وزیر امور خارجه ایران: مذاکرات ژنو را با جدیت دنبال می‌کنیم

وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اعمال تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران گفته که این اقدام «نامناسب» بوده ولی به مخالفان داخلی نیز حمله کرده که گفته‌اند این تحریم‌ها، «مرگ زودرس توافق ژنو» بوده است.

محمد جواد ظریف در یادداشتی در صفحه فیس‌بوک خود که روز یکشنبه، ۲۴ آذر، منتشر شد، گفته که «در چند روز گذشته اقدامات نامناسبی از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفت که ما به شکل مقتضی و با در نظر گرفتن همه جوانب امر به آن پاسخ دادیم. البته برخی دوستان که از ابتدا دل خوشی از برنامه اقدام ژنو نداشتند مرگ زودرس آن را اعلام کرده‌اند که بیشتر بیان خواست تا واقعیت است».

وی افزوده است: «ما با جدیت مذاکرات ژنو را دنبال می‌کنیم و البته در برابر هر اقدام نامناسب و غیرسازنده (حتی اگر نقض توافق هم نباشد) واکنش مناسب، حساب شده، هدفمند و هوشمندانه نشان خواهیم داد».

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۲۱ آذر، نام ۱۴ شرکت و چهار فرد را به فهرست‌ تحریم‌های ایران اضافه کرد.

شرکت‌های ایرانی «عیوض تکنیک»، «اکتشاف و تولید مواد خام هسته‌ای» وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران، «مارو صنعت»، «مواد ترکیبی نوید»، «نگین پرتو خاور»، ایرج محمدی کهورین و محمود محمدی داینی دو مقام ارشد شرکت «نکا نوین»، شرکت «نکا نوین آلیاژ»، «صنایع هوایی قدس» وابسته به سپاه پاسداران و رضا عمیدی مدیر مالی این شرکت، سازمان «صنایع هوایی ایران»، شرکت «فن‌پردازان» و شرکت «ارتباط گسترنوین» از جمله شرکت‌های تحت تحریم آمریکا هستند.

اقدام دولت آمریکا با واکنش تند عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، روبرو شد و آن را «خلاف روح توافق‌نامه ژنو» دانست. اصولگرایان و رسانه‌های تندروی وابسته به آنها نیز به این موضوع واکنش نشان داده و آن را پایان توافق ژنو اعلام کردند.

در همین زمینه، هیات ایرانی مذاکره کننده در وین پنجشنبه شب به گفت‌وگوهای خود با نمایندگان گروه پنج به علاوه یک و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین پایان داد و به تهران بازگشت.

واکنش ایران در حالی صورت گرفت که ماری هرف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز ۲۲ آذر اعلام کرد که «اضافه شدن نام‌هایی تازه به فهرست تحریم‌های ایران، مربوط به تحریم‌هایی می‌شود که پیش از این علیه ایران وضع شده بود و تهران این موضوع را می‌داند».

محمد جواد ظریف در یادداشت فیس‌بوکی خود به طور تلویحی نسبت به ادامه مذاکرات ایران با گروه پنج به علاوه یک ابراز تمایل کرده و در عین حال گفته است که «مذاکره و رسیدن به نتیجه کار دشواری است و حتما فراز و نشیب فراوان دارد. این را هم از روز اول پیش بینی کرده بودیم».

وزیر امور خارجه ایران به مخالفان داخلی هم ایراد گرفته که به گفته وی، «با استفاده از سکوت ضروری ما، مشغول خرده‌گیری از کنار گود هستند».

وی افزوده است: این افراد «حتما می‌دانند که فرمایشات‌شان همگی جواب دارد ولی تیم مذاکره کننده وظیفه مهمتری برای پیگیری منافع ملی دارد و پاسخ عمومی به برخی موارد را فعلا به مصلحت نمی‌داند و آماده است در برابر اتهامات ناروا و غیرمنصفانه به خاطر منافع ملی سکوت کند ولی در زمان مناسب به همه ایرادها و ابهامات پاسخ خواهیم داد».

بر اساس توافق ژنو که ۲۴ نوامبر- سوم آذر، به امضای وزیران امور خارجه شش کشور آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایران رسید، تهران توافق کرد که بخشی از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل هفت میلیارد دلار از پول بلوکه شده‌اش را طی شش ماه پس بگیرد و در این دوره نیز تحریم‌های جدیدی علیه تهران وضع نشود.

+53
رأی دهید
-12

ari jojeh - تهران - ایران
ناچارید که مذاکره کنید، ناچار، میفهمی؟ یک مشت ملت ایران را هالو گیر آورده‌ای نه؟ پولهای مملکت را خورده اید و زده اید به جیب، حالا نگران هستید که اگر اوضاع بد شد اقلا پولهایتان تو بانک‌های خارج بلوکه نشود، فقط نگران این هستید و بس، چهارصد هواپیما هم میخواهید سفارش بدهید نه برای مردم، فقط برای روز فرار.
یکشنبه 24 آذر 1392 - 13:03
ari jojeh - تهران - ایران
ناچارید که مذاکره کنید، ناچار، میفهمی؟ یک مشت ملت ایران را هالو گیر آورده‌ای نه؟ پولهای مملکت را خورده اید و زده اید به جیب، حالا نگران هستید که اگر اوضاع بد شد اقلا پولهایتان تو بانک‌های خارج بلوکه نشود، فقط نگران این هستید و بس، چهارصد هواپیما هم میخواهید سفارش بدهید نه برای مردم، فقط برای روز فرار.
یکشنبه 24 آذر 1392 - 13:03
Nikta - تبریز - ایران
. منافع ملی یا منافع حکومت؟؟؟؟؟ آیا با دادن امتیازات بیشتربرای حفظ منافع شخصی (حکومت) نه ملت مذاکرات را ادامه میدهید؟ مانند آزادی اشخاص وابسته به حکومت که در زندان های امریکا و دیگر کشور ها به خاطر خرید های تسلیحاتی غیر قانونی با حکم های سنگین به زندان افتاده اند یا کلا فقط حفظ این حکومت ننگین که جز بدبختی برای ایران و ملت ایران چیز دیگری در این ٣٤ سال نداشته . و یا مذاکرات را ادامه میدهید تا به رنج و درد زندگی مردم در سراسر شهر های جنوبی, شمالی, شرقی, غربی و مرکزی ایران پایان دهید؟؟؟؟؟ و آیا این مذاکرات حفظ تمامیت ارضی کشور را با وجود عملکرد و سیاست های غلط و نادرست این حکومت خودکامه بی تدبیر طی ٣٤ سال چه در داخل کشور و چه نسبت به دیگر کشور ها به میز معامله نکشانده است؟ آقای ظریف لطفآ به این سوالات جواب دهید.ما نیازی به شنیدن قصه ی سفر های شما نداریم. بگویید به ملت, ایران چه امتیازاتی را بدست آورده است؟ .
یکشنبه 24 آذر 1392 - 16:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.