رئیس‌جمهوری ترکیه روحانی را به آنکارا «دعوت کرد»

بنا به گزارش خبرگزاری‌های ایران، عبدالله گل، رئیس‌جمهوری ترکیه، از حسن روحانی، همتای ایرانی خود برای سفر به آن کشور دعوت کرده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی٬ ایرنا گزارش داده است که این دعوت در دیدار عبدالله گل و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز جمعه دهم آبان ماه، در حاشیه اجلاس «گفت‌وگو، خلع سلاح و امنیت منطقه‌ای و جهانی» در استانبول مطرح شده است.

خبرگزاری مهر گزارش داده است که رئیس‌جمهوری ترکیه در دیدار با آقای ظریف «بار دیگر مراتب خرسندی خود» در مورد انتخاب حسن روحانی در مقام ریاست‌جمهوری را اعلام و از وزیر خارجه ایران خواسته است «مراتب دعوت او را برای سفر حسن روحانی به ترکیه اعلام کند».

خبرگزاری دانشجویان ایران٬ ایسنا نیز می‌گوید محمد جواد ظریف، در دیدار با عبدالله گل، «با عمیق، ‌دوستانه و برادرانه خواندن روابط دو کشور ایران و ترکیه، بر ضرورت جدیت بر پیگیری اهداف مشترک تاکید کرده است».

آقای ظریف که برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های رسمی ترکیه در آن کشور به سر می‌برد، روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با احمد داوداغلو، همتای ترکیه‌ای خود، شرکت کرد.

وزیر خارجه ترکیه در این کنفرانس مطبوعاتی روابط دو کشور را «عمیق و تاریخی» عنوان کرده و گفته است «برخی محافل قصد دارند ما را دو همسایه رقیب معرفی کنند. برخی آرزوی آن را دارند. اما ترکیه و ایران نه رقیب که [کشورهایی] دوست هستند».

پیشتر نیز در کنفرانس مطبوعاتی دیگری هر دو مقام سیاسی از «نگرانی مشترک» درباره بحران سوریه سخن گفته بودند.

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی از دیدارها و گفت‌وگوهای رئیس دیپلماسی خارجی ایران با مقام‌های ترکیه٬ آورده است که علیرغم اختلاف‌های دو طرف در مورد سوریه و به‌ویژه نقش بشار اسدـ٬ هر دو کشور مایلند روابط خود را در مورد این بحران گسترش دهند.

یک مقام رسمی ترکیه به این خبرگزاری گفته است: «هر دو کشور معتقدند که شرایط (در سوریه) نیازمند راه‌حلی فوری‌ است٬ اما پرسش این است که چگونه.»

ایران و ترکیه از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه عملا در دو سوی متضاد قرار گرفته‌اند.

تهران همواره از حکومت بشار اسد دفاع کرده و این در حالی است که ترکیه طرف مخالفان و گروه عمده‌ای از شورشیان علیه حکومت دمشق را گرفته است.

اخیرا دمشق از عملکرد نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای دعوت از ترکیه به کنفرانس صلح «ژنو ۲» که بناست راه‌حلی سیاسی برای برون‌رفت از بحران آن کشور پیدا کند، انتقاد کرده است.

اواخر مرداد ماه علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز با همتای ترکیه‌ای خود دیدار و در پی آن آقای لاریجانی از «توافق» ایران و ترکیه «در مورد برخی از مسائل پیچیده در منطقه از جمله سوریه» سخن گفت.

روابط ایران و ترکیه پس از آغاز جنگ داخلی سوریه که بیش از ۳۰ ماه از آن می‌گذرد و در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، رو به تیرگی گرایید.

+82
رأی دهید
-24

Cyrusiii - لیدز - انگلستان
اینا هم ۲زاریشون افتاد که عربستان و آمریکا برا کسی‌ متحد بشو نیستن.
شنبه 11 آبان 1392 - 10:06
مراد درشوری - ویله - دانمارک
فکر کنم آن ۱۸ میلیارد زمان احمدی نژاد تمام شده، قیمت هر چی‌ دو برابر شده کلی‌ هم نسیه بردند، یک ۴۰ میلیاردی باید به تورکیه بفرستند
یکشنبه 12 آبان 1392 - 10:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.