تعطیلی مدارس به ارومیه، اراک و تبریز هم رسید
مدارس ارومیه، اراک و تبریز به علت آلودگی هوا تعطیل شدند. مدارس ابتدایی تهران هم به همین علت تعطیل بودند. در این بین سازمان حفاظت از محیط زیست خواستار واردات "بنزین استاندارد" و استفاده بیشتر از وسایل نقلیه عمومی شده است.
آموزش و پرورش آذربایجان غربی اعلام کرد که مدارس ابتدایی و پیشدبستانی ارومیه به علت آلودگی هوا در روز چهارشنبه (۴ دی/ ۲۵ دسامبر) تعطیل خواهند بود. کمیته مدیریت بحران آذربایجان شرقی نیز به همین علت تصمیم به تعطیلی مدارس پیشدبستانی و دبستانی تبریز در روز چهارشنبه گرفت.
همچنین به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، امیر انصاری، طبق تصمیم کمیته اضطرار در مواقع آلودگی هوا، مدارس مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاههای شهر اراک به دلیل آلودگی هوا تعطیل شدند.
از خردسالان، کهنسالان و افراد مبتلا به بیماریهای ریوی، قلبی و عروقی خواسته شده تا حد امکان از رفت و آمد در محیطهای باز و بیرونی خودداری و در صورت لزوم از ماسکهای استاندارد استفاده کنند.
همچنین از مردم این شهرها خواسته شده تا حد امکان به جای خودروهای شخصی از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
گفته شده که شرایط جوی موجود در تبریز تا روز جمعه و در اراک تا دوشنبه ادامه خواهد داشت.
روز سهشنبه و چهارشنبه (۳ و ۴ دی/ ۲۴ و ۲۵ دسامبر) نیز مدارس ابتدایی تهران و شهر ری به دلیل "هوای بسیار ناسالم" تعطیل اعلام شدند.
۸ میلیارد دلار ضرر به ایران بخاطر آلودگی هوا
امروز چهارشنبه اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی منشا ۹۵ درصد آلودگی هوای ارومیه را ریزگردهای کشور عراق اعلام کرد و تنها ۵ درصد از آلودگی را ناشی از خودروها دانست.
سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری سهشنبه شب شبکه دوم سیما، بیش از هر چیز بر استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای کاهش آلودگی هوا تاکید کرد. او در مورد ضررهای آلودگی هوا در ایران گفت: «بر اساس اعلام بانک جهانی سالانه ۸ میلیارد دلار بابت آلودگی هوا به ایران ضرر وارد میشود.» وی افزود: «اگر همین میزان را سرمایهگذاری کرده بودیم و ناوگان حمل و نقل عمومی را گسترش داده و خودروهای فرسوده را از دور خارج کرده بودیم این میزان آلایندگی نصیب ما نمیشد.»
مه دود، رطوبت، سکون هوا، نشانههای آشکار آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران است
تشویق به استفاده از وسایل نقلیه عمومی
در گفتوگوی سهشنبه شب در شبکه دوم سیما همچنین معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، حجتالله بهروز، بر لزوم خارج شدن خودروهای فرسوده از دور و رسیدگی به وضعیت موتورسیکلتهای تهران تاکید کرد. او خبر داد که «قرار است در سال آینده حداقل ۱۰ هزار خودروی پاک به عنوان تاکسی و ۱۰۰۰ اتوبوس پاک به ناوگان حمل ونقل عمومی شهر تهران اضافه شود».
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور، حمیدرضا صارمی، نیز در این بحث به عوامل دیگری نیز اشاره کرد چون محصور بودن تهران در کوهها و واقع بودن صنایع بزرگ در مناطق غربی تهران، فرهنگ نادرست ساخت و ساز مسکن که باعث ۷ برابر بودن میزان مصرف انرژی کشور در بخش ساختمان نسبت به میانگین جهانی است و تراکم بالای جمعیت شهری و تمرکز ۴۰ درصد آن در ۸ شهر کشور.
حمیدرضا صارمی همچنین تاکید کرد که بایستی مردم را پیش از هر چیز به استفاده از وسایل نقلیه عمومی تشویق کرد.
سازمان محیط زیست: بنزین استاندارد وارد کنید
در این میان سازمان حفاظت از محیط زیست ایران با "بسیار بحرانی" خواندن کیفیت سوخت خودروها در ایران، بر لزوم واردات "بنزین و گازوئیل استاندارد" برای مقابله با آلودگی هوا در ایران، بخصوص در تهران، تاکید کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر در روز سهشنبه (۳ دی/ ۲۴ دسامبر)، سازمان حفاظت از محیط زیست ایران به کاهش عرضه بنزین با استاندارد یورو ۴ و ۵ انتفاد کرده است. این سازمان عدم توزیع بنزین با استاندارد یورو را از مهمترین دلایل آلودگی شدید هوای شهرهای بزرگ ایران دانسته است.
به گفته سعید متصدی، محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان در جلسات بسیاری که با وزارت نفت داشته، موضوع کمیت و کیفیت بنزین تولید داخل را مطرح کرده و خواستار بهبود آن شده است.
پیش از این نیز بارها بحث پایین بودن کیفیت بنزین تولید داخل مطرح بوده است. معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، این بنزین را "بیماریزا" خوانده است.