ناطق نوری: عمر سیاسی من تمام شده است
رسانه های ایران از قول علی اکبر ناطق نوری، سیاستمدار ۷۰ ساله محافظه کار ایرانی نقل کرده اند که گفته است عمر سیاسی او به پایان رسیده است.
آقای ناطق نوری در مراسمی که در یکی از دانشگاه های استان گلستان در شمال ایران برای او برگزار شده بود این موضوع را عنوان کرد و گفت "اگر در انتخابات ریاستجمهوری شرکت میکردم رأی داشتم، اما عمر سیاسی من تمام شده است."
سیاستمداری با روحیه پهلوانی
اظهارات آقای ناطق نوری از این جهت اهمیت دارد که کمتر سیاستمدار نامداری در ایران پس از سال ها حضور در مناصب مختلف، به تصمیم و اختیار خود صحنه سیاسی را ترک می کند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، بعد از انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ گفته بود که "دوست دارم بازنشسته شوم اما می ترسم قهر تلقی شود."
در ماه های اخیر برخی از چهره های سیاسی اطلاح طلب از حضور آقای ناطق نوری در نشست های این طیف سیاسی خبر داده و از احتمال حضور او در تصمیم گیری های کلان سیاسی اصلاح طلبان گفته بودند. اما آقای ناطق نوری در تازه ترین اظهاراتش گفته که "بهعنوان سردسته اصلاحطلبان به میدان نخواهم آمد."
آقای ناطق در جریان انتخابات ریاست جمهوری اخیر که به پیروزی حسن روحانی سیاستمدار میانه روی ایرانی انجامید، از نامزدی آقای روحانی حمایت می کرد.
او پیشتر احتمال نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده بود.
ناطق نوری از حامیان دولت حسن روحانی است
آقای ناطق نوری در سالهای پس از درگذشت آیت الله خمینی موسس جمهوری اسلامی، رئیس مجلس ایران بوده و اینک رئیس دفتر بازرسی آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی است.
او در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۶ به عنوان نامزد جناح محافظه کار وارد شد اما از محمد خاتمی شکست خورد و پس از آن دوباره فعالیتهای پارلمانی خود را تا پایان مجلس پنجم ادامه داد. آقای ناطق نوری در جریان رقابت های انتخاباتی گفته بود که چادر حجاب برتر است و از اجباری شدن آن به طور تلویحی حمایت کرده بود.
برخی از ناظران مسائل سیاسی ایران می گفتند که این دیدگاه بر تصمیم رای دهندگان و سرنوشت سیاسی آقای ناطق نوری در انتخابات تاثیر گذاشت.
در محافل سیاسی ایران از آقای ناطق نوری با عنوان سیاستمداری صریح و با روحیه ای پهلوانی یاد می شود. او از ورزشکاران ورزش باستانی ایران است.
آقای ناطق نوری همواره به آنچه اشاعه خرافهگرایی در سالهای اخیر به خصوص پس از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدینژاد اشاره داشت، انتقاد کرده است.
محمود احمدینژاد در سالهای اخیر او را هدف حملات لفظی قرار داده است.
آقای ناطق نوری پس از آنکه محمود احمدینژاد در جریان رقابتهای انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸، اتهاماتی را متوجه فرزندان او کرد، کمتر در عرصه عمومی حاضر شده یا اظهار نظر کرده اما در هفتههای اخیر فعالیتهایی را به شکل محدود از سرگرفته و در برخی از محافل سیاسی و رسمی حاضر می شود.
اواخر بهار سال جاری در حالی که او به عنوان رئیس پیشین مجلس به عنوان مهمان برای مراسم افتتاح مجلس نهم دعوت شده بود، با آغاز سخنرانی محمود احمدینژاد، صحن مجلس را به نشانه اعتراض ترک کرد.
آقای ناطق نوری در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی شرکت کرد و از حامیان دولت او هم محسوب می شود.