی‌ هم دلم واسش میسوخت بنده خدا همش فکر پدر مادر و گاو گوسفد هاش بود ،خب اگه اون فارسی بلد بود اینهمه آزار و سختی‌ نمیکشید هر چند که تا آخر دوره آموزشی یه مقدار راه افتاده بود،
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 18:29
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا
هنوز یادمون نرفته که تماشاگر‌های تراکتور با بیشرمی و صدای بلند در استادیوم عربده میکشیدن و ز‌رز‌ر کنان ،خلیج عربی‌ عربی‌ میکردن. میدونیم که همه هموطنهای آذری اینجور نیستن اما هزاران نفر با شوق و ذوق این شعار چندش آور را میدادن و یا آنهایی که پرچم کشور آذربایجان را به استادیوم آورده بودن.!هرکس می‌خواد خوشش بیاد یا خوشش نیاد زبان ایران فقط و فقط فارسی هست و زبان‌های محلی فقط در خانه‌های هر استان میتونه کاربرد داشته باش اما هر ایرانی‌ در هر جای این کشور باید به زبان فارسی صحبت کنه ،اگر یک ترک یک بلوچ یک کرد در جائی باشن باید به یک زبان مشترک با هم حرف بزنن یا نه
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 18:51
Mazani Tiger - کوالالامپور - مالزی
یوکی.علی‌ - لیورپول - انگلیستان . اسکندر ذوالقرنین - اردبیل - ایران... دنیا آرزو داره بتونه چکامه‌ای مانند خیام، فردوسی‌، حافظ، عطار، سعدی، مولانا، و دهها اندیشمند شاعر، و فیلسوف بخونه، شماها نمک نشناسید. می‌دونی چرا شما به قول خودتون پیشرفت کردید؟؟ چون همش در حال غارت هستید کمتر پیش میاد که از راه درست پول در بیارید، بیشتره مزدورا از سمت شما هستند و مانند موش در حال جم کردنید، از پانترک بیزارم
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 19:22
مهم - بروكسل - بلزيك
یوکی.علی‌ - لیورپول - انگلیستان تو خودت هم میفهمی چه زری داری می‌زنی ننگ‌ام می‌شه که تو ایرانی‌ باشی‌ افغانستان و تاجیکستان که خودشان خاک ایران بوده میخواهی‌ یه زری بزنی‌ یجوری بزن که حداقل ارزش داشته باشه وقتی‌ سرت نمی‌شه لطف کن ...کسی‌ نمیگه لال هستی‌
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 20:04
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
sayeh tars - لندن - بریتانیا. هر کس که ایران و زبان فارسی رو دوست نداره مجبور نیست تو ایران زندگی‌ کنه بره اونجایی که اون زبان رو حرف میزنند. ترا خدا این وقت سال مردم را از خانه بیرون نکنید، هواسرد هست، راستی‌ کی‌ قرار شده برگردی افغانستان، از هم آنجا که آمدی
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 21:16
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا- افتخار حفاظت از مرز‌ها از آن ترک‌ها شده، کتابهای کشور‌های افغانستان و تاجیکستان برای توسعه زبان فارسی مجاناً از پول ما چاپ می‌شه، ما ترک‌ها زار زبان مادری خود بی‌سواد هستیم
‌چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 22:09
uk.ali - لیورپول - انگلیستان
اگر بدید تنگ نظران و نژادپرستان قرار باشد ترک ایران به ترکیه برود باید قبل از این فارس ایران هم به أفغانستان برگردد درست افکار طالبانی ! طالبان می گوید فارسها بروند تاجیکستان و ترکمنها به ترکمانستان و ...اگر تجزیه طلبی هست ان هم شما هستید ایران را ما ترکها ساختیم اگر وجود ما را تحمل نمی کنید به بمب بست جنگ داخلی رسیده اید یا فرار به أفغانستان ! ایران الان مال همه کسان داخل ان حتی مهاجری یا پناهنده ای امروز داخل شود وطن او هم حساب می شود ! ایرانی اصل یعنی نژاد پرستی که دیگر ان را ایرانی فرعی می داند ! چرا زمان جنگ با عراق نوکرم، چاکرم برادر ترک زبان می گفتید ! حالا ما شدیم مغول ! مغول مگر ادم نیست ؟ چون شما از انها شکست خوردید پس انها وحشی اند ! عجب استدلالی ! تحمل تحصیل زبان مادری ما راندارید ! خدا نکند فردا جنگی با کشور خارجی رخ دهد باید ایرانی های اصل که ایران فقط مال انهاست ! بروند جلو بجای بغل کردن شاهنامه !
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 01:05
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
مهم - بروکسل - بلزیک...عقاب سرخ - پرسپولیس-----Mazani Tiger - کوالالامپور - مالزی...توپوزی - لینز - اتریش... مهندس بازرگان به بازجویش گفته بود که ما آخرین نسل آنانی هستیم که ملایم صحبت می کنیم و می خواهیم مشکلات را مسالمت آمیز حل کنیم.اگر مسالمت امیز مسایل را خودمان حل نکنیم مساله با زور و با دخالت اجنبی ها حل خواهد شد ولی با هزینه های بسیار فراوان ....قومیتها را از خود نرنجانیم و سعی کنیم با اجماع و اقناع نگداریم این خانواده ای که در طول تاریخ همگی برای دوام این خانه مشترک تلاش کرده اند از هم بپاشد.
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 02:06
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
Mazani Tiger - کوالالامپور - مالزی..مهم - بروکسل - بلزیک-......اکثریت ترکها خود را جزیی از ایران می دانند و در طول تاریخ هم خدمات زیادی به زبان فارسی کرده اند و این خدمات هم به خاطر عشق و محبت آنها به خاطر وطنشان بوده نه از روی انفعال و استیصال و ترس از گویشوران زبان فارسی. بنابراین بهتر است آنانیکه با گردن کلفتی و درشت گویی دنبال به کرسی نشاندن مواضع غیر منطقی خود هستند یک تجدید نظری تو سیاق صحبت کر دنشان بکنند. زبان فارسی میراث و محصول مشترک همه ایرانیهاست و به همه ایرانیها تعلق دارد و این احساس تعلق خاطر به زبان قارسی هم از جنس احساس تعلق مسلمانان به قران است که به زبان عربی است. احساس تعلق خاطر مسلمانان نسبت به قران ضرورتا به این معنی نیست که آنها عاشق و دلباخته گویندگان آن زبان هستند. خیلی ها هر روز با علاقه و اشتیاق قران می خوانند و لدت می برند ودر عین حال هم دوست دارند سر به تن هیچ عربی نباشد. بنابراین دلیلی برای کر کر ی خواندن و با تکبر سبکسرانه سخن گقتن با دیگر اقوام نیست.
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 10:52
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا....می بینید تحقیر وتوهین به ارزش ها و هویت یک نفر چقدر درد آور است....آنهایی که این شعارها را داده اند کارشان بلاشک اشتباه بوده ولی تا به حال با خودتان پرسیده ایدچرا؟ اون رفتار انها معلول است باید علت را جست...علت هم خیلی روشن است وقتی هویت و تاریخ آنها مورد بی حرمتی واقع می شود و در استان های فارس زبان (از اصفهان گرفته تا بوشهر) الاغ را رنگ و بزک کرده می آورند استادیوم به عنوان سمبل ترک و شعارهای وحشتناک می دهند دیگر نباید انتظار گل و بلبل از آنها داشت....خلاصه به فقر فرهنگی و کمی درک انسانی در سرزمینمان باید هق هق گریست...
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 11:08
sepherdad - سیدنی - استرالیا
وهیدتهری - کوالالامپور - مالزی. البته ترک‌ها مردمانی دام پرور بودن و به نقاط زیادی کوچ میکردن، امام ساریوو با اشغال ارتش عثمانی به زبان ترکی وادار شدن، زبان همیشه با قدرت ارتشهای اشغالگر رابطه مستقیم دارد و کلمه زبان مادری خودش یه جک هست، اما ریشه زبان ترکی شرق آسیا هست، البته زبان تاریخی آذربایجان ترکی نیست، از تاریخ که بگذریم, هویت انسان امروزی فقط زبانش نیست.
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 17:10
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک - اگر از مرز‌ها محافظت می‌کنید خب وظیفتون را انجام میدین هر گوشه ایران که تجاوزی روی بده اول مردم آن دیار و به سرعت مردم ایران از آنجا دفاع می‌کنن،بعدش هم نمیدونم از قشقایی‌های کجا هستی‌ چون بر خلاف تو قشقایی هایی که من دیدم و با آنها دوستی‌ خانوادگی دارم همه بدون استثنا میهن پرست ,دلیر و شجاع , عاشق اسب سواری تیر اندازی و شکار که رگ گردنشون را واسه ایران میدن و به شدت ایران پرست هستن که عشق بی‌ حد و حسابی‌ به پیشینیان و ایران باستان دارن و عاشق شاهنامه و شعر‌های حماسی هستن و اسم‌های اصیل ایرانی‌ مانند گرگین - اشکان - ساسان - خسرو،-آرشام - آتوسا - نادر- تهمینه - پولاد و برخی‌ اسمهای مذهبی‌ و خودشون را ایرانی‌‌های اصیل میدانند که در سده‌های پیش از جنوب کوه‌های قفقاز به جنوب ایران مهاجرت کردن که در جنگ‌های بین الملی با افتخار در کنار تنگستانی‌ها و دشتستانی‌ها به سرکردگی صولت دوله قشقایی با انگلیسی‌ها و دیگر متجاوزین به خاک پاک ایران جنگیده و با افتخار کشته شده اند
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 18:13
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی - خب شما چرا از خودتون نمیپرسید دلیل رنگ کردن الاغ و قاطر به عنوان سمبل تورک چیست? تا الان هم به جز کبوتر هیچ حیوان دیگه‌ای حتی گربه هم به استادیوم نیاوردن! چه به قاطر و خر آنهم دراستادیوم? پس کوو عکس یا فیلم‌هاشون? فقط یک بار پرچم با عکس الاغ آنهم تماشاچیان خوزستان به استادیوم آورده بودن که آنهم بوسیله دیگر خوزستانی‌ها پاره پاره شد،اما اینهای که من گفتم نه یک نفر بلکه هزاران هزار بودن که فیلم و صدا و تصویر همگی‌ هم موجود است ،بعدش قرار نیست که همه را با یک چوب برانیم من خودم بارها و بارها دیدم که خودتورک‌ها جوک‌های تعریف کردن که هیچ غیر ترکی جرات اینکار را نداره و چقدر هم با این جوک‌ها حال می‌کنن و میخندن ،چرا خیلی‌ از آذری‌ها خود را تهرونی اصیل جا می‌زنن که پدر مادرشون فارسی را اصلا نمیتونن صحبت کنن?یا از لهجه پدر مادر یا برادر خواهر‌های خود خجالت میکشن و خیلی‌ از آذری‌ها و تورک‌ها هستن که اصالت و ذات و زبان مادری خود را پنهان می‌کنن تا جائی که با پدر مادر خود که لهجه دارند بیرون نمیرن یا خجالت میکشن بگن آذری هستن و از لهجه خود بدشون میاد
‌پنجشنبه 10 بهمن 1392 - 18:35
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا....من سالهاست که از خودم می پرسم دلیل رنگ کردن الاغ و قاطر به عنوان سمبل تورک چیست..ولی جوابی نیافتم...لطف کنید شما بگید ما هم یاد بگیریم. در مورد سوالهای دیگر هم ایا این سوالها را شما باید پاسخ بدهید یا من؟ اینکه یک محیط اجتماعی شکل داده ایم که انسانها مجبور میشوند به لطایف الحیلی خود واقعی و هویت و منسوبیت واقعیشان را مخفی کنند و خود را جای دیگری جا بزنند.. این را من باید جواب بدهم یا آنانیکه در هپروت خیالی و اوهام خودساخته برتری کوروش زاده ها به مغول زاده ها.....و از نظر من این حس خود کمتر بینی نتیجه سیاستهای تحقیر آمیز سیستماتیک نسبت به ترکها در دوران پهلوی ها بوده است. شما دو سه بار شخصیت بچه خودت را جلو دیکران خرد کنی طولی نمی کشدکه حس حقارت تو وجودش ریشه میدواند و تبدیل به موحودی زبون و منفعل می شود..پس این حس تنفری که نسبت به شووینیسم بعضی هموطنان فارس زبان شکل گرقته و شکل می گیرد نتیجه و واکنش طبیعی به سریالی از افکار و رقتارهای اشتباه آنها بوده و هست...
جمعه 11 بهمن 1392 - 04:18
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
عقاب سرخ - پرسپولیس - پرشیا....من سالهاست که از خودم می پرسم دلیل رنگ کردن الاغ و قاطر به عنوان سمبل تورک چیست..ولی جوابی نیافتم...لطف کنید شما بگید ما هم یاد بگیریم. در مورد سوالهای دیگر هم ایا این سوالها را شما باید پاسخ بدهید یا من؟ اینکه یک محیط اجتماعی شکل داده ایم که انسانها مجبور میشوند به لطایف الحیلی خود واقعی و هویت و منسوبیت واقعیشان را مخفی کنند و خود را جای دیگری جا بزنند.. این را من باید جواب بدهم یا آنانیکه در هپروت خیالی و اوهام خودساخته برتری کوروش زاده ها به مغول زاده ها غرق شده اند؟....و از نظر من این حس خود کمتر بینی نتیجه سیاستهای تحقیر آمیز سیستماتیک نسبت به ترکها در دوران پهلوی ها بوده است. شما دو سه بار شخصیت بچه خودت را جلو دیکران خرد کنی طولی نمی کشدکه حس حقارت تو وجودش ریشه میدواند و تبدیل به موحودی زبون و منفعل می شود..پس این حس تنفری که نسبت به شووینیسم بعضی هموطنان فارس زبان شکل گرقته و شکل می گیرد نتیجه و واکنش طبیعی به سریالی از افکار و رقتارهای اشتباه آنها بوده و هست...
جمعه 11 بهمن 1392 - 04:19
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
اینکه گفتند در تبربز فارسی حرف بزنی جوابت را نمی دهند (فارغ از درست یا غلط بودن این گقته)...این رفتارها را باید واکنشی دید نسبت به حرفها و رفتارهای ناشایست و تحقیر آمیز شووینیستهای نژاد پرست نسبت به بقیه اقوام...امید که این واکنشهای هرجندناشایست تلنگری یشوند و به مصداق یک سوزن به خودت یک جوالدوز به دیگران بعضی از ما ها را به این حداقل درک انسانی برسانند که بقیه هم حق و حقوقی دارند و وقتی بنا به هر دلیلی به خود زحمت می دهند و در حد وسع و توان خود و با لهجه شکسته-بسته به زبان ما حرف می زنند باید جنبه داشته باشیم و متوهمانه باد غرور در غب غب نیندازیم.
جمعه 11 بهمن 1392 - 04:49
smart292 - ونکوور - کانادا
دوستان عزیز ما چیزی به نام فارس نداریم ایران از اقوام مختلف تشکیل شده است.که این زبان فارسی‌ ارتباط بین این اقوام میباشد ، اگر من ترک هستم و فارسی‌ صحبت میکنم دلیل این نمیشود که من اصالتم را از دست داده ام، فراموش نکنیم که بشتر شاهان گذشته تاریخ ایران ترک بوده اند ترکها در تمام ایران هستند پس کجا را ماها میخواهیم جدا بکنیم ، اینها دخالت آذربایجان شوروی سابق را میدهد یا دخالت عربها در ایران ، کسی اینجا برنده یا بازنده نیست، همه ما شاخ و برگ یک درخت هستیم ، به امید نابودی آخوند دزد و رهبر آن که مردم را به روز انداخته است.
جمعه 11 بهمن 1392 - 05:45
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...اگر هم تغییرات بوجود آمده در یک زبان در نتیجه اعمال قوه قهریه توسط یک نیروی خارجی اتفاق افتاده باشد در حالی کلی صورت مساله پاک نمی شود و تها جمات خارجی را هم باید یکی از عوامل محیطی در نظر گرقت که شاکله زبانها را تغییرمی دهد...مثلا زبان فارسی بعد استیلای اعراب بر ایران از لحاظ واژگانی منقلب گردید..به همین اعتبار تحت تاثیر قرار گرفتن یا حتی تغییر زبان در سارایوو بخاطر تهاجم عثمانی را هم باید جزیی از سناریوی کلی تغیر زبانها دید.
جمعه 11 بهمن 1392 - 07:22
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...در مورد خاستگاه زبان ترکی اگر صحبت کنیم حق با شما است. ترکی جزء زبانهای آلتایی است و منشا آن در اسیای مرکزی و نواحی پایین روسیه بوده است ولی توجه کنیم که زبان مثل یک بنا ی ثابت نیست که یک جا ساکن باشد بلکه با حرکت و مهاجرت و در عین حال قدرت و نفوذ گویندگانش گسترش می یابد و به همین دلیل هم صحبت از زبان تاریخی یک منطقه چیز موهومی است...منطور کدام تاریخ است. 400 سال پیش نسبت به الان تاریخ است و به همان تربیب زمان ما هم نسبت به 400 سال بعد تاریخ محسوب می شود...برداشتی که شما از تاریخ دارید این معنی رامی رساند که یک سرزمینی را یه اسم یک قوم ساکن در یک منطقه در برهه ای از تاریخ سند زده اند وهر کسی بعدا بیاید و آنجا سکنی گزیند باید آنها را تاقیام قیامت مها جم پنداشت ...با این معیار ایالات متحده امریکا به سرخ پوستان تعلق دارد و انگلیسی که زبان 300 میلیون مردم فعلی آنجاست زبان تاریخی امریکا محسوب نمی شود.
جمعه 11 بهمن 1392 - 07:25
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...در مورد گفته دیگرتان در مورد تاریخی نبودن ترکی به عنوان زبان اذربایجان نیز باید گفت که 1. بنا بر استدلال بالا که عرض کردم اول ببینیم منظور از تاریخ چیست. ترکهایی که به گفته بعضی از دوستان فقط 700 سال است به آذربایجان آمده اند ایا بعد از 700 سال هنوز صلاحیت نامیده شدن به عنوان یک ایرانی را ندارند و به کوچکترین بها نه ای باید مغول زاده نامیده شوند؟
جمعه 11 بهمن 1392 - 07:32
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...در مورد خاستگاه زبان ترکی اگر صحبت کنیم حق با شما است. ترکی جزء زبانهای آلتایی است و منشا آن در اسیای مرکزی و نواحی پایین روسیه بوده است ولی توجه کنیم که زبان مثل یک بنا ی ثابت نیست که یک جا ساکن باشد بلکه با حرکت و مهاجرت و در عین حال قدرت و نفوذ گویندگانش گسترش می یابد و به همین دلیل هم صحبت از زبان تاریخی یک منطقه چیز موهومی است...منطور کدام تاریخ است. 400 سال پیش نسبت به الان تاریخ است و به همان تربیب زمان ما هم نسبت به 400 سال بعد تاریخ محسوب می شود...برداشتی که شما از تاریخ دارید این معنی رامی رساند که یک سرزمینی را یه اسم یک قوم ساکن در یک منطقه در برهه ای از تاریخ سند زده اند وهر کسی بعدا بیاید و آنجا سکنی گزیند باید آنها را تاقیام قیامت مها جم پنداشت ...با این معیار ایالات متحده امریکا به سرخ پوستان تعلق دارد و انگلیسی که زبان 300 میلیون مردم فعلی آنجاست زبان تاریخی امریکا محسوب نمی شود.
جمعه 11 بهمن 1392 - 07:26
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...2. اشاره شما ارجاعی است به نظرات کسروی///کسروی مورخ خوبی است و مورخ خوب بودن متضمن زبان شناس خوب بودن نیست....یکی از استدلالهای کسروی این است که اسامی شهرهای آذربایجان ریشه فارسی دارند...اگر استدلال این است پس می توان گفته جناب کسروی را تعمیم داد و ادعا کرد که در استانهای فارس نشین و دور تر از مراکز جمعیتی ترکها هم که پسوندهای زبان ترکی مثل <داغ- چای> در آخر اسامی بسیاری از کوهها و رودخانه ها آمده است دال بر استیلای ترکها بر ان منطقه در برهه ای از تاریخ می باشد و این باید مستمسکی باشد به سر کوفتهای تحقیر آلود...این ادعا ها همان اندازه قوی هستند که ادعای مالکیت اسراییلیها بر فلسطین..با این استدلال مسخره که هزاران سال پیش داوود یکی از پیامبران عبری آنجا زندگی می کرده و گاهگاهی هم در دعواهایش فلاخن می انداخته...
جمعه 11 بهمن 1392 - 07:42
راهجو - فریدونکنار - ایران
جدا از نظریات بجای کسروی خودمان با دیدن چهره هایمان بهتر میفهمیم که اجدادمان ترک کرد عرب یا مغول بوده اند! تمام سخن در این نکته است زبان قابل جابجایی است اما این امر مطلق نیست! چه بسا سرزمینی چون ایران که اگر زبان ژاپنی در آن رسمی شود خطر جغرافیایی و سیاسی برای ما ندارد اما با توجه ضعف حکومت مرکزی، عدم اعتماد اقوام بهم،کمبود ظرفیت و شناخت دموکراسی در این جامعه وکلا منطقه خاورمیانه و چشمان پر از طمع همسایگان ترک(ببینیم که چگونه تاریخ و ورزش و ناموران تاریخی ما را بنام خود میزنند و هر آن منتظر خبطی دیگر از جانب ما هستند) و تبلیغات گسترده ایشان بر علیه تاریخ ما که به شستشوی مغزهایی میشود که مارا افغانی یا زبانمان را لهجه عربی ویا خود را سومری مینامند وغره به کشتار عثمانی و عصای تمدن هستند.. دوست عزیز بدان برای ما بسیار زود است از اینکارهای جهان اولی کردن! بیایم اول برادریمون رو بهم ثابت کنیم و تاریخ رو با منت شاهان ترک خونریز یا جوک نابجا تقسیم نکنیم سفره را از جان دل بهم تعارف بزنیم بعد ....
جمعه 11 بهمن 1392 - 09:47
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
راهجو - فریدونکنار - ایران.. می تونین علت بجا بودن گفته های کسروی را از نظر علمی توضیح دهید ما هم یاد بگیریم. در ضمن منظورتان از <با دیدن چهره هایمان بهتر میفهمیم که اجدادمان ترک کرد عرب یا مغول بوده اند!> متوجه نشدم. میشه توضیح بدهید....و (بلا نسبت شما)دیکتاتورها برای توجیه دیکتاتوریشان به انواع بهانه های رنگارنگ و بعضا خوش لعاب متوسل می شوند (بعضی ها می گویند ای مردم الان مصلحت ایجاب می کند که به خاطر اسلام از حقوق خود بگذرید و به قول جرج اورول بعضا هم می گویند که گرگ اومده وایساده کنار مرز و اگر در جهت استیفای حقوقتان حرکت کنید دشمن فکر می کند متحد نیستیم و حمله خواهد کرد.
جمعه 11 بهمن 1392 - 14:56
sepherdad - سیدنی - استرالیا
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی. 1--با سپاس از وقت که گذشتین، در اصل ماجرا مشگلی نیست، زبان‌ها و انسان‌ها حرکت می‌کنن و با هم آمیخته میشن ، مشگل این هست که کسی‌ که مجری این طرح هست خودش در ۳۴ سال گذشته نشون داده که نه ایرانی‌ هست و نه اعتقادی به ایران داره، آموزش زبان نتنها بد نیست که به خودی خود مثبت هست، فراموش نکن که همین زبان انگلیسی‌ رو با نفرت به ما آموزش دادن( زبان استعمار) و چه بسا شما هم همین زبان زیبایی‌ پارسی‌ با نفرت فرا گرفتی (نه به عنوان یک زبان برای ارتباط و افزودن دانش خودت) به همین دلیل فکر میکنی‌ پارسی‌ حرف زدن یه امتیاز هست برای کسانی‌ که شما رو آموزش دادن، اما حقیقت چیزی دیگری هست.
جمعه 11 بهمن 1392 - 19:12
sepherdad - سیدنی - استرالیا
2- من خودم زبان ترکی آذری رو توی سربازی یاد گرفتم و بسیار هم این زبان شیرین رو دوست دارم، در حقیقت این زبان و اون آهنگها اشیق آذری جزی از فرهنگ احساسی‌ ایران می‌دونم، حتما میدونی‌ که ما چند روش برای بیان احساس توی ایران داریم( از هنر که بگذریم) یکیش زبان غیر رسمی‌ هست، مثلا شما به من میگی‌ نگران دوستم هستم ، من به شما میگم ترو سنن( به ترکی) چون اینجا منظورم این هست که دخالت نکن جدیش نگیر، اگر بپارسی هم بگم فرقی نمیکنه اما زمانی که به زبان غیر رسمی میگم در حقیقت با شما یه رابطه احساسی ایجاد می‌کنم، یا مثلا کلمه تی‌ تیش و خیلی کلماتی ترکی که ما به کار می‌بریم و خیلی کلماتی زبانهای دیگر، اما اگر همین زبان ترکی در مدرسه به عنوان نفرت (از دیگران و دورود بر خودمان) همان خودی و غیره خودی, به کار بره مطمئن باش آینده ایران بدتر از سوریه دیگر خواهد بود. مشگل در فرهنگی هست که نفرت موتور حرکتش هست!شاد زی‌ مهر فزون.
جمعه 11 بهمن 1392 - 19:13
sepherdad - سیدنی - استرالیا
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی. در مورد کسروی یه نکته هایی رو بگم که مرد بسیار شجاع و بی‌ رودبایستی بود، نظر تش رو من که خوندم متوجه شدم که چرا کشتنش, اهل دروغ نبود، بی‌ ریا و بی‌ تعارف، درد اصلی‌ ایران رو فهمیده بود، و اتفاقا زبان شناسی‌ خوبی‌ هم بود، شما شاید نظر ایشون رو در مورد تاریخ و زبان آذربایجان قبول نداشته باشی‌ اما این مرد خیلی‌ ابعاد دیگر هم داره که هرچه بیشتر می‌شناسی‌ به جوهره ذات و اصل پاکش بیشتر‌ پی می‌بری اگر یکم اهل دروغ بود احتمالا الان جز مقدسات اون کشور بود!!
جمعه 11 بهمن 1392 - 19:27
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
sepherdad - سیدنی - استرالیا...جواب سوالات من این بافتنیها نبود استاد!!!کسی باید بیاید و تو این مسایل اظهار نظر کند که حد اقل 2 واحد زبانشناسی خوانده باشد...
شنبه 12 بهمن 1392 - 04:40
راهجو - فریدونکنار - ایران
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی. وقتی سفرهای کسروی به نقاط کشور مانند ساری رو خوندم فهمیدم که این انسان نه عقده ایست نه جوگیر ونه جیره خوار!بلکه بسیار به دنبال جوهره زبان و فرهنگ این مردم میگشت!کسروی پاکی را دین خود کرد و چون به هیچ سازمان و دین و قومی ربط نداشت به راحتی به حریمش تجاوز شد و هیچ قدرتی پشتیبانش نشد! کسروی ریشه ای را درآورد که شما سالها به رویش راه رفتید و هر بار آنرا در زمین فروتر بردید! بنده نیز (یه ته صدای ارثی داریم)لحنهای ترکی رو بسیار زمزمه میکنم بسیار زیبا ودلنشین است اما من مصلحت اندیش نیستم واقعگرا هستم حال اگر تلخ هست باید پذیرفت یا نه بسته به خودمان دارد اما تبعاتش دامن چه کسانی را خواهد گرفت نمیدانم! آنقدر سرگذشت دیگران و تاریخ خوانده ام وآنقدر رودست تاریخی شنیده ام که نمیتوانم کشور عزیزم را در این فقر فرهنگی جامعه و حکومت بیگانگان بیوطن در خطر دیگری ببینم!
شنبه 12 بهمن 1392 - 06:38
sepherdad - سیدنی - استرالیا
در ضمن اصرار شما به عنوان مدافع زبان ترکی اگر بی‌ معنی‌ نباشد بی‌ ربط هست, ترک بودن شما هیچ حقی‌ برای شما ایجاد نمیکند که به عنوان مدافع زبان ترکی حرف بزنید،,, ترک بودن یعنی‌ چه؟ چه چیزی ثابت می‌کند که شما ترک هستید و مثلا من نیستم؟ اگر آشنایی به یک زبان و حرف زدن یعنی‌ انجای بودن پس من هم انگلیسییم هم آلمانی هم فرانسوی هم عرب و هم ترک! حق من و شما در شناختن یک زبان کاملا مساوی هست,( این سوال ‌های رو از شما نپرسیدم برای شما گفتم که فکر کنی‌ و هویت رو بشناسی)
شنبه 12 بهمن 1392 - 18:27
sepherdad - سیدنی - استرالیا
وهیدتهری - کوالالامپور - مالزی. و زبان شناسی‌ یعنی‌ چه ؟ آیا زبان چیزی جز ابزار انتقال اطلاعات هست؟ آیا مردم مکزیک زبان مادریشن اسپانیایی هست؟، مردم برزیل چطور? مادرشان پرتقالی بود?، آفریقاییها همه مادرنشان فرانسوی زبان بودن?، در ضمن شما سوالی نکردی و من هم موظف به پاسخگوی نیستم، کسی‌ که برای شما وقت میگذرد و به شما چیزی می‌آموزد بدهکار شما نیست!!
شنبه 12 بهمن 1392 - 18:13
sepherdad - سیدنی - استرالیا
۲ اینها اسوریان را بین سال‌های ۱۹۱۴-۱۹۱۸ و یونانیان را بین سال‌های ۱۹۱۴ -۱۹۲۳، ارامنه ۱۹۱۵-۱۹۱۷، و کردها را بین سال‌های ۱۹۳۷-۱۹۳۸ کشتار کردن. زن و بچه پیر و جوان رو کشتار و به نژاد پرستی خود افتخار کردن! هیچ ارتشی در دنیا زمانی‌ که به جای حمله می‌کند با خود زن و بچه نمیبرد, اینان اما با بیشرمی میگویند زبان مادری ما!!! عربی‌ یا ترکی هست!!، مگر لشگر اعراب متجاوز با خودشان زن به ایران آورده یا مغول یا ترک ویرانگر با خودشان زن به ایران اورده بودن؟!? مردان را در مقابل زنان سر میزدن. میکشتن. به زن‌ها تجاوز میکردن و تا به امروز هم خوی تجاوز و بی‌ احترامی به زن را دارند، شما ممکن هست یک رگ عرب یا ترکی داشته باشین اما بیش از ۷۰ نسل با ایرانی‌ درامیختیین و امروز ایرانی‌ هستین یک تست ژنتیک به شما میگویید که کاملا ایرانی‌ هستید این فرهنگ تجاوز و برتری طلبی را از خود دور کنید به سرزمین مادری خود احترام بگذرید و بیش از این به مردم این کشور نجیب بی‌ احترامی نکنید!
یکشنبه 13 بهمن 1392 - 15:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.