'احتمالا باران اسیدی عامل مشکلات تنفسی در اهواز بوده است'
اهواز اخیرا به عنوان آلودهترین شهر جهان شناخته شده است
یکی از مقامات دولتی ایران در اهواز گفته است که فراوانی نیترات معلق در هوا و بارش باران اسیدی، احتمالا عامل افزایش بیماریهای تنفسی در این شهر در روزهای اخیر بوده است.
خبرگزاری رسمی دولت ایران از قول احمد رضا لاهیجانزاده، مدیرکل حفاظت از محیط زیست در استان خوزستان، نوشته است بررسی نمونههای بارندگی اخیر در اهواز نشان میدهد که نیترات موجود در هوا، موجب اسیدیشدن این بارندگیها شده است.
این مقام دولتی روز سهشنبه ۱۴ آبان، ۵ نوامبر، در جلسهای سخن میگفت که برای "بررسی علل و عوامل موثر در افزایش بیسابقه بیماران تنفسی در شهر اهواز" برگزار شد.
طبق گزارشها، در این جلسه علاوه بر مدیرکل محیط زیست استان خوزستان، قائممقام وزیر بهداشت ایران، کارشناس سازمان هواشناسی، مدیر کمیته پدافند غیرعامل، فرماندار اهواز و رئیس اورژانس این شهر حضور داشتهاند.
خبرگزاری ایرنا نوشته است در سه روز گذشته، نزدیک به شش هزار نفر در استان خوزستان به دلیل عارضه تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که ۹۰ درصد از این مراجعات، در شهر اهواز بوده است.
آقای لاهیجانزاده گفته است "فعالیتهای نفتی و صنعتی و حتی آتشزدن مزارع" در افزایش نیترات معلق در هوا موثر بوده است.
او همچنین به تاثیر سکون هوا در افزایش این آلودگی نیز اشاره کرده است.
برخی از ساکنان محلی گفتهاند این روزها فصل برداشت نیشکر است و سوزاندن ساقههای نیشکر، سبب تنگی نفس و مشکلات متعدد میشود.
استان خوزستان در جنوبغربی ایران، پنجمین استان پرجمعیت کشور است و عمده میدانهای فعال نفتی و گازی ایران در آن قرار دارد.
شهر اهواز به تازگی در گزارشی بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، آلودهترین شهر جهان شمرده شده است.
احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، در روزهای گذشته نیز احتمال "باران اسیدی" را رد نکرده بود و گفته بود در شهرهای صنعتی، "تا ۱۵ دقیقه نخست بارندگی، باران اسیدی است.
یک روز پیش در دوشنبه ۱۳ آبان، محمد علوی، رئیس مرکز بهداشت خوزستان، اعلام کرده بود که به خاطر مشکلات تنفسی شهروندان، همه مراکز درمانی این استان به حالت آمادهباش درآمدهاند.
خبرگزاری مهر از قول آقای علوی نوشت: "کارشناسان و متخصصان در بررسیهای اولیه میدانی و بالینی علت این عارضه را آلودگی هوا و احتمال وقوع 'باران اسیدی' عنوان کرده اند."
محمدحسن سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز نیز قبلا در این باره احتمال داده بود که مواد شیمیایی کارخانههای فعال در استان خوزستان و شستوشوی آلودگی آنها در هنگام باران و آمدن آنها به سطح زمین، عامل بروز این دشواریهای تنفسی بوده باشد.