«موز در خطر نابودی است»

طرفداران «موز» باید هر چه زودتر دست به کار شوند و به اندازه کافی میوه مورد علاقه خود را بچشند که موجودی موز دنیا در خطر انقراض قرار گرفته است.
 
به نوشته روزنامه «ایندپندنت»، دانشمندان هشدار داده اند که منابع موز جهان مورد تهاجم بی سابقه آفت و عفونت های قارچی قرار گرفته است، وضعیتی که در صورت تداوم «فاجعه آمیز» خواهد بود.
 
کاستاریکا، به عنوان یکی از بزرگترین تأمین کنندگان موز در جهان، با اعلام «وضعیت اضطراری» جدی بودن این تهدید را تأیید کرد.
 
بنابر این گزارش، صادرات نیم میلیارد دلاری موز کاستاریکا همزمان مورد حمله دو نوع آفت متفاوت قرار گرفته است که حدود ۲۰ درصد از محصول موز این کشور را از بین برده است.
ماگدا گونزالز، مدیر اداره خدمات بهداشت گیاهی وزارت کشاورزی کاستاریکا، گرمایش زمین را عامل اصلی افزایش آفت های اخیر اعلام کرد. این مقام دولتی توضیح داد: «می توانم با اطمینان نزدیک به یقین به شما بگویم که تغییر آب و هوای زمین مُسبب ازدیاد این آفت ها است.»
 
خانم گونزالز در ادامه افزود که با شرایط کنونی کشورش نگران آن است که امکان عمل به تعهدات صادرات موز کاستاریکا وجود نداشته باشد.
 
دانشمندان می گویند احتمال دارد ترکیب قارچ مهلک و نوعی حشره آفت موز به کل آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب سرایت کند، - مناطقی که در مجموع بیش از ۸۰ درصد محصول موز جهان در آنجا تولید می شود.
 
در همین حال، سایت «هافینگتون پُست» از سرایت قارچ «فوزاریوم اُکسیسپوروم» در کشورهای موزامبیک و اُردن خبر داد.
 
به نوشته این سایت دانشمندان نگران آن هستند که با سرایت این قارچ به نواحی بیشتری از جهان، ادامه حیات موز خوراکی - موسوم به موز کَوِندیش - با خطر جدی مواجه شود.
به گفته دانشمندان نگرانی اصلی از جهت آن است که قارچ فوق - که پیش از این تنها در بخش هایی از آسیا و استرالیا یافت می شد - به سراسر جهان سرایت کند و کُلیه منابع موز خوراکی را از بین ببرد.
 
رندی پلوتز، آسیب شناس گیاهی از دانشگاه فلوریدا، با ابراز نگرانی از روند کنونی پخش این قارچ به هافینگتون پست  گفت: «با در نظر گرفتن سرعت سرایت فعلی، تقریباً شکی وجود ندارد که این عفونت به مراکز اصلی محصول موز کَوِندیش خواهد رسید.»
 
به گفته دانشمندان برای انتقال این قارچ تنها یک مشت خاک آلوده لازم است که سراسر یک قاره را آلوده کند.
 
هم اینک کشاورزان در کشور کاستاریکا اجازه یافته اند که برای مبارزه با آفت و قارچ موجود از آفت کُش و عوامل کنترل آفت زیستی استفاده کنند. با این حال، به گفته صاحبنظران، راه حل اصلی یافتن گونه ای جدید از موز خواهد بود که در برابر این نوع آفت ها مقاوم باشد.
 

+20
رأی دهید
-2

juvel - اسلو - نروژ
امان از دست آدمیزاد، طبیعت نازنین رو هم از بین بردیم!!!
شنبه 30 آذر 1392 - 22:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.