هشدار وزارت خارجه آمریکا در مورد سفر ایرانیان دارای تابعیت دوگانه به ایران

دیدار ظریف و کری نخستین تماس مقامات ارشد دو کشور پس از سه دهه بود

آمریکا به شهروندان این کشور در مورد سفر به ایران هشدار داده است.

اداره امور کنسولی وزارت خارجه ایالات متحده با انتشار اطلاعیه‌ای به شهروندان آن کشور هشدار داده است تا قبل از سفر به ایران "مخاطرات سفر به ایران را با دقت مورد ارزیابی قرار دهند."

این اطلاعیه به خصوص گفته است که افراد دارای تابعیت دوگانه ایرانی - آمریکایی "ممکن است در خروج از ایران با مشکلاتی مواجه شوند" و به شهروندان آمریکایی توصیه کرده است تا تحولات و اخبار رسانه‌ای در مورد ایران را دنبال کنند.

اداره امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا یادآور شده است که اطلاعیه جدید حاوی همان هشداری است که روز ۲۴ ماه مه سال جاری، حدود هفت ماه پیش، در مورد سفر به ایران صادر شده بود و تغییری در شرایط صورت نگرفته است.

این اطلاعیه می افزاید که در ایران، "برخی عناصر همچنان نسبت به ایالات متحده خصومت دارند" و در نتیجه، شهروندان آمریکایی ممکن است در صورت سفر یا هنگام اقامت در ایران، در معرض ارعاب یا بازداشت قرار گیرند.

ورارت خارجه آمریکا تاکید دارد که "از سال ۲۰۰۹ تا کنون، مقامات ایران مانع از خروج تعدادی از شهروندان ایرانی - آمریکایی از جمله روزنامه نگاران و دانشگاهیانی شده اند که به دلایل شخصی یا حرفه‌ای به ایران سفر کرده بودند؛ همچنین، مقامات ایرانی به طور غیرعادلانه شهروندان آمریکایی را با ایراد اتهامات مختلف از جمله جاسوسی و تهدید امنیت ملی کشورشان بازداشت یا زندانی کرده‌اند."




روابط دیپلماتیک آمریکا و ایران کوتاه مدتی پس از گروگانگیری سفارت آمریکا قطع شد



در ادامه این اطلاعیه از شهروندان ایرانی تبار آمریکا خواسته شده است تا قبل از سفر به ایران "در نظر بگیرند که ممکن است مقامات ایرانی آنان را هدف قرار دهند" و در صورت زندانی شدن در ایران، دولت آن کشور به بخش حافظ منافع آمریکا در تهران اجازه دسترسی به آنان را نمی دهد زیرا آنان را اتباع ایرانی می داند هر چند همین وضعیت در مورد آمریکاییان تک تابعیتی هم مصداق دارد.

وزارت خارجه آمریکا با اظهار اینکه "دولت ایران به سرکوب" برخی اقلیت‌های دینی و قومی مانند مسیحیان، بهائیان، کردها، آذری ها و سایرین ادامه می دهد، گفته است که مناطقی از ایران از جمله در بلوچستان در نزدیک مرز با افغانستان و پاکستان، مناطق کردنشین شمال غرب ایران و مناطق نزدیک مرز عراق برای شهروندان آمریکایی ناامن است و همچنین، مسلمانانی که به ادیان دیگر گرویده اند و فعالان و مبلغان مذاهب غیر از اسلام در معرض بازداشت و آزار قرار دارند.

در این اطلاعیه تاکید شده است که دولت ایالات متحده دارای سفارتخانه در تهران نیست و نمی تواند از اتباع خود حمایت کنسولی به عمل آورد و بخش حافظ منافع این کشور در سفارت سوئیس هم فقط قادر به ارائه خدمات محدودی است.

رابطه دیپلماتیک آمریکا و ایران کوتاه مدتی پس از انقلاب و چند ماه بعد از گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی در تهران قطع شد و تا ملاقات وزیران خارجه دو کشور در ماه سپتامبر گذشته، تماس رسمی در سطوح مقامات بالاتر دو کشور صورت نگرفته بود. برخی منابع ملاقات وزیران خارجه دو کشور را نشانه تمایل دوجانبه برای بهبود روابط یا دست کم کاهش تنش دوجانبه تعبیر کرده‌اند.

+75
رأی دهید
-14

سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
تا زمانی که این وحشی ها و جلادان بر ایران حاکم هستند هیچ خارجی نمیتواند با خیال راحت به ایران رفت و آمد کنه من سالهای زیادی هست که علی رغم عشق فراوان به وطنم از کشورم ناچارا دور هستم و بالاجبار و فقط برای این که پاسپورت ننگین اخوندا رو نداشته باشم تابعیت یک کشور دیگر را اخذ کرده ام
جمعه 1 آذر 1392 - 17:28
elief - ایذه - ایران
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی+++
جمعه 1 آذر 1392 - 18:43
iSam - لندن - انگلستان
احتمالا مسأله حمله داره نمایی میشه. خدا به حال ملت بیچاره به خیر کنه و این شیادان اسلامی را زودتر به جهنم بفرسته قبل از اینکه بخوان بلایی جبران ناپذیر بر سر مملکت بیاورند، کما اینکه الآن هم همین کار را کرده اند.
جمعه 1 آذر 1392 - 22:12
mamaly_amir - بندرعباس - ایران
خداوندا قسم به عظمت و بزرگیت و بزرگی کهکشانت شر این حکومت فاسد و دزد را از سر مردم ایران کم بفرما . آمین
شنبه 2 آذر 1392 - 08:11
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.