لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا

لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا

نلسون ماندلا، اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی، رهبر جنبش ضد آپارتاید و برنده جایزه صلح نوبل پس از ماهها بیماری، در سن ۹۵ سالگی در خانه‌اش در شهر ژوهانسبورگ درگذشت.

شبکه تلویزیون دولتی مصر اعلام کرده که این کشور به دلیل مرگ ماندلا سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.


لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا
محل دفن نلسون ماندلا:




باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا برای شرکت در مراسم یادبود رسمی نلسون ماندلا به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد اما هنوز اطلاعیه رسمی در این زمینه منتشر نشده است. انتظار می‌رود تعداد زیادی از رهبران دنیا در این مراسم شرکت کنند.

جیکوب زوما: مراسم بزرگداشت رسمی ماندلا روز سه‌شنبه 10 دسامبر (19 آذر) در شهر ژوهانسبورگ برگزار می‌شود.


جیکوب زوما، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: مراسم تشییع و تدفین نلسون ماندلا روز یکشنبه، 15 دسامبر (24 آذر) برگزار می‌شود.


حمیدرضا در صفحه فیس‌بوک بی‌بی‌سی فارسی: این یک درس است برای همه رهبران کشورها که می‌توانند مانند ماندلا باشند و مرگشان چنین باعزت باشد و همه از او به احترام یاد کنند و نکته جالب اینجاست که ایشان گویا هیچ دشمنی نداشته و همه دشمنانش هم تبدیل به دوستانش شده بودند.


بخشی از بیانیه پاپ فرانسیس:من دعا می‌کنم تا الگوی رئیس جمهور فقید، الهام‌بخش تمامی نسل‌های مردم آفریقای جنوبی شود تا عدالت و نیکی را سرمشق آرمان‌های سیاسی‌شان قرار دهند.


 در توئیتر: ماندلا بیست و هفت سال زندان را تحمل کرد تا در کشورش یک نظام مردم سالار پایه‌گذاری گردد.

در حالیکه در اکثر کشورهای جهان، به خصوص در قاره آفریقا، درگذشت نلسون ماندلا در صدر اخبار قرار گرفته، رادیو و تلویزیون دولتی زیمبابوه این خبر را پس از گزارش درگذشت یک مقام دولتی آن کشور پخش کرد. ماندلا از منتقدان علنی نقض حقوق بشر در زیمبابوه بود و در سال 2007 از رابرت موگابه، رئیس جمهوری آن کشور خواست از مقام خود کناره گیری کند.


بخشی از پیام علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران: مرحوم نلسون ماندلا در سراسر طول زندگی خود مبارزه و مخالفت با تبعیض نژادی و آپارتاید را به منظور ریشه‌کنی و نفی این دستاورد استعمار، اصل و مبنا قرار داد که از این منظر برای جهانیان شناخته شده است. او نماد قیام‌های ضد نژادپرستی بود و اقدامات وی آموزه‌ها و الگویی برای همه آزادیخواهان و آزاداندیشان است.


احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران: ما آزادگی و تلاش برای نجات مردم را از ظلم پاس می‌داریم و به مردم آفریقای جنوبی می‌گوییم که تداوم فرهنگ ستم‌ستیزی راه نلسون ماندلا بوده است.


دالای لاما، رهبر بودائیان تبت: او مردی شجاع و پایبند به اصول بود با صداقتی تردیدناپذیر. او یک انسان بزرگ بود... من برای او دعا می‌کنم و از صمیم قلب به اعضای خانواده‌اش و تمام مردم آفریقای جنوبی  تسلیت می‌گویم.

لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا



مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا، در بیانیه‌ای، ماندلا را به خاطر "روحیه مداراگری و آشتی جویی" او ستود و گفت که "آموزه ماندلا عظیم‌تر از مرگ است." پرچم اتحادیه اروپا به نشانه سوگواری بر فراز ساختمان‌های این اتحادیه در سراسر جهان به حالت نیمه افراشته در آمده است.


مرگ نلسون ماندلا نشست دو روزه سران کشورهای آفریقایی را که در حال حاضر در پاریس در جریان است، تحت الشعاع قرار داده است. این نشست با هدف بحث و مذاکره درباره برقراری صلح و امنیت در قاره آفریقا برگزار شده است.


بخشی از بیانیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل: نلسون ماندلا یکی از بزرگ‌ترین شخصیت‌های زمان ما بود. او پدر ملتش بود، مردی صاحب بینش و جنگجوی آزادی که خشونت را نفی می‌کرد.


به گزارش خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان، حامد کرزی ضمن تسلیت به "خانواده ماندلا، مردم آفریقای جنوبی و تمام مردم آزاد اندیش جهان" گفته است که "نلسون ماندلا رهبر عادل جهان بود که در مقابل استعمار و آپارتاید و برای برابری و عدالت و حقوق برابر انسان ها مبارزه کرد و الهام بخش دیگر مردم جهان نیز بود."


حامدکرزی رئیس جمهوری افغانستان با ابراز تاسف از مرگ ماندلا، آن را برای مردم آفریقایی جنوبی و تمام بشریت ضایعه‌ای بزرگ دانست.


به گزارش خبرگزاری مهر، احمد مسجد جامعی، رئیس شورای شهر تهران، ماندلا را "یک مصلح جهانی" دانسته و گفته است  وی "دارای شخصیت بی‌نظیری بود و ما نیز در شورای شهر تهران تلاش می کنیم میدان یا خیابانی را به نام ایشان نامگذاری کنیم."


لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا
کامرون در سفارت آفریقای جنوبی



دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، دفتر یادبود درگذشت ماندلا در سفارتخانه آفریقای جنوبی در لندن را امضا کرد و ضمن ستایش از مبارزه او برای آزادی و علیه تبعیض، گفت که با مرگ ماندلا "بارقه ای از نور از جهان ما رخت بربسته است."


روزنامه ایل‌جورناله ایتالیا به دلیل چاپ تیتر اشتباه برای مطلبی به مناسبت مرگ نلسون ماندلا، عذرخواهی کرده است. این روزنامه در عنوان این مطلب، از ماندلا به عنوان "پدر آپارتاید" نام برده بود.


مجالس دوگانه پارلمان هند در اقدامی کم سابقه در مورد یک رهبر خارجی، جلسه روز جمعه خود را به احترام درگذشت نلسون ماندلا تعطیل کردند. دولت هند هم به همین مناسبت، پنج روز عزای عمومی اعلام کرده و پرچم این کشور تا روز سه شنبه به حالت نیمه افراشته خواهد بود. مهاتما گاندی، رهبر نهضت استقلال هند، سالها در آفریقای جنوبی سکونت داشت و از فعالان حقوق مدنی آن سرزمین بود.

 


محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران در پیامی به مناسبت مرگ نلسون ماندلا: "ماندلا نمی‌میرد و نام او الهام‌بخش همه کسانی است که زندگی را برای همگان شاداب و پرامید می‌خواهند. او زنده است تا آنگاه که انسان هست و برای آزادی و سربلندی تلاش می‌کند."


وزارت خارجه بریتانیا در بخشنامه خود به سازمان های دولتی خواسته است  در سوگ رئیس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی پرچم‌های ملی بریتانیا بر فراز کلیه ساختمان‌ها و مراکز دولتی، از ساعت 8 بامداد تا 8 شامگاه روز جمعه به حالت نیمه افراشته درآید.

 


وزارت خارجه بریتانیا با صدور بخشنامه ای، رسما نسبت به نلسون ماندلا ادای احترام کرده است.


امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، در پیام تسلیت خود به رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، در سوگ ماندلا گفته است: "نام این شخصیت بزرگ عصر ما، دهه‌ها نماد آزادی برای جهانیان بوده است. روحیه تزلزل ناپذیر او که محبس رژیم آپارتاید و فشار روانی غیرانسانی آن را در هم نشکست، برای همیشه نمونه‌ای مثل زدنی از اراده استوار مردی مبارز، شریف و آزادیخواه باقی خواهد ماند."


قرار است مراسم یادبود ماندلا روز دوشنبه در استادیوم اف‌ان‌بی ژوهانسبورگ، با گنجایش نود هزار نفر، برگزار شود. از روز سه شنبه، جنازه رئیس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی برای ادای احترام همگانی در مکانی در پرتوریا، پایتخت، قرار خواهد گرفت و یک هفته بعد، به کیپ شرقی انتقال خواهد یافت. مراسم رسمی تشییع و تدفین نلسون ماندلا روز ١٤ دسامبر در روستای کونو برگزار می شود. دوره کودکی ماندلا در این روستا سپری شد.


به مناسبت درگذشت ماندلا، مراکز دولتی در آفریقای جنوبی و سفارتخانه های آنش کشور در سراسر جهان دفاتر یادبودی را برای ابراز همدردی و امضای مراجعان گشوده اند.


رئیس جمهوری روسیه در پیام تسلیت خود افزوده است: "ماندلا با گذر از آزمونی دشوار، تا به آخر به آرمان‌های انسانگرایانه و عدالت محور خود وفادار ماند و بدینگونه، فصلی از تاریخ آفریقا، که با غلبه بر آپارتاید و برپایی آفریقای جنوبی دموکراتیک آغاز شده بود، با نام نلسون ماندلا همراه است."

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گفته است "نلسون ماندلا یکی از بزرگترین سیاستمداران عصر حاضر بود و هرگز به اعتقاداتش پشت نکرد."


الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، ضمن ابراز تاثر عمیق از درگذشت ماندلا، گفته است که "او تلاشگری خستگی ناپذیر برای پیشبرد منافع کشورش بود و میراث برجای مانده از او، صلحی است که امروزه در آفریقای جنوبی مشاهده می کنیم." ماندلا از معدود شخصیت های غیربریتانیایی بود که نشان مهم شایستگی را از ملکه بریتانیا دریافت کرد.


مانموهان سینگ، نخست وزیر هند، در سوگ ماندلا گفته است: "بزرگی از تبار مردمان درگذشت. مرگ ماندلا به همان اندازه آفریقای جنوبی، برای هند ضایعه ای دردناک است. او همفکر راستین گاندی بود."


حسن روحانی در بخش دیگری از پیام تسلیت خود گفته است: "امروز ما نه فقط شاهد نتایج سیاست‌های خردمندانه او در یکدلی نژادها و یکرنگی رنگ‌های مختلف در تلاش برای ساختن آفریقای جنوبی هستیم، بلکه آثار گرانسنگ این زندگی پرامید و نشاط را در کل قاره افریقا برای کسب آزادی و برابری و زدودن آثار شوم به جا مانده از دوران استعمار و استثمار و دمیدن تدبیر در حیات مردم می توان نظاره کرد."


رئیس جمهوری ایران در ادامه پیام خود، از ماندلا با عنوان شخصیتی ممتاز یاد کرده که "با پیوند اخلاق و سیاست، شیرینی بخشش در عین فراموش نکردن را حتی به زندانبانان و به بند‌کشندگان خود چشانید و از خود خاطره کم‌نظیری برای جهان بشریت به جا گذاشت. شگفتی زندگی او در آن بود که می‌دانست چگونه زندگی کند."

حسن روحانی در آغاز این پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت ماندلا گفته است: "نلسون ماندلا به آزادی و برابری انسان‌ها نه تنها در کشورش آفریقای جنوبی، بلکه در پهنه جهان، باور شک ناپذیری داشت و در این باور راستین هیچگاه به خود تردید راه نداد. او در این راه پر فراز و نشیب و سراسر رنج، با تحمل آوارگی، دوری از خانه و خانواده و زندان‌های طویل المدت "راه طولانی آزادی" را شکوهمندانه معنا بخشید."


حسن روحانی در پیام تسلیت به رئیس جمهوری آفریقای جنوبی گفته است: "سوگمندانه فقدان این شخصیت بزرگ جهانی را به جنابعالی، خانواده ایشان و ملت بزرگ آفریقای جنوبی تسلیت می گویم و برای آن فقید آرامش ابدی مسئلت دارم."


سراسقف دزموند توتو، از رهبران مبارزه با آپارتاید در آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل در واکنش به درگذشت ماندلا گفت: "بیایید به خاطر موهبت آفریقای جنوبی متحد سپاسگزاری کنیم؛ پروردگارا، از تو به خاطر موهبت مادیبا (ماندلا) سپاسگزاریم. او به ما نشان داد چگونه ملتی می توانیم باشیم، بگذار ملتی باشیم که او می خواست."


آنگ سان سوچی، رهبر جنبش دموکراسی در برمه (میانمار)، با ابراز تاثر از درگذشت ماندلا، او را  انسانی بزرگ توصیف کرد.


نلسون ماندلا، اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی، رهبر جنبش ضد آپارتاید و برنده جایزه صلح نوبل در سن ۹۵ سالگی در منزلش در شهر ژوهانسبورگ درگذشت. واکنش های جهانی ادامه دارد. با پوشش لحظه به لحظه بی بی سی فارسی همراه باشید.


دالایی لاما، رهبر معنوی تبتی ها نیز با صدور بیانیه ای تاسف عمیق خود از درگذشت ماندلا را اعلام کرده و گفته است که دنیا "رهبر بزرگی" را از دست داده است.


محمد جواد ظریف، اولین مقام ارشد جمهوری اسلامی است که در اینترنت به فوت ماندلا واکنش نشان داده.


محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در توییتر به زبان انگلیسی به درگذشت نلسون ماندلا واکنش نشان داده. به گفته آقای ظریف، ماندلا با شجاعت و شفقت اش به بشریت الهام بخشید.


دولت فرانسه نیز اعلام کرده است که پرچم ها را به احترام درگذشت نلسون ماندلا به حالت نیمه افراشته درمی آورد.


شی جین پینگ، رئیس‌ جمهوری چین، نیز طی پیامی مرگ ماندلا را به خانواده او تسلیت گفت.


لحظه به لحظه با واکنش ها به مرگ ماندلا
ادای احترام امروز شورای امنیت به نلسون ماندلا، یک دقیقه سکوت پس از اعلام خبر درگذشت در صحن شورا




در تانزانیا به مناسبت درگذشت نلسون ماندلا سه روز عزای عمومی اعلام شده. رئیس جمهوری تانزانیا می گوید دنیا یک قهرمان قرن بیستم و بیست و یکم را از دست داده است.


کاخ سفید می گوید باراک اوباما با جیکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی تماس تلفنی داشته است. جو بایدن، معاون اوباما هم درگذشت ماندلا را تسلیت گفته است.


اوباما: ما احتمالا دیگر شاهد ظهور افرادی مثل ماندلا نخواهیم بود


شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل: دنیا رهبر بزرگی را از دست داده که مسیر تاریخ را تغییر داد.


پرچم‌ها در آمریکا و بریتانیا به حالت نیمه افراشته درآمده. اعضای شورای امنیت به احترام نلسون ماندلا در جلسه پنجشنبه خود یک دقیقه سکوت کردند. شورای امنیت چهار سال پیش ۱۸ ژوئیه - روز تولد ماندلا - را روز بین المللی نلسون ماندلا اعلام کرد.




دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل، جان کی، نخست وزیر نیوزلند و سپ بلا‌تر، رئیس فیفا نیز از چهره‌هایی هستند که با صدور بیانیه به تمجید و ادای احترام به نلسون ماندلا پرداخته‌اند

 

نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا: مادیبا (ماندلا) تا ابد زنده خواهی بود

کلینت ایستوود، ستاره هالیوود: امکان ندارد که بتوان تاثیر نلسون ماندلا بر آفریقای جنوبی و دنیا را به طور خلاصه بیان کرد.... آنچه او در زندگی تجربه کرد و دستاورد‌هایش هرگز فراموش نخواهد شد


محمد علی کلی، اسطوره بوکس آمریکا و جهان : من از فوت ماندلا عمیقا ناراحت شده ام. زندگی ماندلا پر از هدف و امید بود، امید برای خودش، کشورش و دنیا.


ربکا کبسی خبرنگار بخش جهانی بی‌بی سی در کیپ تاون می‌گوید با وجود آنکه مردم آفریقای جنوبی به خوبی می‌دانستند که حال آقای ماندلا وخیم است، اعلام خبر فوت او یک حالت شوک عمیق در مردم ایجاد کرده است. پلیس انتظار دارد که جمعیت عظیمی در برابر ساختمان شهرداری جمع شود. این ساختمان محل اولین سخنرانی ماندلا پس از آزادی از حبس در سال ۱۹۹۰ میلادی بود.


نور حسین، ملکه سابق اردن در توییتر خود برای ماندلا طلب آمرزش کرده


 واکنش های جهانی به درگذشت نلسون ماندلا ادامه دارد. کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد طی بیانیه ای گفته که دنیا رهبر بزرگی را از دست داده است.




اوباما: نلسون ماندلا با وقاری مثال زدنی و اراده ای فولادین و با فدا کردن آزادی خودش برای آزادی دیگران، آفریقای جنوبی را دگرگون کرد و همه ما را تکان داد. سفر او در طول زندگی از حبس تا رسیدن به ریاست جمهوری در برگیرنده این وعده بود که انسان ها و کشورها می توانند بهتر شوند.

دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا: امروز چراغی درخشان در جهان از تابیدن بازایستاد.


بیل کلینتون:  "امروز جهان یکی از مهمترین رهبران خود و یکی از بهترین انسان هایش را از دست داد. هیلاری و چلسی و من یک دوست واقعی را از دست داده ایم."

"نام او در تاریخ به عنوان قهرمان حیثیت انسانی و آزادی، قهرمان صلح و آشتی جویی ثبت خواهد شد. او را به عنوان مردی بی اندازه با متانت و شفقت به یاد خواهیم آورد، کسی که برای او رهایی کینه و در آغوش گرفتن مخالفان نه یک استراتژی سیاسی بلکه راه و رسم زندگی کردن بود... به خاطر او ما در جهان بهتری زندگی می کنیم. او نشانمان داد که در بخشایش حس رهایی هست، که قلبی گشاده بهتر از ذهنی بسته است، و اینکه پیروزی های واقعی زندگی را باید با دیگران شریک شد."


بان کی مون دبیرکل سازمان ملل: ماندلا را غول عدالت خواند و گفت: "هیچ کس به اندازه او در عصر ما برای پیشبرد ارزش ها و آمال های سازمان ملل کار نکرد."

"او زندگی اش را صرف خدمت به مردمش و بشریت کرد و این کار را با فداکاری زیاد انجام داد. موضع گیری اصولی او و نیروی اخلاقی که زیربنای این موضع گیری بود نقش اساسی در برچیدن آپارتاید داشت."


اوباما: ما یکی از بانفوذترین، شجاع ترین و خوب ترین انسان هایی که می توان همزمان با آنها در زمین زیست را از دست داده ایم. او دیگر متلق به ما نیست. متعلق به قرن هاست.


واکنش اوباما به فوت ماندلا: دستاورد او بیش از چیزی بود که می شود از هر انسانی انتظار داشت.



جورج دبیلو بوش: پرزیدنت ماندلا یکی از بزرگترین نیروهای آزادی و برابری در زمانه ما بود. او جور زمانه را با وقار و در آرامش تحمل کرد، و جهان ما به خاطر سرمشق او جای بهتری است. فقدان این مرد نیک احساس خواهد شد اما آثار خدمات او همچنان احساس خواهد شد.


 جیمی کارتر: مردم آفریقای جنوبی و هواداران حقوق بشر در سراسر جهان یک رهبر بزرگ را از دست داده اند. عشق او به آزادی و عدالت باعث ایجاد امیدی تازه برای نسل ها سرکوب شده در سراسر جهان شد و به خاطر او بود که آفریقای جنوبی امروز یکی از دموکراسی های ممتاز جهان است.


نلسون ماندلا، رییس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی، رهبر جنبش علیه آپارتاید و برنده جایزه صلح نوبل در سن ۹۵ سالگی درگذشت. با پوشش لحظه به لحظه واکنش ها به درگذشت ماندلا با ما همراه باشید.

+68
رأی دهید
-0

mountainman - استکهلم - سوئد
همه ی دنیا ماندلا رو با احترام یاد میکنه به جز شما . اخه یعنی چی مرگ ماندلا؟ کلمه ای محترمانه تر پیدا نشد؟
جمعه 15 آذر 1392 - 12:29
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
احمدی نژاد کی می خواد بره دختر ماندلا رو بقل کنه؟؟؟؟
جمعه 15 آذر 1392 - 13:00
Amoo Ashkan - لوکزامبورگ - لوکزامبورگ
هزاران خمینی و خامنه‌ای به اندازهٔ تار موی این مرد هم ارزش ندارن ، ‌ای کاش بجای خمینی‌ها و خامنه‌ای‌ها افرادی مثل ماندلا به دنیا میومدن
جمعه 15 آذر 1392 - 15:28
motalleb - یوتبوری - سوئد
ای کاش میشد تشیع جنازه خمینی را با تشیع جنازه پدر آزادی نلسون ماندلا مقایسه کرد و نتیجه گرفت که کدام یک از دو رهبر برای مملکت خود و دنیا افتخار آفرین بودند.حتی مقایسه شخصیتی تشیع کنندگان نیز قابل توجه خواهد بود.................جالب اینکه اصلا نکته مشترکی بین ایندو نیست ....
جمعه 15 آذر 1392 - 19:12
pro Love - تهران - ایران
بزرگ مرد مردان...
شنبه 16 آذر 1392 - 00:42
sepherdad - سیدنی - استرالیا
من نمیدونم که ماندلا کی‌ بود!! اما اگر اون کشور که این توش مبارزه می‌کرد ایشون رو اعدام کرده بود و یه جای خاکش کرده بودن الان هیچ کسی‌ ایشون رو نمیشناخت!!?/، چرا ماندلا یکلمه از ماندن معدنچیهای آفریقایی که کشتار شدن همین چند سال پیش حرفی‌ نزد?? یا توی تهران هیچ نگفت!!??، بوی انگلیس میاد دوباره!!
شنبه 16 آذر 1392 - 03:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.