کنترل سوسک از راه دور با موبایل
سوسک با کولهپشتیاش
یک شرکت آمریکایی یک کولهپشتی سوسکی طراحی کرده که با استفاده از آن و اپلیکیشن موبایل می توان حرکات سوسکها را از راه دور کنترل کرد. فعالان حقوق حیوانات این کار را بی رحمی نامیدهاند اما سازندگان، هدف خود را علاقمند کردن کودکان به علم اعصاب عنوان کردهاند.
یکی از سخنگویان این شرکت که محصول خود را دیروز رسما به بازار عرضه کرد به بیبیسی گفت ساخت این وسیله برای جلب توجه نبوده اما منتقدان کار این شرکت را "ریاکارانه" نامیدهاند.
برای گذاشتن SaveFrom.net این کولهپشتی بر پشت سوسک، ابتدا باید سوسک را در آب یخ قرار داد. سوسک جانداری خونسرد است و افت شدید دمای محیط حشره را در حالتی نزدیک به بیحسی قرار میدهد.
پس از آن با سنباده باید پوشش مومی که سینه سوسک را می پوشاند پاک کرد. بعد رابط کولهپشتی با چسبی قوی به بدن سوسک چسبانده میشود و با سوزن سوراخی در سینه سوسک ایجاد میشود و از راه آن سیم نازکی در بدن سوسک نصب میشود.
بخشی از شاخک سوسک قطع و بجای آن الکترود نصب میشود
سپس سر شاخک سوسک قطع میشود و الکترودهایی با چسب بجای آن چسبانده میشود. بعد کولهپشتی -که روبوروچ نام دارد- و در اصل یک مدار الکترونیکی است به پشت سوسک چسبانده میشود.
اپپلیکیشن موبایل علائم ارسالی از الکترودها را دریافت میکند و و کاربر میتواند با استفاده از اپلیکیشن حرکت سوسک را به چپ و راست کنترل SaveFrom.net کند.
فعالان حمایت از حیوانات بشدت از این کار انتقاد کرده اند. جاناتان بالکوم رفتارشناس حیوانات میگوید این کار به حشرات آسیب میزند:
"اگر مردم بفهمند معلم علوم از دانش آموزان میخواهد مورچهها را بسوزانند و بعد با ذرهبین بافتهای آنها را مطالعه کنند، واکنش مردم چه خواهد بود؟"
پروفسور مایکل آلن استاد فلسفه دانشگاه کویینز میگوید این وسیله "آماتورها را تشویق میکند تا کارهای آسیبزا روی موجودات زنده انجام دهند و "این نگاه را تشویق میکند که به موجودات زنده به چشم ماشین یا ابزار صرف نگاه شود."
شرکت سازنده که در میشیگان مستقر است ایمیلهایی دریافت کرده که گفته این کولهپشتی را وسیلهای دانستهاند که "به بچه ها یاد میدهد جنایکار روانی شوند."
اما شرکت سازنده می گوید بزودی بیست درصد جمعیت دنیا به بیماریهای دستگاه عصبی دچار خواهند شد که درمانی ندارند و کوله پشتی سوسکی "به دانش آموزان امکان می دهد تا خیلی زود بتوانند در سطح فارغالتحصیلان دانشگاه تحقیق کنند."
رابط کولهپشتی با چسب به پشت سوسک چسبانده میشود
یکی از سخنگویان شرکت به بیبیسی گفت کوله پشتی صرفا به این هدف تولید شده که دانش آموزان به علم اعصاب (نوروساینس) علاقمند شوند، دانشی که باید در مدارس آمریکا بهتر آموزش داده شود.
"در حال حاضر آموزش SaveFrom.net این موضوع بسیار مهم بطرز وحشتناکی ضعیف است، بسیاری مدارس علم اعصاب را بعنوان یکی از فصول درسی زیست شناسی آموزش میدهند در حالیکه این موضوع باید درس جداگانهای باشد."
"این در حالیست که بیماریهای مغز مثل آلزایمر هزینه سنگینی را به جامعه تحمیل میکند."
این سخنگو تاکید کرد که با حشرات رفتاری انسانی میشود و این کوله پشتی که دو سال پیش تولید شده به سوسکها آسیب نمیرساند.
کوله پشتی سوسکی از این ماه در سطح وسیعی در آمریکا به قیمت ۹۹ دلار در دسترس خواهد بود.
سوسکها
در دنیا ۴۶۰۰ گونه سوسک وجود دارد که کمتر از سی گونه آن افت محسوب میشود.
کوچکترین سوسک دنیا ۰.۳ میلیمتر طول دارد و در لانه مورچهها زندگی میکند.
بزرگترین سوسک دنیا سوسک کرگدنی استرالیایی است که ۸ سانتیمتر طول دارد.
احداد سوسکها ۳۵۰ میلیون سال پیش وجود داشتهاند. سوسکها بشکلی که ما اکنون میشناسیم بیش از ۱۵۰ میلیون سال است که در کره زمین زندگی میکنند.