نماینده رهبر در سپاه نماد سبز معترضان ٨٨ را به پشکل شتر عایشه تشبیه کرد
علی سعیدی، نماینده آیتالله علی خامنهای در سپاه، در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه دیروز تهران، ششم دی، رنگ سبز نماد معترضان را به شتر عایشه، همسر پیامبر اسلام، تشبیه کرده است.
به گزارش تسنیم، آقای سعیدی گفته است: "در [جنگ] جمل شتر همسر پیامبر را قداست بخشیدند و بنده در تاریخ طبری دیدم که در آنجا خلقالله پشکل شتر را بر میداشتند و نصف میکردند و میگفتند پشکل شتر مادرمان عایشه بوی مشک میدهد. در اینجا نیز در مسیر ایجاد فتنه رنگ سبز را به عنوان تقدس انتخاب کردند."
او گفته است که اعتراضات سال ٨٨ به جنگ جمل، که پس از قتل خلیفه سوم بین دو گروه از مسلمانان رخ داد، شباهت دارد. جنگ جمل در منابع شیعه یکی از عمدهترین عوامل اختلافات شیعیان با سنیها ذکر شده است.
آقای سعیدی گفته است که در جریان آن جنگ گروهی از یاران پیامبر اسلام در برابر امام اول شیعیان ایستادند و گروهی در کنار او، گروهی سکوت کردند و "یک عده نیز دوبل بازی میکردند و مغازه دو نبش داشتند و با دو طرف کار میکردند."
او گفته است باید چهرههای سیاسی مختلفی را که امروز مشابه این گروهها عمل میکنند، شناخت.
نماز جمعه دیروز تهران در مصلی تهران، در منطقه عباسآباد، برگزار شده است
آقای سعیدی گفته است وقایع سیاسی لایههای مختلفی دارند و باید نسبت به شناخت لایههای "پشت صحنه" هوشیار بود. او گفته است: "روی صحنه لنین و استالین است، اما پشت صحنه مارکس و هگل هستند."
نماینده رهبر ایران در سپاه، میرحسین موسوی و مهدی کروبی را "لایه روی صحنه" اعتراضات ٨٨ نامیده اما درباره "عناصر پشت صحنه" و شروع به فعالیت دوباره آنها هشدار داده است.
'لجاجت و جهالت'
محمد امامی کاشانی، امام جمعه دیروز تهران هم در سخنان خود گفته است که در "سال ۸۸ یک لجاجت و جهالتی در داخل کشور پیش آمد و استکبار جهانی نیز پشت این لجاجت ایستاد."
آقای امامی کاشانی گفته است: "آنان که این بساط را در داخل به پا کرده بودند، به جای اینکه متنبه شوند، به غلط و اشتباه خود ادامه دادند و این یک حرکتی بود برخلاف اصول نظام اسلامی چون دنیای غرب و استکبار سردمدار آن بود."
علی سعیدی هم در سخنان خود با ذکر این که "در سیستم آمریکا هیچ یک از احزاب و کاندیداها و نمایندگان کنگره به ساختار لیبرال دموکراسی حمله نمیکنند،"گفته است در ایران نیز "حمله به ساختار نظام اسلامی و حرکت در جهت براندازی آن هم برابر نرمافزاری که ذات باریتعالی آن را ارائه کرده، قابل قبول نیست."
در روزهای اخیر مقامهای مختلف حکومتی و چهرههای سیاسی محافظهکار به معترضان سال ١٣٨٨ و به ویژه رهبران آنها، میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، حمله کردهاند.
این حملات در آستانه سالگرد تظاهرات اعتراضی در روز عاشورای سال ٨٨ و تظاهراتی که پس از آن در حمایت از حکومت برگزار شد، انجام میگیرند.
اعتراضات روز عاشورا با شعارهای تند علیه حکومت و رهبر ایران همراه بود و در مواردی به درگیری خشونتبار معترضان و پلیس و نیروهای امنیتی منجر شد.
چهرههای مختلف سیاسی در نماز جمعه دیروز حاضر بودند
سرکوب معترضان پس از این تظاهرات شدت گرفت و در روز ٩ دی ٨٨ نیز تظاهراتی در حمایت از حکومت برگزار شد.
هواداران آیتالله خامنهای تاکید دارند که جنبش سبز پس از تظاهرات ٩ دی پایان گرفت. هرچند بیش از یک سال بعد میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای تظاهرات دیگری فراخوان دادند.
اعتراضات ۲۵ بهمن ٨٩ خشم هواداران آیتالله خامنهای را برانگیخت و رهبران جنبش سبز از آن پس در بازداشت خانگی به سر میبرند.