حملات اصولگرایان به گزارش صد روزه دولت روحانی: «سیاهنمایی بود»
ارائه گزارش حسن روحانی از عملکرد صد روزه دولت یازدهم مورد انتقاد اصولگرایان قرار گرفته و همزمان نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران گفته است که ما نباید اجازه میدادیم در دولت دهم بیتالمال حیف و میل و خزانه خالی شود.
حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، شامگاه سهشنبه، پنجم آذر، در گفتوگوی زنده با تلویزیون دولتی ایران گزارشی را درباره میراثی که از دولت محمود احمدینژاد در هشت سال گذشته به او رسیده است، همراه با عملکرد دولت خود در حوزههای اقتصادی و سیاست خارجی ارائه کرد.
در حالی که انتشار این گزارش با استقبال بسیاری از شخصیتها و رسانههای اصلاحطلب روبهرو شده و آن را «کیفرخواستی» علیه دولت پیشین دانستهاند، اصولگرایان به انتقاد از آن پرداخته و این گزارش را «نقد دولت گذشته» و نه بازگو کردن عملکرد دولت حسن روحانی دانستهاند.
در همین زمینه، روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، فعالیت میکند در عنوان برجسته شماره روز پنجشنبه، هفتم آذر، خود تیتر زده است که «دولت در زنگ حساب، انشاء خواند».
این روزنامه در «خبر ویژه» خود نیز گزارش رییس جمهوری ایران را به «تبلیغات پیش از انتخابات» تشبیه کرده و گفته که «سه چهارم زمان مصاحبه به تخطئه یکطرفه و بدون اما و اگر و استثنای دولت قبلی گذشت... و اگر قرار بود درباره دولت سابق سیاهنمایی محض انجام شود، آیا غیر از همین مصاحبه یکطرفه چیز دیگری هم از آب در میآمد؟»
مهرداد بذرپاش، نماینده مجلس نیز که در دولتهای محمود احمدینژاد سمتهای مختلفی داشته است، همین موضع کیهان را تکرار کرده و گفته است: «دولت محترم به این باور برسد که انتخابات تمام شده است و اکنون دولت جمهوری اسلامی ایران مطرح است».
وی به خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، گفته که «قرار بود آقای رییسجمهور با این سابقه اجرایی زیاد و تیم باتجربه، گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه خود را میداد، ولی جز سیاهنمایی که نسبت به کل نظام بود کار دیگری انجام نشد».
علیرضا زاکانی، نماینده مجلس و از منتقدان دولت روحانی، نیز گزارش رییس جمهوری ایران را «غیر واقعبینانه» خوانده و به خبرگزاری مهر گفته است: «این سنت بدی است که هر کسی مسئول میشود توانمندیهای دولت قبلی را نادیده میگیرد و فقط به نکات منفی دولتهای گذشته اشاره میکند».
همچنین حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، به خبرگزاری تسنیم گفته که «متاسفانه در گزارش ۱۰۰ روزه، فرافکنی و انتقاد از دولت گذشته صورت گرفت. ضمن اینکه معتقدیم بهتر بود در حال حاضر آمارهایی ارائه میشد که باعث سوءاستفاده دشمنان علیه کشور نشود».
وی به طور تلویحی از دولت محمود احمدینژاد حمایت کرده و ضمن «بیانصافی» خواندن انتقاد «مدام از عملکرد دولت گذشته» گفته که «دولت نهم و دهم در تحریمهای بینالمللی فلجکنندهای قرار داشتند».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که محمود احمدینژاد در سالهای ریاست جمهوری خود همواره قطعنامههای تحریمی سازمان ملل را «کاغذ پاره» خوانده بود و آنها را «بیارزش» میدانست. منتقدان دولتهای نهم و دهم نیز آن را متهم میکردند که به رغم درآمدهای بالای نفتی، کشور را بیشتر به واردات وابسته کرده و از سوی دیگر، بدهی عظیمی را به بار آورده است.
در همین زمینه علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، روز چهارشنبه، ششم آذر گفت: «ما نباید اجازه میدادیم در دولت دهم بیتالمال حیف و میل و خزانه خالی شود و یا نباید آخرین ریالها را هزینه میکردیم».
به گزارش ایرنا، وی همچنین افزود: «ما نباید قولهای بیش از ظرفیتهای موجود به مردم میدادیم و انتظارات آنها را بالا میبردیم».
حسن روحانی در گزارش عملکرد صد روزه دولت خود اشاره کرده که دولتهای محمود احمدینژاد در هشت سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی و ۱۵۰ میلیارد دلار درآمد غیرنفتی داشته است، ولی با این حال بدهکارترین دولت نیز بوده است.
بر اساس گزارش وی، «بدهی دولت به سیستم بانکی (بانک مرکزی و بانکها) حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان است که معادل سه برابر این رقم در سال ۱۳۸۴ است. در کنار بدهی به سیستم بانکی، برآوردهای اولیه نشان میدهد که بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی، بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان است».
وی همچنین میزان تعهدات دولت بابت طرحهای نیمه تمام را «۳۰۰ هزار میلیارد تومان» اعلام کرد.
آقای روحانی در گزارش خود گفته بود که «حجم نقدینگی از حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۳ به ۴۷۳ هزار میلیارد تومان در خرداد ماه سال ۱۳۹۲ رسیده که نشانگر حدود هفت برابر شدن آن طی این دوره است».