سرپرست وزارت آموزش و پرورش: تدریس زبان‌ قومیت‌ها در مدارس در اولویت من است

علی اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش وعده داد که به زبان‌ قومیت‌ها در مدارس کشور اجازه تدریس داده خواهد شد. سخنان وی سبب خرسندی کارشناسان قومیت‌ها شد. اما آیا این امر پس از ۳ دهه سرانجام اجرا خواهد شد؟

علی اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه با پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران در ۱۱ مهر ۱۳۹۲ شرکت و درباره‌ تدریس زبان‌مادری قومیت‌ها و دیگر چالش‌های وزارتخانه‌اش اظهار نظر کرد.

فانی درخصوص اجرای بیانیه شماره ۳ روحانی که بر تحصیل به زبان مادری قومیت‌ها تاکید می‌کند وهمچنین اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی مربوط به تدریس زبان‌ قومیت‌ها، چنین گفت: «ما باید اصل ۱۵ را اجرا کنیم. یک سری برنامه‌ریزی‌ها در زمان آقای خاتمی شده که در نهایت متوقف شده‌اند. باید اکنون با بررسی‌هایی دوباره این برنامه‌ها، به جریان بیافتد. تدریس زبان قومیت‌ها در مدارس اولویت من است.»

در بیانیه روحانی در ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ بر "تدریس زبان مادری ایرانیان (کردی، آذری، عربی و...) بطور رسمی در سطوح مدارس، دانشگاه‌ها و اجرای کامل اصل ۱۵ قانون اساسی" تاکید شده است. در اصل ۱۵ قانون اساسی ایران نیز"استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‏های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی" آزاد اعلام شده است.

برنامه‌‌ریزی‌های دوران خاتمی

سرپرست وزارت آموزش و پرورش کشورتوضیحی پیرامون متوقف ماندن برنامه‌ریزی‌های دوران خاتمی نداده است. اما وی تاکید می‌کند، این برنامه‌ها دوباره بررسی و به جریان خواهند افتاد.

یوسف عزیزی بنی‌طرف، دبیر"کانون مبارزه با نژادپرستی در ایران" که در دوره دولت خاتمی از سوی نهادها و مراکز دولتی به همایش‌های مربوط به زبان مادری اقلیت‌ها و اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی دعوت شده بود، می‌گوید: «دولت خواست با اندیشه‌های ما آشنا شود، چونکه قبل از خاتمی کسی به این موضوع نپرداخته بود. در آن زمان یک سری کارها انجام شد و بین فعالین ملیت‌های مختلف با نهادهای دولتی و مجلس همکاری شد. به عنوان مثال بنا‌به دعوت وزارت کشور یک میزگردی بوجود آمد و از جمله من و دکترهیئت از میان ترک‌های آذربایجانی‌ دعوت شده بودیم و در باب کل مسائل ملیت‌ها و از جمله زبان مادری صحبت کردیم و در مورد اجرای اصول ۱۵ و ۱۹ نظرمان را گفتیم.»


یوسف عزیزی بنی‌طرف، محقق و دبیرکانون مبارزه با نژادپرستی در ایران




آقای بنی‌طرف یادآور می‌شود: «همایش دیگری هم در برنامه و بودجه داشتیم که بعدا اسمش به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تغییر یافت. نمایند‌گانی از عرب‌ها، ترک‌ها، کردها، ترکمن‌ها، بلوچ‌ها و دیگر اقلیت‌ها در آنجا حضور داشتند. معاون این سازمان گفته بود که توسعه کشور بدون قومیت‌ها امکان‌ناپذیراست.»

نشست مرکز پژوهش‌های مجلس نتیجه نداد

بنی‌طرف در ادامه صحبت‌هایش به برگزاری یک نشست مهم در مجلس شورای اسلامی هم اشاره می‌کند: «در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران هم جلسه‌ای را اختصاص داده بودند به اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی. سرپرست مرکز پژوهش‌ها با محمد رضا خاتمی بود. در این نشست مطرح شد که این اصل در مجلس به‌صورت لایحه طرح و تصویب شود. ما گفتیم نیازی به طرح این اصل در مجلس نیست و وزارت آموزش و پرورش فقط آن را اجرا کند. اما متاسفانه اصلاح‌طلبان در مقابل گروه‌های فشار و مراکز قدرت که گرایش‌های ناسیونالیستی هم داشتند، عقب‌نشینی کردند.»

گرچه بنی‌طرف ازصحبت‌های کنونی سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره تدریس به زبان مادری قومیت‌ها استقبال می‌کند، اما تاکید دارد: «در آغاز سال تحصیلی امسال اقدامی برای تدریس زبان مادری در مدارس به عمل نیامد و بسیاری از نخبگان قومی به این جهت اکنون به اجرای اصل ۱۵ نیز تردید دارند.» وی همچنین خاطرنشان می‌کند که دولت یازدهم از تجربه دوران خاتمی می‌تواند درس بگیرد تا این‌بار قربانی گروه‌های فشار نشود.

اجرای وعده روحانی برای تدریس به زبان مادری

به نظر کاوه قریشی، روزنامه نگار کرد هم حرف‌های سرپرست وزرات آموزش و پرورش درباره اولویت تدریس زبان مادری در مدارس کشور سبب خرسندی مردم مناطق محل سکونت اقلیت‌ها می‌شود.

وی به دویچه وله می‌گوید: «بالاخره این اصل ۱۵ بیش از ۳ دهه است که اجرا نشده و اینکه آقای روحانی یکی از وعده‌هایش را که در جمع مردم کرد داده، می‌خواهد عملی کند، خوشحال کننده است. ولی اصل ۱۵ تاکید دارد بر تحصیل زبان مادری به عنوان یک واحد در کنار سایر دروس. درخواست واقعی مردم این است که بتوانند به زبان مادری از سطوح اولیه تا عالی‌ترین سطوح ممکن در نظام آموزشی کشورتحصیل کنند.»

تاسیس آموزشگاه‌ به زبان قومیت‌ها

کاوه قریشی ضمن یادآوری اقداماتی که در زمان دولت خاتمی انجام گرفته می‌گوید، در دوره دولت خاتمی آموزشگاه‌های انتفاعی و غیرانتفاعی تحت سرپرستی وزارت ارشاد تاسیس شده است.


کاوه قریشی، روزنامه نگار کرد




وی می‌افزاید: «در مناطق محل سکونت اقلیت‌ها افراد فرهنگی توانستند به زبان مادری تدریس کنند و این تجربه وجود دارد. در آن زمان امکان انتخاب یک واحد اختیاری زبان اقلیت‌ها از جمله کردی در دانشگاه‌های ایران وجود داشت. مثلا در دانشگاه شهید بهشتی برخی از افراد که به صورت تجربی کار کرده بودند، انتخاب شدند و این طرح اجرا شد.»

به نظر قریشی دولت باید تدریس زبان‌ اقلیت‌ها را به عنوان یک رشته دانشگاهی در دستور کار قرار دهد تا کادر فنی و آموزشی لازم برای این مقصود تربیت یابد.

"نیاز به تدریس زبان‌های قومی احساس می‌شود"

امیلیا نرسسیان، استاد دانشگاه تهران و متخصص رشته‌ی تعلیم و تربیت و انسان‌شناسی هم از صحبت‌های سرپرست وزارت آموزش و پرورش استقبال می‌کند. وی درباره‌ی عملی شدن آن چنین توضیح می‌دهد: «این کار نیاز به یک برنامه‌ریزی و طراحی دارد. من خوشبین هستم به این قضیه و فکر می‌کنم نیاز به آموزش به زبان‌های قومی مخصوصا در دوره‌های ابتدایی احساس می‌شود. تحقیقات قبلی که خود آموزش و پرورش درباره وضعیت دانش آموزان در استان‌های دوزبانه انجام داده افت تحصیلی را نشان می‌داد که از همان زمان برای آموزش و پرورش زنگ خطر به صدا درآمده بود.»

نرسسیان که درباره مشکلات دانش‌آموزان دوزبانه کشور تحقیق کرده است، خاطرنشان می‌کند: «مسئله این است که آموزش و پرورش کمترین بودجه و بیشترین کارمندان را دارد. تقسیم کردن این بودجه برای این گونه پروژه‌ها (تدریس به زبان قومیت‌ها در مدارس) بسیار مشکل است. در یکی از این پروژه‌هایی که داشتیم، سعی شده بود بجای اینکه درس را به سر کلاس‌ها ببرند، به معلمان تک‌زبانه رویارویی با مشکلات دانش‌آموزان دو‌زبانه درس داده شد. اگر آموزش و پرورش برنامه خاصی برای تدریس زبان‌ها قومی کشور داشته باشد برای تخصیص بودجه آن باید چانه‌زنی با دولت را شروع بکند.»

کارشناسانی که با دویچه وله صحبت کردند، ضمن استقبال از برنامه جدید دولت برای تدریس زبان‌ قومیت‌ها در مدارس کشور، متفق‌القول‌اند که اگر صحبت‌های سرپرست آموزش و پرورش عملی شود، راه‌چاره اساسی برای یکی از بزرگ‌ترین‌ چالش‌های کشور اندیشیده می‌شود.

+98
رأی دهید
-96

naghavi13 - سیدنی - استرالیا
از تعداد منفیها میشه میزان نژادپرستی در ایران رو اندازه گرفت، بفرمایید دوستان :)
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 00:42
farzad power - لوس انجلس - امریکا
زبان ایرانی‌ یعنی‌ فارسی. دنبال چی‌ هستین؟
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 02:31
Mazani Tiger - کوالالامپور - مالزی
که چی‌ بشه؟؟!! این نشانه عقب ماندگی و پس‌رفت هست. در صورتی‌ این طرح خوبه که در کنار زبان پارسی‌ تدریس بشه، ما در ایران زندگی‌ می‌کنیم و یک زبان مشترک داریم، در غیر این صورت آغازی می‌شه برا کارهای بعدی!!! بسیاری به دنبال مصادره کردن هنر و فرهنگ ایرانی‌ هستند، دیروز ساز تار و حکیم نظامی بود، امروز چوگان و.. فردا هم روشون باز می‌شه جلوت در میان و ادعای ملتی جداگانه میزنند.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 05:36
farahnoush - ساری - ایران
چه خوب .. ! اولین گام برداشته شود و به امید آنکه مردم ما به چنان شعور فرهنگی و عقلانی برسند که ما یک رئیس جمهور یا رهبر از اقلیت دینی یا قومی داشته باشیم .. روزی ! . به امید ان روز ...
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 06:25
آذربهدخت - تهران - ایران
بنی طرف یک جدایی‌طلب متعلق به حزب خلق عرب است که هیچگونه فعالیت مثبتی جز تحریک جدایی طلبان تا کنون نداشته. او سرزمین مادری مرا، خوزستان مرا که دو پادشاهی بزرگ ایرانی از آن برخاسته است، با وقاحت عربستان می‌نامد!! فراموش نکنید خوزستانی های اصیل عرب نیستند، بخش‌های عرب نشین دارند ولی بزرگترین جمعیت خوزستان فارس(خوزی) است. نام اهواز نیز که در گذشته اخواز بوده جمع مکسر واژه‌ی خوزی است.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 06:33
sepherdad - سیدنی - استرالیا
خدا رو شکر نمردیم و دیدیم زبان عربی‌ هم زبان مادری ایران شد، این زنهای عرب از کجا وارد ایران شدن که حالا اینهمه مادر عرب ما داریم توی ایران؟ آقا این زبان روسی هم خیل حق داره به گردن مردم ایران از طرفی‌ زبان پدری خیلی‌‌ها هم هست!!
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 07:11
dark night - تهران - ایران
چه مسخره، زبان رسمی‌ دنیا که انگلیسی‌ هست نه، فرانسه و آلمانی‌ و لاتین هم نه،اون‌وقت زبان قومی. واقعا که ایران با این دانشمندان که تعدادشون هم بسیار زیاده به کجا خواهد رسید؟
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 07:12
sepherdad - سیدنی - استرالیا
امیلیا نرسسیان، با این اسم ارمنیش استاد دانشگاه تهران هست!! بد میگه بریم از عربستان معلم بیاریم برای دبستانهای ایران!! واقعاً که خارجی هستین!
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 07:16
salar67 - تبریز - ایران
اگه نژاد پرستا بزارن این طرح اجرا میشه به خدا دارم بال درمیارم مچکرم روحانی اگه همه این حرفایی که این بنده خدا گفته اجراییی بشه واقعا ایران گلستان میشه در ضمن بعد از مدتها ما هم میتونیم خودمونو ایرانی بدونیم چون به فرهنگ وگذشته ما احترام گذاشته میشه نه مثل رژیم سابق و جمهوری اسلامی تا الان بخوان با عبارتهای مضخرف مثل زبان اذری تاریخرو تحریف کنن
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 08:21
sanazsarmad - کلن - آلمان
خدا کنه!! تا دیگه بهونه ای دست سو استفاده گرها برای بوجو اوردن یک جنگ نژادپرستانه داخلی ندهیم. کلا مگه اشکالش چیه؟ خوب من هم تمام مدرسه را به زبان فارسی گذراندم و حالا اومدم المان تو دانشگاه های المان تحصیل می کنم. یک سال مجبور شدم برم کالج زبان المانی و بعد وارد دانشگاه شدم. ولی اصلا احساس نارضایتی نکردم که چرا زبان مادری من نادیده گرفته شده
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 11:05
delmorde - یوتوبوری - سوئد
امدوارم جدایی طلبها از این موضوع سوءاستفاده نکنند و تحت تاثیر وعده وعیدهای بیگانه پرستان قرار نگیرند که سبب تقسیم کشور نشود.همواره جدایی طلبها مانع اجرای آن بودند و گرنه این آموزش در تمام کشورها است بدون اینکه کشوری تقسیم شود اما متاسفانه هستند اشخاصی که از احساسات قومی سوءاستفاده کرده و قومی را برعلیه دولت مرکزی شورانده که ما باید مستقل باشیم نمونه آن عراق است که کردستان تقریبا نیمه مستقل شده و بصورت ایالت نیست مانند آلمان یا آمریکا. بیسوادی و عقب افتادگی مردم یکی از علل جدایی طلبیست.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 11:59
salar67 - تبریز - ایران
farzad power - لوس انجلس - امریکا نژاد پرست naghavi13 - سیدنی - استرالیا به نکته خوبی اشاره کردی با ایت تعداد منفی یعنی یک سوم مردم ایران که بالطبع از قوم غالب هستن نزاد پرستن
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 12:45
فدای آقا - اودنسه - دانمارک
سالار تبریز، در مذهب شریف اسلام شیعه، کلمه نژادپرستی وجود ندارد. حالا اگر تو تجزیه طلب هستی و برای ما، ترک، کرد، عرب و فارس درآوردی حسابت از بقیه جدا است. قبلا هم بهت گفتم، آذربایجان متعلق به ایران هست. تو حالا هی واسه خودت داستان بافی کن.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 15:14
Mazani Tiger - کوالالامپور - مالزی
سالار 67، آیا پس‌رفت و عقب ماندگی رو شما نژاد پرستی‌ میدونی؟ یک لحظه فکر کردی که چه بلبشویی می‌شه وقتی‌ ده‌ها زبان مانند مازنی، کردی، گیلکی، آذری، و... در جای جای ایران تدریس بشه!!!!؟؟؟ به نظر من بهتره که به صورت یک درس دانشگاهی 2-3 واحدی در هر استانی تدریس بشه. این منفی‌‌ها برای نه گفتن به پسرفته عزیزم. به جای تهمت زدن بهتره که مقداری فرا نگر باشیم.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 16:59
فراز_نروژ - تونسبرگ - نروژ
چه کسی گفته زبان مادری در ایران فارسی است؟ اگر یک نفر از مادری ترک یا عرب زاده شده باشد زبان مادریش چیست؟ زبان فارسی زبان رسمی و پیوند دهنده و وحدت دهنده اقوام و ملت های ایران ماست. اما اگر در یک استان مثلا هشتاد درصد مردم ترک هستند چه معنا دارد که در کوچه و خیابان یا در مدرسه و دانشگاه مجبور باشند که با یکدیگر فارسی صحبت کنند؟ بیایید منطقی باشیم. دین و زبان و عقیده آزاد جزو پیش پا افتاده ترین حقوق بشر میباشند.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 18:02
مراد درشوری - ویله - دانمارک
این‌ها وعده میدهند و هرگز عمل نخواهند کرد، رژیم با انکار غیر فارس‌ها به دنبال جنگ داخلی هست
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 18:44
siavash33 - کردستان - ایران
ماحق داریم زبان مادریمان را درکنار زبان رسمی کشور اموزش ببینیم . چرا فقط فارسی انوقت؟؟ بعضیا سوختن
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 20:10
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
زبان رسمی ایران زبان فارسی است٫ رواج زبانهای قومیتی در مدارس ایران یعنی ایجاد فاصله بین قومیت های ایرانی و بوجودامدن تدریجی ملیت های مختلف و در انتها تجزیه طلبی و تجزیه ایران یکپارچه َ salar67 - تبریز - ایران/ فعلا از همه نژادپرست تر شما هستید َاین نژادپرستی قومی امثال شماست که شرایط تجزیه ایران را مهیا میکند . اگر قرار باشد قومیتی زبان خودش را صحبت بکند َ و مدارس زبان ملی را تدریس نکنند چگونه مردم شمال و جنوب و شرق و غرب ایران با همدیگرارتباط بر قرار بکنند شاید بایستی از زبان بین المللی انگلیسی استفاده بکنیم ٫.
‌سه شنبه 16 مهر 1392 - 21:30
sepherdad - سیدنی - استرالیا
موضوع زبان نیست من میخوان بدونم اینهمه زن عرب کی‌ وارد ایران شده و از کجا آمدن?!!
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 03:57
romano - تهران - ایران
salar67 - تبریز - ایران دوست عزیز مملکت هزار سال دست ترکها بود ملت هیچی نگفتن یک زمان دست شاه و پدرش افتاد پیراهن عثمان فارس کردین. دیکتاتور الان هم که از ولایت خودمونه (خودم آذریم) برادر برو تاریخ آذربایجان رو بخون ببین شپش تو کله اجدادمون بود نه آذربایجان همه ایران اومدن مردم رو باسواد کردن فرستادن دانشگاه ترک زبون و فارس زبونم نکردن نکته پروفسور هشترودی بچه پاریس بوده رئیس دانشگاه کردنش کلا ما آذریها یک اخلاق عجیبی داریم سر یک چیز همه چیز رو به فنا می‌دیم اسمشم عوض تعصب می‌زاریم غیرت و برخی مواقع مال مردم رو هم ارث پدریمون می‌دونیم. حالا نه از همتون بپرسن اسم 10 عاشیق بگین همتون از حفظین اما اسم رقاصای کاباره‌های درجه دوی ترکیه رو استادین. حالا همشهری بین خودمون باشه می‌دونیم تو قضیه ثبت تار به نام آران که با کل تالشی و ارمنی و گرجی جمعیتش به زور بعد از 20 سال به 8 میلیون می‌رسه برخی از همشهریهای خودمون کاسه داغتر از آش شدن (به ناموسم قسم استفراغم گرفته بود از خودمون) زمان حمله روس هم که کشور جدید درست کردیم حالا هی ستارخان و باقر خانو می‌زنیم تو سر مردم. ادامه ...
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 06:27
romano - تهران - ایران
سوال اینجاست چرا در کشورهای اطراف ما با عراق جنگ کردیم ولی ملت به عراقیها توهین نمی‌کنن به عرب تو ایران توهین نمی‌کنند (بخدا در زندگیم از عربهای خوزستان ناسیونالیستر ندیدم) به ترکمنهای ایران و کشور ترکمنستان توهین نمی‌کنند به ارمنی توهین نمیکنند به ترک ترکیه توهین نمی‌کنند ولی به آرانیها و افغانیها و شیخنشینها توهین می‌کنند فکر می‌کنی دلیلش بجز پررویی و نمک نشناسی اینهاست غیر از اینه که بیشتر از همه از ایران در تاریخ نوشیدن و بیشتر گاز گرفتن. ترکی زبان بدیه و نه هیچ زبان دیگری و مردم حق دارن کنار زبان عمومی که کشورهای باستانی رو بهم متصل می‌کنه اونها رو پویا نگه دارند. اما خنده داره طی دویست سال بخشهای ایران رو کندند دینمون رو ازمون گرفتن پولمون رو گرفتند و حالا مونده غرور ملیمون رو به اسم اپن مایند بودن بگیرن که یک موجود بی هویت بشیم کما اینکه تا حدی شدیم و مخصوصا در آذربایجان (زرشک از فرهنگ آذری یک زبون ترکی مونده تمام عاشیقها فقیر و هنرمندان فراری پیمان عارفها زندانی عشقمون هم که تور ترکیه حداقل عربها، بلوچها، ترکمنها،کردها، لرها لباس محلی خودشون رو هنوز می‌پوشن) ادامه...
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 06:42
romano - تهران - ایران
دومین استان بیکار مملکت استان فارسه پس بیان پدر ماها رو به اسم خامنه‌ای در بیارن. کجای تاریخ ثبت شده فارسی به ترکها در ایران حمله و اجحاف کردن. بیشتر پول نفت خوزستان میاد می‌ره تو آذربایجان برادر. اینها همه بازیهای اطلاعات و بی بی سی. جدیدا هم که منابع نفت در شمال افغانستان پیدا شده آخ آقا تمام پشتونها و هویت قومیشون عزیز شده یا در عراق کردها بخاطر نفت عزیز شدن. اگر با تفکر غلط شما فردا بچمون می‌خواد بره مهندس نفت بشه باید 3 سال بره کلاس فارسی! یا در هند چین یا روسیه در هر دهات کوره‌ای باید یک زبان تدریس بشه (ای پفیوز انگلیس حالا عاشق آذریهای ایران شده) یا جالبتر در ترکیه باید تمام آموزش عمومی به کردی و 10 زبون و گویش محلی و حتی یونانی بشه اما از زمان آتاتورک یکپارچه کردن وگرنه عثمانی هم الان 3 کشور و جهان سوم بود. زبان باید آموخته بشه ادبیاتش حفظ شه ولی ممکت نیاز به یک زبان و گویش متداول داره واقعا کجای آذربایجان بزور فارسی صحبت می‌شه می‌شه بفرمایید ما هم بدونیم کاشکی اینهمه هوار رو برای دموکراسی و بیمه و حقوقمون می‌کردیم شاید آقای خامنه‌ای آذری از خر تعصب پایین میومد.
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 07:02
salar67 - تبریز - ایران
Royan - کالیفرنیا - آمریک تا حالا دوس داشتم احترامتو نگه دارم اما انگار خیلی کم شرایطی تو حتی متن خبررو هم خوب نخوندی بس که به ملت ترک عقده داری نوشته تدریس زبان قومیتها در کنار لهجه فارسی نه صرفا زبان قومیتها در ثانی کی گفته فارسی زبان مشترک ما باشه تو عصر ارتباطات چرا نباید زبان انگلیسی زبان مشترک ما باشه و هر کس تو شهر ودیار خودش به زبان مادریه خودش بخونه وبنویسه بارها هم گفتم اونیکه ایرانرو تجزیه خواهد کرد ترس از تجزیست که سبب میشه حدا قل حقوق قومیتهارو هم ندن وروز به روز احساس نفرترو نسبت به نزادپرستای فارس تو وجودمون تقویت کنه مرگ بر فارس شوونیسم
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 07:38
cyrus* - تهران - ایران
salar67 - تبریز - ایران نظر سنجی برنامه ۹۰ رو نگاه کن.۱۰۰ هزار نفر رو میگند ۱۰۰ درصد ۳ میلیون نفر.تو هم یکی‌ از اونها هستی‌ دیگه.حالا ک داری اینجا پارسی مینویسی....تا این آرزو را به گور ببری اونم نسل اندر نسل
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 13:12
اسکندر ذوالقرنین - اردبیل - ایران
تدریس و تحصیل به زبان مادری حق مسلم هر فرد است. اگر می فرمایید با این کار تفرقه و امکان تجزیه پیش می آید یعنی اینکه فقط زبان مشترک اقوام ایرانی را کنار هم نگه داشنه و اشتراکات دیگر آنها باعث نمی شود یک ملت واحد حساب شوندمن این طور فکرنمی کنم اما انهایی که منفی دادن لابد جز زبان پیوند دیگری را نمیشناسند یا اهمیت نمی دهند این طرز فکر نژادپرستانه و محافظه کارانه باعث ظلم به اقوام میشود تازه مگر مجموع اقوام اکثریت ایران را شامل نمیشود؟ پس چرا یک قوم یا یک ظرز فکر بر همه حکومت کند؟ نظم و راحتی ارتباط دلیلی بر ظلم به 70 درصد مردم یک کشور نمیشود بعضی ها ترجیح میدهند برای انکه با دیگران راحت تر رایطه برقرار کنند انها را تحت ستم قرار دهند
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 14:11
sepherdad - سیدنی - استرالیا
مراد درشوری - ویله - دانمارک. ۳ تا مدرسه عشایری رو توی پل دختر به دلیل نداشتن بودجه تعطیلی کردن، کشور بدون پول و برشکسته اونوقت آقا سالار از فردا دیگه می‌تونه بگه نجورسن قاردش، الان هم میگه اما دلش خوشه!
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 16:48
farzad power - لوس انجلس - امریکا
یک عمره که با جدایی طلبها جنگیدیم و خواهیم جنگید. اینرو تو گوشتون فرو کنید، ایران تفکیک شدنی نیست. زنده باد ایران و فارسی. زنده باد رضا شاه کبیر که گردن همه جدایی طلب‌ها را شکست. اگر هم خیلی‌ ناراحت هستین به یک کشور ترک زبان کوچ کنید. درود بر ایران و زبان فارسی.
‌چهارشنبه 17 مهر 1392 - 20:07
Uk.ali - لیورپول - انگلیستان
دوستان بحساب هموطن که دو تا پایشان را کردند توی یک چکمه ! نژادپرست و جدایی طلب واقعی انها هستند که ٧٠درصد هموطن غیر فارس را إنکار می کنند و در أصل مسیر صربهای فاشیست را پیش گرفته اند ! با این حرکت ناشیانه و خطرناک انها باعث اتحاد غیر فارس بر علیه فارس می شود و دیگر این بار فارسی در مناطق غیر فارس قدغن می شود ولی بنظر بنده بهترین اتحاد بین ایرانیان رسمی بودن زبان دنیا انگلیسی دیر یا زود و همه از ترک و فارس تا کرد و لر در سایه زبان مادری انگلیسی یا بگیرید و ایران هم یوگسلاوی اینده نشود !
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 02:31
sepherdad - سیدنی - استرالیا
یوک.علی‌ - لیورپول - انگلیستان. حالا بذار یه سناریو جدید و در نظر بگیریم، فرض کن ایران تجزیه بشود، این کشورهای که به وجود میان، چطور میخوان مرز و آب یا امنیت شون رو حل کنن!؟دوم ایران بدون زبان پارسی‌ چه ارزشی داره?، میشه مثل زمان خلیفه عباسی یا زمان قاجار، هرکی سازه خودشرو میزنه، فکر کردی کشورهای همسایه با جمیتهای بالای ۱۰۰ میلیون و بمب اتمی‌ میزارن این چندتا جزقله نفس بکشن!? اساساً یه کشور یعنی‌ مردمی که زبان و فرهنگ مشترکی دارن ما‌ها ‌DNA هامون مشترکه!! اما بسیار خودخواه هستیم، حاضریم ایران و نابود کنیم به امید چیزی که حتا نمیدونیم چی‌ هست!!، همین اقلیتیها قومی بیشترین تحصیل‌کرده‌ها و نویسنده‌ها و پولدار‌های ایران هستن، آقا آذری که بیزینس شما توی بندر عباس تموم زندگی مردم ایران رو میخره شما که اینقدر زبان ترکیه رو دوست داری توی بندر عباس چه میکنی‌??، یا اون کرد ساکن شیراز ! چنتا فارس توی تبریز زندگی میکنه؟ یا چندتا فارس توی کردستان هست?، انصافهم هم خوب چیزی هست.
‌پنجشنبه 18 مهر 1392 - 18:10
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.