هتل باباطاهر از مقبره باباطاهر بلندتر شد

مالکان هتل باباطاهر همدان بدون توجه به قوانین میراث فرهنگی، یک طبقه و نیم به ارتفاع این ساختمان افزوده‌اند. این اقدام موجب شده که منظره آرامگاه باباطاهر عریان از زاویه جنوبی کور شود.

خبرگزاری مهر از ساخت و ساز در هتل بین‌المللی باباطاهر همدان و تجاوز به حریم آرامگاه باباطاهر عریان، عارف و شاعر نامی قرن پنجم هجری، خبر می‌دهد.

هتل باباطاهر همدان، در ضلع شمالی میدان و حریم اصلی آرامگاه باباطاهر عریان قرار دارد و طبق مصوبات قانونی، هیچ بنایی نباید بلندتر از ساختمان آرامگاه ساخته شود.

بر پایه مصوبه قانونی سازمان میراث فرهنگی، تا شعاع ۱۵۰ متری حریم منظر بناهای تاریخی، نباید مجوز ساخت ساختمانی را داد که بلندتر از این بناها باشد.

خبرگزاری مهر می‌نویسد که این مقبره تاریخی به سرنوشت میدان نقش‌جهان در اصفهان دچار شده است: «مالکان هتل در سکوت مدیران میراث فرهنگی یک طبقه و نیم به ارتقاع این هتل افزوده‌اند.»

در گزارش مهر آمده که اگر گردشگری از سمت جنوب و تهران وارد استان همدان شود، به جای دیدن نمایی از آرامگاه باباطاهر با تابلو و بنای یک هتل روبرو می‌شود که چشم‌انداز آرامگاه را کور کرده است.

آرامگاه باباطاهر در سال ۱۳۷۶ به ثبت رسیده است. طراحی و معماری بنای جدید را مهندس هوشنگ سیحون، آرشیتکت صاحب سبک در سال ۱۳۴۵ انجام داد.

این بنا در مربعی به ابعاد ۱۰۰ متر از مجموع منشورهایی تشکیل شده که مدخل‌های ورودی و منفذهای نور دارند. مقبره اولیه و قدیمی باباطاهر در دوره سلجوقیان ساخته شده است.

محوطه چند گوشه‌ی این بنا، محل حضور خیل گردشگران و ستون‌های زیرطاقی آن، تکیه‌گاه اهل دلی است که دوبیتی‌های باباطاهر را به آواز می‌خوانند.

مالکان هتل بین‌المللی باباطاهر، علاوه بر مرتفع‌تر کردن این بنا، نمای آن را با استفاده از آلومینیم نوسازی کرده‌اند. این در حالی است که باید در ساخت و ساز اطراف بناهای تاریخی، از مواد متناسب با معماری بومی استفاده شود.

خبرگزاری مهر می‌نویسد که مسئولان میراث فرهنگی در قبال این اقدام سکوت کرده‌اند و هتل باباطاهر در یک سال گذشته، میزبان میهمانی‌ها و مراسم اداره میراث فرهنگی همدان بوده است.

خبر کور شدن نمای مقبره باباطاهر در همدان، یادآور کشمکش ده ساله بر سر ساخت برج جهان‌نما در اصفهان است.

ارتفاع این مجموعه تجاری که حریم میدان نقش‌جهان را نقض و منظر آن را کور می‌کرد، با تلاش دوستداران میراث فرهنگی و یونسکو کاهش یافت.

برج جهان‌نما در ۷۰۰ متری میدان نقش‌جهان واقع شده و ارتفاع ۵۰ متری آن به گفته کارشناسان یونسکو "خط آسمانی و منظر تاریخی و فرهنگی میدان نقش‌جهان را مخدوش می‌کرد".

تغییر ارتفاع برج جهان‌نما، مدت‌ها به بن‌بست‌ها و کاغذبازی‌های اداری بر خورد تا آنجا که پرونده‌ی تعدیل آن از دولت هشتم به دولت یازدهم رسید.

بر پایه‌ی توافق سال ۱۳۹۱ بین شهرداری و میراث فرهنگی اصفهان، قرار بود تا پایان تیر ۱۳۹۲، بخش‌های باقی‌مانده‌ی برج جهان‌نما تخریب شود. این قرار با وجود درخواست یونسکو، هنوز عملی نشده است.

دوستداران میراث فرهنگی نگران هستند که تجاوز به حریم اماکن تاریخی به نام توسعه و رونق اقتصادی ادامه یابد. آنها می‌گویند، وقتی تکلیف برج جهان‌نما با وجود تلاش همه مسئولان و فعالان فرهنگی و پادرمیانی یونسکو همچنان ناروشن است، چه امیدی به رعایت حریم دیگر اماکن می‌توان داشت.

+24
رأی دهید
-13

Royan - کالیفرنیا - آمریکا
مملکت بی در و پیکر بی قانونه دیگه چه انتظاری میشه داشت . یکی از دوستان ما در یک منطقه خارج از شهر در یک قطعه زمین بسیار بزرگ سه تا خانه ساخته دوتای آن قدیمی و یک خانه کوچک شیک جمع جور نوساز که خالی از سکنه بود و بصورت انباری ازش استفاده میکرد , ازش پرسیدم تو که یک نفر آدمی چرا توی این خانه کوچک و تمیز و نوساز زندگی نمیکنی و این خانه قدیمی و بزرگت را اجاره نمیدهی یا چرا اصلا انباری اش کردی و اجاره ا ش نمیدهی , گفت نه حق سکونت در این خانه را دارم و نه حق اجاره دادن آن را دارم برای اینکه طبق قوانین اجازه نداشتم این خانه را بسازم کلی هم هزینه کردم ...آنهم کجا خارج از شهر وسط کوه تپه . حالا در ایران هرکسی هر جا دلش بخواد خانه میسازد زمین گودبرداری میکند تا نوک قله دماوند خانه ساختند.
‌سه شنبه 8 بهمن 1392 - 03:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.