'معتادان افغان در سال گذشته به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار مواد مخدر خریده اند'

اشیتا میتل: گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد که مبارزه با مواد مخدر باید در سال آینده نادیده گرفته نشود

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفته که دلیل عمده میزان بلند کشت و تولید مواد مخدر در این کشور، نا امنی است.

هارون رشید شیرزاد، معاون وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در نشست خبری در کابل به خبرنگاران گفت که ۷۲ درصد تریاک افغانستان در چهار ولایتی کشت و تولید می شود که امنیت خوبی ندارند.

ولایت‌های هلمند، ارزگان، قندهار و فراه در جنوب افغانستان از ولایاتی نا امن این کشور به شمار می‌روند که بخش بیشتر مواد مخدر هم در همین ولایت ها کشت و تولید می‌شود.

آقای شیرزاد که نخستین گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان را در مورد عوامل تولید مواد مخدر در این کشور، با رسانه‌ها در میان می‌گذاشت گفت که معتادان مواد مخدر در یک سال گذشته به ارزش چهارده میلیارد و پنجصد میلیون افغانی (۳۰۰ میلیون دلار آمریکایی) مواد مخدر خریداری کرده‌اند.

تعداد معتادان افغانستان حدود ۱.۶ میلیون نفر برآورد شده که ۵.۳ درصد جمعیت این کشور تشکیل می‌دهد و نشان‌دهنده یکی از بلندترین آمارهای اعتیاد در جهان است.

آقای شیرزاد گفت که با وزارت صحت عامه و کار و امور اجتماعی یکجا سعی می‌کنند برنامه های مشخصی را برای جلوگیری از خرید و فروش مواد مخدر و همچنین کاهش تعداد افراد معتاد به مواد مخدر، طرح کنند.



وزارت مبارزه با مواد مخدر: هفتادو دو درصد مواد مخدر افغانستان در چهار ولایت جنوبی کشت و تولید می‌شود



هارون رشید، معاون سیاستگذاری و هماهنگی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان: "امنیت و کشت کوکنار در جنوب و در غرب کشور مسیر موازی را طی می‌کنند... کشت کوکنار همچنین تاثیر زیادی روی برنامه‌های توسعه‌ای دارد."

گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان حاصل بررسی‌های این وزارت در سال ۲۰۱۲ است که شامل ارزیابی های این وزارت در مورد کشت و تولید مواد مخدر، وضعیت افراد معتاد به مواد مخدر، تنفیذ قانون و تطبیق عدالت جنائی می شود.

جزئیات گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان مربوط سال گذشته است و احتمال دارد که آمار موجود در جریان هشت ماه اخیر سال ۲۰۱۳، تغییر کرده باشد.

اشیتا میتل معاون اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد برای افغانستان در این نشست خبری گفت که گزارش وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نشان می‌دهد که مبارزه با مواد مخدر در افغانستان باید در سال ۲۰۱۴ میلادی ادامه یابد.

خانم میتل گفته که مبارزه با مواد مخدر برای امنیت، توسعه اقتصادی و ثبات سیاسی افغانستان موثر است و باید تلاش‌های منطقه‌ای در این زمینه صورت بگیرد. مواد مخدری که در افغانستان تولید می‌شود از مسیر کشورهای شمالی این کشور به اروپا قاچاق می‌شود. درصدی بیشتر این مواد از روسیه می‌گذرد.

با این حال این آمار در حالی پخش شد که قرار است اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد تا پایان این هفته، گزارش سال ۲۰۱۳ وضعیت مواد مخدر در افغانستان را نشر کند. در گزارش قبلی این اداره آمده بود که حدود ۷۴ درصد تریاک دنیا در افغانستان کشت و تولید می‌شود.

در کنار تهدیدهای امنیتی، میزان بلند تقاضا، درآمد بلند از مجرای خرید و فروش مواد مخدر و فعالیت گسترده قاچاقبران مواد مخدر هم از دیگر عوامل افزایش کشت کوکنار در افغانستان به شمار می رود.



سازمان ملل و دولت افغانستان برای امحای کشت کوکنار در این کشور سرمایه گذاری زیادی کرده اما هنوز افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک جهان است



مقام های افغان در سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ قاچاقچی مواد مخدر را بازداشت کردند. از این میان پنجصد نفر قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر اند و وزارت مبارزه با مواد مخدر می‌گوید که هشت نفر دیگر با گروه های تروریستی رابطه داشته اند.

دولت افغانستان گفته است که در بخش آگاهی دهی عامه، ممانعت از کشت کوکنار و ارائه کشت بدیل نتایج نسبتا خوبی به دست آورده اند و این برنامه ها را تا ریشه کن کردن کوکنار در این کشور ادامه خواهند داد.

تلاش برای تداوی افراد معتاد به مواد مخدر هم جز دیگر برنامه های وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان است، این وزارت می‌گوید نسبت به سال گذشته میلادی عرضه خدمات برای تداوی معتادان مواد مخدر را از ۱ درصد به ۵.۹ درصد افزایش داده اند.

+16
رأی دهید
-5

samuk66 - لندن - انگلستان
خیلی خوبه.
یکشنبه 19 آبان 1392 - 00:23
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.