سود سفارش اف۳۵ کشورهای خلیج فارس٬ پنتاگون را «شگفت زده کرد»

اف۳۵ لایتنیگ ۲، جنگنده فوق‌پیشرفته آمریکا، گران‌ترین برنامه نظامی پنتاگون عنوان شده است.

یک مقام عالی دفاعی ایالات متحده به خبرگزاری رویترز گفته است، سفارش‌های دریافتی از کشورهای خلیج فارس برای خرید جنگنده‌های فوق پیشرفته اف۳۵، چنان پرسود است که واشینگتن در فکر است تا زدوتر از آنچه برنامه‌ریزی شده بود، آنها را به این مشتریان تحویل دهد.

در گزارش روز شانزدهم آذر ماه خبرگزاری رویترز، از قول این مقام بلندپایه آمریکا آمده است پنتاگون، وزرات دفاع دولت آمریکا، به این نتیجه رسیده است که «سود سرشاری» در سفارش‌های دریافتی از کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد.

این مقام ارشد دولت می‌گوید: «می‌دانیم که به زودی با این پرسش روبه‌رو خواهیم شد؛ ولی این پرسش زودتر از آنچه فکر می‌کردیم پیش آمده و باید برایش پاسخی پیدا کنیم.»

منظور از پرسشی که برای دولت مطرح شده، تحویل سلاح‌های فوق‌پیشرفته‌‌ای مانند جنگنده‌های اف۳۵ و زمان تحویل آن به کشورهای خلیج فارس است.

کشورهای سفارش‌دهنده البته هم‌پیمانان مهم ایالات متحده در منطقه‌اند، اما واشینگتن بنا را بر این گذاشته بود که اف۳۵‌هایی رل که آنها می‌خواهند، پنج سال پس از تحویل سفارش‌های اسرائیل در سال ۲۰۱۶، یعنی عملا پس از سال ۲۰۲۰ تحویل دهد.

اما «عمق سودی ناشی از سفارش‌ها»، آن هم برای گران‌ترین برنامه نظامی پنتاگون، به قول این مقام وزارت دفاع، برای برخی در دولت آن کشور «شگفتی‌آور» است. همین نیز موضوع «زمان تحویل» آنها را «زودتر» از آنچه پیش‌بینی شده بود، مطرح کرده است.



کلاه‌خود طراحی شده برای اف۳۵


لاک‌هید مارتین، سازنده اف۳۵، با سفارش‌های عمده‌ای در آسیا روبه‌روست؛ علاوه بر کشورهای حاشیه خلیج فارس، مانند امارات متحده عربی، ژاپن و اسرائیل نیز شماری از این جنگنده‌ها را سفارش داده‌اند. کره جنوبی نیز علاقه خود را به خرید آن نشان داده است.

لاک‌هید مارتین، از آغاز پروژه بسیار گران‌بهایش، باید تعدادی از آنها را برای هشت کشوری که به این شرکت آمریکایی برای ساخت اف۳۵ کمک کرده‌اند، کنار می‌گذاشت؛ کانادا، بریتانیا، استرالیا، نروژ، ایتالیا، ترکیه، دانمارک و هلند.

صحبت‌ها در مورد فروش این جنگنده‌ها به کشورهایی مانند امارات متحده عربی و دیگر هم‌پیمانان ایالات متحده، در نمایشگاه هوایی دبی در ماه گذشته میلادی مطرح شد. رویترز می‌گوید در آن زمان مشتریان بالقوه، مشغول سبک‌سنگین کردن این بودند که جنگنده‌های موجود را بخرند یا منتظر ساخت اف۳۵‌های رادارگریز شوند.

اف۳۵ خود سه مدل دارد و ساخت و تحویل آن به مشتریان تا کنون چندین بار عقب افتاده است.

ای پروژه عظیم، نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار خرج برداشته است و بهای آن نیز ۷۰ درصد از قیمت اولیه پیشی گرفته است. اما اکنون مقام‌های آمریکایی می‌گویند که ساخت آن با پیشرفت روبه‌روست.

پیش از این گزارش‌هایی در مورد مشکلاتی که در ساخت این هواپیمای فوق‌پیشرفته به‌وجود آمده، منتشر شده بود.

لاک‌هید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ (به اختصار اف۳۵) جنگنده‌ای عمودپرواز و رادارگریز است که قرار است از سال ۲۰۱۶ به کار گرفته شود.

اف۳۵ لایتنینگ ۲، به‌طور اصولی برای انجام عملیات «هوا به زمین» طرح‌ریزی شده و در دست تکمیل است. این جنگنده تک‌سرنشین و صاحب یک موتور است. بسته به موتوری که بر آن قرار می‌گیرد می‌تواند تا نزدیک به دو هزار کیلومتر بر ساعت سرعت گیرد.

سه مدل این هواپیما یکی برای نیروی هوایی ساخته شده که نشست و برخاست آن به شکل عادی انجام می‌شود، دیگری برای تفنگداران دریایی‌ست که قابلیت نشست و برخاست کوتاه دارد و سومی نیز از جمله دارای بالی بلندتر از مدل اول و توانایی فرود سریع‌تر است.

+50
رأی دهید
-22

Cyrusiii - لیدز - انگلستان
آخه چجوری؟ . خرج ساختش را که میدونند چقدره، قیمت فروشش را هم که میدونند، کجاش شگفتی داره؟ . شاید از تعداد تقاضا‌ها برا خرید شگفت زده شده یارو نه مقدار سود!
یکشنبه 17 آذر 1392 - 03:40
dkdk - اسلیس - دانمارک
این عربهای بدبخت از ترس ایرانیان آریایی دلاور میخواهند حسابی خودشان را از لحاظ نظامی قوی کنند.اما آنها ابله و ترسو و نادانند.گردن کلفت عربها یعنی‌ صدام که تا دندان مجهز بود به ایرانیان با غیرت و وطن پرست که نصف جنگ افزار صدام را هم نداشتند مثل سگ ترسیده و جنگ را باختند.یادمه که داشتیم بصره را هم میگرفتیم.پس آی‌ اعراب بدابید که در مقابل ایرانی تنها ‌یک موجود بدبخت ناتوانید و اشتباه نکنید قدرت ایران در جنگ افزارش نیستِ در غیرت و مردانگی ملتش است.پس بترسید از غیور مردان و شیر زنان ایرانی.
یکشنبه 17 آذر 1392 - 04:42
siavash2a - تهران - ایران
فکر نکنم سرعتش به هواپیمای رادار گریزی که احمدی نژاد رو نمایی کرد برسه البته تو زمین
یکشنبه 17 آذر 1392 - 06:47
acemeace - کلن - آلمان
به جهالت عده ای باید خندید که آمریکا از آن سود می بره. جریان ساخت تجهیزات نظامی مثل ساخت ویروس و آنتی ویروسیه که معمولا هر دو توسط یک شخص یا گروه صورت می گیره. آشکارا آمریکا سلاحی رو به کسی نمی ده که خودش رو تضعیف کنه و همچنین پس از خرید این سلاح توسط همه هیچ کسی برتری نظامی نسبت به سایرین نداره. فقط جیب سازنده اش پر پول می شه. غیر فعال سازی این سلاحها هم به صورت سری در اختیار آمریکا قرار داره تا در صورتی که بخواهند علیه خودش و یا منافعش به کار برده بشن تبدیل به یه آهن پاره بی استفاده بشن :-)
یکشنبه 17 آذر 1392 - 08:12
Cyrusiii - لیدز - انگلستان
siavash2a - تهران - ایران...هنر رادار گریزی به سرعت نیست آقای طعنه زن. اون هواپیما ربطی‌ به احمدی‌نژاد نداره، متخصصان ایرانی‌ ساختند، حالا وقتی‌ چند ماه دیگه عملیات تاکسی و تسلیحاتش را تست کردند، رو سیاهیش مال انهایه که تبلیغات منفی‌ بر علیه فرزندان باهوش ایران زمین میکنند.
یکشنبه 17 آذر 1392 - 12:56
danial nabi - استكهلم - سوئد
عرب جماعت که عقل درست و حسابی‌ ندارند. آنها پولشون را میخواهند در قبال آهن پاره. اگر این عربها عقل داشتند ثروتشان را به پای این ه...زاده‌ها‌ نمیریختند.
یکشنبه 17 آذر 1392 - 14:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.