تعیین مقررات برای شبکههای اجتماعی مجازی در ایران
قرار است این قانون شبکههای اجتماعی داخل و خارج ایران را در برگیرد
شورای عالی فضای مجازی ایران قصد دارد برای شبکههای اجتماعی مقررات ویژه تعیین کند.
سعید مهدیون، معاون تنظیم مقررات مرکز فضای مجازی ایران به خبرگزاری مهر گفته که شورای عالی فضای مجازی طرح تنظیم مقررات شبکههای اجتماعی را به مرکز ملی فضای مجازی سپرده است.
شورای عالی فضای مجازی از نهادهای تصمیمگیر ایران در حوزه سایبر است و قصد دارد به گفته آقای مهدیون با تنظیم مقررات، شبکههای اجتماعی را "ساماندهی" کند.
قرار است ابتدا طرح اولیه "ساماندهی موضوعات مربوط به شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی" در مرکز فضای مجازی تصویب شود و سپس برای تصویب به شورای عالی فضای مجازی برود.
مقامهای جمهوری اسلامی از جمله رهبر ایران حضور فعالی در شبکههای اجتماعی دارند
در حال حاضر با وجود حضور فعال بعضی از مقامهای حکومت ایران در شبکههای اجتماعی، بیشتر این شبکهها از جمله فیسبوک و توییتر فیلتر است.
بیش از ۳۶ هزار نفر توییتر دفتر آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران را دنبال میکنند و صفحه فیسبوک محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران بیش از ۸۰۰ هزار لایک دارد.
مقامهای جمهوری اسلامی درباره شبکههای اجتماعی اتفاق نظر ندارند. در حالی که وزیر فرهنگ و ارشاد ایران عضویت در فیسبوک را مجرمانه نمیداند، عبدالصمد خرمآبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفته "فیسبوک یک سایت جاسوسی است که در فتنه ۸۸ نقش داشت و کسی در ضرورت ادامه فیلتر کردن آن تردیدی ندارد."
پیش از این، قانون مبارزه با جرایم رایانهای برای رسیدگی به مصادیق مجرمانه در سال ۱۳۸۸ به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.