جایزه ویژه بازیگری جشنواره رم به بازیگران فیلم «گس» از ایران رسید

گروه بازیگری فیلم «گس» در جشنواره فیلم رم.

محمد عبدی

سینمای ایران از هشتمین دوره جشنواره رم بی نصیب نماند و تمامی گروه بازیگران فیلم گس، شامل بازیگرانی چون صابر ابر، پانته آ پناهی‌ها، شبنم مقدمی، مهسا علافر، نوال شریفی و محمد رضا غفاری جایزه ویژه بازیگری را دریافت کردند که برخی از آنها در رم حضور داشتند.

«گس» که اولین ساخته بلند کیارش اسدی زاده است، داستان چندین زوج را به شکلی اپیزودیک روایت می کند که به طرف مقابل خود وفادار نیستند.

اسدی‌زاده که به همراه جمع زیادی از عوامل فیلم در جلسه مطبوعاتی فیلم هم شرکت کرد، گفت که به عنوان یک فیلمساز نمی‌تواند چشم‌اش را به مسئله خیانت در زوج‌ها که روز به روز هم در جامعه ایران بیشتر می‌شود، ببندد.

فیلم با دنبال کردن یک شخصیت و مسائل آن به شخصیت بعدی می‌رسد و در نهایت یک دایره بسته از روابط انسانی ترسیم می‌کند، اما به رغم ایده‌ای جذاب، آن چنان که باید پرقوت و تاثیرگذار نیست.

داوران و جوایز

ریاست هیات داوران جشنواره امسال را جیمز گری فیلمساز آمریکایی به عهده داشت که در افتتاحیه جشنواره گفت عاشق سینمای ایتالیاست و بهترین فیلم‌های عمرش از سینمای این کشور بوده‌اند.

گری به نحوی اظهار امیدواری کرد که فیلم‌های ایتالیایی برنده جایزه امسال باشند و او شرمنده ایتالیایی‌ها نشود!

با اعلام جوایز رم، مشخص شد که اظهار نظر رییس هیات داوران، چندان بی‌جا هم نبوده است: یک فیلم ایتالیایی جایزه بهترین فیلم جشنواره رم را از آن خود کرد.

فیلمساز جوان ایتالیایی آلبرتو فاسولو برای دومین فیلم خود، «تیر»، که اولین نمایش جهانی خود را در جشنواره رم تجربه کرد، جایزه طلایی مارک اورلیوی بهترین فیلم جشنواره را نصیب برد.

فیلم داستان یک راننده کامیون را روایت می‌کند که درگیر مشکلات زندگی است و باید درباره زندگی‌اش تصمیم بگیرد.

کیوشی کوروساوا برای فیلم «رمز هفتم» جایزه بهترین کارگردانی را برد و جایزه بهترین فیلمنامه به تایفون پیرسلیم اوغلو برای فیلم «من او نیستم» رسید.

همه گمان داشتند که خواکین فونیکس برای بازی درخشان خود در فیلم «او» جایزه بهترین بازیگر مرد را نصیب خود کند، اما این جایزه به متیو مک‌کاناگی برای فیلم «کلوپ دالاس بایرز» رسید.

در عوض اسکارلت یوهانسون که حضور کوتاهی در فیلم «او» داشت، جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد. یوهانسون در این فیلم نقش دوست مردی را ایفا می‌کند که عاشق کامپیوتر خود شده و رابطه عشقی و جنسی با آن برقرار کرده است. یوهانسون که در رابطه انسانی خود با طرف مقابلش به بن بست رسیده، در ایجاد رابطه‌ای تازه با این مرد، عاجز به نظر می‌رسد.

امیر نادری (فیلمساز ایرانی ساکن آمریکا)، ورونیکا چن (فیلمساز آرژانتینی)، لوکا گواداگنینو (فیلمساز و تهیه کننده ایتالیایی)، الکسی گوسکوف (بازیگر و تهیه کننده روس)،نوامی لووفسکی (بازیگر و کارگردان فرانسوی) و ژان یوآنگ (فیلمساز چینی) در کنار جیمز گری به داوری هجده فیلم بخش مسابقه پرداختند.

بزرگداشت آنا مانیانی

آنا مانیانی را نماد شهر رم می‌دانند؛ یا حتی نماد سینمای ایتالیا. صحنه‌ای که او در «رم شهر بی‌دفاع»، به دنبال اتوموبیل نازی‌ها می‌دود و تیر می‌خورد، یکی از معروف‌ترین صحنه‌های تاریخ سینماست.

از سویی مانیانی سمبل زنان ایتالیایی هم هست؛ زنانی سیاه مو، نه لزوماً زیبا، اما جذاب و پر انرژی با مشخصه‌ای چون تند حرف زدن و حرکات بدن و دست بسیار که مختص ایتالیایی‌هاست.

شاید از همین روست که غولی چون فدریکو فلینی زمانی که فیلمی درباره شهر رم می‌سازد، دوربین به دست به در خانه او می‌رود و مانیانی را سمبل این شهر می‌خواند.

هشتمین دوره جشنواره رم بزرگداشتی را برای این بازیگر به یادماندنی دهه چهل و پنجاه سینمای ایتالیا تدارک دیده بود. این برنامه شامل نمایش فیلم‌های آنا مانیانی و همین طور نمایش عکس‌هایی دیدنی از او و فیلم‌هایش در تالار اصلی جشنواره بود که مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد.

+40
رأی دهید
-7

farzad power - لوس انجلس - امریکا
فیلم چی‌؟
دوشنبه 27 آبان 1392 - 04:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.