سعید مرتضوی از ۶ روزنامه در ایران به دادگاه شکایت کرد

سعید مرتضوی حکم توقیف بسیاری از نشریات را در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد خورشیدی صادر کرد



به گفته وکیل سعید مرتضوی، رئیس پیشین سازمان تامین اجتماعی ایران، او از ۶ روزنامه ایرانی به دادگاه شکایت کرده است.

وکیل آقای مرتضوی به خبرگزاری مهر گفته موکلش از روزنامه های شرق، اعتماد، همشهری، مردم‌سالاری، جوان و ایران به اتهام افترا و نشر اکاذیب شکایت کرده است.

وکیل آقای مرتضوی گفته برخلاف تاکید قانون مطبوعات، این ۶ روزنامه جوابیه رئیس پیشین سازمان تامین اجتماعی درباره گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس را منتشر نکرده‌اند.

در گزارشی که هیات تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی به عمل آورد، آمده است که سعید مرتضوی، مدیر عامل پیشین این سازمان، مبالغی را به مقام‌های دولتی، نمایندگان مجلس و برخی رسانه‌ها "هدیه" داده بود.

این گزارش بازتاب وسیعی در رسانه های ایران پیدا کرد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده بود که تفاهم نامه سازمان تامین اجتماعی و شرکت هولدینگ سورینت قشم، متعلق به بابک زنجانی، سرمایه‌دار ایرانی، مبنی بر انتقال سهام تامین اجتماعی در ۱۳۸ شرکت ایرانی در ازای دریافت مبلغی بیش از ۴ میلیارد یورو، دارای "اشکالات عدیده حقوقی" بوده و قوانین در آن رعایت نشده است.

نام شرکت‌های بزرگی همچون هواپیمایی جمهوری اسلامی، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان، مس شهید باهنر کرمان، کشتیرانی جمهوری اسلامی و هتل‌های هما، در فهرست شرکت‌هایی است که قرار بوده سهام سازمان تامین اجتماعی در آنها به شرکت سورینت منتقل شود.

یک روز پیش از این وکیل آقای مرتضوی به خبرگزاری فارس گفته بود او از علی ربیعی، وزیر کار ایران و علیرضا محجوب، نماینده مجلس هم شکایت کرده است.

دلیل این شکایت، اتهاماتی است که این دو نفر درباره سوءاستفاده‌های مالی به آقای مرتضوی نسبت داده اند.

سعید مرتضوی اتهامات سوءاستفاده مالی را رد کرده است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران با انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفت. او در پی اختلاف نظر با علی و صادق لاریجانی، روسای مجلس و قوه قضاییه، فیلمی از گفتگوی فاضل لاریجانی، برادر آنها را با سعید مرتضوی منتشر کرد.

در این فیلم فاضل لاریجانی به سعید مرتضوی پیشنهاد می‌کرد برای رفع موانع معامله با بابک زنجانی، از نفوذ برادران لاریجانی در مجلس و قوه قضائیه استفاده شود.



درباره سعید مرتضوی



نام سعید مرتضوی به عنوان قاضی شعبه ۱۴۱۰ دادگاه کارکنان دولت، معروف به دادگاه مطبوعات در دهه ۷۰ خورشیدی مطرح شد.

سعید مرتضوی در زمانی که قاضی دادگاه مطبوعات بود احکام متعددی برای بازداشت روزنامه‌نگاران و توقیف نشریات صادر کرد.

اما او زمانی مورد توجه رسانه های بین المللی و نهادهای حقوق بشری قرار گرفت که زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی – کانادایی در زندان اوین تهران و در جریان بازجویی توسط آقای مرتضوی به شکل مشکوکی کشته شد و جسد او فوری به خاک سپرده شد.

گزارش های رسمی از "برخورد جسم سخت" با سر خانم کاظمی در زندان اوین حکایت داشت. او به دلیل عکاسی غیرمجاز از بیرون زندان اوین بازداشت شده بود.

در زمان وقوع ماجرای کهریزک، سعید مرتضوی سمت دادستانی تهران را بر عهده داشت. کمیسیون ویژه مجلس مامور رسیدگی به این موضوع، نتیجه گرفت که اعزام بازداشت شدگان اعتراضات پس از انتخابات به کهریزک غیرقانونی و آقای مرتضوی مسئول این اقدام بوده است.

اگرچه آقای مرتضوی این اتهام را مردود دانست، اما بعدا وی از سمت‌های قضایی معلق شد تا آنکه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران او را به سمت رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد و مدتی بعد هم او را به ریاست سازمان تامین اجتماعی رساند.

+8
رأی دهید
-29

dark night - تهران - ایران
سنگ پای قزوین پیش این یارو شرمندست.مردیکهٔ دزد قاتل.
شنبه 7 دي 1392 - 18:39
raha1984 - هامبورگ - المان
میگن یارو روش سنگ پای قزوینه با این یارو میگن !! دست پیش گرفته پس نیوفته !!
شنبه 7 دي 1392 - 18:41
تیتو تیتو - تهران - ایران
واقعا این دیگه از چه نسلی هست مردک ککشم نگزیده بعد این قتل و دزدی که کرده حالا شاکیم هست!
شنبه 7 دي 1392 - 21:50
razmandeh - استکهلم - سوئد
ببین بچه پررو :: با این کارت دیگه واجبی واجب شدی !!!!! منظورم را میفهمی دیگه !!! سعید امامی را که خودت یادته !!!!!!!
یکشنبه 8 دي 1392 - 05:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.