لبنان و تایلند؛ توفیق‌های اجباری فوتبال ایران

در تایلند، تیم ملی فوتبال ایران با وجود بازی در دما و رطوبت بالای این کشور توانست به یک پیروزی خوب دست پیدا کند. شرایط محیطی کشور میزبان می‌توانست روی توان بدنی و میزان دوندگی بازیکنان ما تأثیر منفی بگذارد، اما دیدیم ملی‌پوشان ایرانی تا آخرین دقایق مسابقه، به بازی پرتلاش و باانگیزه خود ادامه دادند.

پیروزی ۳-۰ برابر تایلند در حالی به دست آمد که تیم میزبان در زمانی که توپ را در اختیار داشت، سعی می‎کرد با بازی "تک‌ضرب" راهی به پشت دیوارهای کناری خط دفاعی ایران پیدا کند، ولی از آنجایی که اهرم‌های لازم برای حملات مؤثر و گل‌زدن نداشت، نتوانست از این حملات سودی ببرد. در نقطه مقابل، تیم ملی ایران با اتکا بر با تجربه بهتر بازیکنانش، توانست از فرصت‌های به دست آمده استفاده کند و با یک پیروزی دلنشین، راه خود را برای رسیدن به جام ملتهای آسیا کوتاه‌تر کند، اما باید پذیرفت که تیم فوتبال ایران در بازیهای سخت جام جهانی و دست‌کم مقابل حریفانی قدرتمندتر از تایلند، به کار گروهی بیشتر و هماهنگی بهتری نیاز دارد.


جناح راست پرقدرت ایران و جای خالی حیدری

در دیدار با تایلند، چند ملی‌پوش ایرانی با نمایشی خوب، مایه دلگرمی طرفداران این تیم شدند. درون دروازه، دنیل داوری به لطف تجربه بازی در بوندس‌لیگا، با آرامش و خونسردی کافی بازی کرد.

با این که تایلندی‌ها حملات موثری روی دروازه ما نداشتند، ولی او در چند موقعیت نشان داد که از جاگیری و اعتماد به نفس خوبی بر خوردار است. علاوه بر داوری، مهرداد بیت‌آشور در سمت راست تیم ایران موفق نشان داد و همآهنگی او با اشکان دژاگه چشمگیر و جالب توجه به نظر می‌رسید.

بیت‌آشور به خاطر حضور در بازیهای حرفه‌ای لیگ آمریکا و همینطور دژاگه که جایگاهش را در تیم فولام انگلستان پیدا کرده، نقاط قوت ایران در مسابقه با تایلند بودند.

با وجود نمایش خوب این دو بازیکن، اما باز هم به نظر می‌رسد تیم ایران در این منطقه، به به سرعت بازیکنی مثل خسرو حیدری، عضو تیم استقلال، نیاز دارد. با این که تیم ایران در جناح راست خود مشکلی احساس نکرد، اما بازهم جای خالی خسرو حیدری به خاطر سرعت بالا و سانترهای دقیقش، احساس می‌شد.

ضمن این که حضور مجدد و نیز موفق مجتبی جباری در میانه زمین نشان داد که او می‌تواند از مناسب ترین گزینه‌های کادر فنی برای این پست باشد. با این اوصاف مهره‌چینی کادر فنی مقابل تایلند هوشمندانه بود و ظاهراً سعی شده بود از بازیکنان در پُست‌های غیرمعمول استفاده نشود که این خود می‌تواند در آینده به هماهنگی بیشتر تیم کمک کند.


سانترهای 'تیر دو'، نقطه ضعف مدافعان ایران

در بازی با تایلند بار دیگر مشکل خط دفاعی ایران به هنگام ارسال توپ‌های ارسالی از کناره‌های زمین مشاهده شد. دیدیم توپهایی که از کناره‌های زمین ایران به حوالی تیرک دوم دروازه این تیم ارسال می‌شوند، برای مدافعان دردسرساز و مشکل‌آفرین بود.

این مسئله در مسابقات ایران در مرحله مقدماتی جام جهانی برزیل هم دیده می‌شد و هنوز هم تکرار می‎شود. تایلند در این مسابقه نتوانست از این نقطه ضعف خط دفاعی ایران بهره ببرد اما این مسئله به احتمال زیاد در برابر تیم‌هایی که در بازی هوایی قدرتمند هستند، گریبانگیر تیم ملی خواهد شد.

در شرایطی که تیم ملی فوتبال ایران نمی‌تواند برای کسب آمادگی برای جام جهانی، با تیمهای بزرگ و قدرتمند مسابقات دوستانه انجام دهد، بازیهای مقدماتی جام ملت‌های آسیا، دست‌کم غنیمتی است که می‌تواند تا حدودی بازیکنان کارلوس کی‌روش را آماده‌تر کند. با این که تیم‌هایی مثل تایلند و لبنان، درمقایسه با تیم‌های شرکت‌کننده در جام جهانی کیفیت پایین تری دارند، اما دیدار با آنها می‌تواند آزمونی برای تفکر بهتر در میدان باشد.

به کلامی بهتر این مسابقات رسمی، فرصتی است برای ملی‌پوشان و کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران که بداند چه میتواند در زمین انجام دهند. نگاه مربیان تیم ملی فوتبال ایران به بازی بعدی برابر لبنان، در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام ملتهای آسیا احتمالاً با آنچه که در مسابقه با تایلند دیدیم تفاوت زیادی نخواهد داشت.

+18
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.