شکاف جنسیتی بین زنان و مردان 'کمتر' شده است

براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، شکاف جنسیتی میان مردان و زنان در خلال سال‌های اخیر در بسیاری از کشورها کمتر شده است.

ایسلند، فنلاند و نروژ در میان ۱۳۶ کشور در صدر جدول بهبود وضعیت زنان در حوزه‌های سیاست، اقتصاد، تحصیل، سلامت و حقوق هستند.

خاورمیانه و شمال آفریقا تنها دو منطقه‌ای هستند که در سال‌های اخیر هیچ پیشرفتی در زمینه مباحث زنان نداشتند و کشور یمن نیز در انتهای این لیست قرار گرفته است.

فیلیپین و نیکاراگوئه، دو کشوری هستند که در جدول شکاف جنسیتی زن و مرد در میان ۱۰ کشور نخست جای گرفته‌اند. ایران در این فهرست در رده ۱۳۰ ام قرار دارد و رده چند کشور دیگر منطقه به ترتیب زیر است: کویت (۱۱۶)، ترکیه (۱۲۰) عربستان سعودی (۱۲۷)، سوریه (۱۳۳)، پاکستان (۱۳۵).

انتشار گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد همزمان است با برنامه ویژه بی‌بی‌سی در مورد وضعیت زنان در سراسر جهان که امروز جمعه ۲۵ اکتبر (سوم آبان ماه) در کنفرانسی در ساختمان بی‌بی‌سی در جریان است.

در آخرین روز ویژه برنامه "۱۰۰ زن بی‌بی‌سی"، یک صد زن از سراسر جهان حضور دارند و در بحث‌های مربوط به مسائل زنان شرکت می کنند.
چالش یمن

کشور ایسلند که برای پنجمین سال متمادی در صدر این فهرست قرار گرفته، نخستین کشوری عنوان شده که زنان و مردان در آن برابر هستند.

رده‌‌بندی چند کشور

فیلیپین و نیکاراگوئه، دو کشوری هستند که در جدول شکاف جنسیتی زن و مرد در میان ۱۰ کشور نخست جای گرفته‌اند.

ایران در میان ١٣٦ کشور این فهرست در رده ۱۳۰ ام قرار دارد و رده چند کشور دیگر منطقه به ترتیب زیر است: کویت (۱۱۶)، ترکیه (۱۲۰) عربستان سعودی (۱۲۷)، سوریه (۱۳۳)، پاکستان (۱۳۵) و یمن (١٣٦)

سعدیه زاهدی، سرپرست گروه برابری جنسیتی در مجمع جهانی اقتصاد و تنظیم کننده این گزارش به بی‌بی‌سی گفت از سال ۲۰۰۶ که مجمع جهانی اقتصاد تهیه گزارش‌هایی در مورد بحث برابری زنان و مردان را آغاز کرد، ۸۰ درصد کشورهای جهان در صدد برآمدند تا این فاصله جنسیتی را کاهش دهند.

به گفته او "نکته نگران کننده این است که ۲۰ درصد از کشورها هیچ تلاشی در این راستا انجام نداده و هیچ پیشرفتی نداشته‌اند."

خانم زاهدی به امارات متحده و عربستان سعودی اشاره می‌کند که می‌گوید با وجود اینکه این دو کشور به سرمایه گذاری‌هایی در حوزه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان زنان مبادرت کردند، اما امکان چندانی برای مشارکت آنان در فعالیت‌های اقتصادی فراهم نیاورده‌اند.

نادیا السکاف، ادیتور بخش انگلیسی تایمز یمن، در کنفرانس ۱۰۰ زن به بی‌بی‌سی گفت او دیگر شمارش سال‌هایی را که کشورش در انتهای لیست برابری زنان و مردان قرار گرفته،متوقف کرده است.

او همچنین می‌گوید: "هر روزه وضعیت بدتر می‌شود، ما در سال ۲۰۰۶ سه نامزد زن برای ریاست جمهوری داشتیم، بسیاری از زنان نیز در موقعیت‌های مهم هستند."

" اما این در حالی است که آمار مرگ میر مادران و نوزادان بسیار بالا است و ۳۵ درصد از دختران ۱۴ تا ۱۶ سال در یمن به مدرسه نمی‌روند."

سرمایه‌های انسانی

سعدیه زاهدی همچنین گفت بسیاری از کشورهای جنوب صحرا درحوزه زنان سرمایه گذاری نکرده‌اند، اما در شرایط ضروری زنان این منطقه در حوزه اقتصاد نقش اساسی و عمده دارند.

او همچنین گفت که کشورهای شمال اروپا به نوعی رهبری این راه را بر عهده دارند، زیرا دارای سابقه طولانی در سرمایه گذاری بر فعالیت های زنان هستند.

بالاترین رتبه را در این فهرست در کشورهای آسیایی، فیلیپین به خود اختصاص داده است که دلیل موفقیت در بهداشت، آموزش و پرورش و مشارکت اقتصادی در رده پنجم جای دارد.

این در حالی است که اقتصادهای بزرگ آسیا مانند ژاپن و چین در این فهرست عملکرد ضعیفی دارند و به ترتیب در رده ۶۹ و ۱۰۵ ام ایستاده‌اند.

خانم زاهدی همچنین گفت این گزارش برای یادآوری این موضوع نیست که کشورهای فقیر امکانات و فرصت‌های کمتری از کشورهای ثروتمند دارند، بلکه ابزاری است تا آنها شرایطشان را بهبود بخشند.

به گفته وی، زنان نیمی از سرمایه انسانی در اقتصاد هر کشور و فعالیت هر سازمان تجاری را تشکیل می‌دهند، و همگان چه زن و چه مرد از عدم استفاده از توانمندی‌های زنان زیان می‌بینند.

+32
رأی دهید
-4

be_pa.khaste - هارلم - هلند
کی‌ بدش میاد زن‌ها با ما برابر باشند . مثل ما کار سخت کنند مهریه نداشته باشند مثل ما ناز و افاده الکی‌ نداشته باشن و هزار چیز دیگه
جمعه 3 آبان 1392 - 17:38
آرمان شهر من - استهبان - ایران
می شه یه نفر لطف کنه و نحوه این رده بندی رو اعلام کنه.. در اینکه حق زنان ایرانی به شدت پایمال میشه شکی نیست و لی چطور امکان داره وضعیت زنان عربستانی از زنان ایران بهتر باشه؟
جمعه 3 آبان 1392 - 18:43
آرمان شهر من - استهبان - ایران
می شه یه نفر لطف کنه و نحوه این رده بندی رو اعلام کنه.. در اینکه حق زنان ایرانی به شدت پایمال میشه شکی نیست و لی چطور امکان داره وضعیت زنان عربستانی از زنان ایران بهتر باشه؟
جمعه 3 آبان 1392 - 18:43
Shahin.Orel - تهران - ایران
در متن نوشته شده (خاورمیانه و شمال آفریقا تنها دو منطقه‌ای هستند که در سال‌های اخیر هیچ پیشرفتی در زمینه مباحث زنان نداشتند و کشور یمن نیز در انتهای این لیست قرار گرفته است.) من متوجه نمیشم ، محققین این گزارش ها با کسی رو در بایستی داران یا واقعا نمیفهمن این بوی گند از کجاست! به جای این جمله طولانی ، بهتر بود نوشته میشد ، کشور های مسلمان ! که دوزاری همه زودتر میفتاد! دفتر و دستک و تحقیقات هم نمیخواست ، یک کتاب هست که توش نوشته زن نصف مرده ! اگر برای جوامع بین المللی پیشرفت این منطقه مهمه ،تنها راهش تبدیل کردن کالای مونث مسلمان به انسان مدنی هست
جمعه 3 آبان 1392 - 18:43
perser68 - فلوریدا - امریکا
انقلاب اسلامی کردیم برای چی‌؟همه جوره از در عقب رفتیم بالا(:البته مذهب بخصوص اسلام پیشرفتش در پس رفت زنان کشوره!یا مذهب اسلامی طالبانی و گند زدن به جامعه یا آزادی بدون شرط برای زنان فعال جامعه!ماله کش خاموش!!!
جمعه 3 آبان 1392 - 19:17
taghebostan - فرانکفورت - آلمان
خلایق هرچی‌ لایق لیاقت ملت ایران همینه که در تمام موارد پیشرفت‌های انسانی همیشه آخر باشند حالا برو پول بنداز تو امامزاده آخوند مفت خور بخوره بعدش هم بچه هاتو اعدام کنه
جمعه 3 آبان 1392 - 22:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.