خالکوبی، سولاریوم، کاشت مو و داروی لاغری ممنوع میشوند
بازار لوازم و وسایل آرایشی که بیش از دو میلیارد دلار ارزش دارد تقریبا بدون نظارت مانده
در جلسه شورایعالی سلامت خدمات آرایشی مثل برنزه کردن و خالکوبی و کاشت مو و ناخن، داروها و روشها لاغری و چاقی، افزایش قد و بدنسازی، استخرها و مراکز تفریحی که مجوز وزارت بهداشت نداشته باشند ممنوع خواهند شد.
به نوشته روزنامه تهران امروز علاوه بر موارد فوق، سلامت شیر و روغن، مواد ضدعفونیکننده آب و محیط، سمپاشی، غذاهای آماده مثل سوسیس و کالباس همگی زیر نظارت قرار میگیرند و در صورتی که فاقد مجوز باشند جلوی فعالیت یا فروش آنها گرفته میشود.
فرهنگ سازی برای پرهیز از قلیان و سیگار و مواد مخدر نیز در دستور کار این جلسه است.
ریاست شورای عالی سلامت که این ماه برگزار می شود با رئیسجمهور است و وزیر بهداشت دبیر شوراست. پانزده وزیر و روسای سازمانهایی مثل صداوسیما نیز در این شورا شرکت دارند.
دبیرخانه سیاستگذاری سلامت برای این جلسه فعالیتها و کالاهایی را که برای سلامت و بهداشت عمومی مسئلهساز شدهاند شناسایی کرده و قرار است برای نظارت و کنترل آنها تصمیمگیری شود.
یکی از مهمترین حوزهها، مواد و خدمات آرایشی و بهداشتی هستند که بازار آنها روز به روز بیشتر گسترش پیدا میکند اما نظارت اندک، سیل کالاهای قاچاق و تقلبی و افراد فاقد صلاحیت سلامت مردم را به خطر میاندازند.
مهندس سیدرضا غلامی معاونت مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت به روزنامه تهران امروز گفته استفاده از سولاریوم غیرقانونی است. وزارت بهداشت هیچگونه مجوزی برای استفاده از این دستگاههادر مراکز عمومی صادر نکرده است.
به گفته آقای غلامی "دستگاههای لاغری که به صورت ورزشی باشد مشکلی ندارد" اما دستگاههایی که ورزشی نیستند، قطعا به بدن صدمه خواهند رساند و مورد تایید وزارت بهداشت نیستند.
به گفته مسئولان بسیاری از لوازم آرایشی که در ایران به فروش می روند استاندارد نیستند و با اینکه بانوان ایرانی در استفاده از این مواد و وسایل در دنیا کم رقیب هستند اما گفته می شود ۸۰ تا ۹۰ درصد این کالاها بصورت قاچاق وارد کشور می شوند و سلامت آنها به هیچ وجه مشخص نیست.
حدود سه هفته پیش دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت تبلیغات ماهواره، باشگاههای بدنسازی و آرایشگاههای زنانه را سه ضلع مثلث مرگ لقب داد.
به گفته دکتر سیاری در برخی آرایشگاهها و سالنهای بدنسازی ترکیبات آمفتامین (شیشه) بعنوان داروی لاغری، زیبایی اندام و داروی انرژیزا به فروش میرسد در بعضی شبکه های ماهواره ای تبلیغ آن پخش میشود.
سیامک مره صدق عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به روزنامه تهران امروز گفته: "تعداد داروهای لاغری و چاقی دارای مجوز وزارت بهداشت از انگشتان یک دست کمتر است. متاسفانه انبوه و اکثر قریب به اتفاق این داروها که از طریق شبکههای ماهوارهای تبلیغ میشوند فاقد مجوز هستند و در داروخانهها عرضه نمیشوند."
"مسئله اصلی ما در مورد داروهای چاقی و لاغری در داروخانهها نیست بلکه فروش از طریق تلفن است. مدتی نیروی انتظامی در این راستا همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشت و به محض اعلام شماره تلفنها در ماهوارهها آن را قطع میکرد. ولی مدتی است که این همکاری کمرنگ شده است."
به گفته آقای مره صدق "بالای ۹۰ درصد مراکزی که اقدام به خالکوبی میکنند، مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند و مکانهای مناسبی برای انتقال بیماریهای ایدز و هپاتیت شدهاند."
کمتر از یک ماه پیش سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا اعلام کرد در حال بررسی ممنوعیت استفاده از چربیهای ترانس در مواد خوراکی است چون "دیگر یک ماده غذایی ایمن حساب نمی شوند."
این سازمان که مسئول نظارت بر بهداشت غذا و دارو در ایالات متحده است گفت چربیهای ترانس که به عنوان روغنهای هیدروژنه نیز شناخته میشوند، "دیگر یک ماده غذایی ایمن محسوب نمیشوند."
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به تهران امروز گفت: "در حال حاضر روغنهای مصرف خانگی کشور با ترانس ۵ تولید میشود."
اما "در جلسهای که کمیسیون بهداشت مجلس با سازمان استاندارد و رئیس سازمان غذا و دارو داشت قرار بر این شد که این ترانس به ۲ و در نهایت به صفر برسد."
در جلسه شورایعالی سلامت علاوه بر فست فودها بویژه سوسیس و کالباس، استفاده بی رویه از آمپول و خوراکهای هورمونی و کودهای شیمیایی در دامپروری و کشاورزی که باعث افزایش موارد سرطان شده، استفاده از مواد ضدعفونی غیرمجاز در برخی استخرها که سبب بیماریهای پوستی شده نیز در دستور کار این جلسه قرار دارند.