انتقاد شدید خرازی از مکالمه تلفنی روحانی و اوباما

صادق خرازی، سفیر اسبق ایران در فرانسه و سازمان ملل به شدت از تماس تلفنی حسن روحانی و باراک اوباما، روسای جمهوری ایران و آمریکا انتقاد کرد.

خرازی که پس از روی کار آمدن دولت روحانی و انتخاب محمد جواد ظریف برای سکانداری دستگاه دیپلماسی ایران بارها در نوشته‌های خود از مشی خارجی این دولت حمایت کرده بود، در اقدامی غیرمنتظره به شدت به گفت‌وگوی تلفنی روحانی و اوباما تاخت و گفت مشاورانی که رئیس جمهور را وادار به این گفت‌وگو کردند باید پاسخگو باشند.

سفیر اسبق ایران در فرانسه، روز سه‌شنبه ۳۰ مهرماه در صفحه فیس بوک خود  با یادآوری  «رفاقت سی ساله» با حسن روحانی نوشت از این پس هم هرجا «مبانی اصولی رئیس جمهور در میان باشد از وی حمایت می‌کنم.»

خزاری بدون نام بردن از مشاوران رئیس جمهور ایران می‌نویسد: «آقای روحانی شخصیتی با سابقه ملی و دینی است ولی متاسفانه افراد پرحاشیه به دور ایشان جمع شده‌اند. مشاورانی که رئیس جمهور را وادار به گفت‌و‌گوی تلفنی کردند باید پاسخگو باشند.»

وی می‌افزاید: «اگر نتوانند حاشیه خود را تطهیر کنند نتیجه‌اش این می‌شود که افرادی که نه دارای سابقه سیاسی و نه قدرت ذهنی و فهم مسائل بین‌الملل هستند مسیر انحرافی را به ایشان تحمیل کنند و نتیجه این می‌شود که بحث سیاست خارجی عزت‌گریز و عزت‌ستیز در ذهن‌ها متبادر شود. اینک همه می‌دانند چه کسانی رئیس جمهورعزیزمان را در آمپاس (بن‌بست) قرار دادند تا اقدامی غیرقابل مابه ازاء به ایشان تحمیل شود.»

صادق خرازی در بخش دیگری از این اظهار نظر تلویحا می‌گوید که رهبر جمهوری اسلامی با این اقدام وی مخالف بوده است.

وی در این باره می‌نویسد: «جناب رئیس جمهور محترم می‌دانند که در سیستم سیاسی ایران آنچه عامل موفقیت ایشان در دسترسی به اهداف متعالی و آرمان‌های رئیس جمهور می‌شود، اعتمادی است که رهبری و ارکان قدرت به ایشان دارند. وجود حلقه مشاورین که گهگاه به ایشان خلاف بگویند، نتیجه‌اش کاهش نقش قدرت و کارایی دولت و شخص رئیس جمهور می‌شود.»

سفیر اسبق این در فرانسه وقتی با اظهار تعجب و سئوالات مخاطبان فیس‌بوکی‌ خود مواجه می‌شود در بخشی از  پاسخ‌هایش می‌نویسد: «در عالم سیاست هر حرکتی مابه ازاء دارد من ... اعتقاد به مذاکره و رابطه برابر دارم ولی نه به قیمت هیچ و پوچ.»

وی همچنین برای مخاطبان خود بدون توضیحی نوشت: «اگر بدانید پس از آنکه تلفن تحمیل شد چه اتفاقاتی افتاد برخی دوستان این گونه ذوق‌زده نمی‌شدند...نتیجه مذاکره تحمیلی تلفنی تهدید نظامی اوباما بود...»

در واپسین دقایق حضور حسن روحانی در نیویورک، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، با وی تلفنی گفت‌وگو کرد؛ این مکالمه در آمریکا با انتقاد جمهوری‌خواهان و در ایران با انتقاد اصولگرایان مخالف دولت مواجه شد.

در همین حال رهبر جمهوری اسلامی، ضمن اینکه اعلام کرد از دیپلماسی دولت روحانی حمایت می‌کند برخی از اقدامات در نیویورک را «به جا» ندانست.

از جمله همین سخن بود که محمد جواد ظریف را به نشست محرمانه کمیسیون امنیت ملی و پس از به آن به تیتر یک کیهان کشاند.

کیهان از نمایندگان نقل قول کرد که ظریف گفته است مکالمه روحانی و اوباما و دیدار او با جان کری اشتباه بود.

در پی آن ظریف به شدت از نمایندگان انتقاد کرد و گفت دیگر نمایندگان انتظار صحبت غیرعلنی نداشته باشند. وی مطلب کیهان را هم تکذیب کرد.

صادق خرازی با این حال در پاسخ‌های خود ظریف را «حرفه‌ای‌ترین» فردی دانسته که او در سیاست خارجی «قبول» دارد.

خرازی روز دوشنبه هم نسبت به «ذوق‌زدگی» مکالمه تلفنی روحانی و  اوباما هشدار داده بود و گفت: «ما فکر می‌کنیم روزهای خوبی در رابطه ایران و آمریکا شروع شده است؛ اما وقتی به کنه و عمق این ماجرا نگاه کنیم قصه پرغصه هفت افلاک است.»

وی همچنین تعیین کاردار غیر مقیم از سوی بریتانیا را توهین به ایران دانست و گفت این نتیجه «ذوق‌زدگی» در سیاست خارجی است.

+30
رأی دهید
-96

ali70 - والنسیا - ونزوئلا
جیره خوارهایی هستید که با دشمن تراشی حکومت می کنید .
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 19:21
darih - کالیفرنیا - امریکا
شما برو یه شامپو به اون کله چرب و چیلیت بزن لطفا.....با عرض معذرت
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 20:19
samsad - تهران - ایران
خیلی ببخشید آقای دیپلمات، میشه لطفا بگید تو اون هشت سال فضاحت بار، شما کدام گوری بودید تا به مشاوران رئیس جمهوری که از اساس ایراد داشت راهنمایی کنید تا اینقدر به هیکل خودشان و رئیس جمهورشان در محافل داخلی و خارجی نجاست نزنند...بابا خجالت بکشید که از مکالمه هم برای خودتون بت می سازید هرچند که به نظر من این موضوع هم بیانگر عظمت دولتمردان امریکایی را نشان می دهد که صحبت کردن و یا دست دادن با اونها می تواند در یک کشور تا مدت ها حاشیه ایجاد کند.. روحانی و ظریف هم بخوبی می فهمند که شتر سواری که دولا دولا نمی شود...
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 21:37
Ramin-cph - کپنهاگ - دانمارک
مغز که پر شد از پهن خیس دیگه چه توقعی باید داشت. اخه بیشعور اگه دیپلماسی شما خوب بود که وضع ملت امروز این نبود. ایرانیان یوکی جان مادرتون یه روز بزارید دوستان ازادانه تا میتونن به این مردک فحش بدن همه حال بیان. ای بر اون ....
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 21:43
تن‌ تن‌ و میلو - دویسبورگ - آلمان
سرنوشت این حسن کلید ساز هم درست مثل فریبا خاتمی خواهد شد. تا یه قدم به جهت مثبت ور بداره، اینقدر از طرف افراطیها به سر کردگی علی‌ چلاق توسری میخوره که تمام پرهاش میریزه و سر آخر فقط لبخند ژوکند فریبا خاتمی براش می‌‌مونه و بس!!! آخرش هم به فرمان علی‌ چلاق یه دیوانه مثل اوس محمود(شاید هم دوباره خود اوس محمود)دوباره می‌شه رئیس جمهور و روز از نو و روزی از نو.
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 22:27
birmingham - شیراز - ایران
عمرتون دیگه تمامه ‌ای اسلامیون هر دری را میزنید در به رو شما باز نمیشه حالا نه در ایران دیگه خریدار دارین نه در جهان
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 22:58
said saidi - استهکلم - سوئد
درود بر همه ایرانیا....اقای خرازی شما هم دوست دارید ما با روسیه دوست باشیم تا روسها ما را بچاپن. چین و روس بچاپن ایرادی نداره ولی امریکا بد ...
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 23:07
paksan - آمریکا - آمریکا
واقعاْ من نفهمیدم این طرف چی میگه؟ یعنی به نظرم خودش هم نمی فهمی چی سرهم میکنه ؟ سیاستمدارهایی که با یک مکالمه تلفنی انقدر اعتماد به نفسشون رو از دست می دن واقعاْ ضعیف هستند و تلاش می کنند خودشون رو مطرح کنند . آمریکا و روسیه یا آمریکا و چین در بدترین موضوعات با هم درگیرند آمریکا بر سر موضوع گرجستان و چین سر تایوان تا درگیری نظامی هم پیش رفتند ولی با هم صحبت می کنند و امتیاز می گیرن و امتیاز می دن ولی جالبه اینا با مذاکره مشکل دارن؟ وجود یک دشمن یک نیاز حیاتی واسه این حاکمان است و بدون دشمن باید جواب مسایل اقتصادی و مشکلات مردم و دزدی ها و فسادها رو گردن کی بیاندازن؟!
‌چهارشنبه 1 آبان 1392 - 23:56
compatriot - تورنتو - کانادا
تو یکی‌ خفه. خودت جای گرم و نرم نشستی از حال دیگران خبر نداری! خبرت پاشو برو ایران ببین اونجا چه خبره بعد حرف مفت بزن. حـ...!
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 01:29
ktaghinia - استکهلم - سوئد
تا کی میخواهید کشور را به قهقرا برده و غارت کنید؟ گفتگو با بشار الاسد جانی خوبه؟ تحصیل در آمریکا هم چیزی بشما شپشوها یاد نداده. نکنه میخوای واسه ی علی گدا دلبری کنی.
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 04:03
همایون خدای صبر - اسلو - نروژ
من فکر میکنم که این عکسو اشتباه گذاشتین و این عکس مربوط به آقای آصف سخنگوی سابق وزارت امورخارجه میباشد.
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 06:57
Acemeace - کلن - آلمان
«جناب رئیس جمهور محترم می‌دانند که در سیستم سیاسی ایران آنچه عامل موفقیت ایشان در دسترسی به اهداف متعالی و آرمان‌های رئیس جمهور می‌شود، اعتمادی است که رهبری و ارکان قدرت به ایشان دارند. یعنی مردم پشم بودن و هستن! اگه بهش دوباره پست بدن دوباره حمایت می کنه!!!!€€$$$$
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 06:51
omidvaran - نورکل - امریکا
ظاهرا گروههای تندرودارن دستور میگیرن که سرراه مذاکرات وتوافق با امریکا سنگ اندازی کنند ودرصورت امکان این کاررو بی نتیجه کنند این همون کاریست که دوبار قبلا کرده اند وهمون کاریست که اسرائیل علاقمند وخواهان انست - حلا سئوال اینه که این چه جور سیاستی که همطراز و هم شکل ودرخدمت منافع اسرائیل است واین چه نوع حفط منافع ملی ودرجهت تامین کدوم هدف ملی ومملکتیست ؟ این امیدونن که دیگه چای مانور وبازی ندارن وغربیها زیر فشار اسرائیل مصصمند که کاررو یکسره کنن پس با کدوم پشتوانه قمار میکنن ؟
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 08:21
goosfand - نیویورک - آمریکا
darih - کالیفرنیا - امریکا: . خوب از بحث میپری بیرون! خب تو بفرما از کجا میدونی‌ که سرش چربه؟! شاید مثل برخی‌‌ها به موهاش ژل میزنه!
‌پنجشنبه 2 آبان 1392 - 10:58
saye20 - تهران - ایران
بهتر ه نظرتون را برای خودتون نگه دارید و بیشتراز این سنگ انداز نکنید و بزارید آقای روحانی با قدرت پیش برود و فکرنمی کنم تلفنی صحبت کردن با آقای اوما اشکالی داشته باشده مگه ایشون لولوخرخره است که بترسیم .
جمعه 3 آبان 1392 - 09:48
ای ایران - یوته بوری - سوئد
نکبت از سرو کله این مرتیکه کله پوک میباره دهنتو ببندی نمیمیری.
جمعه 3 آبان 1392 - 15:48
kolah-ghermezi - ونکوور - کانادا
خرازی برو همین تو شغل خودت بابا جون،،تو کار بزرگتر‌ها هم دخالت نکن،،فقط مترت رو جا نذاری، پارسه‌ها رو دقیق متر کن.، تمساح تورو ببینه دندوناش می‌ریزه.
دوشنبه 6 آبان 1392 - 07:35
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
معلومه که صادق خرازی نون به نرخ روز می خوره ! اگه خامنه ای موافق موضوع بود آنوقت می گفت چه تدبیری روحانی به خرج داد ! و به به و چهچه می کرد ! این نظر صادق خرازی اصلا منطق نداره بلکه صرفا جهت چاپلوسی از رهبر و اطرافیانش از جمله باب دل حسین شریعتمداری نظر داده و قطعا نظر خودش نیست ! من معتقدم متاسفانه آنهائیکه بر مسند حاکمیت هستند کمی متوهم اند و خیلی برای خودشان کلاس می گذارند و این کله شقی اینها خیلی به ضرر کشور تمام شده است . ما نه تنها مذاکره تلفنی بلکه باید مذاکره و ملاقات حضور می کردیم و نه تنها الان بلکه حداقل سی سال پیش باید اینکار می شد تا اینهمه از قبل ما دیگران منتفع نمی شدند . دشمنی با آمریکا نه تنها به نفع ایران نیست بلکه به نفع شیعه هم نیست و باعث تقویت وهابیهای سعودی میشه . آنهائیکه مخالف رابطه با آمریکا هستند وطن فروشی بیش نیستند . آنها دانسته یا نداسته دارند به مردم مسلمان شیعه ایران خیانت می کنند.
دوشنبه 6 آبان 1392 - 15:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.