ساخت آزمایشی پهپاد نجات غریق در ایران

لئو کلیون

گزارشگر فناوری بی‌بی‌سی

بی بی سی :مهندسان ایرانی پهپادی را آزمایش کردند که برای نجات افراد در حال غرق شدن طراحی شده است.

"ربات پارس" هشت پروانه دارد و سه حلقه نجات را با خود حمل می‌کند که می‌توانند از بالا به سوی قربانی رها شوند.

مهندسان این پروژه می‌گویند که پس از آزمایش‌هایی در دریای خزر، توانسته‌اند به هدف خود که نجات قربانی با سرعتی بیشتر از یک مامور نجات غریق است، دسترسی پیدا کنند.

اما می‌گویند برای نجات واقعی افراد، زمان و بودجه بیشتری مورد نیاز خواهد بود.

آزمایش‌های اولیه در مرداد ماه گذشته انجام شد اما جزئیات بیشتر به تازگی، خارج از ایران، توسط سایت خبری روباتس گزارش شده است.

در این آزمایش، "ربات پارس" با یک مامور نجات غریق مسابقه داد. هدف رقابت این بود که هر کدام از این دو بتوانند زودتر به شخصی برسند که در ۷۵ متری ساحل، تظاهر به غرق شدن می‌کرد.

در این رقابت هواپیمای بدون سرنشین توانست یک حلقه نجات را در عرض ۲۲ ثانیه به قربانی برساند در حالی که مأمور نجات غریق این مسافت را حدودا در ۹۰ ثانیه پیمود.



آقای ریگی می‌گوید امیدوار است که اختراع گروهش یک روز برای نجات جان انسان‌ها استفاده شود



امین ریگی از بنیانگذاران RTS Lab که این پروژه را راه‌اندازی کرده است، به بی‌بی‌سی گفت: "ما ۱۳ آزمایش را در یک دوره چهار روزه انجام داردیم که برخی از آنها در روز و چند تای آنها در شب با استفاده از نور LED انجام شدند. در ابتدا مشکلاتی اندک در پرتاب حلقه‌های نجات داشتیم اما در روزهای پس از آن عملیات بسیار بهتر و دقیق‌تر شد."

او افزود: "ما معتقدیم روزی می‌آید که می‌توان از پهپاد برای نجات در سواحل، عملیات نجات از روی سکوی شناورهای دریایی و همچنین انجام عملیات نجات در هنگام سیل استفاده کرد."

آقای ریگی گفت: "نمونه اولیه در حال حاضر می‌تواند با سرعت ۳۶ کیلومتر بر ساعت حرکت کند و تا ۱۰ دقیقه در هوا باقی بماند و از فناوری مکان‌یاب جی‌پی‌اس برای بازگشت به پایگاه بهره ببرد."

در حال حاضر برای کنترل این پهپاد به انسان نیاز است تا طول مدت پرواز، با کنترل از راه دور آن را هدایت کند. با این حال آقای ریگی می‌گوید هدف گروه طراح این است که آن را به هدایت خودکار برسانند.

او گفت: "ما قصد داریم امکان پردازش تصویر را به بخش عملیات نجات، و پس از آن که غریق به محدوده دید روبات رسید، بیافزاییم. از آن نقطه به بعد ربات خودش باید توانایی انجام باقی کار را داشته باشد."

او افزود که در نظر است تا به ربات توانایی فرود روی آب در مواقع اضطراری را هم افزوده شوذ، و آن را به سامانه حسگر مادون قرمز (فروسرخ) برای تشخیص افراد در تاریکی مجهز کنند.


هشدار برای توفان



روبات‌های آماده برای عملیات روی شناور



این پژوهش توسط دیگر فعالان حوزه ربوت مورد استقبال قرار گرفته است.

دیو بارنز، استاد روباتیک فضا و سیارات در دانشگاه آبریستویث می‌گوید: "من خوشحالم که از فناوری آئروبات (روبات‌های هوایی) برای کارکردهای بشردوستانه‌ای استفاده می‌شود."

از نظر او افزایش مستقل‌سازی این روبات‌ها یک چالش است اما می‌گوید که می‌تواند دستگاه‌هایی را در ذهن تجسم کند که از دوربین‌های حرارتی بهره می‌برند و می‌توانند در شب و یا شرایط مشابه دیگر که دید ضعیف است عمل کنند.

انتخاب زمان مناسب برای یافتن قربانیان به خاطر مشکلات دید، یک چالش بزرگ برای امدارسان‌ها است.

ایوان پتیلوت، استاد رباتیک و عضو آزمایشگاه سامانه‌های اقیانوسی در دانشگاه هریت وات در اسکاتلند معتقد است این وسایل به جای حمل حلقه‌های نجات می‌توانند با جفت شدن به شناورهایی که با هوش مصنوعی هدایت می‌شوند، کاربرد بهتری پیدا کنند.

او می‌افزاید: "این ایده ممکن است فعلا برای نظارت بر سواحل، در فصل تابستان مناسب باشد البته اگر آنها بتوانند طول زمان پرواز را افزایش دهند. اما مساله اصلی این است که در شرایط توفانی، توانایی هدایت این وسیله می‌تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود. نکته جالب در مورد این فناوری، ایده نصب دوربین روی یک دستگاه پرنده است که به شما اجازه می‌دهد تا منطقه بزرگ‌تری را نسبت به وقتی که در سطح شناور هستید، بررسی کنید. چیزی که ممکن است شما بخواهید، تشکیل یک ناوگانی شامل انواع وسایل نقلیه است که با هم همکاری دارند."

آقای ریگی از سازندگان این پهپاد، اذعان کرد که پایدارسازی "ربات پارس" در شرایط آب و هوایی سخت، یک چالش است اما می‌افزاید که گروهش روی حل این مشکل کار می‌کند.

آنها برنامه‌ریزی کرده‌اند تا نسخه پیشرفته‌تر این دستگاه را در فروردین یا اردیبهشت بعد آزمایش کنند.

+76
رأی دهید
-2

hossein+87 - ایران - ایران
یکی میشه عبدالمالک ریگی! یکی میشه امین ریگی! ببین ، دقت کردن تو انتخاب اسم ، چقدر تو سرنوشت بچه تاثیر میزاره! لول! .از شوخی گذشته، امیدوارم پیشرفت روز افزون در طراحی هاشون داشته باشن.
جمعه 24 آبان 1392 - 08:14
manuel1 - لاس وگاس - آمریکا
با ١٠٠ گرم آهن و ٢ تا شیشه و ی کنترل یعنی میشه اسمشو گذشت پیشرفت ؟ چقد احمقانه بخدا این چیزهارو بچههای آمریکای اروپای تو مهده کودک درست میکنن واقعن ی خسته نباشد از تهه قلبم به این آقا باید بگم که موجبه خنده و شادی روحه من شد مرسی که منو میخاندونین با این همه پیشرفت
جمعه 24 آبان 1392 - 12:24
delmorde - یوتوبوری - سوئد
درود بتو جوان علاقهمند علم و دانش کاربردی. امیدوارم با پشتکاری که شما و همکارانتان دارید در اینده ای نزدیک بهدفتان برسید.
جمعه 24 آبان 1392 - 13:58
mir1976 - واشنگتن - آمریکا
manuel1 - لاس وگاس - آمریکا، دوست عزیز اگر بچه آمریکایی توی شرایط ایران بود با این امکانات کم و تحریم های فراوان، یقین بدون الان داشتند هفت تیر با لوله آب درست میکردند. تازه اگه میتونستند.
جمعه 24 آبان 1392 - 16:48
goosfand - نیویورک - آمریکا
manuel1 - لاس وگاس - آمریکا: دوست عزیز کمتر بگند توی فارسی: کسره واسه مضاف الیه رو به صورت ه نذار که خیلی‌ ضایع است و از بیسوادی هم بدتره؛ بابا بچه دبستانی اینو میفهمه که به جای موجبه خنده و شادی روحه من، مهده کودک، و تهه قلبم، به شکل درست بنویسه موجب خنده و شادی روح من، مهد کودک، و ته قلبم! خداییش خیلی‌ ضایع بود، کلی‌ خندیدم!
جمعه 24 آبان 1392 - 17:44
کبالت3 - کرج - ایران
درود بر تو و نامی که رو اختراعت گذاشتی.
جمعه 24 آبان 1392 - 17:49
manuel1 - لاس وگاس - آمریکا
goosfand - نیویورک - آمریکا از اسمتون معلومه که چه شخصیتی دارید من فارسی هیچی نخوندم ننوشتم همینم که مینویسم از صدقه سره گوگل هستش من ایران و فقد از تلوزیون دیدم آقای گوسفند
جمعه 24 آبان 1392 - 23:38
kolah-ghermezi - ونکوور - کانادا
manuel1 - لاس وگاس - آمریکا,,,,پس مقصر نیستی‌ که اینا رو پیشرفت نمی‌دونی،،چون تو ایران نبودی،،اگه ایران بودی و میدیدی که همین افراد با کمترین امکانات اینا رو چطوری تهیه میکنند هیچوقت بهشون نمیخندیدی و تحسینشون میکردی،،اگه آمریکا تحریم ایران رو داشت شاید توی تیله بازی از کامبوج جلو میزد دوست عزیز. با دست خالی‌ اینا ساخت شده،، حالا برو تا اخرش بخون.
یکشنبه 26 آبان 1392 - 03:09
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.