هاشمی:اگر غربی ها حسن نیت دارند، موضوع را پیچیده تر نکنند

اکبر هاشمی رفسنجانی،‌رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به مذاکرات ایران با ۱+۵ در ژنو گفته است:اگر غربی ها حسن نیت دارند نباید موضوع را طولانی و پیچیده تر کنند.


به گزارش واحد مرکزی خبر، اکبر هاشمی رفسنجانی در کنگره «حماسه اقتصادی و نقش متخصصان در دولت جمهوری اسلامی ایران»،تصریح کرده است:« اگر غربی ها حسن نیت داشته باشند و بخواهند دلسوزانه و دوستانه این مسئله را حل کنند نیازی به طولانی کردن کار نیست.»

وزیران امور خارجه ایران، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه به همراه آلمان، گروه ۱+۵  روز سوم آذر امسال در ژنو به توافقی در خصوص مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی دست یافتند.

طبق این توافق و طی یک دوره زمانی شش ماهه، ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را گسترش نخواهد داد و بخشی از اورانیوم ۲۰ درصدی‌اش را رقیق خواهد کرد. در مقابل تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال نشده و بخشی از تحریم‌ها نیز  کاهش می‌یابد.

«مواجهه با ۱+۵»

رییس مجمع تشخیص مصلحت ایران در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به این که «تحریم ها و مدیریت های نامناسب، مشکل اصلی برای تحقق حماسه اقتصادی است»، گفته است: «دولت موفق شد در مذاکرات هسته ای گام اول را درست بردارد؛ اگرچه انتقاداتی هم نسبت به دولت وجود دارد و نمی توان گفت چرا عده ای انتقاد می کنند، ولی باید دانست که گام اول، گام کوچکی نیست، زیرا طرف مقابل ما قدرت های اول جهان هستند و تحریم ها هم ناشی از تصویب شورای امنیت است.»

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، اکبر هاشمی رفسنجانی در ادامه  با اشاره به اینکه «مواجهه با ۱+۵ باید توسط یک دولت انجام شود»، تاکید کرد: این مذاکرات سخت، فنی، پیچیده و چندوجهی است که مذاکره کنندگان باید احساس پشت گرمی کنند.

به گفته رییس مجمع تشخیص مصلحت در صورتی که « انسجام ملی در این مذاکرات وجود داشته باشد»، چمهوری اسلامی «زودتر به نتیجه» خواهد گرفت.

وی اضافه کرده است:«غرب با مشاهده اختلاف در کشور، فشارها را بیشتر خواهد کرد؛ البته حزب جمهوریخواه در آمریکا هم نمی خواهد دموکرات ها موفق شوند زیرا در آمریکا انتخابات در پیش است و جمهوریخواهان نمی خواهند دموکرات ها این مساله پیچیده جهانی را حل کنند.»

در حالی  اکبر هاشمی رفسنجانی از موفقیت دولت حسن روحانی در مذاکرات ۱+۵ صحبت کرده است که محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، پیشتر گفته بود که آن‌ چه ایران در مذاکرات ژنو داده «حداکثری» و آن‌ چه به دست آورده «حداقلی» بوده است.

در همین زمینه هفته گذشته یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود که مذاکرات ژنو «آن‌ طور که باید و شاید به نفع ما پیش نرفت».

محمداسماعیل کوثری، نماینده مجلس شورای اسلامی، اضافه کرده بود: از آنجا که مذاکرات ژنو به نفع ایران نبوده، یک گروه ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای تشکیل شده است که جزء به جزء سیاست‌ها را تعیین می‌کند.

این در حالی است که عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵، از تشکیل نهاد یا وجود شورایی برای نظارت بر این مذاکرات اظهار بی اطلاعی کرده است.

«امتیازی نداده ایم»

اکبر هاشمی رفسنجانی در ادامه به مذاکرات هسته ای با گروه ۱+۵ اشاره کرده وگفته است: ما در این مذاکرات امتیازی نداده ایم. البته رژیم صهیونیستی به آمریکا می گوید که ایران همه کشورهای ۱+۵ را دست انداخته است. ما امیدواریم در ادامه، غرب از خود بی اعتمادی نشان ندهد زیرا اگر غربی ها حسن نیت نشان دهند و بخواهند مسوولانه مساله هسته ای حل شود، زمان زیادی نیاز نیست.

وی اضافه کرده است: آنها به ما می گویند که به ما اعتماد ندارند، در حالی که رهبر ما فتوا داده است که ما به دنبال ساخت بمب هسته ای نیستیم. آنها از ما شفاف سازی می خواهند که ما در این راستا هم عمل کرده ایم. ما اجازه بازدید از مکان های مورد نیاز آژانس را داده ایم اما آنها باید بدانند اگر هدفشان باج خواهی است، به هدف خود نخواهند رسید.

رییس مجمع تشخیص مصلت گفته است:«در این مدت شش ماهه، آنها به دنبال سنجش اعتماد هستند. ما هم به دنبال سنجش اعتماد آنها هستیم. ما اگر ببینیم آنها نسبت تعهدات خود کوتاهی می کنند، به آنها اعتماد پیدا نمی کنیم. ما نیاز نداریم چیزی را مخفی کنیم و من مطمئنم دولت و رهبری از اعتمادسازی ابایی ندارند. »

توافق بین ایران و گروه ۱+۵ هنوز اجرا نشده است. هفته گذشته دور سوم مذاکرات فنی ایران و گروه ۱+۵ در ژنو انجام شد و حمید بعیدی‌نژاد، معاون وزارت خارجه، گفته بود که ایران و گروه ۱+۵ توانسته‌اند به «یک تفاهم واحد در رابطه با اجرای توافق» ژنو دست یابند.

به گفته حمید بعیدی نژاد و این توافقنامه احتمالا در اواخر ماه ژانویه سال ۲۰۱۴  اجرا خواهد شد.

+28
رأی دهید
-13

razmandeh - استکهلم - سوئد
داش اکبر !!! کسی‌ هم توی ایران یا بیرون از ایران هست که تو را قبولت داشته باشه ؟؟؟؟؟ مگر که به اندازه کافی‌ پسرت پول برده باشند که مثلا کانادا یا کشور برادر انگلیس یه حالی‌ بهت بده !!! بابا نمی‌خواهی قبول کنی‌ که گند زدی تو که آمریکا و غرب را دوست داشتی چرا ترتیب این رهبر چلاقو ندادی که حالا نری التماس کنی‌
یکشنبه 15 دي 1392 - 03:24
agha-javad - تهران - ایران
رفسنجانی‌ و خانواده زشت و کریه این مرد جانی و دزد هنوز باعث بدبختی میلیون‌ها انسان ایرانی‌ هستند. امید روزی این جنایتکاران از روی زمین پاک گردند.
یکشنبه 15 دي 1392 - 08:57
تن‌ تن‌ و میلو - دویسبورگ - آلمان
امان از دست آخوندهای ضّد ایرانی‌!!! یکی‌ میگه اینقدر کشش ندید ، دیگری میگه موضوع را اینقدر پیچیده نکنند!!!‌ای لعنت بر شما که همیشه برای شیادی و تزویر آماده هستند!!!
یکشنبه 15 دي 1392 - 10:27
biparva-jan - تهران - ایران
زمان ان رسیده که امریکایی ها به خاطر منافع خودشان هم که شده از عربستان دور شده و به ایران نزدیک شوند. البته اگر بر ترس خود از رژیم اسرائیل غلبه کنند و برای یک بار هم که شده منافع خود رو به منافع اسرائیل ترجیح بدهند.
یکشنبه 15 دي 1392 - 11:15
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
ای بابا اکبر شاه ، غربی‌های گوگولی مگولی که نزدیکِ ۳۵ ساله حسن نیت دارند با شما‌ها . خودت که در جریانی بازم مردم ایران رو گاگول فرض کردی . فرض نکن مطمئن باش .
یکشنبه 15 دي 1392 - 12:03
dara20 - تهران - ايران
تو بمیر شیاد، فقط مونده بود تو یکی‌ از حسن نیت حرف بزنی!! مرتیکه دزد مکار و دروغگو.
یکشنبه 15 دي 1392 - 11:30
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.