درمان آسم، باروری زنان را بهتر می‌کند

در دنیا بیش از سیصد میلیون نفر به آسم مبتلا هستند

تحقیقات نشان می‌دهد زنان مبتلا به آسم برای بچه‌دار شدن باید بیشتر انتظار بکشند و تاثیر بیماری بر باروری زنان مبتلا با افزایش سن بیشتر می‌شود. دانشمندان معتقدند التهاب مزمن ناشی از آسم باعث می‌شود استقرار تخمک بارور شده در رحم در شروع بارداری دشوار شود.

مطالعه هم‌گروهی (کوهورت) که در دانمارک روی ۱۵۲۵۰ دو قلوی مونث انجام و نتایج آن در نشریه تنفسی اروپا منتشر شده، نشان می‌دهد که ۲۷ درصد زنان مبتلا به آسم یکسال یا بیشتر برای باردار شدن باید صبر کنند در حالیکه این میزان برای زنانی که آسم ندارند ۲۱.۶ درصد است.

براساس این تحقیق ۲۳.۸ درصد زنان مبتلا به آسم که بخوبی درمان شده‌اند مشکل بارداری دارند اما در آنها که درمان نشده‌اند این میزان به ۳۰.۵ درصد می‌رسد.

با اینکه در مجموع تعداد فرزندان در زنان مبتلا به آسم فرقی با زنان دیگر ندارد اما این تحقیق نشان می‌دهد زنان مبتلا به آسم که بیش از سی سال دارند برای بارداری باید بیشتر از زنان دیگر صبر کنند.

دکتر الیزابت یول‌گید، محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: "اگرچه ما متوجه شدیم زنان مبتلا به آسم برای حامله شدن باید بیشتر انتظار بکشند، یافته‌های ما نشان می‌دهد اگر زنان مبتلا دارویشان را مصرف و بیماری را کنترل کنند این انتظار کوتاه می‌شود."

دکتر یول‌گید می‌گوید: "نتایج کلی نشان می‌دهد زنان مبتلا به آسم به اندازه زنان دیگر بچه‌دار می‌شوند چرا که زنان مبتلا به آسم معمولا در سنین پایین‌تر بچه‌دار می‌شوند."

به گفته محققان این پژوهش تاثیر التهاب مزمن در بدن را بر باروری نشان می‌دهد.

دبورا وادل، از انجمن آسم بریتانیا می‌گوید: "برای سلامت مادر و جنین حیاتی است که آسم بخوبی درمان شود و زنان باردار باید در دوران حاملگی مصرف دارو را ادامه دهند."


آسم در ایران



داروهای استنشاقی مهمترین درمان آسم بشمار می‌روند



در ایران آمارهای مختلفی درباره شیوع آسم وجود دارد اما روشن است که در ایران هم مثل دیگر کشورهای دنیا در سال‌های اخیر آسم شیوع بیشتری داشته است.

در گزارش "بار جهانی آسم" که در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) منتشر شد میزان شیوع آسم در ایران در کل جمعیت حدود ۵.۵ درصد و در دوران کودکی حدود ۱۰ درصد برآورد شده بود.

اما چهار سال بعد دکتر کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت وقت "آسم را دهمین عامل عمر از دست رفته در ایران" دانست و گفت این بیماری "تقریبا در بین ۱۰ درصد مردم ایران شایع است."

در همان سال دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، تغییر سبک زندگی از شیوه روستایی به شهری را عامل گسترش آسم و آلرژی ذکر کرد و گفت: "آمار شیوع آسم در کشور ما بین ۵ تا ۱۵ درصد است و ۶/۵ میلیون نفر در ایران آسم دارند."

در تهران با توجه به مسئله آلودگی هوا شیوع علائم بیماری آسم (تنگی نفس، خس خس سینه و سرفه) تا ۳۵ درصد برآورد شده است.

آسم درمان قطعی ندارد اما با درمان دارویی و مراقبت‌هایی از قبیل پرهیز از سیگار، هوای آلوده و مواد حساسیت‌زا مبتلایان می‌توانند زندگی عادی داشته باشند.

+10
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.