بیلبورد خبرساز شهرداری تهران برای افزایش زاد و ولد
پارسینه : ساعاتی است که شهر مزین به یک طرح عجیب شده است. طرحی که از نظر طراحان آن مدتها کار کارشناسی روی آن انجام شده است تا بتواند مفهوم نیاز جامعه به فرزندآوری هرچه شدیدتر و تقاضای اینکه فرزند بیشتر به دنیا بیاورید را برای مردمان شهر تبیین کند.
طرحی که در همان ساعات ابتدایی اجرا در بیلبوردهای پایتخت، اعتراض وسیع و گسترده ی بانوان را برانگیخت و سیل اعتراضات و انتقادات بسیاری از شهروندان را در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به نمایش گزارد و توقع پاسخگویی شهردار قالیباف، شورای شهر، نهادهای نظارتی و کلیه ارگانها و نهادهایی که در جریان طراحی و اجرای این طرح فاجعه بار بوده اند را ایجاد کرده و به طور خاص جامعه بانوان کشور را چشم انتظار پاسخ مسولان محترم گذارده است.
وارد جزییات و نظرات کارشناسان و هشدارهای تخصصی در خصوص تشویق به افزایش جمعیت در شرایط فعلی نمی شویم. فقط نگاهی ساده و آرام به این تصاویر طراحی شده می کنیم و آنرا با شما به اشتراک می گذاریم تا شاید جواب آنچه ما در این طرح نیافتیم توسط شما یافته شود.
سوالاتی از قبیل اینکه، طبق تعالیم دینی و عرف اجتماع ما زن، مادر و بنیاد خانواده که همیشه از حرمت و جایگاه خاصی در نهاد خانواده برخوردار بوده در این تصاویر کجاست؟ نسبت جمعیتی جنسیت موجود در این طرحها به چه روی و با چه توجیهی با اکثریت فرزند پسر تعبیه شده است؟ حتی در دوچرخه ای که تک فرزند است، آن یک فرزند، فرزند پسر است!!!
. نیز تنها فرزند دختر خانواده (البته اگر همسر جوان و هم سن و سال برخی فرزندان مرد و زوجه ی ازدواج مجدد مرد خانواده نبوده باشد و یکی از اهداف کارشناسی شده ی این طرح، تشویق به ازدواج مجدد در راستای کمک به اجرای هرچه بهتر افزایش جمعیت، نبوده باشد!) چرا در آخرین جایگاه و پشت سر تمامی پسران خانواده قرار گرفته است؟
و هزار و یک سوال دیگر که در پس این صفحه ی به اصطلاح کارشناسی شده ای نهفته است که تازه قرار است بر دیوارهای اتوبوسهای روان شهر، پل ها و معابر دیگر نیز توسعه یابد.
نگاه جنسیتی، نگاه بر اساس تحلیل های مردانه و تزریق تعالیم این چنینی بر بیلبوردهای رفیع شهر، اگرچه که محل تامل دارد و جدای از اینکه در شهری در حال اتفاق است که نماینده ی نمایش فرهنگ ایرانی اسلامی ما به سفرای سایر کشورها (که در پایتخت مستقرند)ست و موجبات حواشی بین المللی را با اقدامی ناسنجیده در زمینه حقوق زنان، فراهم می آورد، لیکن پاسخگویی مقامات مسول را می طلبد تا ذهن کلیه شهروندان را در این زمینه روشن نمایند و ضمن تسریع در جمع آوری این طرح سراسر توهین و تحقیر، با ارائه توضیح کافی در این زمینه به شهروندان زن، بخاطر این اتفاق تلخ بزرگ بر دیوارهای شهر عذرخواهی نمایند که بی شک این حداقل اتفاقی است که در برابر اتفاقی که روی داده، لازم است انجام شود.
ضمن اینکه از سرکار خانم مولاوردی، معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری نیز به عنوان حقوقدان، و یک شهروند زن که در پایتخت، زندگی می کنند و شاهد این رخداد عجیب هستند توقع رسیدگی به اموری از این دست و نظارت هرچه دقیق تر بر ترویج تفکرات عجیب این چنینی در منظر عام و تا بدین حد علنی را ایجاد کرده است و شاید این ضرورت احساس شود که در دستورالعملی، کلیه موازین لازم به رعایت در خصوص حقوق مسلم شهروندی زنان جامعه کاملا تبیین و ابلاغ گردد و دستور به رعایت و جلوگیری از هرگونه تخطی در این زمینه به طور جدی پیگیری گردد.