آزمایشگاه تعطیل است، بروید تهران

به‌نظر نمی‌رسید بالای ۶۰سال سن داشته باشد اما به‌سختی پله‌های اتوبوس بی‌آرتی را بالا آمد و حتی با کمک اطرافیان توانست کنارم روی صندلی بنشیند.

چهره زرد مرد بیشتر نشان از خستگی داشت تا بیماری. انگار که خجالت‌زده باشد شروع کرد به شرح حال. صورتش را به پشت برگرداند و با اشاره همسرش را نشان داد و گفت: «برای انجام یک‌آزمایش ساده مجبور شده‌ایم از کرمانشاه به تهران بیاییم. تهران را خوب بلد نیستم اما همین بی‌آرتی کمک می‌کند به‌راحتی به آزمایشگاه برسم. با انجام یک آزمایش تیروئید باید تا میرداماد برویم. کرمانشاه هر جا که بگویید سر زدم. اما می‌گفتند ما این آزمایش را انجام نمی‌دهیم. تا قصرشیرین و صحنه و جوانرود هم رفتم. آنجا هم همین حرف را می‌زدند.‌ اصلا در برخی از جاها مثل صحنه، آزمایشگاه تقریبا تعطیل بود. برای همین مجبور شدیم کلی هزینه کنیم و تا تهران بیاییم. حالا هم که آمدیم می‌خواهیم چند تا از مشکلات درمانی‌‌مان را همین‌جا انجام بدهیم. اما حالا می‌فهمم پولمان کفاف نمی‌دهد. انگار چند درد دیگر هم به ما‌ اضافه شده است».

این فرد فقط نمونه‌ای از بیمارانی است که به‌خاطر درمان مجبور می‌شوند هزینه رفت‌وآمد تا شهرهای بزرگ و اقامت را متحمل شوند. بیماران زیادی هستند که مجبورند هرچند‌ماه یک‌بار کار و زندگی را رها کنند و برای گرفتن جواب آزمایش، بررسی مجدد پزشک پس از مصرف دارو، خرید دارو و... به تهران سفر کنند. در همین استان کرمانشاه هستند بیمارستان‌های تخصصی و مراکز درمانی‌ای که نه کمبود نیروی انسانی و پزشک دارند و نه کمبود امکانات اما به‌خاطر آنکه پول راه‌اندازی یا نگهداری تجهیزات آزمایشی را ندارند از گرفتن آزمایش‌های مختلف سر باز می‌زنند. کافی است از یکی متخصصان علت امر را بپرسید و پاسخ بشنوید که آزمایشگاه فلان کیت را برای راه‌اندازی دستگاه تست هورمونی ندارد. در استان کرمانشاه و البته در اغلب استان‌های غربی کشور مثل کردستان وضعیت به همین منوال است و مسئولان چون نمی‌توانند خوراک آزمایشگاه‌های هورمونی را تأمین کنند، خیلی وقت‌ها دستگاه‌ها را به‌کار نمی‌اندازند و خیلی از آزمایشگاه‌ها فقط آزمایش‌های روتین را انجام می‌دهند.

+28
رأی دهید
-16

iSam - لندن - انگلستان
حکومت امام زمانی است دیگه. وگرنه ما در دیار کفر همه هزینه های پزشکیمون صفر که هست هیچ، گاهی بابت یکسری مراقبت ها به آدم کمک هزینه هم میدهند. البته اون بهتره، چون آدم زودتر معنوی میشود.
‌پنجشنبه 9 آبان 1392 - 14:45
تن‌ تن‌ و میلو - دویسبورگ - آلمان
فیلم مستند جنگ پنهان ایران در سوریه را در همین سایت ببینید که چگونه آدم کشان سپاه پاسداران در سوریه به خرج بیت المال ملت بد بخت ایران و فروش نفت ، مشغول تفرقه و نفاق و تخریب هستند ، اما در داخل خود ایران ، هیچ کس برای مردم فقیر و در مانده ایران ، حتی تره هم خورد نمیکند.
‌پنجشنبه 9 آبان 1392 - 18:18
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
قابل توجه ملت ناشکر و نمک نشناس درطول انقلاب سفید 1422درمانگاه غیر از بیمارستان در سراسر ایران ساخته شده بود که توسط سپاه بهداشت و دانشجویان رشته پزشکی ملت در دور ترین نقاط ایران تحت معالجه قرار میگرفتند . اعداد واقعی این است در مدت ۱۵ سال برای انقلاب سفید و سپاهیان دانش و...:. ساخت مسجد ۹۵۰/...تعمیر مسجد ۸۲۰۰/مدرسه در روستاها ۱۰۷۰۰/حمام عمومی ۵۰۰۰/ورزشگاه ۷۵۰۰/درمانگاه ۱۴۲۲/افزایش تعداد دانش اموزان:کودکستانها ۱۳۵۰٪/ابتدایی ۵۶۰٪/راهنمایی ۲۶۰٪/متوسطه ۳۳۱٪. حرفه ای فنی ۱۵۵۰٪/افزایش تعداد کل دانش اموزان و دانشجویان از ۱/۵ میلیون به ۱۰ میلیون نفر/تعداد دانشجویان داخل ۲۰۰ هزار و خارج صد هزار)۵۰ هزار در امریکا(بنابراین زمان شاه فقط ۹۵۰ مسجد ساخته شد)۱۳۴۱-۱۳۵۶در اوج شکوفایی اقتصاد -صنعتی( . ۸۲۰۰ از قبل بوده که تعمیر شدند!. بنابراین افزایش تعداد مساجد تا ۵۵۰۰۰ درصورت صحت، ربطی به شاه نداشته است!۹۵۰ تا مسجد ساخته ودر مقابل ۱۰۷۰۰ مدرسه یعنی. ۱۱ برابر.../منابع:پاسخ به تاریخدر دامگه حادثه .
‌پنجشنبه 9 آبان 1392 - 18:21
shervin2013 - خرم آباد - ایران
درشهر ما به راحتی این نوع آزمایشها رو انجام میدن...اون هم نه یک آزمایشگاه...چندین تا از اونها ...تعجب می کنم کرمانشاه که یک کلانشهر هستش و از اینجا امکاناتش بیشتر هست چطور یک چنین تست روتینی رو نمی تونن انجام بدن؟
‌پنجشنبه 9 آبان 1392 - 20:49
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
تمام مملکت تعطیل است. بروید تهران. تهران هم البته نیمه تعطیل است.
‌پنجشنبه 9 آبان 1392 - 21:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.