نیم میلیون نام مجاز برای دختران و پسران ایرانی

ثبت احوال جمهوری اسلامی حدود ۵۰۰ هزار نام را برای دختران و پسران ایرانی قبول کرده اما برای اسامی خارجی مجوز نمی‌دهد.


خبرگزاری مهر به نقل از محسن اسماعیلی، از مدیران کل سازمان ثبت احوال، نوشته است که بیست الگو برای نامگذاری دختران و پسران در ایران وجود دارد که دوازده الگو مختص دختران و هشت الگو خاص پسران است.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۲۲۰ هزار عنوان نام برای پسران و ۲۵۰ هزار عنوان نام برای دختران وجود دارد که به این ترتیب، تنوع نام برای دختران بیشتر از پسران است.

ثبت احوال جمهوری اسلامی "الگوهایی" را برای نامگذاری افراد در نظر گرفته که از جمله شامل الگوهای مربوط به شخصیت‌ها و موضوعات دینی، تاریخی، ملی، طبیعی و مانند اینها یا ترکیبی از آنهاست که خانواده‌ها می‌توانند اسامی فرزندان خود را با استفاده از این الگوها انتخاب کنند.

آقای اسماعیلی همچنین به "مهندسی نام" اشاره کرده و گفته است که هدف از آن، تغییر دادن "الگوهایی است که از فرهنگ غربی و بیگانه گرفته شده است."

طبق قانون ثبت احوال ایران، انتخاب اسم برای نوزادان از حقوق والدین است اما مقامات جمهوری اسلامی بر اجتناب از استفاده از "نام‌های نامناسب" تاکید داشته و در نتیجه، محدودیت‌هایی در مورد نامگذاری فرزندان اعمال کرده‌اند هر چند در سال‌های اخیر، والدین از حق انتخاب بیشتری برخوردار بوده‌اند.

محسن اسماعیلی گفته است که در حال حاضر، به استثنای "اسامی خارجی"، به سایر نام‌ها مجوز داده می‌شود هرچند مشخص نکرده که منظور از "اسامی خارجی" نام‌های متعلق به کدام مناطق جغرافیایی است.

وی گفته است که در هر سال، حدود یک میلیون و چهارصد و پنجاه هزار ولادت در ایران ثبت می‌شود و تنها حدود یک هزارم درصد اسامی انتخاب شده برای نوزادان "چالشی هستند که بعضا ریشه خارجی در آنها دیده می‌شود."

محسن اسماعیلی به خبرگزاری مهر گفته است که در همه استان‌ها، کمیته‌های مشاوره با شرکت "اساتید زبان و ادبیات فارسی، عربی و باستانی" تشکیل شده اند که در انتخاب نام، مشورت لازم را در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهند.

این مقام ثبت احوال در مورد اسامی مورد علاقه خانواده‌ها در سال جاری هم گفته است که برای پسران، اسامی امیرعلی، ابوالفضل، امیرحسین، محمدطاها، محمد، علی، امیرمحمد، حسین، مهدی و محمد مهدی فراوانی بیشتری داشته و در مورد دختران نیز اسامی فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، یسنا، ریحانه، هستی، ستایش، ثنا و مریم در رده‌های اول بوده‌اند.

وی گفته است که طی حدود ۹۵ سالی که از آغاز به کار ثبت احوال می‌گذرد، اسامی محمد، علی، حسین، مهدی و رضا در مورد پسران، و نام‌های فاطمه، زهرا، مریم، معصومه و زینب دارای بیشترین برای دختران بیشترین طرفدار را داشته‌اند.

+7
رأی دهید
-91

MartinT - هایدلبرگ - آلمان
این اسمهای بد ترکیب عربی‌ تازی خارجی‌ نیستن؟؟!!
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 13:09
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
حالم بد شد...................همش عربی
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 14:15
alborzi - کرج - ایران
ولی وقیح حق مسلم ماست !
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 14:35
davod22 - تبریز - ایران
ایکاش مردم حداقل از نام های اصیل فارسی استفاده کنن بجای اسم عربی
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 14:56
zavareh - رودسر - ایران
انصافا آیا یک تازی سراغ دارید که بر روی فرزندش نام پارسی‌ نهاده باشد؟
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 16:40
khorram - خملنیتسک - اوکراین
این یارو دروغ میگه دیگه از این اسما بندرت کسی رو بچه اش میزاره
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 17:08
biparva-jan - تهران - ایران
اسم های ایرانی همه ازاد هستند. کسی مجبورشون نکرده اسم های عربی انتخاب کنند.
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 18:04
persianshadow1 - برایتون - انگلستان
آمار ثبت احوال به نظرم درست نمیاد، چون من این چند ساله اخیر هر چی‌ بچه دوروبرم به دنیا اومدن، اسامی اصیل ایرانی‌ داشتند بیشتر بر گرفته از شاهنامه یا سرداران پارسی باستانی یا اسامی پادشاهان ایران زمین یا اسامی زیبای کردی .
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 18:23
پهلوون مفرد - كلن - المان
کمیته‌های مشاوره با شرکت کل‌نجف‌قلی رمال و خواب‌نمایی حضرت برای نامگذاری توراهی‌ها به اسامی کمربستهٔ علی‌اصغر و رقیه ووو تشکیل شده‌اند که در صورت انتخاب نام‌های کوروش و پارمیدا و...، مادر پدرها را با توسری‌های لازم به اختیار در آورند....!
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 20:01
ekman - شیراز - ‫ایران
پدران و مادران ما بینش و طرز فکرشان محدود بوده و اکثرا تاریخ نمیدانستند و مطمئنا ماهیت این دین را که چگونه با کشتار و غارت خودشان را تحمیل کردند را نمیدانستند،نمیدانستند که هموطنانی که مسلمان نشدند ،مجبور به ترک خانه و کاشانه خودشان شدند و سر به کوه و بیابان زدند،کسانی هم که ماندند مجبور به قبول دینی تحمیلی شدند و گر نه در نامگذاری خودشان در 90 سال پیش و نام گذاری ما اسم های ایرانی انتخاب میکردند.اگر اسم های خارجی مجاز نیست،اسم های عربی هم خارجی محسوب میشوند.
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 20:37
ordak - بن - المان
تا زمانی که کملت هنوز اسامی عرب و تخم ترک عرب و تحریم نکنه اش همین اش و کاسه همین کاسه میماند. واقعاً شرماور است که ملت اسم بچه هاشون و عزیز زهرا بزارن . کم از دست این زهرا ها و عزیز زهاراها کشدند؟فکر میکردم اینجور اسمها را فقط روی سنگ قبر به لطف ۳۳ سال حکومت تک و تخم باقیمانده زهرا در ایران میبینم.
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 21:19
siliconvalley - مالمو - سوئد
به اسامی خارجی‌ مجوز نمیدان!!! خوب من سوال دارم، این همه اسم عربی‌ مثل: علی‌ ، حسن ، محمد، اصغر ، غلام،.... اینا خارجی‌ نیستن؟! نکنه داخلی‌ شدن اینا؟ اسم ملی‌ افتخار ملی‌!!!!
‌چهارشنبه 25 دي 1392 - 21:25
perser68 - فلوریدا - امریکا
آزاده هبوط - استرالیا. کامنت‌هات حرف نداره!همه چیز توش هست،غم شادی خنده و گریه و این یکی‌ خنده منو در آورد که فقط همسایه بغلی نشنید((:
‌پنجشنبه 26 دي 1392 - 04:01
ousi.gh - مانیل - فیلیپین
28 سال پیش وقتی بابام برای ثبت اسمم (ونوس) رفت ثبت احوال پرسیدند معنی اسم چیه؟ گفت اسم یه سیاره درخشانِ، پیشنهاد دادند اسمش رو بذار زهرا که همه ستاره ها براش بدرخشن، بابام گفت لازم نکرده همین یکی بدرخشه کافیه.. حالا خوبه تو 500 هزار تا دستت رو باز گذاشتن نگفتن با فاطمه، زهرا، مریم، معصومه و زینب اسم بسازید
‌پنجشنبه 26 دي 1392 - 04:14
time-to-say-goodbye - تورنتو - کانادا
حالا کی‌ می‌خواد بچه‌ شو تو اون قبرستون به دنیا بیاره که شما کثافت‌ها اجازه بدین چه اسمی بذاریم یا نذاریم
‌پنجشنبه 26 دي 1392 - 07:28
raha1984 - هامبورگ - المان
اسم یک مشت عرب پابرهنه مجازه !!!
‌پنجشنبه 26 دي 1392 - 11:08
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.