تجمع کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به بازداشت چهار همکار
خبرگزاری ایلنا گزارش داد که صدها کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان با ارسال طوماری به مجلس خواستار آزادی چهار کارگر بازداشت شده این واحد تولیدی شدند که برای آنها به اتهام اخلال در نظم، قرار بازداشت دو ماهه صادر شده است.
جواد لطفی، عباس حقیقی، کیومرث رحیمی و احمد صابری با ادامه اعتراض های صنفی ۱۵۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل، توسط کسانی که ایلنا، ماموران نهادهای نظارتی نامید، در بامداد پنجشنبه گذشته بازداشت شده بودند.
این بازداشتها در شرایطی صورت گرفت که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، ۱۷ روز قبل از آن با تأکید بر اینکه «برخورد راه مناسبی با تجمع های کارگری نیست» گفته بود: «حرفهای معترضین در تجمعات کارگری در کنار سخنان صاحبان صنایع باید شنیده شود.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران کارخانه پلی اکریل به تلاش کارفرما برای جداسازی شرکتهای زیر مجموعه معترضند و می گویند: با واگذاری این شرکتها، قرارداد کاری به زیان آنها تغییر میکند.
این کارگران همچنین بر اساس فیلمهایی که در شبکه اجتماعی یوتیوب قرار گرفته است، خواستار استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی این کارخانه، تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی هستند که به دلیل فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شدهاند.
این در حالی بود که به گزارش خبرگزاری مهر، کریم فروزان، مدیرعامل کارخانه پلی اکریل روز ۱۳ آبان گفت: «هیچ یک از خواستههای اعلام شده از سوی کارگران اعتصاب کننده پلی اکریل قانونی نیست و مافیای واردکنندههای کالاهای چینی با استفاده از ظرفیت کارگران کارخانه این اعتصابها را مدیریت میکنند.»
مدیر عامل کارخانه پلی اکریل همچنین اشاره کرد که برخی به گفته او، از بیرون میخواهند با وارد کردن فشار تولید داخل را فلج کنند.
همزمان، محسن نیرومند، معاون روابط کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان، به خبرگزاری مهر گفت که خواسته کارگران در مورد برکناری مدیر عامل کارخانه، به روش اعتصاب، قانونی نیست.
این مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هشدار داد که در کشور ایران قانون حاکم است و کارگران نمیتوانند به گفته او، با اعتصاب و تجمع و قانونشکنی کاری از پیش ببرند.
این اتهامها در حالی به کارگران پلی اکریل وارد شد که به گزارش خبرگزاری ایلنا، از هشتم آبان سال جاری تاکنون چرخ تولید در این واحد تولیدی به خاطر اعتراضهای صنفی و نوبتی ۱۵۰۰ کارگر آن نخوابیده است.
در همین ارتباط، به نوشته ایلنا، شش روز پس از بازداشت چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان، حدود یک صد تن از کارگران این کارخانه صبح روز سهشنبه به منظور آنچه «نشان دادن حسن نیت به مسئولان» عنوان شد، تجمع اعتراضی خود را به داخل مسجد کارخانه بردند و خواستار آزادی همکاران بازداشتیشان و تحقق خواستههای صنفی خود شدند.
به نوشته ایلنا، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: «آزادی کارگران بازداشت شده به معنی چشمپوشی معترضان از پیگیری خواستههای صنفیشان نیست و با آزادی آنان، نحوه اعتراضهای صنفی به حالت سابق، یعنی برگزاری اجتماع آرام در محوطه کارخانه و هنگام تغییر شیفت کاری بدون ایجاد خلل در روند تولید، باز خواهد گشت.»
در عین حال، بر اساس آخرین گزارش ایلنا، ۴۰۰ تن از کارگران این کارخانه با امضا طوماری خواستار توجه نمایندگان مجلس به مشکلات صنفیشان شدند.
در این نامه، با اشاره به بازداشت چهار کارگر پلی اکریل، از نمایندگان مجلس پرسیده شده است: «آیا وقت آن نیست که به وضعیت کارگران این مجموعه رسیدگی شود؟»
در همین حال، چهار تشکل کارگری خواستار آزادی کارگران بازداشتی پلی اکریل اصفهان شدند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک و کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری همچنین از مطالبات صنفی ۱۵۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل حمایت کردند.