دیدار هیئت اروپایی با پناهی و ستوده؛ 'قوه قضاییه موافق بود، مجلس مخالف'

کاظم جلالی: به دلیل خلأیی که ما در پارلمان اروپا داریم این پارلمان جولانگاه سازمان منافقین، ضد انقلاب و اپوزیسیون شده است

در پی اعتراض‌هایی که نسبت به دیدار هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا با نسرین ستوده، وکیل و حقوقدان، و جعفر پناهی، فیلمساز، و واکنش هایی که به این دیدار شد، کاظم جلالی، رئیس کمیته روابط پارلمان اروپا در مجلس ایران گفت که مجلس با این دیدار مخالف بوده و این عمل را "مخالف عرف دیپلماتیک" می‌دانسته، اما این دیدار با موافقت محمدجواد لاریجانی، مشاور بین‌الملل رئیس قوه قضاییه صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آقای جلالی گفت که برای سفر این هیئت و بررسی شرط‌های آنها جلسه‌ای با حضور مدیرکل وزارت خارجه، نمایندگان وزارت اطلاعات و دو عضو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس (علاالدین بروجرودی و کاظم جلالی) برگزار شد.

او گفت: "در این جلسه مدیر کل وزارت خارجه گفت که اخیرا سوسیالیست‌های اروپا به ایران آمدند و با دکتر محمدجواد لاریجانی دیدار کردند و خواستار این شدند که در سفر پارلمان اروپا با این دو نفر (آقای پناهی و خانم ستوده) ملاقات کنند و ایشان هم برای ملاقات با آنها موافقت کردند. ما قبل از این مخالفت کردیم و گفتیم که به عنوان مجلس با هر گونه ملاقاتی با کسانی غیر از مسئولین جمهوری اسلامی مخالفیم و دلیلش این است که آنها حرف‌های اپوزیسیون را زیاد شنیده‌اند یک بار هم حرف‌های خود ما را بشنوند."



نسرین ستوده و جعفر پناهی سال گذشته برنده جایزه ساخاروف شدند



"من با آقای محمدجواد لاریجانی تماس گرفتم و از ایشان پرسیدم شما چنین قولی داده‌اید؟ ایشان گفت من قول دادم به این دلیل که این افراد که در کشور جرمی مرتکب شده‌اند، محاکمه شده و مدت مجازاتشان را کشیده‌اند پس ما چه چیزی داریم مخفی کنیم پس اینها با هر کس می‌خواهند ملاقات کنند، ملاقات کنند. مگر در جمهوری اسلامی ایران چیزی برای پنهان کردن داریم. ما به عنوان قوه قضاییه موافق هستیم. ضمنا ایشان گفتند که این افراد آزاد هستند چطور می‌شود که به هیئت اروپایی گفت که با آنها ملاقات نکنند؟ البته آقای لاریجانی گفتند چون آنها مهمان مجلس هستند، هر چه شما نظر بدهید به همان عمل می‌کنیم. من هم تاکید کردم که مجلس با هر ملاقاتی خارج از برنامه مخالف است."

چند روز پیش هیئت پارلمانی اروپا در جریان سفرشان به ایران در جلسه‌ای در سفارت یونان، جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به نسرین ستوده و جعفر پناهی تحویل دادند.

اعطای این جایزه به این دو نفر که در پی انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بازداشت، محکوم، زندانی و ممنوع الکار شدند، با واکنش‌های گسترده چهره های محافظه کار و همچنین مراجع رسمی ایران کلیک رو به رو شد.

از جمله برخی از نمایندگان مجلس این دیدار را "خلاف عرف دیپلماتیک" و وزارت خارجه ایران آن را "مغایر با حسن نیت" بر شمرد و گفت که برخلاف "تذکرات قبلی" انجام گرفته است.


'سه وزیر باید پاسخگو باشند'

جبار کوچکی نژاد، نماینده رشت در مجلس پس از توضیحات آقای جلالی و سخنان علی لاریجانی، رئیس مجلس که کار هیئت اروپایی را "سخیف" توصیف کرد اما گفت که نباید بیش از اندازه به آن دامن زد، گفت که از این توضیحات قانع نشده و به سه وزیر دولت تذکر خواهد داد.

به گفته او وزیران اطلاعات، کشور و امور خارجه باید در مورد دیدار هیئت اروپایی با خانم ستوده و آقای پناهی پاسخگو باشند.

نسرین ستوده و جعفر پناهی سال گذشته برنده جایزه ساخاروف شدند که در آن زمان خانم ستوده دوره محکومیت خود را در زندان می گذراند و آقای پناهی نیز اجازه خروج از ایران را نداشت.



برخی از نمایندگان مجلس عملکرد وزارت خارجه و وزارت اطلاعات را زیر سوال برده‌اند



این جایزه‌ از سوی اتحادیه اروپا به کسانی اهدا می‌شود که اتحادیه اروپا عملکرد آنان را در زمینه دفاع از حقوق بشر ستایش می‌کند.

آقای جلالی گفت که در جلسه ای که پیش از سفر برگزار شده بود: "گفتم اگر آنها ملاقات کنند و جایزه ساخاروف را بدهند چه می‌شود؟ مدیر کل وزارت خارجه گفت: این امکان وجود ندارد زیرا جایزه ساخاروف از سوی رئیس پارلمان اروپا در پارلمان اروپا و با تشریفات خاصی داده شود. لذا به عنوان وزارت خارجه می‌گوییم اینها به هیچ وجه جایزه را نمی‌دهند. من این شبهه را مطرح کردم که با توجه به اینکه آنها آزاد هستند اگر در یک سفارتخانه خارجی ملاقات کنند، چه می‌شود؟ آقای بروجردی مطرح کردند که وزارت اطلاعات تمهیدی کند که این اتفاق نیفتد".

در پی اعطای این جایزه در سفارت یونان وزارت خارجه ایران در اعتراض کاردار این کشور در ایران را کلیک احضار کرد.

تاریا کرونبرگ، رئیس هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا در سفر به ایران چند روز پیش گفت که دیدار با خانم ستوده و آقای پناهی "یکی از برنامه های اصلی" سفر هیئت به ایران بود. او افزود که ملاقات با آنان یک ساعت طول کشید و در این ملاقات، خانم ستوده یک قطعه کاردستی خود شامل طرح هایی از آرم زندان اوین به رنگ های مختلف را به او هدیه داد و از این هدیه ابراز سپاسگزاری کرد.

قرار بود سال گذشته، هیئت اعزامی کمیته روابط با ایران در پارلمان اروپا از ایران دیدن کند اما به دلیل اصرار بر ملاقات با خانم ستوده و آقای پناهی، دولت ایران این برنامه را لغو کرد.

+21
رأی دهید
-2

compatriot - تورنتو - کانادا
بی‌چاره‌های ذلیل. چنان از یه ملاقات به وحشت افتادید که دنبال این می‌گردید که کاسه کوزه‌ها را سر یکی‌ بشکنید. فکر کنم سر جواد لاریجانی و برادرهای دزدش از همه مناسبتر است. این دالتونهای عرب گانگستر! اما جواب من به گوسفندهای هدیه بگیر وقیح مجلس اسلامی اینست که از این دیدار عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید!
یکشنبه 1 دي 1392 - 18:35
کبالت3 - کرج - ایران
فقط قوه قضائیه موافق بوده ؟ پس حسین کیهان .الله کرم . حاج عرضی. احمد خاتمی.علم هدی. جناب دهن گشاد. آقا دوربینی..و....چی اینا بوقن یا هویج؟ کبلائی.
دوشنبه 2 دي 1392 - 08:52
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.