روحانی: تماس تلفنی قدم کوچکی بود، قدم‌های بلندتر بر می‌داریم

حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، می‌گوید که مکالمه اخیر او با باراک اوباما، همتای آمریکایی‌اش، تنها «یک قدم کوچک» بوده و دولت او قصد دارد که در آینده «قدم‌های بلندتری» بردارد.

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی، آقای روحانی که پس از گفت‌وگوی تلفنی با آقای اوباما در نیویورک هدف انتقادات گروه‌هایی از محافظه‌کاران ایران قرار گرفته است، روز چهارشنبه، ۱۰ مهر، تلاش کرد در گفت‌وگو با خبرنگاران محتوای این مکالمه و علت انجام آن را توضیح دهد.

به گفته او، قبل از سفر هیات ایرانی به نیویورک، «طرف آمریکایی پنج بار درخواست انجام ملاقات میان روسای جمهور ایران و آمریکا را مطرح کرد که این درخواست‌ها بی‌پاسخ گذاشته شد»؛ پس از آن نیز بحث «ملاقات چند دقیقه‌ای» میان او و آقای اوباما در راهروهای سازمان ملل متحد پیش آمد که باز هم رییس جمهور ایران موافق انجام آن نبوده است، اما چنان‌چه حسن روحانی می‌گوید ناگهان موجی در رسانه‌های آمریکایی شکل گرفت که «ایران، آمریکا را تحقیر کرده است».

آقای روحانی در ادامه گفته است: «من از این حرکت رسانه‌ها که شاید بخشی از آن طبیعی بود و بخشی از آن را هم مخالفین و صهیونیست‌ها دامن می‌زدند، خوشحال نبودم، چرا که بحث تحقیر مطرح نبود... بعد از ۳۵ سال قرار بود که دو رییس‌ جمهور برای اولین بار مذاکره کنند، اما مقدمات و شرایط لازم فراهم نبود... [در نهایت] بحثی پیش آمد درباره این که آقای اوباما با ما تماس بگیرد و گفت‌وگوی کوتاهی انجام شود که ما در لحظه بازگشت به تهران و خروج از هتل با این موضوع روبه‌رو شدیم و آنها به موبایل سفیر ما زنگ زدند.»

پیش از این فرمانده سپاه پاسداران ایران از مکالمه تلفنی آقای روحانی با آقای اوباما به عنوان «یک اشتباه تاکتیکی» نام برده بود و خواستار «جبران» آن شده بود.

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، نیز این مکالمه را «اقدامی زشت و پلشت» نامیده است. اما بحث و انتقاد در این زمینه هنوز در میان محافظه‌کاران ادامه دارد، تا جایی که علیرضا زاکانی، نماینده محافظه‌کار مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه گفت: «پاسخگویی رییس جمهوری ایران به تلفن اوباما را ترحم به گرگی می‌دانیم که خوی درندگی دارد.»

اما حسن روحانی می‌گوید، «هر کس با هر لحنی می‌تواند از دولت انتقاد کند» و درباره این موضوع، «دولت از این پس قدم‌های بلندتری برخواهد داشت و این قدم کوچکی از دولت بوده است».

آقای روحانی همچنین اعلام کرد که از «دو نهاد مهم نظرسنجی» خواسته است تا نظر مردم ایران را نسبت تحولات اخیر در روابط تهران و واشینگتن بپرسند تا متوجه شود که موافقان و مخالفان این اقدامات چند درصد هستند.

«دولت آمریکا مخالف تحریم‌هاست، کنگره موافق»

رییس جمهوری ایران اما در ادامه سخنان خود به مناقشه هسته‌ای و مذاکرات پیش رو در ژنو پرداخت. این مذاکرات روزهای ۲۳ و ۲۴ مهر میان ایران و گروه ۱+۵ برگزار می‌شود در حالی که مقدمات آن در نیویورک و حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد چیده شد، جایی که وزرای امور خارجه ایران و آمریکا پس از ۳۳ سال با یکدیگر دیدار داشتند.

به گفته آقای روحانی، اگر مذاکرات ژنو موفقیت‌آمیز باشد، هر طرف مذاکره برنده خواهند بود و «مقابل بسیاری از کارهای افراطی، خشونت و جنگ» گرفته می‌شود.

او با اشاره به تحریم‌ها علیه ایران می‌گوید که در آمریکا دو نظر دراین‌باره وجود دارد: «نظر کنگره این است تحریم‌ها تشدید شود که این راه خطا و اشتباه است. اما در برابر از ظواهر بر می‌آید که دولت آمریکا با این راه مخالف است چرا که در ۱+۵ حضور فعالی دارد.»

وی افزود: «وقتی تحریم‌ها برداشته شود‌ و اعتماد دو طرفه به وجود بیاید، هر دو طرف برد می‌کنند که امیدواریم مذاکرات آینده در ژنو با موفقیت انجام شود و سنای آمریکا دچار خطای گذشته نشود.»

سنای آمریکا روز سه‌شنبه، نهم مهر ماه، تصمیم به تعویق بررسی طرح تشدید تحریم‌های ایران تا بعد از مذاکرات ژنو گرفت.

پیش از آن نیز کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکرات هسته‌ای با ایران گفته بود که می‌خواهد مذاکرات ژنو در «بهترین فضای ممکن» انجام شود.

+131
رأی دهید
-14

حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
از قدیم میگفتند از ملا جماعت پرروتر و هرزه تر و فاسد تر و چاخانتر و فریبکارتر و شارلاتانتر باز خودشان هستند! در حرف مفت زدن هم که لنگه ندارند و از هرگونه شعور سیاسی هم فارغند و از مخ هم عاجز! مثل همین ملا روحانی که هنوز درک نکرده اسرائیل برای آمریکا خط قرمز است و رژیم ملاها نمی تواند بدون تغییر سیاست خصمانه خودش نسبت به اسرائیل( که وجودش باعث برخی دردسرها و شر در منطقه است!) بتواند انتظار داشته باشد که آمریکائیها روی خوش به رژیم ملاها نشان بدهند. مگر اینکه رژیم ملاها اول در سیاست خودش در مقابل اسرائیل تجدید نظر کند و عقب نشینی کند و شکر بخورد و بگوید غلط کردیم تا شاید یخ دیپلماسی بین ایران و آمریکا آب شود. وگرنه از یک طرف مرگ بر اسرائیل گفتن و تروریستهای عرب لبنانی و فلسطینی را با موشک و پول برعلیه اسرائیل حمایت کردن نمیتوانند با آمریکا رابطه برابر برقرار کنند و نرمش قهرمانانه همش حرف مفت است و ماهیت سازشکارانه و تسلیم شدن خودشان را فقط به دنیا نشان دادند بدون اینکه در برداشتن تحریمها موفقیت کوچکی داشته باشند. فقط نشان دادند که رژیم ملاها حاضر است در مقابل آمریکا زانو بزند!
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 13:24
sandalikhali110 - تهران - ایران
زنده باد دکتر روحانی زنده باد تدبیر و عقلانیت
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 16:26
Afshin London - لندن - انگلستان
فقط بپا قدمهای بلند برمیداری جاییت پاره نشه
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 13:58
vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
مرگ بر آخوند...
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 16:46
فدای آقا - اودنسه - دانمارک
روحانی، ای ابر مرد ایرانی تو قدرتمندی و میدانیم که به حق پنج تن ، فاطمه زهرا و آقا امام زمان پیروزی نهایی نصیب ما مومنان خواهد شد. این قولی است که پروردگار به ما شیعیان مظلومش داده است.
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 16:51
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
. «درختی که تلخ است وی را سرشت/گرش برنشانی به باغ بهشت/ور از جوی خلدش به هنگام آب/به بیخ، انگبین ریزی و شهد ناب/سرانجام گوهر بکار آورد/. همان میوهٔ تلخ بار آورد./ متاسفانه ملت ایران از شعور سیاسی خیلی پائینی برخوردار هستند حتی نمیتوانند درک بکنند که بعد از 34 سال رژیم اسلامی بخاطر ضعف و ناتوانی است که تن به روابط دوستانه با آمریکا داده است. همین مردم باعث شدند که بدن کرم زده نظام اسلامی با انتخاب روحانی دوباره التیام پیدا بکند, مگر 34 سال پیش به خاطر مخالفت با آمریکا انقلاب نکردید اما امروز به یکباره و آنقدر سریع این روابط بر قرار شده و آمریکا شیطان بزرگ ناگهان به کشور دوست و برادر تبدیل شد , مگه این همه بدبختی و این 34 سال تحمل نکردید , مگه هر سال روز قدس و 13 آبان شعار مرگ بر آمریکا ندادید , چرا دادید؟ .
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 17:47
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
. 2- ....برای اینکه آخوندا به نفع شون بود که بگویند مرگ بر آمریکا و از ملت ایران سو؛ استفاده کردنند حالا منفعت آخوندا میگه رابطه برقرا کنیم , آخوندا برای بقای خودشون حاضرند مادرشون را هم در اختیار باراک اوباما بگذارند ملت ایران هم حمایت میکند خاک برسر مردمی که از خودشون نمیپرسند هدف از 34 سال مرگ بر آمریکا گفتن تحت فشار های جمهوری اسلامی چی بود؟ . حالا 13 آبان و روز قدس هم شعار میدید اوبا ما , اوباما تنکس به تک زنگ تو تورهای آمریکا میریزد از چنگ تو . حماقت انتها ندارداحمق کسی است که فکر کند ایران آخوندی تبدیل میشه به ایران دمکرات و آزادی از حلقتون بالا میزنه بزک نمیر بهار میاد کمبزه با خیار میاد.ایرانی وطن پرست کسی است که با هر حرکتی وهر کلامی که باعث طولانی شدن عمر حکومت فاسد اسلامی در ایران بشود مخالفت باشه در غیر اینصورت بیش از یک برده و کارگر بکار گرفته برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی نیست.
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 17:47
fdsa60 - تهران - ایران
اگه تو حسن کلید سازی که خوب میدونی چجوری قفل رابطه ایران و امریکا رو باز کنی.
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 19:25
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
3- دوام جمهوری اسلامی یعنی غارت سرمایه ها و ثروت ملی و از بین بردن هویت ملی و آثار ملی ایرانیان , اختلاس و اعدام و زندان , فحشا, و اعتیاد و فقر , تولید بابکهای زنجانی و گوسفندصفت شدن یک ملت .
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 17:52
birmingham - شیراز - ایران
. سیر تغییر دیدگاه‌ها نسبت به آمریکا:. شیطان بزرگ. شیطان کوچک. شیطونک. شیطون بلا. بلا مرده. جیگر طلا. چشم عسلی. سوسن خانم. میخوام بیام در خونتون
‌پنجشنبه 11 مهر 1392 - 20:32
Ghooloo - آبادان - ایران
بیخیاله حسن و حسین! یا صاحب الزمان! خداییش تا حالا فکر کردید اگر امام زمان ظهور کنه این آخوندها جه شغلی خواهند داشت؟ ظهور کنه به صرفه یا ظهور نکنه؟ یا مهدی ادرکنی!
شنبه 13 مهر 1392 - 01:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.