بریتانیا از توافق با ایران برای تعیین کاردار غیر مقیم در تهران و لندن خبر داد

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا گفت 'باید صداقت دولت ایران را کاملا بسنجیم' و به همین دلیل 'باز نگه داشتن کانال های ارتباط با ایران بسیار مهم است.'

آقای هیگ عصر روز سه‌شنبه ۱۶ مهر (هشتم سپتامبر) به پارلمان بریتانیا رفته و در حال سخنرانی درباره سیاست های دولت در خاورمیانه و و ارتباط با ایران است.


توافق برای تعیین کاردار غیرمقیم

او به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت که با محمدجواد ظریف همتای ایرانی اش برای تعیین کاردار غیرمقیم با مسئولیت بازسازی روابط توافق شده است.

دقایقی پس از انتشار سخنرانی آقای هیگ، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم خبر داد که یک روز پیش از این آقای هیگ طی تماس تلفنی با محمدجواد ظریف پیشنهاد داد که دو کشور کاردار غیرمقیم در پایتخت های دو کشور تعیین کنند.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت"بازسازی روابط شامل گام های موقت در جهت بازگشایی نهایی سفارت هر دو کشور می شود."

در پاییز ۱۳۹۰ به دنبال حمله گروهی از دانشجویان بسیجی به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران، دولت دیوید کمرون با فراخوانی تمامی کارکنان سفارت خود از ایران، دیپلمات های ایرانی را هم از بریتانیا اخراج کرد که به کاهش روابط دو کشور، در پایین ترین سطح ممکن پیش از قطع کامل انجامید.

آقایان هیگ و ظریف حدود دو هفته پیش در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با هم دیدار کرده بودند.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که در پی تمایل ایران به پیشرفت فوری در مذاکرات اتمی، کشورش منتظر پیشنهادات جدی در گفت و گوی هفته آینده است.

دور تازه گفت و گوی های اتمی ایران و گروه پنج بعلاوه شامل بریتانیا، قرار است هفته آینده به میزبانی سوئیس در شهر ژنو برگزار شود.


استقبال از یک رئیس جمهور و دولت میانه رو

با پیروزی حسن روحانی، سیاستمدار میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری ایران، ویلیام هیگ با وزیر امور خارجه ایران تماس تلفنی گرفت و دیوید کمرون، نخست وزیر بریتانیا هم در نامه ای به آقای روحانی پیروزی او را در انتخابات تبریک گفت.

نخست وزیر و وزیر امور خارجه هر یک به طور جداگانه در تماس با مقام های ایرانی، خواستار بهبود گام به گام روابط دو کشور شده بودند.

روابط سیاسی ایران و بریتانیا که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی به طور محسوس بهبود یافته بود، در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد دچار تلاطم مکرر شد و در نهایت با طرح مجلس ایران از سطح سفیر به کاردار کاهش یافت.

پیش از اجرایی شدن این طرح، با حمله به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران و خروج کارکنان سفارت این کشور از تهران و اخراج دیپلمات های ایرانی از بریتانیا، عملا روابط دو کشور در سردترین دوره خود پس از بهبود روابط دو کشور در جریان فتوای قتل سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیت شیطانی توسط آیت الله خمینی قرار داشته است.

+65
رأی دهید
-7

آرش رادمهر - ژنو - سوییس
بیایید بیایید که فقط مشکلات شما مال ماست!
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 22:49
ekman - شیراز - ‫ایران
بریتانیا باید در رابطه با گشایش سفارتش در ایران بیشتر از اینها سختگیری نماید تا یک عدّه شناخته شده باز باری دیگر مزدورانشان را بنام افراد خودجوش روانه شفارت نکنند.متاسفانه این خسارتیکه بریتانیا ادعا میکند و حقش هم است را ملّت بدبخت باید بپردازند.اگر واقعا فرد یا افرادی بطور خودجوش جائی تجمع کنند،نیروهای انتظامی بینهایت مهربان و پدر و مادر دار چوب تو آستین آنها خواهند کرد،مگر سال 88 با ملّت بیدفاع چه کردند این بربرها.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 22:03
arirang - سئول - کره جنوبی
می‌خوام بدونم اگر یه گروه خودجوش انگلیسی‌ اینکارو با سفارت ایران تو لندن میکرد چیکار میکردن . خدا شاهد از فردای اون روز فتوا میدادن خون هر شهروند بریتانیای حلا‌ل هستش و حمله میکردن
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 23:52
eshgeman iran - ایران - ایران
حتمایادتان رفته که همین انگلیسی های خبیث چه ظلمهایی بر مردم ایران کرده اند. چطوریادتان رفته که همین کفتار پیر درسرکوب تمامی جنبش های آزادی بخش ایران، قیام های جنگل،کودتای28مرداد،قیام تبریز و.... به کمک پهلوی ملعون چه ها که نکردند وچقدرایرانی را کشتند. درهرکشوری آدمهای تندرو وجود دارد فقط مختص ایران نیست درهمین انگلستان چندسال پیش یک عده نژادپرست باکمک مأموران انگلیس مگر به سفارت ایران جمله نکردند بدبختهای بیچاره ازکی دفاع میکنید. زنده بادایران، زنده بادملت ایران، زنده باد امپراطوری اسلامی شیعه ایران
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 18:37
kolah-ghermezi - ونکوور - کانادا
arirang - سئول - کره جنوبی,,دوست عزیز اگه بدونم کی‌ جشن تولّدت هست، برات یه کتاب تاریخ هدیه می‌کنم،،اگه هم می‌تونستم ملاقاتت کنم به یه قهوه دعوتت می‌کردم و واقعه دلیران تنگستان رو برات از سیر تا پیاز تعریف می‌کردم،،،یا داستان برکناری رضا خان کبیر به توسط همین پیر استعمار برات شرح می‌دادم،،،کاری که این جوجها انجام دادند کاری غیر منطقی‌ بود ولی‌ نگو اینگیلیسیها،،،،،،آره. کم جرمون ندادند،،،
شنبه 20 مهر 1392 - 08:53
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.