دولت روحانی، پیرترین دولت جمهوری اسلامی ایران لقب گرفت

محمود گودرزی ۵۸ ساله، به عنوان وزیر ورزش و جوانان دولت یازدهم از مجلس رای اعتماد گرفت تا هم کابینه دولت پس از چهار ماه تکمیل شود و هم رکورد پیرترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی به دولت حسن روحانی برسد.
 
خبرگزاری فارس، گزارشی را منتشر کرده که نشان می‌دهد میانگین سنی کابینه دولت یازدهم، ۵۷ سال است. این میانگین سنی ۱۶ سال بیشتر از میانگین سنی دولت نخست هاشمی رفسنجانی، ۱۳ سال بیشتر از میانگین دولت دوم او، ۱۲ سال بیشتر از اولین دولت به ریاست سیدمحمد خاتمی و ۱۰ سال بیشتر از دولت دوم او است.
 
این گزارش می‌افزاید که بر خلاف یک باور عمومی، کابینه اول محمود احمدی‌نژاد که «جوان‌گرایی» یکی از اصلی‌ترین شعارهایش بود، با  رشد دو ساله در میانگین سنی نسبت به دولت دوم خاتمی و با متوسط ۴۹ سال آغاز به کار کرد.

میانگین سنی اعضای کابینه در دولت دوم احمدی‌نژاد نیز با یک سال رشد به ۵۰ سال رسید.
 
خبرگزاری فارس با انتشار این آمار، نوشته است که پیری دولت حسن روحانی، قدرت اجرایی آن را به صورت طبیعی با مشکلاتی همراه خواهد کرد.
 
اما جمشید اسدی، استاد دانشگاه در پاریس به رادیو فردا می‌گوید که «با فاکتور سن نمی‌توان درباره عملکرد نهایی یک دولت قضاوت کرد.»
 
به گفته آقای اسدی، علیرغم آنکه جوان‌گرایی در بسیاری از زمینه‌ها مثبت قلمداد می‌شود اما تیم کنونی آقای روحانی با سابقه‌ای که دارد و با تعامل با جامعه جهانی، توان خدمت بیشتری به ایران دارد تا تیم جوان اما آتش‌افروز آقای احمدی‌نژاد.
 
جمشید اسدی می‌گوید: «دولت آقای احمدی‌نژاد همان‌طور که خودش می‌گفت گسستی بود با همه دولت‌های قبل از آن. از همین رو او به دنبال وزیران و مدیرانی بود که با داشتن سن کم، بیشتر وارد حلقه خود او شوند. اما دولت آقای روحانی، دولت بازگشت به سیاست‌های پراگماتیستی آقای رفسنجانی است. بنابراین طبیعی است که عمر متوسط وزیران در چنین کابینه‌ای بسیار بالاتر از متوسط سن وزرا در دولت گسست آقای احمدی‌نژاد باشد.»
 
رهبر جوان‌گرا؛ دولت پیر
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، همواره در سخنرانی‌های خود از آنچه جوانی و بانشاطی اعضای دولت و رییس جمهور خوانده، دفاع کرده است.
 
در انتخابات اخیر ریاست جمهوری که با ریاست جمهوری حسن روحانی همراه بود، اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس جمهور دو دوره ایران و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظاهرا به دلیل «کهولت سن» توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد و امکان حضور در انتخابات به عنوان کاندیدا را پیدا نکرد.
 
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم، با ۶۸ سال سن، پیرترین عضو کابینه حسن روحانی است.
 
سن و سال بالای او و تعدادی دیگر از وزرا، در جریان جلسات رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به دولت، با انتقاد تعدادی از نمایندگان مواجه شد و می‌توانست برای دولت دردسرآفرین شود که این اتفاق نیفتاد.
 
فارس در گزارش خود همچنین به خبری اشاره کرده که اوایل آبان منتشر شد و حاکی از «خواب نیمروزی آقای وزیر» در جلسه یکی از کمیسیون‌های مجلس بود.
 
بر اساس این خبر، این وزیر اقتصادی که از اعضای کهنسال کابینه به شمار می‌رود با دعوت یکی از کمیسیون‌های تخصصی به مجلس رفته بود اما در میانه جلسه کمیسیون و در اوج بحث‌های تخصصی و در حالی که در راس جلسه و در کنار رییس کمیسیون نشسته بود، به علت خستگی ناشی از بالا رفتن سن به خواب می‌رود.
 
اما پیری دولت مدافعانی به بانفوذی علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز دارد که «مشکل اصلی کشور» را «کارنابلدی مدیران» می‌داند نه «سن بالا».
 
آقای لاریجانی با اشاره به اینکه «می‌گویند چرا در دولت فعلی سن بالاست»، گفته است: «مشکل اصلی ما این نیست چرا که باید افراد کاربلد و متخصص باشند؛ جوان‌گرایی یا میانسال‌گرایی در کنار این رخ می‌دهد که تصمیمات درست و متناسب با منافع ملی گرفته شود.»
 
«آزمون و خطا»
 
دولت حسن روحانی نیز دفاعیاتی دارد که سن بالای آن را توجیه می‌کند.
 
اکبر ترکان، مشاور ارشد رییس جمهوری اسلامی در واکنش به این مسئله گفته است که «کابینه به این دلیل جوان‌گرایی نشده که در وضعیت موجود کشور که تصمیم‌گیری‌های مهمی در پیش داریم، فرصت آزمون و خطا نیست.»
 
آقای ترکان با تاکید بر اینکه «فرصتی برای اشتباه کردن باقی نمانده»، افزوده که حسن روحانی «سعی کرده‌ از باتجربه‌ترین‌ها کمک بگیرد، چراکه کشور در وضعیت خوبی قرار ندارد.»
 
اما جمشید اسدی این دفاعیه مشاور ارشد حسن روحانی را رد می‌کند.
 
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، نمی‌توان عملکرد افراد و دولت‌ها را با استناد به سن بالا یا سن پایین آنها دسته‌بندی کرد.
 
آقای اسدی می‌گوید: «سیاست، رویکرد و نگاهی است که می‌تواند در نسل‌های مختلف مشترک باشد یا در درون یک نسل به دلیل وجود دو نگاه مختلف، متفاوت باشد.»

+12
رأی دهید
-3

paksan - آمریکا - آمریکا
متاسفانه در ایران فک میکنند اگر جوانها رو بگذارند سرکارهای مهم سرعت پیشرفت زیاد میشه! در تمام دنیا افراد با تجربه رو در راس امور مدیریتی می گذارند و جوانها رو در کارهای عملیاتی بکار میبرن. همین دولت آمریکا رو نگاه کنید که تمام وزرا و مدیران ارشد همه سابقه و تبحر و تسلت و تجربه و سن بالایی دارن و در عوض مدیریتهای عملیاتی و رده سه و چهار دست جوانهاست و اصلاً مدیران جوان باید از پایین کار رو آموزش ببینند و تجربه بدست بیارن و بیان بالا نه اینکه مثل ایران افتخار میکنند که مدیر کارخانه عظیمی مثل سایپا رو داده بودن دست جون 30 ساله ای رئیس بسیج یکی از دانشگاهها که الان هم نماینده مجلسه! آخه این چه افتخاری داره که جوانی که نمی دونه چکار کنه بیاد و فاتحه همه چیز رو بخونه و بگیم جوانگرایی؟! در همه دنیا مدیران بزرگ را از پایین رشد و آموزش دادن همین اوباما که به اینجا رسیده ببینید چه مدارج مدیریتی رو گذرونده تا به اینجا رسیده همه مقامات و مدیران بزرگ در دنیا اینطوری رفتن بالا نه با رفیق بازی و رانت و بسیجی بازی
دوشنبه 27 آبان 1392 - 08:30
سلطنت طلب - ابوظبی - امارات متحده عربی
به یاری حق پیر ترین و اخرین دولت این نظام فاشیستیست
دوشنبه 27 آبان 1392 - 12:32
اردشیر مقامی - وادوز - لیشتن اشتاین
paksan - آمریکا - آمریکا-من بودم مدیریت شرکت سایپا رو میدادم به این یارو اسمش چی بود ؟ مشاور کروبی !!!
دوشنبه 27 آبان 1392 - 12:54
کبالت3 - کرج - ایران
چشم تنگ دنیا دوست را یا قناعت پرکند یا خاک گور ..این جماعت با قناعت که میونه ای ندارن و میخورن و میبرن تا هست پس بهتره سن هاشون بالا باشه تا لااقل خاک گور زودتر چشمشون رو پر کنه و شر رو بکنن کبلائی.
دوشنبه 27 آبان 1392 - 18:46
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.