توصیه به گردشگران خارجی در ایران: قرص ضد ادرار مصرف کنید

مهدی حجت، قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری امروز دوشنبه ۱۸ آذرماه در یک نشست خبری اعلام کرد: "به گردشگران خارجی که به ایران وارد می‌شوند، می‌گویند که در سفر بین شهرهای ایران قرص 'ضد ادرار' مصرف کنید تا مجبور نشوید از سرویس‌های بهداشتی بین راهی استفاده کنید."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آقای حجت در نخستین کنفرانس خبری خود با اشاره به کم بودن تعداد گردشگران خارجی در ایران گفت: "به دولت اعلام کرده‌ام که اگر قرار است از محل صنعت گردشگری پول در آوریم و شغل ایجاد کنیم، نیاز داریم که فقط نوک دماغ‌مان را نبینیم؛ چند سال باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم تا پس از مدتی، جواب این سرمایه‌گذاری را ببینیم."

انتقادهای زیادی در مورد کمبود امکانات رفاهی در جاده های ایران و به ویژه پاکیزه نبودن توالت های عمومی در این کشور مطرح می شود.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت که معرفی نادرست آثار تاریخی در موزه‌های کشور هم عامل دیگری برای پایین آمدن تعداد گردشگران فرهنگی در ایران شده است.

براساس آماری که محمد علی نجفی، رئیس سازمان میراث فرهنگی ارائه کرده است، مجموع درآمد ایران از گردشگری در سال گذشته حدود دو میلیارد دلار تخمین زد می‌شود و "هدف این است که این رقم به ده میلیارد دلار برسد."

بحث کم بودن تعداد گردشگر خارجی با توجه به تاریخ و آثار فرهنگی که در سراسر ایران پراکنده است، مسئله‌ای است که کارشناسان بارها در مورد آن اظهار نظر کرده‌اند.

اردشیر اروجی، کارشناس گردشگری در شهریورماه سالجاری به خبرگزاری مهر گفت که هرچند آمار گردشگران ورودی توسط مسئولان گردشگری حدود ۳ میلیون اعلام شده ولی آمار گردشگران ورودی سازماندهی شده از طریق تورهای گردشگری که نقش اقتصادی موثری در صنعت گردشگری دارند حدود ۱۲۰ هزارنفر اعلام شده است که با خوشبینی می توان این رقم را حدود یک میلیون نفر گردشگر ورودی برآورد کرد و این رقم حدود یک دهم درصد تعداد گردشگران جهانی را شامل می‌شود.

آقای اروجی همچنین گفت: "۹ درصد تولید ناخالص ملی دنیا مربوط به صنعت گردشگری است، از هر ۱۱ شغل یک شغل مرتبط با این صنعت است و شش درصد از صادرات جهانی در کشورهای در حال توسعه نیز مرتبط با صنعت گردشگری است، اما در ایران درآمد ناشی از گردشگری ورودی حدود ۱۰ درصد از ارزش صادرات خدمات کشور را شامل می شود که بیش از ۳۰ درصد نسبت به شاخص متوسط جهانی پایین تر است."

به گفته دست اندرکاران، نبود امکانات و آموزش برای صنعت گردشگری مسئله‌‌ای است که باید به آن پیش از هر چیز رسیدگی شود، سال گذشته یک عضو انجمن جامعه تورگردان‌های ایران با تاکید بر کمبود امکانات برای گردشگری در ایران اعلام کرد: "امکانات کشور پاسخگو نیست. تمام هتل‌های ۴ و ۵ ستاره را رزرو کرده‌ایم و همچنین تعداد راهنماهای تور که به زبان‌های مختلف تسلط داشته باشند، کفایت نمی‌کند."

+77
رأی دهید
-0

ققنوس - تهران - ایران
تو هیچ کجای دنیا پیدا نمی‌کنید فرود گاهشون بدون توالت فرنگی‌ باشه بغیر از ایران که همش توالت ایرانیه، تازه اونم بصورت کاملا کثیف مثل رستورانهای بین راهی‌. اسمشم گذاشتن فرودگاه بین المللی امام خمینی
دوشنبه 18 آذر 1392 - 21:42
دارالمجانین - تهران - ایران
گوشت خر توی رستورانای بین راهی چی. مسئولان محترم برادران شما رو به هر چی میپرستین یه کاری کنین به حال آبروی نداشتمون التماس میکنم
دوشنبه 18 آذر 1392 - 22:11
perser68 - فلوریدا - امریکا
تعجبم کی‌ به ایران سفر میکنه؟اون مدتی‌ که اونجا میمونه چه‌ها که نمیبینه!نسیب نکنه!توالت سر راهی‌ تازه یه چشمه از اون دریای بیکرانه!
دوشنبه 18 آذر 1392 - 23:01
sascha - سن هوزه - امريكا
قبل از اینکه بیایم آمریکا فکر می‌کردم اینجا دستشویها برق میزنن ولی‌ قربون دستشوئی‌های بین راهی‌ ایران .. به نظر من بهداشت تو ایران بیشتر رعایت می‌شه فقط اسمش بد در رفته
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 04:07
smart292 - ونکوور - کانادا
تازه صبحانه معلوم نیست کله پاچه است یا کله الاغ است سیراب و شیردون هم که دیگه معلومه ، برای همین است که توالت‌ها به این روز افتاده تازه اگر بیرون هم میخواهی کارت انجام بدهی کسان دیگر از تو زرنگ تر بودند که اصلا جای راه رفتن نیست و پر از مگس ، خلاصه کلام آدم را یاد هندوستان میندازد خیلی خوب میشد خامنه‌ای یک قدم هم آنجا میگذاشت او هر کجا پاشو گذاشته برای اثر پایش مقبره ساختند .
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 03:51
ali-dk - لونگبو - دانمارک
perser68 - فلوریدا - امریکا ; نکنه شما تخمت از آمریکاست که این ز‌ر را می‌زنید.
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 07:43
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
والا ما که خودمون ایران بودیم جرات دستشویی بین راه رو نداشتیم..... حق می دم
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 10:48
a.ahooraei - کلن - آلمان
واقعاً غیر قابل تحمل است که بخوای توی دستشویی های ایران حتی چند لحظه تنفس بکنی. من که تر جیح میدادم توی دشت و بیابون برم اما پا توی دستشویی های بین راهی و یا حتی رستوران ها نگذارم .این فرهنگ کیلویی پیاز خوردن را کی میخوان ترک بکنن و توی دستشویی یه ذره صاف و مستقیم بشینن را هم باید یاد داد.
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 11:27
azadeh11 - آمستردام - هلند
خدا کنه یک خبرنگار از اینها راجع توالت سر راه سوال کنه. تا شاید این‌ها توالت تو راهی‌ را درست کنن. البته یکی‌ از بدبختیها اینه که بری بیرون و بخواهی یک دستشویی بری.
‌سه شنبه 19 آذر 1392 - 13:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.