"دوپینگ در لیگ فوتبال ایران نگران کننده است"
دکتر سینگ گفت: "ایران باید کارهای بیشتری در باشگاه هایش انجام دهد"
دکتر گورچاران سینگ، رئیس کمیته پزشکی کنفدراسیون فوتبال آسیا از شیوع استفاده از مکمل های دارویی در فوتبالیست های نوجوان اظهار نگرانی شدید کرد و این مساله را شوک آور خواند.
رئیس کمیته پزشکی کنفدراسیون فوتبال آسیا که در نشست تخصصی پزشکی ورزشی در کنگره بین المللی علم و فوتبال سخن میگفت، ابتدا از تنوع فرهنگی در آسیا و نقش آن در کیفیت مراقبتهای پزشکی صحبت کرد.
او در بخشی از سخنرانی خود به موضوع دوپینگ در ایران اشاره کرد و گفت در لیگهای داخلی کشورها در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ شش مورد دوپینگ مثبت وجود داشته که سهم ایران چهار مورد بوده است.
دکتر سینگ ضمن آنکه این مساله را نگرانکننده توصیف کرد، یادآور شد "نمایندگان ایران در رقابتهای بینالمللی از نظر دوپینگ مشکلی ندارند."
او گفت: " ایران باید کار بیشتری در باشگاهها انجام دهد."
رئیس کمیته پزشکی کنفدراسیون فوتبال آسیا در ادامه از تشخیص ۲۶ مکمل ممنوعه مورد استفاده بازیکنان سخن گفت: "مردان سه تا پنج مکمل مختلف را بیشتر مصرف کردهاند و این تعداد برای زنان ۳ مکمل است. مسالهای که بسیار شوک آور است، این است که نوجوانان زیر ۱۳ و ۱۴ سال که تازه با فوتبال آشنا میشوند با بمباران مکمل ها روبرو هستند. این مساله شرم آور است."
وی افزود: "اگر بپرسید گناه این مساله بر گردن چه کسی است، خواهم گفت پزشکان، مربیان و از همه مهمتر والدین. کنفدراسیون فوتبال آسیا در تمام مسابقات زیر ۱۳ و ۱۴ سال سمینارهای آموزشی برای نوجوانان برگزار و از والدین آنها هم برای شرکت در دوره ها دعوت میکند."
وی ادامه داد: "در آسیا فرهنگهای سنتی وجود دارد که گاهی مواقع در زمینه دوپینگ مشکل ساز میشود. مثلا در طب سنتی چینی دارویی وجود دارد که دارای "آنابولید استروئید" و "منگنز" است که خطر زیادی دارد."
کنگره پزشکی کنفدراسیون فوتبال آسیا هر چهار سال یکبار برگزار میشود و تاکنون در چهار شهر توکیو، کوالالامپور، مسقط و دوباره کوالالامپور برگزار شده است.
پنجمین کنگره در سال ۲۰۱۵ در دهلی نو برگزار میشود.