درگذشت کاظم معتمد‌نژاد٬ پدر علم ارتباطات ایران

کاظم معتمد‌نژاد٬ پدر علم ارتباطات ایران و از بنیانگذاران رشته ارتباطات و روزنامه‌نگاری در ایران٬ روز پنجشنبه٬ ۱۴ آذرماه٬ دراثر بیماری در تهران درگذشت. او هنگام فوت ۷۹ سال داشت.

آقای معتمدنژاد متولد  سال ۱۳۱۳ در بیرجند بود و مدرک کارشناسی خود را سال ۱۳۳۶ از دانشگاه تهران در رشته قضایی دریافت کرد.

پس از آن وی با دریافت بورسیه٬ به فرانسه رفت و سال ۱۲۳۲ موفق به دریافت دکترای علوم سیاسی از دانشگاه پاریس و همچنین دکترای تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم خبری این دانشگاه شد. او همچنین سال ۱۳۴۲ دیپلم عالی تدریس روزنامه‌نگاری را از مرکز بین‌المللی تعلیمات عالی روزنامه‌نگاری دانشگاه استراسبورگ فرانسه دریافت کرد.

کاظم معتمدنژاد از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ عضو هیئت تحریریه و مدیر بخش اخبار و مقالات خارجی روزنامه کیهان بود. آقای معتمدنژاد همچنین در دوره‌های مختلف دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران٬ رئیس و استاد دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی و استاد گروه علوم ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی بود.

تدریس به عنوان استاد مهمان در دانشگاه‌های فرانسه و مدیریت تحقیقات دانشگاه پاریس نیز در کارنامه حرفه‌ای آقای معتمدنژاد به چشم می‌خورد.

برخی از مناصب حقوقی او نیز عبارتند از وکیل پایه یک دادگستر و  مشاور حقوق اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور.

این پیشکسوت علوم ارتباطات در ایران همچنین عضو موسس از جمله موسسه دوره عالی روزنامه نگاری دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی٬ بخش ارتباطات بین‌المللی «انجمن بین‌المللی تحقیق در ارتباط جمعی و دوره کارشناسی ارشد و دکتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی بود.

آقای معتمدنژاد سال تحصیلی ۷۳-۷۴ به عنوان استاد نمونه دانشگاه‌های ایران معرفی شد. او تا هنگام بازنشستگی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی باقی ماند.

از او همچنین چندین کتاب و ده‌ها مقاله به جا مانده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران٬ ایسنا٬ مراسم تشییع پیکر کاظم معتمدنژاد روز شنبه٬ ۱۶ آذرماه٬ ساعت ۹ صبح از مقابل دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود.

+36
رأی دهید
-3

samsam.aus - سیدنی - استرالیا
ﻣﺮﺩ ﺑﺰﺭﮔﻮاﺭ,ﺩﺭ ﺁﺭاﻣﺶ ﺑﺨﻮاﺏ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻗﻠﺐ اﻳﺮاﻧﻴﺎﻥ ﺟﺎﻱ ﺩاﺭﻱ..))::::
جمعه 15 آذر 1392 - 01:05
mahshahr - ونکوور - کانادا
چرا علم هیچوقت مادر نداره
جمعه 15 آذر 1392 - 05:32
cornermentol - مالمو - سوید
آخه تا کی باید ما مرده پرست باشیم و زنده به گور.بیچاره تا زنده بود کسی نمیشناختش حالا که مرده ،پدر شدن به چه دردش میخوره. راستی چرا آخوندها قبل از اینکه بمیرند ملقب به حجت الاسلام و ایت اللله و ... میشوند و کلی هم نون این القاب را میخورند ، ولی اهل علم و هنر تا نمیرند لقب پدر ارتباطات ، پدر شعر نو ، پدر فیزیک و ... بهشون نمیدند؟
جمعه 15 آذر 1392 - 14:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.