حسن روحانی: بصیرت با افراطیگری سازگار نیست
آقای روحانی صلح امام حسن را "با شکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ" دانست و افزود که وی می دانست "شجاعت برای صلح، اگر بیش از جنگ و شهادت نباشد، کمتر از آن هم نیست"
حسن روحانی رئیس جمهور ایران با ذکر اینکه "بصیرت با توهین و افراطیگری سازگار نیست"، لازمه بصیرت را "تشخیص دقیق شرایط زمان و مصالح کشور دانست" و افزود: "امروز در شرایطی که ما در حال مذاکره جدی با قدرتهای جهانی هستیم مصلحت کشور اقتضا می کند بالاترین درجه وحدت و انسجام ملی را نشان دهیم."
به گزارش سایت ریاست جمهوری ایران، آقای روحانی با اشاره به سالگرد کشته شدن دومین امام شیعیان، صلح امام حسن را "با شکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ" دانست و افزود که وی می دانست "شهامت و شجاعت برای صلح، اگر بیش از جنگ و شهادت نباشد، کمتر از آن هم نیست".
این سخنان آقای روحانی، که یکشنبه هشتم دی ماه (۲۹ دسامبر) و در جلسه هیات دولت بیان شده، ظاهرا اشاره به نام کتابی است که آیت الله خامنه ای پیش از پیروزی انقلاب ایران، در مورد صلح امام دوم شیعیان با خلیفه وقت اموی ترجمه و تحت عنوان "صلح امام حسن، پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ" منتشر کرده بود.
در شهریور ماه گذشته، آقای خامنهای، رهبر ایران با اشاره ای به همین عنوان گفته بود: "من مخالف حرکتهای صحیح دیپلماسی نیستم، بنده معتقدم به همان چیزی که سالها پیش نامگذاری شد به نرمش قهرمانانه."
آقای روحانی نیز در ادامه اظهارات امروز خود افزوده که امام حسن "ملامت همه افراطیون را به جان خریده" و "با بیداری نسبت به خطر حمله دشمن خارجی، وحدت جامعه و اساس اسلام را حفاظت کرده است".
اظهارات رئیس جمهور در مورد ناسازگاری "بصیرت" با "افراطی گری" در شرایطی عنوان شده که از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، گروهی از محافظه کاران حاکم، سیاستمدارانی که به همراهی با حملات آنها علیه معترضان به نتایج انتخابات نپرداخته اند را به "بی بصیرتی" متهم می کنند.
انتقاد این محافظه کاران به افراد "بی بصیرت"، در روزهای اخیر و در آستانه سالگرد تظاهرات نهم دی شدت گرفته که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی، "روز بصیرت" نامگذاری شده است. نهم دی ۱۳۸۸، روزی بود که طی آن، هواداران آیت الله خامنه ای مهمترین تظاهرات خود را علیه معترضان به نتایج انتخابات برگزار کردند.
رئیس دولت یازدهم در جلسه امروز کابینه، با ذکر اینکه "حضور مردم در این روز، برای دفاع از اسلام و مقدسات و انقلاب و رهبری" بوده اظهار داشته که "مردم برای حمایت از جناحی خاص به میدان نیامدند".
حسن روحانی در عین حال با تاکید بر اینکه "بصیرت فقط برای یک روز خاص نیست"، انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ را نشان دهنده بصیرت مردم دانسته و افزوده است: "وقتی رهبری با درایت بر جذب حداکثری تاکید کردند و حتی از کسانی که حکومت را هم قبول ندارند دعوت به شرکت در انتخابات کردند، مردم با بصیرت عمل کردند."
وی افزوده است: "دولت وظیفه خود می داند که مسئولیت قانونی خود در سیاست خارجی کشور را در راستای هدایتهای رهبری با هوشیاری و کارآمدی ایفا کند و اطمینان دارد که مردم با بصیرت، با حمایتهای همه جانبه خود، موفقیت کشور در این عرصه را هم تضمین خواهند کرد."
سیاست خارجی دولت آقای روحانی و رویکرد این دولت به گفتگوهای هسته ای و مذاکره با ایالات متحده، در ماه های اخیر مورد انتقاد بسیاری از نیروهای تندرو در ایران قرار گرفته است.
این نیروها با متهم کردن دولت به "نرمش" بیش از حد در مقابل غرب و آمریکا، مذاکرات آن با قدرت های جهانی را بیحاصل می دانند.